Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (514. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
214
Favori
1.967.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: MadMen

Aracim Renault 1.5dci 130 binde. Simdiye kadar hep 5.30 kullandim aynen 5.30 a devam edicem. Fakat marka olarak usta son 3 bakimdir hep total quartz koyuyor. 10 binde bir bakim yapiyorum. Elf ile ayni fabrikadan cikma hic bir fark yok diyo Total icin. Bende tam emin olamadim. Total ile devam mi edeyim. Yoksa Elf mi koydurayim. Tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum. Tskler.

Ustanız doğru söylemiş.Fakat Total,Elf yerine RN0700-RN0710 onaylı Motul xcess 5w40 kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aynen hocam oyuzden bende baska bı ustaya gıttım.kendim aldım elf ten yana kullandım tercihimi.Mobil 1 pahalı geldi.Esp formula 180 tl ye geliyo 5 litresi.yarın bıgun daha guzel bı araba nasıp olursa mobil kullanırım inş.

Siz yokken ben burada gta san andreas rehberleri okuyordum.
  • Muhendis06 kullanıcısına yanıt
    İyi günler. Motor yağı konusunda en bilgili siz görünüyorsunuz. Benim aracım Fluence 1.5 DCI 85 bg. Aracimda Dpf yok. İlk defa yağ değiştireceğim için soruyorum. Motor euro 5 dpf yok ama tam sentetik yağ kullansam faydalı olur mu? Shell 5-30 ultra kullanmayı düşünüyorum. Kitapçıkta belirtilen en 07 kodunu karşılıyor. Bana yardımci olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 8 Nisan 2018; 22:26:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurum gibi soğuk sehirlerde yazin eger kullanim klavuzumda sae 30 uygunsa 5w30 kisin 0w30 kullanilmalidir.

5w30 icin DPF olmasada Mobil1 5w30 ESP - motul xcleanFe 5w30

Olabilir.

ANCAK bildigim kadariyla 1.5dci 2012 sonrasi dpf olmayan SAE 40 değerinde yağ kullanmasi gerekli , bu nedenle Motul Xcess 8100 5w40 oneriyorum. Kisin Mobil 0w40 ESP kullanılabilir.

• Hyundai acent era 1.4 benzinli araçima 10-40 koydum yaglama fincanlari ses yapmaya başladi yaglama gec yapinca kötü sesler cikti onu döküp 5-30 koydum ses kesildi kitapcikda 10-30 yaziyodu ama 5-30 ile devam ettim binek araçlarin kilometresine bakarak değil istenilen yagi koymak mantiklidir kisacasi 5-30 en mantiklisi..

Öncelikle kitapçıkta ne değer yaziyorsa onu kullanmalisiniz, 10w30 İle 10w40 es deger yag degildir, ama 0-5-10w 30 yaglari iklim koşullarına göre degistirilebilinir.

Aracinizda 5w30 ve 5w40 yaglari kullanılabilinir gorunuyor, LPG ve KM nedeniyle SAE 40 olani kullanmanizi oneririm.

• Cevabınız için teşekkür ederim öğrenmek için soruyorum genelde 10 40w veya 5 30w kullanıldığı görülüyor 5 40 ın artısı eksisi nedir bir sıkıntı çıkarmaz inşallah
  • Her iki yagi da kullaniyorsaniz, bu yag hic bir sorun cikarmaz. 10w40 yari sentetiktir genelde, yari sentetik yaglar yuksek sicakliklarda dengesiz yaglama yaparlar bunun disinda kisin ilk calistirmada pek verimli olmaz(0 C altinda donmayabaslar pompaya fazla yuk biner lpg gec girer vs.) .

5w30 ise LPG li otomobillerde biraz daha kisa omurde incelir bu da biraz fazla yipranmaya neden olabilir. Benzin daha kalorili bir yakit oldugu icin LPG de daha fazla yanma olmalidir ancak ekonomi icim , lpg ayarlari az fakir karisim yapar genelde bu da yanma odasinda isinma yapar. İsindikca yaglama azalir, yag daha evvel eskir, sonucunda bir tik az yaglanir.

Sizin icin en ideal yag 5w40 olmali. Onerdigim yag en iyi 5w40 yaglardan biridir.

• 10-40 yaglama konusunda gec yapiyo ses cikartiyo tabi motor tamiri yapilmişti da en cok merak ettiğim 5w30 40-45 derece olan bölgede nasildir sicaklik orani kaç derecedir 10w40 ile 5w40 arasinda fark varmi vizyonu akişkanliği aynimi .?tüm testler sogukta yapiliyo kitapcikda 10-30 yaziyor

www.hepsiburada.com
    Motul 8100 X-Clean Fe 5W30 4 Litre Motor Yağı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-clean-fe-5w30-4-litre-motor-yagi-p-HBV00000873PZ

hava sicakliginin sicak olmasi gunluk kullanimda motor yaginin calismasini pek etkilemez. Ancak Sogukta Akiskanligi degiseceginden, sesli calismasi (zor pompalandigi icin ) yakit tuketimi bir tik arttirmasi normaldir.

Sizin de kitapciginizda belirlenen yag araliginda ise tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 9 Nisan 2018; 11:0:37 >

5-30 olanlar icin

Siz yokken ben burada gta san andreas rehberleri okuyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Gayet basarili bir yagdir, 2 aracimda kullaniyorum. Biri Euro4 digeri Euro6 SCR'siz DPF'li.

Sizin de kitapciginizda belirlenen yag araliginda ise tavsiye ederim.
    Teşekkür ederim hocam. Aracim Euro 5 dpfli, desteğini gördüm sitesinde. Bir sonraki yağ değişimim motul olacak.

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Her iki yagi da kullaniyorsaniz, bu yag hic bir sorun cikarmaz. 10w40 yari sentetiktir genelde, yari sentetik yaglar yuksek sicakliklarda dengesiz yaglama yaparlar bunun disinda kisin ilk calistirmada pek verimli olmaz(0 C altinda donmayabaslar pompaya fazla yuk biner lpg gec girer vs.) .

5w30 ise LPG li otomobillerde biraz daha kisa omurde incelir bu da biraz fazla yipranmaya neden olabilir. Benzin daha kalorili bir yakit oldugu icin LPG de daha fazla yanma olmalidir ancak ekonomi icim , lpg ayarlari az fakir karisim yapar genelde bu da yanma odasinda isinma yapar. İsindikca yaglama azalir, yag daha evvel eskir, sonucunda bir tik az yaglanir.

Sizin icin en ideal yag 5w40 olmali. Onerdigim yag en iyi 5w40 yaglardan biridir.
    çok teşekkür ederim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.