Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (510. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
214
Favori
1.967.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş
  • arkadaslar toyota corona 93 model e kasa 2.0 gli otomatik lpgli araç satın aldım.araç 380.000 kmde.bu araca hangi yağı koymalıyım?bazıları 15w 40 bazıları 10w 60 demiş.(acil yarın yağ degişimi yapıcam yorumlarınız çok önemli)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

10w 40

Tesekkur ederim hocam.

Ben 2.5 yılda 4 kez bu yağ ile değiştirdim. Motorun eski halini bilmiyoruz

Ne olcak ki zaten 8-10bin kmde yağ değiştiriyorum diye düşünüyordum. Ama sonuç felaket, kalıp gibi zift çıktı

30-40 lira için motorunuzu yemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka7 -- 9 Mart 2018; 18:17:12 >

• Gecmis olsun.

Burada arkadaslar vardi canhiras sekilde savunuyorlardi.Bakin iste standart,iste onay ki ben istesigin gibi yazilabilecegine inaniyorum tr de urunlere.

Ne denetim olur ne baska birsey.Petro canada iyi de bi firmanin urunu manupule etmeyecegine ben ikna olmuyorumki.

Siz canli olarak yasamissiniz.Onceden problem bile olsa iyi bir urun ciddi oranda bu kadar surede temozlik yapmasi gerekirdi motorda.

Bu ibret olsun.Sizin icin zor durum.

Orijinalden alıntı: froster2006

Gecmis olsun.

Burada arkadaslar vardi canhiras sekilde savunuyorlardi.Bakin iste standart,iste onay ki ben istesigin gibi yazilabilecegine inaniyorum tr de urunlere.

Ne denetim olur ne baska birsey.Petro canada iyi de bi firmanin urunu manupule etmeyecegine ben ikna olmuyorumki.

Siz canli olarak yasamissiniz.Onceden problem bile olsa iyi bir urun ciddi oranda bu kadar surede temozlik yapmasi gerekirdi motorda.

Bu ibret olsun.Sizin icin zor durum.

bu sorunu yine uygun bi şekilde hallettik ama bu pisliklerin yağ filtresine en ufak etkisi anında motoru komple kaybedebilirdik.

bi video izlemiştik - simsiyah yağın içine 1 damla bişey damlatıyorlar tertemiz oluyor.

bu 4 lt'si 25 lira'lık yağlar muhtemelen öyle yapılıyor

• Merhabalar; aracım için yağ satın alacağım, iki yağ arasında kaldım. Geçen bakımda "Mobil Super 3000 X1 5W-40" kullanıldı. Şuan memnuniyetlerle dolu yorumları okuyunca aracıma "Motul 8100 X-cess 5W-40" almak istedim ama bu iki yağın YouTube' taki testlerini görünce kafam karıştı. 100°C' de Motul deney tüpünde iz bırakırken Mobil de bu olay olmadı. Fikrinize ihtiyacım var. Hangisini seçmeliyim? Mobil' e devam mı? Motul mu? Teşekkürler.

Düzenleme: Mobil 83.85 TL' ye denk geliyor. (1 litre elimde var, ilaveten 4 litre alacağım.) Motul ise 5 litre olarak ve de motor içi temizleyici hediyesiyle 156.9 TL' ye geliyor. Aradaki fiyat farkına değecekse gözüm kapalı alabilirim ama test kafa karıştırıcı. Fiyatlar ise n11 kuponlarıyla "Yağ Çarşısı" mağazasından elde edebildiklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RenaultMeganeSportTourer -- 9 Mart 2018; 22:15:17 >

• Hocam mobilden girdiğim için linklerin hiçbirine bakamadım kusuruma bakmayın. Opel Astra H 1.3 CDTI aracım için hangi yağı kullanmalıyım? Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.

There is a house in Charming Town, They call the Rising Sun

2006 Opel Astra H Enjoy 1.3 CDTI
  • RenaultMeganeSportTourer R kullanıcısına yanıt
    Mobil

Hocam o kanalda yapılan testlerin pek bir geçerliliği yok. Fakat elinizde 1 ltlik mobil varsa yazık etmeyin. Şimdilik işi 4 lt alıp ucuza halledin derim. Bir sonrakinde elinizde hiç yağ kalmayınca motul denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 10 Mart 2018; 8:53:24 >

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

Hocam o kanalda yapılan testlerin pek bir geçerliliği yok. Fakat elinizde 1 ltlik mobil varsa yazık etmeyin. Şimdilik işi 4 lt alıp ucuza halledin derim. Bir sonrakinde elinizde hiç yağ kalmayınca motul denenebilir.

Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi elimdeki yağın boşa gitmemesi için bu bakımda da Mobil' den devam etmek mantıklı görünüyor şuan ama gene de kararsız kaldım. Kalp Motul, mantık Mobil diyor

Benim durumum da sizinle aynı. Başka bir yağ markasına geçmek istiyorum ama bende de kenarda küçük şişe castrol duruyor. Bir adet 4 LT alsam tamamlamış oluyorum. Elimdekileri tükettikten sonra başka markaya geçicem. Şimdi gidip motul alsanız 5 lt 150 tl civarı. Ama 4 lt mobil alıp işi halletseniz en fazla 85 TL tutar. Aradaki fark 65 tl. Az para değil bu zamanda hocam. Emin olun motula geçince araç şahlanmayacak. Bu yağ değişimi sonrası "araç şöyle oldu böyle uçtu ses kalmadı" gibi yorumlar biraz psikolojiktir. Zaten aynı marka yağı kullanıp, yağ ve filtreyi yenilediğinizde yine aynı sessizlik bir süre olacaktır. Neticede ne marka olursa olsun(bilindik markalar) yeni yağ konmuş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 10 Mart 2018; 16:35:36 >

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

Benim durumum da sizinle aynı. Başka bir yağ markasına geçmek istiyorum ama bende de kenarda küçük şişe castrol duruyor. Bir adet 4 LT alsam tamamlamış oluyorum. Elimdekileri tükettikten sonra başka markaya geçicem. Şimdi gidip motul alsanız 5 lt 150 tl civarı. Ama 4 lt mobil alıp işi halletseniz en fazla 85 TL tutar. Aradaki fark 65 tl. Az para değil bu zamanda hocam. Emin olun motula geçince araç şahlanmayacak. Bu yağ değişimi sonrası "araç şöyle oldu böyle uçtu ses kalmadı" gibi yorumlar biraz psikolojiktir. Zaten aynı marka yağı kullanıp, yağ ve filtreyi yenilediğinizde yine aynı sessizlik bir süre olacaktır. Neticede ne marka olursa olsun(bilindik markalar) yeni yağ konmuş oluyor.

Benim 1 litre yağ geçen seneden bakımdaki 5 litrelikten kalan yağ. Problem olur mu acaba. Karanlık, serin yerde durdu hep.

• RenaultMeganeSportTourer R kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey olmaz rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• merhaba arkadaşlar 2011 model 1.6 benzinli toyota verso bir aracım var. Manisa soma ilçesindeyim aracım yaklaşık 43.000 km de ve 2016 yılında da tüp taktırdım sizlerin önerebileceği iyi bir yağ markası ve uygun viskozite değeri varmı teşekkürler bu arada unutmadan servis birönceki değişimde 5/30 kullanmıştı sizce ne almalıyım

Bu dönem japon deneyeyeceğim 5w40 eneos bakalım nasıl olacak....

5w40 olarak Motul 8100 X-cess deneyebilirsiniz eğer araç dizel değilse. Onun dışında eksiltilen yağ miktarı önemli. Çünkü belli km de bir miktar yağ eksiltme normal deniyor küçük hacim yüksek güç üreten motorlarda.

Malesef kitapçıkta benzinli 1000 km de 500 ml olabilir diyor.

Bu dönem bi eneos deneyeyim bi dahakine motul denerim İnşallah.

Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.