Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (509. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
214
Favori
1.968.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş
  • 5w 40 numarali yagi neden dpf li araclar icin onermiyorlar ikiside tam sentetik degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azraelhusam A kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen markarin hepsini kullandım. Hepside aynı kslitrde. 10.000 kmde 750 ml yağ eksiltmesi heleki lpg var ise normal seviyelerde. Aracin kmsi 250.000 kmyi geçmiş. Bir miktar motorda aşınma olmuştur. İllaki yağ eksiltmesinn diyosan 15w40 kullanabilirsin. Yine de çok etkisi olmaz.

• Yağ eksiltme problemine çok takılmıyorum ama 6000 km civarında yağ ekliyorum. Daha önce hepsiburada N11 gibi sitelerden 35 liraya alabildiğim mobil yağ 70 lira civarında. Biraz maliyeti kısmak niyetim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azraelhusam -- 25 Şubat 2018; 21:56:21 >

Orijinalden alıntı: azraelhusam

Yağ eksiltme problemine çok takılmıyorum ama 6000 km civarında yağ ekliyorum. Daha önce hepsiburada N11 gibi sitelerden 35 liraya alabildiğim mobil yağ 70 lira civarında. Biraz maliyeti kısmak niyetim.

Hocam kullanabileceğin en dandik yağı kullanıyorsun (Mobil 2000 serisi), bundan daha fazla yağdan tasarruf etmeniz için, araca çiçek yağı falan kullanmanız lazım.
    10w40 kullanıyorum o konuda bir değişiklik yapmayı da pek düşünmüyorum. ancak lubco denilen yağın 4 litresi 37,5 TL iken Mobilde 4 Litre yağ 65 TL'den aşağı yok. castrole baksanız 80 lira civarında.
    hepsinin aynı yağ olduğunu düşünüyor isek %50 kar edilebilir demektir. Fiyat / performans denen bir durum var. Sıcak Fırsatlar'a da davet ediyorum :)

Standart mosal 5 i karsilamaksa bir yag o degeri karsilayan katiklar baz yag vb.ile o degere ulasir ve onayi alir nacak diger firma 5 iken 9 iu karsilayacak bir bilesim uretirse o daha kaliteli olur.Arkadaslar diyorya" o yag saldi bu yenisi o kadar km de salmadi",iste durum bu.

"Atmosferik araclarimda Lubco kullandîm. Çoğu yari sentetikle ayni kalitede." denilince tasarruf ortaya çıkabilir. yani sadece marka değerine para verme konusuna azcık karşıyım. hem de yerli üretici. (f/p) önerisi de sıcak fırsatcıların sevdiği bir tabir şaka yollu söyledim.

zaten bu mevzuyu iyi bilen biri olsaydım forumdaşlara danışmaz; bilgileirmi paylaşırdım.

fikirleriniz için teşekkür ederim

Misal elfin 5w/30 fulltech fe yaginda tekni aciklamada %2,4 ile %1 ki bu min tasarruf,konvansiyonel tam santetik yaglara gore alinmis deger.10.000km de %1 olsa.10km de 5tl tuketim olsa 10.000 km de %1 tasarruftan,bu km kullanimla 50tl tasarruf yaparsiniz.Bu min idi.Bundan fazla tasarruf yapan urunler var.

Bu urunleri kullanarak hem tasarruf yapar,hem aracinizi korur hemde performansi aracinizin artar.Emin olun iyi yag aracin daha hassas olarak gaz pedali kullanmanizi sagliyor.

Iyi forumlar.

Orijinalden alıntı: azraelhusam

durum pek öyle de değil sanki. mevzu 10w40 veya 5w30 kullanmakla alakalı değil pek.
    10w40 kullanıyorum o konuda bir değişiklik yapmayı da pek düşünmüyorum. ancak lubco denilen yağın 4 litresi 37,5 TL iken Mobilde 4 Litre yağ 65 TL'den aşağı yok. castrole baksanız 80 lira civarında.
    hepsinin aynı yağ olduğunu düşünüyor isek %50 kar edilebilir demektir. Fiyat / performans denen bir durum var. Sıcak Fırsatlar'a da davet ediyorum :)

Benim aracım 4.6 litre yağ kapasitesi var, MOTUL 5 litreye 146 TL veriyorum, ama 5 litrelik ELF yağı 90 TL ye alabilirim, fazladan verdiğim 56 TL ye sizce "kafam çalışmadığı" için mi veriyorum??? Eğer arabanız "Şahin, Doğan, Brodway" gibi eski teknoloji bir araçsa, ne marka yağ kullanırsan kullan fark etmez. Ama aracın yeni teknoloji bir araçsa "En ucuz yağı aldım, çok kar ettim" diye kendinizi uyanık zannetmeyin. Kimse keriz değil.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Ben medenice bir yazi yazdim,genel tavsiyede bulundum.Ne ben uyanigim ki bu sifati kimseye yakistirmam nede kimse keriz.

Sizi uslubunuz tarzinda kullanici yorumlari olan yag firmasi ile basbasa birakiyorum.

Orijinalden alıntı: froster2006

Ben medenice bir yazi yazdim,genel tavsiyede bulundum.Ne ben uyanigim ki bu sifati kimseye yakistirmam nede kimse keriz.

Sizi uslubunuz tarzinda kullanici yorumlari olan yag firmasi ile basbasa birakiyorum.

Siz medenice yazı yazdınız da, ben size hakaret mi ettim Hocam??? Bir kere ben sizin yazınızı alıntılamadım, yukarıda ki arkadaşa cevap yazdım, siz niye üstüne alındınız ki??? Yağ ile konu açıldığından bu yana tam 510 sayfa olmuş, herkes bildiği kadarı ile bilgi almaya çalışanlara yardımcı olmaya, bilmediğini ise öğrenmeye çalışıyor, ama illaki arada birisi çıkıp "siz 100 TL lik yağ kullanırken ben 30 TL lik yağ kullanıyorum, neden çünkü ben uyanığım, siz salaksınız" demeye getiriyor Bunu belirtiğiniz zaman ise "Sizi uslubunuzla baş başa bırakıyorum" deyip hemen sıyrılmaya çalışıyor, Allahım sen sabır ver.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    benim mesajım alıntılandığına göre ben cevap verebilirim sanırım.

"siz 100 TL lik yağ kullanırken ben 30 TL lik yağ kullanıyorum, neden çünkü ben uyanığım, siz salaksınız" demek için salak olmak lazım. tek kriteri fiyat olarak gören kimse zaten bunu gelip burada sormaz bence. şaka yollu f/p yazım sıcak fırsatlara davet ettiğimi de bir sonraki mesajda belirttim zaten.

eski teknolojili bir araçta bu farketmiyor diyorsanız ve 20 senelik aracımda farketmeyecekse lubco almak yerine castrol almak kerizlik olur ama(benim açımdan). yok eğer ben bilmeden kerizce davranıyorsam bunun önüne geçmeye çalışıyorum.
  • merhaba arkadaşlar 2009 model clio3 1.2 16v faz1 95000 km de aracımın yağ değişim vakti geldi.araç katologlarda 5-40 yağ kullanılmalı denmekte.tavsiyeniz bu araç için ne olur .düşündüğüm markalar elf 5-40 veya shell helix 5-40 yanıtlarsanız sevinirim tam isim ve kodlarıyla bereber.

Orijinalden alıntı: Polestar191

5w 40 numarali yagi neden dpf li araclar icin onermiyorlar ikiside tam sentetik degilmi

evet ikiside tam sentetik ama 5w30 daha ince ve kül/atık oranı azaltılmış bu da Partikül filtresi için önemli bir husus..

30 veya 40 kalınlıkta bir yağ kullanmanizin DPF ile alakasindan ziyade ilk cAlistirmada üst kapak altinda ve nispeten daha yuksek basincla yaglanan ekipmanlara risk oluşturuyor sanirim, DPF uyumlu olmasi TBN sayisinin SAPS dusuk olmasiyla alakali, 0w40ESP M1 ve 5w30ESP model yaglar mevcut.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.