Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (507. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tiger cage Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.045
Cevap
214
Favori
1.968.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş
  • Ben yıllardır mobil süper 3000 5-30 kullanıyorum oldukçada memnunum...
    Hatta dün gece yine sipariş verdim 7lt den...

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

her ikisininde renault 700_710 onayı var.

lukoil yinede en kötü ihtimalle elf den kat vekat kalitelidir diye düşünüyorum.

Onay ve Lisanslar:

SAE 5W-30 API SN GM Dexos 2 MB 229.51 VW 502 00 / 505 00 BMW LL – 04

SAE 5W-40 API SN GM Dexos 2 MB 229.51 BMW LL – 04 VW 502. 00 / 505. 00 / 505.01 Porsche A 40 Renault RN 0700/0710 Ford WSS-M2C917-A

Performans seviyesi: API CF ACEA A3/B4-08, C3-08 SAE 5W-30 Renault RN 0700/0710

Hocam Renaultun verdiği Rn700-710 onayı ELF de zaten var. Ama inan Lukoil, elften çok farklı bir yağ değil ikisi de anca standartı karşılıyor. Motul yağla mukayese bile edilemez, çünkü aynı siklette değiller.

denemek lazım bukadar marka fanatiği olmayın.önceki aracımda castrol 10/40 kullanırdım sonra total ve opet marka yağların çok daha iyi olduğunu farkettim.

kısmet olursa ileride motulda alırız.

elf 900 sxr ye göre bence lukoil genesis premium çok daha iyi bir yağ olduğunu düşünüyorum.deneyip görücez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

quote:

merhaba n11 den 5/40 yağ alıcam.lukoil genesis premium mu alasam, motul 8100 x_chess mi alsam kararsız kaldım.

bu arabaya ilk defa elf dışında yağ alıcam.servisin kullandığı yağ hiç güzel değil.

Lukoil genesis çok kaliteli bir yağdır. Bence motul a o parayı verme. Ben ELF o yoksa PoMaxima o da yoksa Opet full max o da yoksa Alpet Caracal kullanıyorum.

5w 40 Kış aylarında iyi bir tercih olur.

Arkadaşım tavsiye verdiğin yağları bilinçli bir şekilde mi veriyorsun? "Ben ELF o yoksa PoMaxima o da yoksa Opet full max o da yoksa Alpet Caracal" Bu saydığın yağlar piyasa da ancak tamircilerin ucuz diye kullandığı dandik yağlar. Bir şey biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız milleti boşu boşuna yanıltmayın.

700 kişinin çalıştığı bir firma da 15 yıllık Bakım Ustası olacak kadar neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

Ayrıca araç atmosferik sıradan bir araç tsi ys da tCe de değil.

Siz forumun nesinden sorumlu oluyorsunuz.

Burada deneyimkeeimizi paylaşiyoruz.

Bahsetteğiniz yağa da kötü demedim.

• Merhaba arkadaşlar. 4.5 yıldır 104.000 km den beri kullandığım Corolla d4d mmt aracıma son 218.000 km bakımında Mobil 1 fuel economy 0-30 tam sentetik yağ kullandım. 104.000-190.000 km arası Castrol Magnatec 5-30, en son 2 bakımda Eneos Premium Multi Hyper 5-30 kullandım. İzmir'de olsamda kışa girmem sebebiyle 0-30 tercih ettim. Mobil 0-30, Eneos tan daha iyi çıktı. Yaklaşık 2000km dir kullanıyorum ve arabam daha da sessizleşti. Tavsiye ediyorum.

Orijinalden alıntı: Alphace

Motor soğutma sıvısının da değişme zamanı gelmiş.

aynen bende onu sorucaktım.sanayiden saf su ve sarı renk antifiriz aldım.fakat bilinmeyen bi marka alman malı yazıyor.üzerinde reno onayıda var ama kararsız kaldım. acele etmesemmi.2019 da devirdaim pompasını değiştiririm belki ondan sonramı değiştirsem.

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • quote:

quote:

aynen bende onu sorucaktım.sanayiden saf su ve sarı renk antifiriz aldım.fakat bilinmeyen bi marka alman malı yazıyor.üzerinde reno onayıda var ama kararsız kaldım. acele etmesemmi.2019 da devirdaim pompasını değiştiririm belki ondan sonramı değiştirsem.

Aracındaki farklı renk antifreeze ise ikisini birbirine karıştırma bi faydası olmaz keşke sanayide bi ölçtürseydin

quote:

quote:

Aracındaki farklı renk antifreeze ise ikisini birbirine karıştırma bi faydası olmaz keşke sanayide bi ölçtürseydin

komple değişirse aynı olması gerekirmi.gerçi her ikiside sarı renk ve aynı özellikte.ölçtüde sıkıntı yok orjinalin yıl olarak daha gideri varmı onu soruyorum.

• quote:

quote:

Total antifriz kullanıyorum memnunum. Hem sitesinde hemde ambalaj üzerinde yeterli bilgi bulunmaktadır. İncelemenizi tavsiye ederim.

Bulunduğunuz şehirin kış şartlarına göre dayanıklılığı iyi ise devir daim değiştirine kadar bekleyin, yoksa ekleyin. Sanayide parçacıdan ne bulurlarsa koyuyorlar, mümkünse yine kendiniz götürebilirsiniz.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Renk tonları markadan markaya değişebiliyor. Emin olmak isterseniz aracınızın soğutma suyu kapasitesine uygun bir karışım yapıp, sistemi komple boşalttıktan sonra hazırladığınız karışımı koyabilirsiniz.

Not: Benzin istasyonlarında ölçüm yaptırabilirsiniz.

Ekleme: Aracınızın kataloğunda desteklediği antifriz koduna uygun ürün olmalı. Farklı ürünler hasara sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 28 Aralık 2017; 15:44:38 >
    Bütün soğutma suyu boşaltılacak. Benim eski araçta usta motor üzerindeki bir vidayı söktü. Sonra tahliye kabına çeşme suyunu verdi, tazyik ile beraber eski sıvı tamamen boşaldı. Sonra yarı saf su - yarı kırmızı (organik) antifriz koydurdum.
    Fakat bu iş basit değil, sistemin havası alınacak, bir kaç gün takip edilecek eksilen varsa tamamlanacak...
    Eski antifriz donmayı engeller ama korozyonu engellemez. Bence 2019 beklemeyin, baharda değiştirin. Yazın hararet yapma riski azalır.
    Galiba Renolara turuncu konuyor, markası da Glacelfhttp://www.total.com.tr/madeni-yaglar/Antifriz/otomotiv-antifriz.html

Aracın kataloğunda şanzuman yağı için kilometre vermiş mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 28 Aralık 2017; 15:58:23 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba n11 den 5/40 yağ alıcam.lukoil genesis premium mu alasam, motul 8100 x_chess mi alsam kararsız kaldım.

bu arabaya ilk defa elf dışında yağ alıcam.servisin kullandığı yağ hiç güzel değil.

Lukoil genesis çok kaliteli bir yağdır. Bence motul a o parayı verme. Ben ELF o yoksa PoMaxima o da yoksa Opet full max o da yoksa Alpet Caracal kullanıyorum.

Arkadaşım tavsiye verdiğin yağları bilinçli bir şekilde mi veriyorsun? "Ben ELF o yoksa PoMaxima o da yoksa Opet full max o da yoksa Alpet Caracal" Bu saydığın yağlar piyasa da ancak tamircilerin ucuz diye kullandığı dandik yağlar. Bir şey biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız milleti boşu boşuna yanıltmayın.

700 kişinin çalıştığı bir firma da 15 yıllık Bakım Ustası olacak kadar neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

Forumun nesi mi oluyorum? Aynı sizin gibi burada deneyimlerimi paylaşıyorum. Yaşım 44, Bir kamu kuruluşun da müdür olarak görev yapıyorum, 18 yıllık devlet memuruyum, 2 üniversite mezunuyum. Benim sorumluluğumda ki birimde 72 tane araç var bunların 20 tanesi ağır iş makinası, 40 tanesi çeşitli tonajlarda Kamyon, 12 tanesi de otobüs ve binek araçlar. Bu araçlara alabildiğimiz en ucuz yağları kullanıyoruz ki bunlarda genelde PO maxima serisi, Opet gibi markalar oluyor. O yağların ne kadar beş para etmez olduğunu bizzat biliyorum, ama maalesef ihale yasası yüzünden standardı karşılayan, en ucuz malı almak zorundayız. Sizin aksinize millete tavsiye vereceğim zaman, tavsiye vereceğim ürünü bizzat kullanıp veya hakkında gerçekten bir şeyler bildiğim bir şey varsa söylerim. Kulaktan dolma bilgilerle kimseye tavsiye verip vebal almam. Yorumlarıma bakarsan da yağ konusunda uzman olan ve bu başlığı açan "Vezir" nickli arkadaşa sık sık danışırım. Bu arada kendi aracımda MOTUL marka yağı kullanıp gerçekten çok beğendiğim için ve bu yağ konusunda uzun süreler araştırma yaptığım için arada sırada tavsiye veriyorum. Anladın mı?

• aracım 70 bin kilometrede 1.3 dizel..yağ deiştirdikten sonra motor 5 dakikada ısınmaya başladı.Bu kadar farkedeceğini açıkçası hiç beklemiyodum 5 yıl boyunca aynı marka yağ kullandım gideceğim yere varınca motor ısınıyordu

Eski yağ : Selenia 5w30
    Yeni yağ : Shell helix ultra 5w30
    Niyet hayr, akıbet hayr.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Forumun nesi mi oluyorum? Aynı sizin gibi burada deneyimlerimi paylaşıyorum. Yaşım 44, Bir kamu kuruluşun da müdür olarak görev yapıyorum, 18 yıllık devlet memuruyum, 2 üniversite mezunuyum. Benim sorumluluğumda ki birimde 72 tane araç var bunların 20 tanesi ağır iş makinası, 40 tanesi çeşitli tonajlarda Kamyon, 12 tanesi de otobüs ve binek araçlar. Bu araçlara alabildiğimiz en ucuz yağları kullanıyoruz ki bunlarda genelde PO maxima serisi, Opet gibi markalar oluyor. O yağların ne kadar beş para etmez olduğunu bizzat biliyorum, ama maalesef ihale yasası yüzünden standardı karşılayan, en ucuz malı almak zorundayız. Sizin aksinize millete tavsiye vereceğim zaman, tavsiye vereceğim ürünü bizzat kullanıp veya hakkında gerçekten bir şeyler bildiğim bir şey varsa söylerim. Kulaktan dolma bilgilerle kimseye tavsiye verip vebal almam. Yorumlarıma bakarsan da yağ konusunda uzman olan ve bu başlığı açan "Vezir" nickli arkadaşa sık sık danışırım. Bu arada kendi aracımda MOTUL marka yağı kullanıp gerçekten çok beğendiğim için ve bu yağ konusunda uzun süreler araştırma yaptığım için arada sırada tavsiye veriyorum. Anladın mı?

Kulaktan dolma değil kullandığımız markalar. Üstelik Alman Kluber Ve Shellden sonra Koca tesis Po'ya döndü.

Amerikan Cummins Volvo Alman Liebherr makinalarda Po kullanılıyor. Hiç bir sorun yaşamıyoruz. Ayrıca şirket araçlarınsa da Elf Shell Helix ve Po Maxima kullanıyor. Hepsi de 500.000 kmyi geçti. Halen rektefe istememekteler.

Yaşınız büyük olabilir sizden küçüklerde sizin kadar bişeyler biliyir.

Madem bu kadar bilgilisiniz forumda bir arkadaş VW 1.4 tsi arabasına Motul yağ koydu motoru kucağına aldı. Ona anlatın uyi yağ markalarını.

• quote:

quote:

quote:

quote:

komple değişirse aynı olması gerekirmi.gerçi her ikiside sarı renk ve aynı özellikte.ölçtüde sıkıntı yok orjinalin yıl olarak daha gideri varmı onu soruyorum.

İkisi de aynı renk ise 2~3 litre ekle bence kafan rahat olsun 2 kış ellemezsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İkisi de aynı renk ise 2~3 litre ekle bence kafan rahat olsun 2 kış ellemezsin.

neyse elimde malzeme varken komple değiştireyim.yağ değiştirmeye gidicem zaten.antifiriz mannol marka,üzerinde renonun onayı felan var.sarı organik.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    lukoil genesis premium için yeterli referans var,forumda kullananlar çok.

pahalı ürünler genelde daha kaliteli oluyor ama herzaman değil.bazen fazla tercih edilen pahalı oluyor, bazen reklamı çok yapılan pahalı oluyor.bazende ucuz olan daha kaliteli oluyor.

mesela polodan aldığım gömlekler switler kısa sürede yerbezi olurken, lcw dan aldıklarımı yıllarca giyebiliyorum.alakasız oldu ama örnek işte.

binek arabalar için po opet gayet kaliteli ,kullandım biliyorum.

Orijinalden alıntı: medvet

Sn. Vezir,
    bu başlıkta verdiğiniz aydınlatıcı bilgilerin bana çok faydası oldu, teşekkür ederim.
    Daha önceleri de size danıştığım 2000 model Suzuki Vitara 4x4, benzinli (LPG yok) bir aracım var. 315 bin km'de 2006 yılı -140 bin km'den beri bende.
    Çok ağır koşullarda kullanmıyorum.
    İlk aldığım zamanlar bu araç için en çok tercih edilen yağ olan 10W-40 kullanıyordum.
    Bir süre sonra araştırmalarım ve bir yetkili servisin de pratik uygulamasını dikkate alarak 5W-40 tam sentetiğe geçtim.
    Araç her iki yağda da 10 binde 0,75-1 lt civarı eksiltme yapıyordu, başka da bir sıkıntım yoktu.
    Araç 290 bin civarında iken, aşırı sıcaklarda (zaman zaman 45 derece) gittiğim yağcıda 5W-40 olmayınca, 5W-30 koydum.
    Bundan sonra aracımda sabahları 5 sn kadar duman atma başladı ve yağ eksilme arttı.
    Böyle olunca içim rahat etmedi tekrar 10w-40 a geçtim fakat sorun düzelmediği gibi duman atma ve yağ eksiltme iyice arttı,
    1000 km'de 750 ml civarına çıktı, duman ise sadece sabahları değil stop ettikten 2-saat sonrasında bile olmaya başladı.Daha kalın yağlar denemek yerine Suzuki'de ustalığına güvendiğim bir yere gittim.
    Usta şikayetlerimi dinleyerek belki de aracımın evveliyatını da bildiğinden sorunun sübap lastiklerinin değişimi ile giderileceğini söyledi.
    Dediği gibi sübap lastikleri ve contalar yenilendi.
    Kapak rektefiyeciye gönderildi, orada bazı ölçümler yapılarak başka bir sorun olmadığı söylendi.
    Bu işlemler yapılalı 2 hafta -1500 km aracı kullanıyorum.
    Hiç bir sorun kalmadı, yağda hiç eksilme yok, duman da yok.
    Araç kataloğunda geçen yağlar 20w-50, 15w-40, 15w-50, 10w-40, 10w-30, 10w-50, 5w-30 Ayrıca API SD,SE, SF, SG olmalı yazıyor. Yabancı katalogda olmamasına rağmen türkçe katalogda 10w-30 tavsiye ederiz notu var.
    Şimdi gelelim soruma
    10W-40 la devam mı edeyim, eksiltme değişim km'sine kadar (2500 km daha kullanıp yağı değiştireceğim) hiç olmazsa yine tam sentetik 5w-40 denememin motor ömrü açısından bir artısı olur mu?

benimde 2012 accord var esp iyi diye 5x30 esp koydum yanlız duman atma is kokusu ve yagda baya eksiltme oldu özel bi servis dediki esp partikul filtreli araçlar için o yuzden yag yakıyo dedi.tavsiyem benzinli olanlar esp degilde normal olanı koydursun

• Arkadaslar yaga antıfırıze delı gıbı para dokmeyın. Lubco yag ve licoil antıfırız kullanın castroldan daha ıyı cıktı bu :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.