Şimdi Ara

motor yatak vuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
43.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 92 model tofas Şahin var yaklaşık bir hafta önce araç motorundan ses gelmeye başladı ve simdi nerde ise dizel araç gibi çalışıyor
    Aracım çalışıyor hareket ediyor gelip Bakan kişiler yatak sarmış diyor yatak saran araç çalışır mı?
    Bende aracı garaja koydum sizce ortalama nekadar masraf çıkar tamirci nin birisi 2 bin Banko dedi
    Beni ayar etti Yardım lütfen
    Motorun resmi de ek te

• sıfır motor yapılacak araca 2 bin tl yi görmeyebilir.
  • yatak vuruyor ise motor ister krankı muhtemelen bozmuştur komple sıfır motor 1300 e cıkıyor
  • Yatak saran araç çalışır, fakat krank her döndüğünde yatakları daha çok sarar ve kranka kadar iner. Sonrasında motor kilitler çalışmaz hale gelir. Aracı hiç çalıştırmadan sanayiye götürüp açtırın motoru. Belki krankı kurtarma şansınız olur. Geçmiş olsun.
  • bende bu sanayi terimlerine bayılıyorum .
    motor yatak vuruyor.

Benim tavsiyem motorun yatağını değiştir. Yumuşak ortapedik bir yatak al, aman ha yaysız olsun . Bak ondan sonra ses mes kalmayacaktır.

sen sanırım yolunu şaşırmışsın , konunun sigorta ile alakası yok , senin yatakçıya gitmem lazım, Yapı kredi Yataş ta 12 taksit yapıyor bence oradan al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulus23Nisan

bende bu sanayi terimlerine bayılıyorum .
    motor yatak vuruyor.

Benim tavsiyem motorun yatağını değiştir. Yumuşak ortapedik bir yatak al, aman ha yaysız olsun . Bak ondan sonra ses mes kalmayacaktır.

sen sanırım yolunu şaşırmışsın , konunun sigorta ile alakası yok , senin yatakçıya gitmem lazım, Yapı kredi Yataş ta 12 taksit yapıyor bence oradan al.

Yatak vurma teriminin doğrusu nedir? Bilginizi bizimle paylaşın biz de öğrenelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

motor yatak vuruyor.

Yatak vurma teriminin doğrusu nedir? Bilginizi bizimle paylaşın biz de öğrenelim

Terimleri sevdiğimden bahsettim.

Olayın ne anlama geldiğini dahi bilmiyorum . Sadece yatak vurması tek başına hiçbirşey ifade etmiyor ve anlamsız.

Tahminimi söylüyorum:

Yatak vurmasından kasıt sanırım krank miline baglı pistonaların aşınma sonucu Yuvanın en dibine kadar temas ederek ses çıkarması mı ?

Bana anlamsız gelen Yatak vurmasınun tek başına çok anlamsız bir terim olması, Haa sanayiye gitsen herkes ne dediğini anlar sebep ise zaten onlar tarafından üretilmiş olması , ne kadar para o kadar köfte , adamlarda da anlam ve dil bigisi o kadar , bende bu terimlerin hoşuma gittiğini söyledim. Durum bundan ibaret.

Yatak yerine piston vurma sesi ve ya motor vurma sesi demek tek başına daha anlamlı

sanırım bu olaya kimisi motor sarması diyor.

Bilgilerimi sanayiye yılda bir kere giden vatandaş olarak değerlendiriniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağzı olan konuşmuş yine.
  • quote:

quote:

quote:

motor yatak vuruyor.

Terimleri sevdiğimden bahsettim.

Olayın ne anlama geldiğini dahi bilmiyorum . Sadece yatak vurması tek başına hiçbirşey ifade etmiyor ve anlamsız.

Tahminimi söylüyorum:

Yatak vurmasından kasıt sanırım krank miline baglı pistonaların aşınma sonucu Yuvanın en dibine kadar temas ederek ses çıkarması mı ?

Bana anlamsız gelen Yatak vurmasınun tek başına çok anlamsız bir terim olması, Haa sanayiye gitsen herkes ne dediğini anlar sebep ise zaten onlar tarafından üretilmiş olması , ne kadar para o kadar köfte , adamlarda da anlam ve dil bigisi o kadar , bende bu terimlerin hoşuma gittiğini söyledim. Durum bundan ibaret.

Yatak yerine piston vurma sesi ve ya motor vurma sesi demek tek başına daha anlamlı

sanırım bu olaya kimisi motor sarması diyor.

Bilgilerimi sanayiye yılda bir kere giden vatandaş olarak değerlendiriniz.

Bir içten yanmalı motorda aşınmaya bağlı çıkacak sesler belli başlı bir kaç noktanın aşınmasından kaynaklanır.

Motor vurma sesi dediğiniz zaman yanlış olmamakla birlikte daha geniş açıdan yaklaşmış olursunuz. Motordaki vuruntu sesleri pistonun silindir gömleğine çarpmasından, piston yatağından, piston piminden, ana mili(krank mili) yatağından kaynaklanabilir. Bu sesleri çeşitli yöntemlerle ve tecrübe ile ayırt etmek mümkündür.

Mekanik sistemlerde aşınmanın burç, yatak vs üzerinde olması istenir. Bu nedenle ana parçaya göre daha yumuşak malzemeden imal edilir. Zamanla bur. veya yatak aşınır. Oluşan sesin sebebi aşınan parça olduğundan ana yatak vuruntusu(crank bearing knocking), piston yatağı vuruntusu(piston bearing knocking) gibi tanımlamalar yapılır.

Saygılar...

• aracınızın motorunun 2 bın tl tutması zor 1.500 e biter en fazla tam bir revize
  • quote:

Yatak saran araç çalışır, fakat krank her döndüğünde yatakları daha çok sarar ve kranka kadar iner. Sonrasında motor kilitler çalışmaz hale gelir. Aracı hiç çalıştırmadan sanayiye götürüp açtırın motoru. Belki krankı kurtarma şansınız olur. Geçmiş olsun.

ustasın galiba ? benım aracda sıkıntılar var ımzamdakı araçta gaza hızlı hızlı bas çek yapınca motor tak tak vuruyor ama 2 bın devırde falan yapınca ses çıkmıyor
  • horta bak ya la
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

quote:

Yatak saran araç çalışır, fakat krank her döndüğünde yatakları daha çok sarar ve kranka kadar iner. Sonrasında motor kilitler çalışmaz hale gelir. Aracı hiç çalıştırmadan sanayiye götürüp açtırın motoru. Belki krankı kurtarma şansınız olur. Geçmiş olsun.

ustasın galiba ? benım aracda sıkıntılar var ımzamdakı araçta gaza hızlı hızlı bas çek yapınca motor tak tak vuruyor ama 2 bın devırde falan yapınca ses çıkmıyor

Motor ve şanzıman bağlantı kulaklarını kontrol ettirin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

quote:

Motor ve şanzıman bağlantı kulaklarını kontrol ettirin.

çok hızlı basıp basıp çekınce oluyor gazın ilk hareketinde oluyor motor soğukken daha çok oluyor sıcakkende çok oluyor hem bu arada motorun seside hırıltılı isterseniz video çekebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametsamett -- 13 Eylül 2014; 23:27:38 >

• Arkadaşlar merhaba, açılan başlık oldukça önemli. Motor yatağı nedir? Araç ve makinelerde fonksiyonu nedir? Daha pek çok detayın ön plana çıkarıldığı motor yatağı yapan http://www.yeniatmaca.com firmasının blog sayfasında çok güzel makaleler derlenerek bir arada sunulmuş göz gezdirmek isteyenler için
    www.yeniatmaca.com
    Yeni Atmaca » Burç ve Motor Yatak İmalatı | HÜSEYİN ATMACA
    http://www.yeniatmaca.com/blog

• yatak sarması, motorun yağsız kalıp yada yagın cok eskı olup ozellıgını yıtırmesıyle pıstonların motor yatagına surterek asırı ısınması ve devamında motorun calısamayacak hale gelmesine sebep olur ve motor en sonunda durur pıstonlar hareket edemez.

yatak vurmasıysa . pıstonlarda yada krankta olusan arıza sonucu kı bu yanık conta hararette sebep oluyo yıne motorun yaglı olmasına ragmen krank yada pıstonların saglıklı calısması yerıne gömlege motor yatagına surterek calısması sonucu olur .!
  • *President* kullanıcısına yanıt
    Motor yatak vurması neden kaynaklanır ? Yatak vuruyor teriminin anlamı pistonların üst veya alt ölü noktaya vurması demek mi ?
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    her pistonda yatak vardır çember çeklinde bunlar aşınınca boşluk olur be piston her yukarı aşağı hareket ettiğinde takır takır ses yapar... Yani boşluktan dolayı...

lpg de çalışan benzinli araçtada buna benzer bir ses gelir mesela onlarda gelen sese benzer bir ses ama gün geçtikçe şiddetlenen bir ses...
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Motor yatak vurması neden kaynaklanır ? Yatak vuruyor teriminin anlamı pistonların üst veya alt ölü noktaya vurması demek mi ?

Krank ve piston kolları arasında kalan yatakların aşınması ve boşluk yapması nedeniyle krank döndükçe gelen vuruntu sesine yatak vurması tabiri kullanılır. Krank ve blok arasında kalan yataklar için de aynı durum söz konusudur fakat vuruntu genelde kol yataklarından başlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.