Şimdi Ara

1.4 tsi motor sesi hakkında bir soru..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
20.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün yanımdan yavaş yavaş bir jette tsi geçti tüm arabalar sessiz ilerlerken bende dedim herhalde arkadan motoru bpzuk ayarı olmayan bir araba geliyo diye baktım jetta
    arkasına baktım tsi
    yuh dedim bu ses ne ince ince ama çok yüksek kulak tırmalayıcı bir ses yanından ufak man midibüslerden geçti onda bile bu kadar ses yoktu
    adamın camları kapalıydı sanırsam kliması açıktı ama bu kadar çok ve itici saçma bir ses bu araçtan nasıl çıktı merak içindeyim acaba motorunda sorunmu var vede sanırsam araç dsg idi
    eğer gerçekten sesi böyle ise golf tsi bakarken bu aracı kesinlikle almam opelin 150lik 1.6 sı gelince alırım çok daha iyi olur çok

• sesi gerçekten çok kötü, yüksek olmasına rağmen insana keyif veren bir motor sesi değil, çok rahatsızlık verici kesinlikle
  • o motor sesi bence en tatlı müzikten dahada tatlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadall

o motor sesi bence en tatlı müzikten dahada tatlı

Bir kere de objektif olmaya çalışın be kardeşim.

sportif ve güzel bir ses değil işte.en tatlı müzikten daha tatlıymış.bırak gözünü seviyim.

elektrik süpürgesi gibi rahatsız edici bir ses.

sen Allah bilir fsi yi de beğenmişsindir.buna tatlı dediğine göre.
  • esas sen onu bunu bırakta
    ne sorunun oldugunu söle vw le

vw kullanıyorum yıllardır sorun yaşamadım şimdide yaşamam işşallah
    sen ona zırıltı de öle görmeye devam et ne olur.
    tsi tutmamış ölemi neyse sen daha iyi bilirsin tabi özür dilerim!.!
  • tsi kullanıcısı olarak şunları diyebilirim. sabah ilk çalıştırmada dizel gibi çalışıyor nerdeyse .ama bu 15 sn falan sürüyor .bu sesin içine kompresörün hava basma sesleri de ilave olunca bana çok keyif veriyor açıkçası. birde 1viteste gaza yüklenince scania kamyonu tarzı sesi var ,bence bu da ayrı bir güzellikte ...hiç mahsuru yok bence...

ama genel olarak bu iki durumun dışında acayip sessiz.özellikle 180 e kadar bile hiç bir motor sesi duymuyorum . özellikle kullandığım atmosferik 1.6 megane 2 ,yeni cıvıc focus hepsi 110 km hızı geçince çok daha sesliler.hatta 3 katı daha sesliler .megane 2 ise 120 yi geçince nerdeyse kendini yırtacak gibi ses çıkarıyordu ...
  • kardeşim şuan tsı motorun satışı beklendiği gibi olmayabilir ama bu motoru yurdumun insanı gözlemekte. eger bir sorun çıkarmaz ise ki inşallah çıkarmayacaktır sen o zaman tsı motorun satışına bak bakalım. hem bu araçtaki motor sesi normal aracı 3500 devrin üzerine çıkarınca turbo devreye giriyor o zamana kadar da normal bi ses çıkarıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

vw i eleştirmek için sorun olması mı gerekiyor.

göz var kulak var.

sen vw i sorunsuz ya da mükemmel falan mı sanıyorsun.yanılma.

sonuçta din kardeşimsin sorun yaşamanı istemem.

tsi tutmadı tabiki.

imalı imalı konuşucağına aksini ispatla da görelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çıkarıp çıkarmaması önemli değil

sonuçta çift şarj mı

arıza riski ve arıza yaptığında çıkacak masraf her zaman yüksek.hareketli parça arttıkça risk artar.

bunu bilmek için makine mühendisi olmak gerekmiyor.

yurdum insanı 6 aydır gözlemledi olay bitti işte.daha ne tutucak.

boş yere konuşmanın bir anlamı yok.
  • Çok erken karar veriyosunuz.Bir motorun kendisini ispatlaması için.En azından 50-60 bini beklemek gerekir.Buda sık sık uzun yolda kullanan bir için 1-2 yıl eder.
    Yani biz bu motorun nasıl sorunlar çıkaracağını.Ya da Vw nin hakkını vererek çalıştığına 1.5 -2 yıl sonra karar verebiliriz.
    O yüzden şimdi tartışmak pek birşey ifade etmiyecektir.
  • akıncl arkadaşım fiatçısın sanırım fiat cok mu sorunsuz cok mükenmel yada peugeot cok mu sorunsuz
    her markada her araçta sorun çıkabilir din kardeşiyiz sorun yaşamanı istemem
    bende fiatı eleştiryim kalas gibi araba 1.3 multijetlerin az mı turbo sorunu çıktı marka fanatikligi yapmıyorum kullandıgım araba sorun çıkarırsa zaten buraya yazarım

ayrıca arabayı sen mi kullanıosun ben mi?
    turbo sesi cıs cıs sesi geliyo dedim vites degiştirirken duyabilirsin vaktin olursa birgün dolaştırırım duyarsın
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emread -- 8 Ağustos 2007; 15:26:12 >
  • Valla gözüm sen bir linea ya bin kalas gibi mi pamuk gibi mi anlarsın.

fiat ın arabaları gayet konforludur.sen başkasıyla karıştırdın heralde

ben her arabada sorun çıkabilir diyorum.

vw nin kronik sorunlarını görmezden gelme bence.sanki mükemmel gibi konuştun da ona istinaden dedim

cıs cıs a taktın bakıyorum

gel ben seni gezdiriyim.1.6 palio var bende

direkt hava filtresi de var.

sportif ses nasıl olurmuş dinletiyim sana.
  • ilk aldığımda birtakım olumsuzluklarla karşılaşmıştım .şimdi ise 10 numara . şayet TSİ bozulursa da naapalım sağlık olsun .yenisini alırız . ama tsi nin daha da yaygınlaştığını görüyoruz.audi de tfsi ye geçmeye başlıycak.sonuçta bu motorda umutları olmasa işi hemen bitirirlerdi. tsi patlarsa vw de belli başlı motor kalmıyor 1.4 - 1.6 kategorilerinde .

ses ile ilgili bir şikayet hiç olmamış ,servisteki arkadaşla da görüştüm .
  • Akincl sendeki gibi bendede 1.6 hava filtreli Brava vardı,o sesi çok iyi bilirim şimdi ki Toyota mdan ses gelmiyor geleyimde sen beni gezdir kulaklarım bayram etsin
  • ben sanki vw de sorun çıkmaz dedim
    fiat cok sorunsuz kronik hiç bir sorunu yok öle diyosun? yıllardır tofaş fait sömürdü halkı kalas gibi arabalarla ya yapma ne olursun..
    fsi motordaki sorunları bililorum merak etme
    hava filtresini ne yapıyım hevesimi aldım ben. bir yerden sonra sıkıyo.
    ben sakin kullanıyorum şuanda sportiflik aramıyorum
    ayrıca sportif bir ses çıkarıyo demedim uydurma

yazdıklarını görüyoruz bütün sayfayı kaplıyon daha geniş aralık bırak 30 cm iyimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emread -- 8 Ağustos 2007; 15:56:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Akincl sendeki gibi bendede 1.6 hava filtreli Brava vardı,o sesi çok iyi bilirim şimdi ki Toyota mdan ses gelmiyor geleyimde sen beni gezdir kulaklarım bayram etsin

Gezdirmezmiyim.pm den bekliyorum

Hele soğuk havalarda gürlüyor mübarek

fiat ın çift egzantriği makine be kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 8 Ağustos 2007; 16:03:35 >
  • Kimsenin hiçbir marka ile bir zoru yok sadece aslında öyle olmayan birşeyi burda farklı yönlerde anlatmanız ve kendi heyecan ve galeyanınız yüzünden potansiyel alıcıları da olumsuz etkilemeniz kötü bir etki doğuruyor.

İsteyenler araştırabilir, daha TSI ile olan ilk tecrübemden sonra yazımın altına şöyle bir not düşmüştüm; ne yüksek hızlarda performansının stabilitesi nede motor sesi bakımından muadili olan atmosferik motorların yaşattığı keyfi yaşatamıyor, yakıt olarak da bir avantajı yok, üstelik tüm bunlara ilaveten manyetik ayıracı ile çift beslemesi ile gayet komplike bir yapının sadece hassas parçalardan dolayı değil ayni zamanda sayısal olarak da bozulma ithimalini bir hayli arttırması demiştim.

Neticede TSI tutmadı, tutması da beklenemezdi çünkü VW de arkasında durmadı. TSI nın ölüm fermanının imzalandığı gün Vw nin yeni Golf GTI 'ya eski TFSI motorun konulacağını açıkladığı gündür. Türk milleti akıllı bir millettir kendi firması bile motorunun arkasında durmuyorsa, o da denekliği kabul etmez. Eskiden TSI denemek için kuyruk beklenirken şimdi taksimde anket yapar misali yanınıza yaklaşan bir doğuş oto yetkilisi adeta TSI yı denemeniz için size yalvarıyor, sadece bu bile TSI için ölüm çanlarının çaldığına bir işarettir.

Bence TSI alanlar da, 12-24 ay içinde çıkacak sorunlardan ötürü gözden düşeceği için bir an önce TSI larını elden çıkarmalıdır, Vw group yakında resmi olarak tsi dan desteğini çektiğini açıkladığında artık sizin için çok geç olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

Kimsenin hiçbir marka ile bir zoru yok sadece aslında öyle olmayan birşeyi burda farklı yönlerde anlatmanız ve kendi heyecan ve galeyanınız yüzünden potansiyel alıcıları da olumsuz etkilemeniz kötü bir etki doğuruyor.

İsteyenler araştırabilir, daha TSI ile olan ilk tecrübemden sonra yazımın altına şöyle bir not düşmüştüm; ne yüksek hızlarda performansının stabilitesi nede motor sesi bakımından muadili olan atmosferik motorların yaşattığı keyfi yaşatamıyor, yakıt olarak da bir avantajı yok, üstelik tüm bunlara ilaveten manyetik ayıracı ile çift beslemesi ile gayet komplike bir yapının sadece hassas parçalardan dolayı değil ayni zamanda sayısal olarak da bozulma ithimalini bir hayli arttırması demiştim.

Neticede TSI tutmadı, tutması da beklenemezdi çünkü VW de arkasında durmadı. TSI nın ölüm fermanının imzalandığı gün Vw nin yeni Golf GTI 'ya eski TFSI motorun konulacağını açıkladığı gündür. Türk milleti akıllı bir millettir kendi firması bile motorunun arkasında durmuyorsa, o da denekliği kabul etmez. Eskiden TSI denemek için kuyruk beklenirken şimdi taksimde anket yapar misali yanınıza yaklaşan bir doğuş oto yetkilisi adeta TSI yı denemeniz için size yalvarıyor, sadece bu bile TSI için ölüm çanlarının çaldığına bir işarettir.

Bence TSI alanlar da, 12-24 ay içinde çıkacak sorunlardan ötürü gözden düşeceği için bir an önce TSI larını elden çıkarmalıdır, Vw group yakında resmi olarak tsi dan desteğini çektiğini açıkladığında artık sizin için çok geç olabilir.

Hocam nasıl bir açıklamadır bu Atatürk'ün hitabesi tadında breh breh...

• valla soylukan kardeşim, yarın pazarda bir 307 ile takasa gideceyim,eğer söylediğin çıkarsada vw den kaderlerini önceden tahmin ettiğin için seni başdanışmanları yaparlar, bu noktadan sonra ....

inşallah yanılırsın ,yoksa küllüm zarar ederiz

işi öyle bir noktaya getirmişsiniz atın çöpe misali olmuş ...

TSİ kesinlikle 10 numara keyifli bir motor ,ilk 2-3 bin km ye kadar rampaları çıkmada bocalaması ve ilk kilometrelerde içeriye çok acayip ısı vermesi dışında hiç bir eksisini görmedim çıkacağını da hiç sanmıyorum doğrusu .

bu gün gelen yeni bir habere göre de ( TSİ si olan arkadaşlara duyrulur ) abt yazılımı doğuşa teşrif etmiş arkadaşlar 140 hp lerinizi 170 yapabiliyorsunuz 1300 € fiat istiyorlarmış . yakıt ksinlikle artmıyormuş .yüksekdevirlerde çok yüksek performans istediğinizde sadece az bir fark oluyormuş .

şu anda hiçbir marka model 1.6 atmosferik c segmentinde bu keyif yok .ne derseniz deyin .binmediğim denemediğim c segmenti kalmadı nerdeyse...

eğer jetta tsi almasaydım ,bazı arkadaşların bildiği üzre yeni corolla alacaktım ...ama fiatı haricinde şu anda hiç bir sıkıntı veren yanı yok ....

• Arkadaşlar bu günden sonra TR'de hiç bir benzinli motor kolay kolay tutmaz...

tsi nin tek günahı benzinli olmasıdır... bu konuyu sanki tsi kötü de tutmamış gibi göstermeyin...yalan olur çünkü...

Hadi söyleyin bana bir tane benzinli motor son 3 yılda Tr piyasasında tutan?

YOK! YOK! YOK!
    Tutan dizelleri ben sayayım..

1.3 cdti, 1.4 d4d, 1.5 dci, 1.6 hdi-tdci...
  • Tsi motor hakkında yapılan kötü aleştirileri ve tahminleri okuyunca şaşırdım hele vw'yi fiat'la karşılaştırmak çok ön yargılı olmuş.

Motorda kullanılan ekipmanın fazla olması dezavantaj olabilir ama sadece bu bir tahmin çünkü vw denemeden,kalitesinden emin olmadan prestijini düşürecek bir motor üretmez kaldıki tsi 2 yıl üst üste yılın en iyi motoru seçilmiş ve 300000 km test edilmiş.

Aracımı 9 aydır kulannıyorum ve 17000km olmuş daha motorla ilgili en ufak proglemle kaşılaşmadım aynı segment olmayabilir ama dağa önceki araçlarımda ilk altı ay içerisinde turbo ve enjeksyon proglemleriyle başımız ağrımıştı.Hatta iyi dediğiniz fiat gurubu aracımda 7000km'de fren balataları bitti fiat gurubu araçların tek güzel yönü parçaları ucuz.

Motor sesi belki tsi kullandığm için objektif değilsin denebilir ama banada ses hoş geliyor ve aracıma binen arkadaşlarımda aynı görüşteler.

Yakıt konusuna gelince (arabada 225-45-17 lastık var) şiçi 1 depo ile 640km altına düşmüyor kış aylarında bile 600km'nin altlna düşmedi.Daha yeni antalyadan geldim 4kişi +bagaj full(en az 70kg) 740km'de benzin lambası yandı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.