Şimdi Ara

Motor tavsiyesi ve bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün motorcu arkadaşlara ve abilerime selam olsun. Öncelikle kendimi tanıtayım 18 yaşındayım 162 boyunda ve 63 kiloyum sizlerin arasına katılmak istiyorum.Araba sürmeyi biliyorum ve araba ile trafik tecrübem var bunun yanında artık bisiklette master yapmış birisiyim :D
    Honda CBR 250R ile başlamak istiyorum fakat öncelikle boyum sorun yaratır mı bunu öğrenmek istiyorum ? (78cm sele yüksekliği)
    Birde hiç motor sürüş tecrübem yok ama teorik olarak motor kullanımını biliyorum. Motoru aldıktan sonra direk trafiğe çıkmayacağım motorcu bir abimden öğretmesi için rica edeceğim ve trafiğe kapalı yerlerde iyice tecrübe edineceğim. Motor'dan önce gerekli korumalarımı alacağım zaten onları almadan motoru almam imkansız ;) Şimdi abilerim bu boy bana sorun olur mu ve Başlangıç olarak Honda CBR 250R önerir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teorik olarak motor kullanmak demeyelimde düşünsel olarak motorsiklet nasıl kullanılır biliyorum sadece pratiğe dökemedim diyelim. 250 cc bi motor asla başlangıç motoru olmamalı 1 2 ay 100 150 cc kullanmalısın sonrasında 250 cc ye geçebilirsin
  • Benim boy 1.73 bacaklar biraz kisa .yamaha wr125x cok zorluyor.yfz 125 bile isiklarda durkalkta sikinti . Sana paran varsa ktm oneririm hem hafif makinalar hemde sele mesafeleri iyi . Tarif ettigin fizige cuk oturur . Cbr 125 de 10 numara olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: irfan s

Benim boy 1.73 bacaklar biraz kisa .yamaha wr125x cok zorluyor.yfz 125 bile isiklarda durkalkta sikinti . Sana paran varsa ktm oneririm hem hafif makinalar hemde sele mesafeleri iyi . Tarif ettigin fizige cuk oturur . Cbr 125 de 10 numara olur.

İrfan hocam ben supersport tarzı istiyorum boyum kısa ama sanırım bacaklarım uzun buna ben bile inanmadim :D Dediginiz tarz motor değilde ben cbr istiyorum Cbr125 demişsiniz fakat o 250 den daha yüksek seleye sahip benim hiçmi CBR250R ile başlama imkanim yok adam gibi öğrenmeden trafiğe çıkmıyacağım öğrenmek sorun degil tek sorunum boy hiç mi kurtarmiyor sürmem için bunu öğrenmek istiyorum ilginiz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: senolas

teorik olarak motor kullanmak demeyelimde düşünsel olarak motorsiklet nasıl kullanılır biliyorum sadece pratiğe dökemedim diyelim. 250 cc bi motor asla başlangıç motoru olmamalı 1 2 ay 100 150 cc kullanmalısın sonrasında 250 cc ye geçebilirsin

Hocam 150 cc ile öğrenmek elbet iyi olur ama ben boyum kurtarırsa gerçekten trafiğe adam gibi öğrenmeden çıkmam merak ettiğim bu boy ile kırmızı ışıkta dura bilir miyim ?

• boyun problem olacağını sanmıyorum enduro kullanmıyorsun sonucta SS
  • Sadece boy olarak bakmayin bu duruma, arkadasin bahsettigi gibi hafif bir motorla baslayin. yani guc olsun birazda motorumda diyorsan inazumaya (182 kg) hic bulasma duke 200 (135 kg) ile basla. teorik bilgiler trafikteki pratiklerle mutlaka pekistirilmeli. surus egitimi oneririm, hem farkli motorsikletleri denemis olursun. hem de pratik yapmis olursun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK MOTOR ÖNERİSİ ?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.ma[TR]ax

quote:

Benim boy 1.73 bacaklar biraz kisa .yamaha wr125x cok zorluyor.yfz 125 bile isiklarda durkalkta sikinti . Sana paran varsa ktm oneririm hem hafif makinalar hemde sele mesafeleri iyi . Tarif ettigin fizige cuk oturur . Cbr 125 de 10 numara olur.

İrfan hocam ben supersport tarzı istiyorum boyum kısa ama sanırım bacaklarım uzun buna ben bile inanmadim :D Dediginiz tarz motor değilde ben cbr istiyorum Cbr125 demişsiniz fakat o 250 den daha yüksek seleye sahip benim hiçmi CBR250R ile başlama imkanim yok adam gibi öğrenmeden trafiğe çıkmıyacağım öğrenmek sorun degil tek sorunum boy hiç mi kurtarmiyor sürmem için bunu öğrenmek istiyorum ilginiz için teşekkür ederim

Burda asil mesele elcik gaz refleksi degil .cogu yeni baslayan bu konuda yaniliyor.sizinde ustune bastiginiz gibi. Motorun sele boyu .makinanin agirligi cok onemli.cbr 250 iyi bir makina gayette baslanir . Yanliz dur kalklarda sizi yorucak. Yanliz sizin fizikdeki birine israrla ktm duke 200 oneriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: senolas

boyun problem olacağını sanmıyorum enduro kullanmıyorsun sonucta SS

Teşekkürler ilginiz için :)

• quote:

Orijinalden alıntı: resatberk

Sadece boy olarak bakmayin bu duruma, arkadasin bahsettigi gibi hafif bir motorla baslayin. yani guc olsun birazda motorumda diyorsan inazumaya (182 kg) hic bulasma duke 200 (135 kg) ile basla. teorik bilgiler trafikteki pratiklerle mutlaka pekistirilmeli. surus egitimi oneririm, hem farkli motorsikletleri denemis olursun. hem de pratik yapmis olursun

Ben CBR250R alıp eğitimimi alayım yoksa içimde hep bi dert olacak :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mR.ma[TR]ax

quote:

Burda asil mesele elcik gaz refleksi degil .cogu yeni baslayan bu konuda yaniliyor.sizinde ustune bastiginiz gibi. Motorun sele boyu .makinanin agirligi cok onemli.cbr 250 iyi bir makina gayette baslanir . Yanliz dur kalklarda sizi yorucak. Yanliz sizin fizikdeki birine israrla ktm duke 200 oneriyorum

Hocam CBR250R ile başlamak istiyorum yoksa mutlu olamam diye düşünüyorum verdiğiniz tavsiyler için çok teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.