Şimdi Ara

Motor yağı seçimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Yeni 2010 model Fluence 1.5 DCI 85 bg araç satın aldım. İlk defa dizel kullanıyorum ve bakımlarını yaptıracağım. Siz bilgili dostlarıma danışmak istiyorum.

Motor yağlarını çok inceledim. Piyasa da iyi kötü markalar kendini belli ediyor ancak benim sorum şu.

Kitapçıkta RN0710 sertifikasyonu olan yağ kullanılabilir diyor. Bende tam sentetik yağlardan birini alayım dedim ancak bazı satıcılar dpf olmayan araçlarda tam sentetik olmaz diyor doğru mudur? Aracimda euro 5 motor var, dpf yok, Erzurum'da yım soğuk oldugundan yagim 5-30 olmalı. Bana tavsiyede bulunursanız ve su tam sentetik kullanılıp kullanılamayacağını aciklayabilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 9.99999999999999999 konu, bir arama yapip ilgili konuuya yazmak bu kadar mi zor !

• O konuların kaçında dpf li olmayan araçlarda tam sentetik yağ kullanılıp kullanılmayacağı yazıyor? Adam olup düzgün cevap yazmak veya yönlendirmek bu kadar zorsa benim konu açıp cevap beklememiz bu şekilde yorumlamaya aksın.

• Kardeşim Erzurum'u ve coğrafi koşullarını yakinen tanıyan biri olarak sana mobil super 3000 5w30 tam sentetik yağı öneririm,5-40 da olabilir ama soğuk iklimde 5-30 daha ideal. Bahsettiğim gibi yaşadığın iklim soğuk, araç dizel haliyle geç ısınıyor. Motor ve turbo sağlığı için kesinlikle oradaki ustaların aklına uyup 10-40 veya 15-40 gibi daha kalın yağ kullanma. Erzurum sanayide ki ustaların çoğu kasap ve karadüzen çalışan adamlardır. Mazotu sirkilasyonu çok olan, güvenilir opet ya da shell istasyonu bul sabit oradan al çünkü dci motorların ölümü yakıttandır inanılmaz yakıt seçerler. (Zamanında renault yetkili serviste çalışmış biri olarak söylüyorum bunu). Filtreleri mutlaka orjinal kullan. Yakıt,yağ ve hava filtresi her zaman hayati önem taşır ama dizel de daha da önemli. Internetten yag ve filtreleri uygun yollu ve de orjinal bulabilirsin. Birde turbo dizel araçlarda ilk marşa bastiginda minimum 1 dk, ve stop edecegin zaman yine 1-2 dakika rolantide bekletmen gerekli. Daha once dizel kullanmadigini varsayarak yaziyorum bunu belki biliyorsundur. Yardimci olmami istedigin baska konu varsa telefondan da yardimci olabilirim. Gule gule kullan aracini.

• caner4141 kullanıcısına yanıt
    Dostum bu cevabın ve alayışlı davranışın nedeniyle sana çok teşekkür ederim. Sizin gibi yardımsever insanlar olmasa kuru bilgiyle yanlış seçimler yapar insanlar. Tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim.
  • İlk sorunuza cevap vereyim. Dpf olmayan motorda tam sentetik kullanılmaz diyen ustadan koşarak uzaklaşın. Tam sentetik yağ neredeyse her açıdan madeni yağa göre daha üstündür. Eğer bayağı eski veya egzotik bir aracınız yoksa, tam sentetik yağ kullanmak her zaman daha iyidir.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağı ve Yakıt İlişkisi
    16 yıl önce açıldı
    CUP MOTOR YAĞ DEĞİŞİMİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle söyledi. Ben birdaha uğramam ona. Peki kitapçıkta yazan RN 0710 onayını almış yağları kullanmam şart mıdır sizce?

Rn0710 onayı genellikle fransiz motorları tarafından isteniyor ve elf'in birçok yaginda bulunuyor. Bu onayı destekleyen yağı alman senin yararına olur. Bahsettiğim mobil 3000 5w40 da bu sertifika var. Onaylar kısmından inceleyebilirsin.

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-x1-5w40.aspx#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner4141 -- 8 Nisan 2018; 17:58:16 >
    Ancak Erzurumda 5-30 daha iyi olur diye söyleniyor. Şimdilik tam sentetik almam gerektiğini anladım. Bu onaylar neye göre veriliyor? Örneğin mobilin, castrolun veya shellin 1 modelinde ya var yayok renault onayları. Bu husus kafamı karıştırdı açıkçası.

https://forum.donanimhaber.com/motor-yagi-ile-ilgili-tum-paylasimlar--6792166-514#132261679

Orijinalden alıntı: Metto1234

Ancak Erzurumda 5-30 daha iyi olur diye söyleniyor. Şimdilik tam sentetik almam gerektiğini anladım. Bu onaylar neye göre veriliyor? Örneğin mobilin, castrolun veya shellin 1 modelinde ya var yayok renault onayları. Bu husus kafamı karıştırdı açıkçası.
    Hocam aracın için en uygun yağ MOTUL X-CLEAN 05 30 yağdır Hem RN0710 hem de RN0720 şartlarını karşılar, aracın için bundan daha mükemmel yağ bulamazsın.

Orijinalden alıntı: parker48

Kafanızı karıştırmaya gerek yok, 3 aşağı 5 yukarı bu segmentteki her yağ iyidir. Bu yüzden Renaultun yetkili servis yağı olan Elf 5-30 Fulltec Evolution kullanın geçin (RN 0720).
    Alakası bile yok. Aracım servis bakımlı olduğu için bugüne kadar hep ELF yağ kullanılmış. Ben Motul X-CESS 05 40 yağ kullanınca, aradaki farka inanamadım, araç resmen benzinli gibi çalışmaya başladı. 2 yağ bakımından beri MOTUL kullanıyorum, bence siz "3 aşağı 5 yukarı bu segmentteki her yağ iyidir" diyeceğinize, bence bir kullanın ondan sonra yorum yapın diye tavsiye ederim Hocam.
    Motul da bilmediğimiz duymadığımız yağ değil, benzinli Corsa da zaten Motul 8100 X Clean kullanıyorum, hiç bir farkını görmedim, dizel motorda Motul belki fark yaratabilir. Ama dizelin sesini benzinli gibi sessiz yapacak bir yağ olduğunu zannetmem. Dizel için alacak olan motorunda DPF var ise ACEA C4 standardında olan Renault onayına sahip Motul Specific Rn 0720 alsın, ACEA C4 onayı C3 den daha düşük atık oranına sahiptir. Ama dediğim gibi ACEA C4 onayı olan daha düşük fiyatlı yağda iş görecektir. Elf yada Motula saplanıp kalmaya gerek yok bana göre.

Orijinalden alıntı: parker48

Motul da bilmediğimiz duymadığımız yağ değil, benzinli Corsa da zaten Motul 8100 X Clean kullanıyorum, hiç bir farkını görmedim, dizel motorda Motul belki fark yaratabilir. Ama dizelin sesini benzinli gibi sessiz yapacak bir yağ olduğunu zannetmem. Dizel için alacak olan motorunda DPF var ise ACEA C4 standardında olan Renault onayına sahip Motul Specific Rn 0720 alsın, ACEA C4 onayı C3 den daha düşük atık oranına sahiptir. Ama dediğim gibi ACEA C4 onayı olan daha düşük fiyatlı yağda iş görecektir. Elf yada Motula saplanıp kalmaya gerek yok bana göre.
    Fikirlerinize saygı duyuyorum Hocam ama ben 2 defadır yağ değişimin de MOTUL kullandım hem aracın rölantide ki sesi ve titreşimi, hem de 3000 Devir civarın da sesi çok bariz bir şekilde azaldı, bu bana mı öyle geliyor diye yanıma arkadaşımı alıp yağ değişiminden önce ve sonra aracı çok dikkatle dinledik ve emin olduk. Bu yüzden arkadaşım da Fiorino sunda kullanmaya başladı o da çok memnun. Dediğiniz gibi belki de dizel motorlarda ses hususu, benzinlilere göre bariz şekilde fark ediyordur belki de. Hatta geçen hafta işyerinde ki arkadaşın biri, "senin araç niye bu kadar sessiz çalışıyor benim Fiesta traktör gibi çalışıyor, yalıtım mı yaptırdın" diye sordu, MOTUL yağdan bahsettim, o da kullanacağını söyledi bakalım Fiesta da sonuç ne olacak???

• Bu sene ankarada yağ değitirdim. Bu zamana kadar 5lt yağın 4.5 sini koyuyordu erzurumdaki ustalar ancak ankarada 5lt nin hepsini koydular. Hangisi doğru acaba bilmiyorum. Bunu bilen var mı?

Orijinalden alıntı: Metto1234

Bu sene ankarada yağ değitirdim. Bu zamana kadar 5lt yağın 4.5 sini koyuyordu erzurumdaki ustalar ancak ankarada 5lt nin hepsini koydular. Hangisi doğru acaba bilmiyorum. Bunu bilen var mı?
    Motor filtre dahil 4.7 litre yağ aliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.