Şimdi Ara

Motor yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 otomatik benzinli toyota yaris için yağ degisimi yapıcam

5w30 yağ koymayı düşünüyorum araç 100.000,de marka olarak mobil ve motul arasında kararsız kaldım

Aracın üzerinde shell helix var. Ben ilk defa degiştirecem

Filtreler olarak mann filtre düşünüyorum

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNDaR -- 3 Temmuz 2020; 9:58:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• iki yağda birbirine yakın. ben motul tercih ederdim.
    filtre mann doğru tercih.

çok kafaya takılacak bir konu değil. hangisini alırsanız memnun kalırsınız.
  • Shell yabana atilicak marka değil,Ya shell yada motul.

• Cevaplarınız için tşk ederim

Toyata Yaris için.kullanım kitabında 0w20 yağ kullanın. Bulamazsanız 5w30 kullanın ama bir sonraki yag degisiminde 0w20 koyun diyor

Servis varilden 5w30 basip gecmiş. Şimdi 0w20 koysam sıkıntı olurmu ,eksiltme w.s w.s diye, yada daha iyi perfonmans ve daha az yakit

Araç 100.000 km,de

0w20 derseniz bu yag icin hangi marka tercih edilebilir

Araç yıl,da toplasan 4000 km yapmıyor

• Corolla’ya 5w30 Eneos kullanıyorum üç bakımdır. Çok memnunum ve tüm Japon araçlarına tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Corolla’ya 5w30 Eneos kullanıyorum üç bakımdır. Çok memnunum ve tüm Japon araçlarına tavsiye ederim.
    Filtreleri ne kullanıyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağı Rengi
    19 yıl önce açıldı
    Motor yağı değişimi
    geçen yıl açıldı
    motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LaNDaR L kullanıcısına yanıt
    Dogrudur 0w20 kullanin diyor toyota ama eksiltme yapar mi yapmaz mi mechul,yakit konusunda iyi olabilir evet ama zorlayip sıkıştirma vs vs gibi şeylerde yağ nasl davranir bilinmez arac lpg mi dizel mi.?Bu konuda bilgim yok yani hangi yakiti kullaniyo bu araçda bilgisizim biraz:) 5w30 koyupda araba patlamaz sorun cikarmaz ama motor üretici japon olunca ince yağ seviyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 3 Temmuz 2020; 14:35:36 >
  • Aracın kitapçığı yok mu? Orada yazan yağı ekleyin. Eksiltme olmasın diye daha kalın yağ koyarsanız motorda geri dönülmez sorunlara neden olmak mümkün. Motor sesini kesersin ama sorun gitmiş olmaz. Her motor bir miktar yağ yakar. Önemli olan aşırı yakmasını önlemek. Her 1000 km de bir yağ çubuğu ile kontrol yapın.

• Senkei kullanıcısına yanıt
    beykozguncel.com
    Beykoz'da sahte araba filtresi operasyonu
    https://beykozguncel.com/beykoz-da-sahte-araba-filtresi-operasyonu-8641.html

Buyrun mann filtre kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Filtreleri servistenmi almamız gerek?

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Dogrudur 0w20 kullanin diyor toyota ama eksiltme yapar mi yapmaz mi mechul,yakit konusunda iyi olabilir evet ama zorlayip sıkıştirma vs vs gibi şeylerde yağ nasl davranir bilinmez arac lpg mi dizel mi.?Bu konuda bilgim yok yani hangi yakiti kullaniyo bu araçda bilgisizim biraz:) 5w30 koyupda araba patlamaz sorun cikarmaz ama motor üretici japon olunca ince yağ seviyor
    Araç 100.000 km,de CVT Şanzınmanlı benzinli

Servis muhtemelen pahalı diye hiç 0w20 yag kullanmamış varilden 5w30 basıp gecmiş

Senede 4 bin km sehir içi yol yapacak eksiltmesi cok olmaz sanırim

5w30,dan 0w20 dönmek başka sorun yaratırma orası benim için muamma

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Aracın kitapçığı yok mu? Orada yazan yağı ekleyin. Eksiltme olmasın diye daha kalın yağ koyarsanız motorda geri dönülmez sorunlara neden olmak mümkün. Motor sesini kesersin ama sorun gitmiş olmaz. Her motor bir miktar yağ yakar. Önemli olan aşırı yakmasını önlemek. Her 1000 km de bir yağ çubuğu ile kontrol yapın.
    Usta, araca hep 5w30 koyulmuş benim derdim orjinali olan ilk fabrika yagı olan 0w20 donüs yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaNDaR

Usta, araca hep 5w30 koyulmuş benim derdim orjinali olan ilk fabrika yagı olan 0w20 donüs yapmak.

Alıntıları Göster
    Hemen yağı değiştirin bence. Keceler patladığı zaman sorun daha büyük olur. Toyota sağlam arabadir ama orijinal yağa sadık kalmak gerek.

0w20 geçiş yapip 500km veya 1000k yağ kontrolu yaparsin tavsiyem olsun,Ayrica yağ kapasitesi örneğin 3.3 ise veya 3.2 ise 3lt koy 200,300ml hesabi yapma ki zaten bi bardak civari yapiyor.Kapasitesini ögren dikkatli doldur tavsiyem olsun,4lt alip hepsini koyan var motor fazla yaği ya egzozdan aticak yada içerde basinc cok olucagi için keçeleri patlatabilir.

Toyota yedek parçacı bayiden en iyisini alıyorum. En son ön fren balatalarını da değiştirmiştim ve 175₺ ödedim. İzmirdeyseniz yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

piyasada mann hariç diğer filtreler hep orjinal zaten.
    kaldı ki ben mann önerdim diye. çakmasını önerdim anlamına gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaNDaR

Cevaplarınız için tşk ederim

Toyata Yaris için.kullanım kitabında 0w20 yağ kullanın. Bulamazsanız 5w30 kullanın ama bir sonraki yag degisiminde 0w20 koyun diyor

Servis varilden 5w30 basip gecmiş. Şimdi 0w20 koysam sıkıntı olurmu ,eksiltme w.s w.s diye, yada daha iyi perfonmans ve daha az yakit

Araç 100.000 km,de

0w20 derseniz bu yag icin hangi marka tercih edilebilir

Araç yıl,da toplasan 4000 km yapmıyor
    0w20 öneriyor dediğiniz. iklim koşullarına baktınız mı ?

yazı ve kışı sert geçmeyen bölgelerde 5-30 idealdir.
    ilk çalıştırma soğuk yani ilk aşama 0 veya 5
    kullandıkça artar sıcaklık için ikinci değer 30 veya 40 gibi ibareler geçerlidir.
    yani yağlamanın viskozitesi ile ilgili bir mesele.

yani örnek erzurum gibi bir yerde 0-20 mantıklı olabilir.
    marmara ikliminde 5-30 gayet yeterlidir.

ama son yıllarda araç motor teknolojileri gelişti ve daha da hassaslaştı bundan dolayı öneriyor ise 0w20 alın.
    hem yakıt hem performans ve sesi dahil. bir miktar iyileşme olur.
    baktınız yağ eksiltme oluyor. 5w30'a geçersiniz. öyle devam edersiniz.
    yani bazı şeyleri deneyerek tecrübe ediyoruz. bu da öyle bişi.

anlıyorum en doğrusu olsun istiyoruz ama çokta kafaya takılacak farklar yok. sonuçta 10w40 koymicaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 3 Temmuz 2020; 15:46:48 >

serviste kafasına gore 5w30 yag koyan adamı gidin şikayet edin. Servisler rezalet hizmet veriyor. Aynısını bana da yapmaya kalkmışlardı, allahtan aracın başındaydım da engel oldum 0w20 koydurdum. çakallar ucuz diye 5w30 u koyuyorlar onune gelen arabaya. Kitapçık 0w20 diyorsa 0w20 kullanın. Yag kapagında yazar zaten ne koyulması gerektiği.
    toyota nın kendi ozel yagı var kutu olarak, kazandan değil o kutu yaglardan isteyin ondan koysunlar. pahalı biraz ama en kaliteli yağ o.
    Fazla kullanmıyormussunuz ama yine de 0w20 kullanının bence.
    Distrübütörünü bulup yetkili satıcılardan alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.