Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (513. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
214
Favori
1.967.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş

LPG konusunda AFR ayarinizin doğru yapıldı ise fakir değilse problem yaşamazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cok teşekkür ettim tekrardan.

• Fakir karışım genelde LPG az yaksin, diye yapilir, Aşırı fakir karisimda da ariza lambasi yakar. Aşağıdaki siteyi gördünüz mu bilmiyorum ama guzelce derlenmis daha once okumadiysaniz okumanizi tavsiye ederim. LPG doğru yapildigi takdirde gayet makul bir çözüm.

http://lpgayari.com/neden-afr-ayari/

Birde bakım aralığı 10bin km veya 1 yıl mı?

Hep 10 binde bir degistirdim bugüne kadar. Iyi mi kötü mü onuda bilmiyoruz. Avrupa da 20bin gibi okumuştum.

Edit: hocam okudum anladım. Şimdi benim araç ta bir problem yok afr ayarım düzgün herhalde.
    Gerçi usta o zaman bunun oksijen sensörü bozuk olabilir bi baktır demişti. Hemen arabaya suç attı. Ondan sonra çırağa gazı aç biraz dedi. Halbuki tavsiyeler üzerine gittiğimiz bir yerdi. Birde atikerin kalbi Konya'dayiz.(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 26 Mart 2018; 20:34:32 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Güzel çalışma olmuş. Open loop için ayrı wideband olmadan da orjinal oksijen sensöründen bilgi alabilirsiniz. Open loop da ecu sensörü dikkate almaz ama sensör o anki durumu göstermeye devam eder,torque ile izleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Torque yokken voltmetre ile izliyordum.

On 01.10.2016 at 23:33, Ahmet Nalbantoğlu yazdı:

O sensörler narrowband değil mi? Tam gazdaki zengin afr'yi nasıl okuyacak Servet hocam.

Lpg yazılımlarında (veya arayüzlerinde) oksijen sensörü için 0-1 v ve 0-5 v seçeneği vardır,0-1 volt derseniz narrowband okur.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/285900-lpgde-subap-erimesi-ve-karışım-bozukluğuna-kesin-çözüm-wideband-afr/

quote:

Araç oksijen sensörleri Dar band da ölçüm yapar ve aracın zengin karışım yada fakir karışım diğerlerine göre ECU ye sinyal gönderir ,aracın beyni gelen bu sinyallere göre hava yakıt oranını ayarlamak için sürekli bir faaliyet içerisindedir.. Dolayısıyla aracın ECU sü sürekli update halindedir ve aracın hava yakıt oranı sürekli düzenler..

Fakat aracın oksijen sensörünün okumadığı kısım olan wideband bölümünde herhangi bir düzeltme yapılmamaktadır..Araca yüklenen kendi yazılım haritasıyla başbaşadır ve haritada ne gönderilmesi gerekiyorsa onu gönderir yakıt olarak..

Araçlarımız sabit hızda stabil gittiğinde ki yüklemelerde klasik yani kapalı döngü kısmında aracı kullanır ve kapalı döngü de 14.7 ideal AFR ayarını hedefleyerek düzeltmelerini yapar , hızlanma gereksinimi olduğunda araca Tam Gaz verildiğinde aracın ECU sü open loop yani kapalı döngü de iken hava yakıt karışımını bir miktar daha zenginleştirir burada oksijen sensörleri tarafından düzeltme yoktur ..Çünkü araçlarıyla oksijen sensörleri düzenleme komutu gönderemez .. Çünkü araçlarımızda ki oksijen sensörleri Narow band yani darband sensörler olduğundan bu kısımda herhangi bir okuma söz konusu değildir.. Dolayısıyla open loop yani açık döngü konumunda aracın mevcut haritasını bir miktar zenginleştirerek yoluna devam eder anlık düzeltme yapmaz.. İşte AFR cihazımızın asıl işi burada başlar ve open loop bölgesini okuyarak bize bilgi aktarır ..Bizde araç fakirde mi zenginde mi olduğuna göre ayar haritamızı revize ederiz

CANDAN Mühendislik | Lpg ve Otogaz Dönüşüm Sistemleri
    Otogazlı Araçlarda Arıza Lambası Niçin Yanar? Afr Ayarı Nedir? « CANDAN Mühendislik | Lpg ve Otogaz Dönüşüm Sistemleri
    https://www.candanmuhendislik.com.tr/otogazli-araclarda-ariza-lambasi-nicin-yanar-afr-ayari-nedir.html

Usra ararken AFR cihazi olan usta bulmak, isten tam anlayan bir usta elbette bunlari uygulamali ve tecrube etmeli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 26 Mart 2018; 21:34:5 >

• Zor hocam. Yazının içinde yazıyor zaten. 3 5 saatte bir kit montajı yapmak varken tecrübeye göre 30 dk sürecek bi ayar işine yanaşan usta bulmak haliyle zor olacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yağı değiştiniz mi ?

• Aracim Renault 1.5dci 130 binde. Simdiye kadar hep 5.30 kullandim aynen 5.30 a devam edicem. Fakat marka olarak usta son 3 bakimdir hep total quartz koyuyor. 10 binde bir bakim yapiyorum. Elf ile ayni fabrikadan cikma hic bir fark yok diyo Total icin. Bende tam emin olamadim. Total ile devam mi edeyim. Yoksa Elf mi koydurayim. Tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum. Tskler.

Siz yokken ben burada gta san andreas rehberleri okuyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadMen

Aracim Renault 1.5dci 130 binde. Simdiye kadar hep 5.30 kullandim aynen 5.30 a devam edicem. Fakat marka olarak usta son 3 bakimdir hep total quartz koyuyor. 10 binde bir bakim yapiyorum. Elf ile ayni fabrikadan cikma hic bir fark yok diyo Total icin. Bende tam emin olamadim. Total ile devam mi edeyim. Yoksa Elf mi koydurayim. Tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum. Tskler.

Total yanılmıyorsam fransa üretimi idi. Artık Türkiye de üretime geçmiş. Bu nedenle bende mobil 1 e geçtim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Diye gidiyor, . :) Aldiysaniz daha ugrasmayin, 20.000 sonra degisirsiniz :)

Bayagi verimli bir bakim olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 4 Nisan 2018; 22:46:18 >

• quote:

Mobil 1 biraz pahali gibi hocam sanki. Ama kaliteli oldugu soyleniyo.

Gittigidiyordan çekle 100 civarına geliyor. Bence 30-40 farka değer.

• quote:

Aracim Renault 1.5dci 130 binde. Simdiye kadar hep 5.30 kullandim aynen 5.30 a devam edicem. Fakat marka olarak usta son 3 bakimdir hep total quartz koyuyor. 10 binde bir bakim yapiyorum. Elf ile ayni fabrikadan cikma hic bir fark yok diyo Total icin. Bende tam emin olamadim. Total ile devam mi edeyim. Yoksa Elf mi koydurayim. Tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum. Tskler.

Çocuktum babamla sanayiye giderdim aradan 25 sene geçti hep aynı terane., hep öyle derler kendi anlaşması olduğu parçacıdan veya kendi sattığı yağı aldırmak için bütün bu laflar., hatta geçen bir yağ var mı sormak için bölge bayisini aradım, dediği biz perakende satmıyoruz sizi bayimize yönlendiriyim tamam ver adresi telefonu., adresi verirken bana bayii diye söylediği yerin aslında bir tamirhane olduğunu yıllarca önünden geçtiğim için hatırladım., ve telefondaki bölge bayisindeki elemana., kardeşim bak benim vaktimi çalıyorsun benim istediğim şanzıman yağı tamirhanede alenen satılacak bir yağ değil ya bana bu yağı nereden tedarik edeceğimi söyle yada bana bu ürünü kendin ver., adam halaa yok kardeşim orası tamirhane değil sadece yağ satıyor diye üsteliyor., Kardeşim evimin 2 sokak arkasındaki tamirhaneyi bana öğretme bana ne istediğimi sormadan başka yere yönlendireceğine elinde stok var mı önce onu kontrol et sonra hangi bayilerine bu yağı vermişsin ona göre bir yerin telefonunu verirsin dedim., Baktı ekrandan abi istediğin bu yağ özel bir yağmış sadece isteğe bağlı olarak veriyoruz her yere vermiyoruz çünkü pahalı olduğundan satılması zor bir yağ en son 1 sene önce bir yere vermişiz vs.. Ben peki elinde var m? abi istersen önce bir fiyatını söyliyeyim sonra bakarımz stokta var mı diyee., kardeşim sana fiyatını soran olmadı lütfen önce stoğa bak., bakıyor evet varmış abi., Eee ozaman benim zamanı niye çalıyorsun neden başından sallayarak bir de bayi diye ne olduğu belirsiz dandik tamirciye postalayıp her yerde bulunmayan bir yağı bulmak için beni kör kuyuya sokmaya çalışıyorsun., Neyse çok uzatmayım işin özeti budur artık yağ firmaları tamirhaneleri bile bayi adı altında mal vermeye başladı kısacası ustanın size bu daha iyi diye önerdiği yağ aslında kendi çıkarı içindir.,

Renault için Motul marka yağ almanızı öneririm.. veya Mobil 1 'de olabilir

• Opel vectra a c20ne km 11000(motor yapıldı komple) motor yağı olarak ne önerirsiniz arkadaslar? Şu anda shell helix 10-40 var.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.