Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (515. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
214
Favori
1.967.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 513514515516517
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş
  • Merhaba. Aracimda 5w30 motul yag var ancak eksilme yapti 4000kmde min cizgisine yaklasti. Elf 5w40 ekleyesem sorun olur mu. Bir sonraki yag degisiminde 5w40 kullanmayi dusunuyorumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: PaNZeRR

Merhaba. Aracimda 5w30 motul yag var ancak eksilme yapti 4000kmde min cizgisine yaklasti. Elf 5w40 ekleyesem sorun olur mu. Bir sonraki yag degisiminde 5w40 kullanmayi dusunuyorumda
    Ekleyebilirsiniz sorun olmaz

2005 Punto Shine 1.3 Dizel MJ 70 hp (Eylül 2013- Nisan 2014)- 2001 Mazda 626 2.0i Sedan (Ocak 2015-Temmuz 2015)-1994 Mazda 626 2.0i Sedan (Ağustos 2015-)
    Panasonic Plasma TX-P42GW30 (Nisan 2012-Mayıs 2014)
    DeXteR-Prison Break-Rome-Better Call Saul-Band of Brothers-The Walking Dead-Breaking Bad-Boardwalk Empire-Lost-How I Met Your Mother-Vikings-House M.D.
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Birde bu dexos vb onaylar gerekli midir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • s.a. üstadlar arabamın bakım zamanı geldi. geçen sene bu zamanlar elf evolution full-tech fe 5w-30 5litre motor yağı kullandım. dizel aracımın bakım aralığı 20.000km diyorlar fakat ben 10.000KM devirdim ve bakımını yaptırayım diyorum sizcede doğrusu bumu? tavsiye edeceğiniz motor yağı nedir? aracım renault fluence dizel saygılarımla...

Motul Spesific 5w30 Koydum...

Biraz pahalı ama çok başaralı bir yağ... 4 litre koydum 1 litre yedek yaptım.... 15 bin kilometre götürür beni...

• mert kartal 1903 M kullanıcısına yanıt
    Tam sentetik 5w30

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yol ve çevre şartları bu kadar uzun km için sağlıklı değil . Euro5 için tam sentetik 15.000 km ideal , yarı sentetik için 10.000 km bike çok. Ben 8.000 kmde bir değiştiriyorum. Hava filtresini 5.000 kmde bir değiştiriyorum turbo ve motor sağlığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Nisan 2018; 13:17:6 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracim 1.6 motor lpg li. Motul 5w30 mevcut ancak arac yagi ust kapaktan sızdırdı ve biraz sesli calisiyor. Sanki yağ ince geliyor izlenimi verdi. İnternette farkli yaglari karistirinca ortaya cikan yeni yagin vizikozite degerini veren yerler var. Sizce ne gibi zarari olabilir? Tesekkur ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PaNZeRR P kullanıcısına yanıt
    Ust kapaktan yag sizdirmasi ust kapak contasinin değişmesi gerektiğini gosterebilir, yagin tam olarak nereden geldiginin dogru tespit edilmesi lazim.

1.6 lpgli bir aracta yagin ince geldigini trafik kosullarindan sonra garaj gibi sessiz bir ortamda çalışma seslerinden anlayabilirsiniz. Motor sesine aşina iseniz hemen kulaginizi tirmalayan ince sesler duyacaksinizdir.

Kaldi ki ne kadar trafik ya da performansli kullandiginizi bilmiyorum ama 5w30 lpg kosullarinda zorlayabilir. Hangi 5w30 yagi kullandiginiz da onemli Motul olsa da her motul cok iyi degildir.

Aracım 2010 Fiat Bravo T-jet 1.4 120hp + lpg ve 67bin km de. Fabrikanın önerisi malum 5w40 petronas acea c3. Ama usta petronas 5w30 acea c4 yağ öneriyor. Sizce ustaya uymalı mıyım yoksa geleneksel standart ne ise devam mı etmeliyim? Benden önceki sahibi castrol edge 5w30 kullanıyormuş. Değerli fikir ve tavsiyelerinizi beklerim.

[ASUS TUF X670E-PLUS WIFI][AMD Ryzen 5 7600X][Arctic Freezer A35 ARGB]
    [2x16GB DDR5 6000 mhz KINGSTON Fury RGB][GIGABYTE RTX3080 TI Vision OC]
    [KINGSTON Fury Renegade 1TB Gen4 + KIOXIA Exceria Plus G2 1TB Gen3 + WD2003FYYS]
    [Corsair 300R + FSP HydroG Pro 850W 80+ Gold][GIGABYTE Aivia Krypton][2 x MSI Force GC30 V2]

• hsnUSTA kullanıcısına yanıt
    Aracta lpg olduğu için 5w40 daha mantıklı olur. Kış mevsiminde 5w30 kullanılabilir

• Yagın markasından daha cok sizin aracınız için en uygun olan maksimum inceliği kullanmaya çalışın.Neden marka önemli değil diyorum.Açıklayayım.Yukarıda ki ankette birincisi castrol sebep reklam reklam reklam ambalaj ürünü her zaman sattırır.

Peki neye göre bakacağız.Castrolden başlıyayım.Yaptıkları hile şu örneğin 10-40 yağ alacagız.Ambalaj üzerinde sentetik teknolojisi yazar.(Bu yarın sentetik oldugu anlamına geliyor.Çünkü 5-40 yada daha inceldikçe tam sentetik ibaresini görürsünüz.)

İkinci özellik ise her firmanın ambalajın genellikle arkasında olur.SL-CF SM-CF yada SN-CF ibareleri görürsünüz.Ben şimdiye kadar SO-CF görmedim.Bu yağımızın esas kaliteisini belirler.Sırasıyla SN > SM > SL olarak yani viskozite olarak sizin aracınız için belirli inceliği seçtikten sonra S ile başlayan bu yazıları dikkat edin.Boşu boşuna reklamlara para vermeyin.

Ben aracımda şimdiye kadar hep mobil 10-40 kullanıyordum.Ta ki Yağ ticareti yapan bir arkadasımdan bu bilgileri ögrendikten sonra en son geçen hafta yaptıgım bakımda kixx marka kalite olarak SN olan yağı aldım.4LT için 60 tl ödedim.Aynı yagın castrolu sm mobil sm motul sl olarak gördükten sonra yukarıdakilerin dogru oldugunu anladım.Önceki mobile göre bariz fark var.

Kixx kore üretimi piyasada fazla bulunmayan hyundailerin orjinal yağı aslında gayet memnunum soranlarada öneriyorum.

• 2012 model benzin lpg li elantra aracım 90000 km. de yağ bakımı geldi.servis sürekli shell 10-30 yağ koydu bugüne kadar.Ancak bu sefer yağ değişimini serviste değil kendi ustamda yaptıracağım.Ankara da yaşıyorum mobil 1 5-30 mu 5-40 mı kullanmalıyım kafam karıştı.yardımcı olursanız sevinirim.bu arada aracım fabrika çıkışlı landirenzo yağlama sistem lpg li.yorumlarınızı bekliyor iyi günler diliyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.