Şimdi Ara

Motor Soğutma Suyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
77.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor soğutma suyu olarak ne kullanıyorsunuz?

- Musluk suyu ?
    - Pet şişe içme suyu ?
    - Saf su ?
    - Kuyu suyu ?
    - Kaynatılıp bekletilmiş musluk suyu ?

Bir de antifriz olayı var.
    Onda tercihiniz ve kullanma şekliniz nasıl?

Saf su olarak:http://www.hepsiburada.com/autokit-saf-aku-suyu-1-lt/productDetails.aspx?categoryid=260715&productid=otso60200105810
    (Saf Akü suyu yazıyor, bir farkı var mı?)
    Antifriz olarak:http://www.hepsiburada.com/carpex-3lt.-40-derece-4-mevsim-konsantre-anti-freeze-093028/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otm093028

Bir de antifrizli camsuyu diye birşey gördüm.
    http://www.hepsiburada.com/sonax-332300-antifrizli-cam-suyu-konsantre-1000ml/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otson332300
    http://www.hepsiburada.com/automix-antifrizli-cam-suyu-5-litre-30/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otsv1100200000274

Cam sularına da bunlardan mı koymak gerek?
    Bir de camsuyuna konulan bu antifrizli sular motor soğutma suyuna da konuyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Soğutma Suyu: Bilmeniz Gerekenler

Bir aracın motorunun düzgün çalışması için soğutma sisteminin optimum durumda olması gerekir. Soğutma sistemindeki en önemli bileşenlerden biri soğutma suyudur. İşte motor soğutma suyu hakkında bilmeniz gerekenler:

• Motora Saf Su Koymak: Motora saf su koymak önerilmez. Saf su, korozyona neden olabilecek mineraller ve iyonlar içerir. Korozyon, motor parçalarına zarar vererek soğutma sisteminin verimliliğini azaltabilir.
    • Saf Su Pas Yapar mı: Evet, saf su, motor parçaları üzerinde zamanla pas oluşumuna neden olabilir. Pas, soğutma sisteminin tıkanmasına ve motorun aşırı ısınmasına yol açabilir.
    • Radyatöre Saf Su Konur mu: Radyatöre saf su konulması da tavsiye edilmez. Radyatör, ısıyı motordan uzaklaştıran bir ısı değiştiricidir. Saf su, radyatördeki alüminyum gibi metallerle reaksiyona girerek korozyona neden olabilir.
    • Saf Su ve Antifriz: Antifriz, soğutma suyuna eklenen bir katkı maddesidir. Antifriz, soğutma suyunun donmasını önler ve korozyona karşı koruma sağlar. Soğutma sisteminizde her zaman antifriz ile karıştırılmış su kullanmalısınız.

Motor soğutma suyu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve aracınız için doğru soğutma sıvısını seçmek için bir otomotiv uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biz soğutmaya herhangibir su koymadık.sadece cam fiskiyesine koyuyorduz.ona da klimadan çıkan suyu koyuyoruz.kireç yok diye.

1. Motor Soğutma Suyu
    2. Antifriz
    3. Akü Suyu

koymadım. Sadece ön cam yıkama suyu, onu da servisten veya akaryakıt istasyonundan alırım., mavi olmamasına dikkat ederim, sarı ve limon kokulu konsantre alır, üzerine 2-3 PET şişe Niksar, Erikli veya Hayat su dökerim.

Kitapçığında L ile F arasında olması gerektiği yazıyor.

Peki bu çalışmadan önce mi yoksa çalıştıktan sonra mı?
  • motora genelde antifiriz koyarım ama arada kontrol ederim eksilme falan varsa normal çeşme suyu koyarım silecek suyu olarakda çeşme suyu kullanıyorum bi ara şu mavi sulardan 1lt re 3 lt rede su ekleyerek koyuyodum ama şimdilerde çeşme suyu dolduruyom

Şimdi aracım hep servise gittiğinden ben ilgilenmiyorum..

Ama cam suyunda mutlaka saf su koyarım ve içine de cam temizleyici özel maddelerden de 1-2 kapak ölçek olarak koyarım ki kireçlenme olmasın.. ayrıca camları daha iyi temizliyor
    Daha Fazla Göster
  • %50 saf su, %50 etilen glikol esaslı antifriz. İki-üç yılda bir değiştirmeye çalışırım. BS6560, GM1825 veya AS2108'i karşılaması gerekir. Test veya şartnameleri karşılamayan antifrizleri kullanmam. Düşük fosfatlı antifrizleri tercih ederseniz lastik hortumlardaki erozyon daha az olur.
  • 2 şişe antifiriz koyup üstüne incik suyu tamamlıyorum. 2 senede bir değiştiririm. konulacak antifirizin miktarı bölgeden bölgeye değişir. kışları soğuk geçen bölgelerde daha fazla antifiriz koyarlar. ben -10 a ayarlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 16 Eylül 2009; 13:13:19 >
  • saf suyun kaynama derecesi musluk suyundan daha düşüktür o yüzden motora saf su değilde musluk suyu ve antifiriz karısımı koymak daha iyidir. antifrizlerin içinde zaten motoru koruyucu kimyasallarda oluyor

Orijinalden alıntı: chevymel1

saf suyun kaynama derecesi musluk suyundan daha düşüktür o yüzden motora saf su değilde musluk suyu ve antifiriz karısımı koymak daha iyidir. antifrizlerin içinde zaten motoru koruyucu kimyasallarda oluyor

antifriz olarak bunu almayı düşünüyorum:
    http://www.hepsiburada.com/mobil-1-lt-4-mevsim-antifiriz-090334/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otm090334

Motor Soğutma Suyu

yorumlarınızdan sonra saf su yerine içme suyu ile karıştırıp mevcut motor suyunun üzerine biraz (yarım litre kadar) eklemeyi düşünüyorum deneme amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 30 Eylül 2009; 23:41:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

2000'den bu yana satın aldığım hiçbir otomobile

1. Motor Soğutma Suyu
    2. Antifriz
    3. Akü Suyu

koymadım. Sadece ön cam yıkama suyu, onu da servisten veya akaryakıt istasyonundan alırım., mavi olmamasına dikkat ederim, sarı ve limon kokulu konsantre alır, üzerine 2-3 PET şişe Niksar, Erikli veya Hayat su dökerim.

abovv hocam o kadar özeni anamız bize göstermiyo.

benim radyatör suyuna donmasın diye gliserinli bulaşık deterjanı koyduğum bile oldu.ama conta falan bırakmıyo şiddetle uyarıyorum

KULLANILDIĞI YERLER
    astrol Antifreeze NF, bakır, kalay, lehim, pirinç, çelik, dökme demir ve dökme aluminyum alaşımları gibi tüm metal parçalarından oluşan, çağdaş teknoloji ürünü içten yanmalı motorların soğutma sistemlerinde güvenle kullanılır.
    Castrol Antifreeze NF’in
    Su ile karışım oranı % 33 , %50
    Tipik Donma Noktası -18ºC, -38ºC

KULLANIM ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI
    ormülünde silikat olan ve hem nitrit içeren hem de nitrit içermeyen alışılagelmiş diğer soğutucular ile karıştırılabilme özelliğine sahiptir.
    Sulu çözeltilerinin, içten yanmalı motorların soğutma sistemlerinde bulunan tüm metal parçalarını korozyona karşı mükemmel korur.
    ikkat: Formülünde silikat içermeyen ve organik asit teknolojisine sahip, son teknoloji soğutma sıvıları ile karıştırılmamalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

2000'den bu yana satın aldığım hiçbir otomobile

1. Motor Soğutma Suyu
    2. Antifriz
    3. Akü Suyu

abovv hocam o kadar özeni anamız bize göstermiyo.

benim radyatör suyuna donmasın diye gliserinli bulaşık deterjanı koyduğum bile oldu.ama conta falan bırakmıyo şiddetle uyarıyorum

hacim contayi felan birak senin yaptıgın direkt TERMOSTAT KİLLER etkisi

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)

• Memleketin havasından sanırım. İstanbul'da sobalar yakılmış, ben şu anda tişört ve şortla balkonda oturuyorum. Burada çok nadiren 5 derecenin altına düşüyor, düştüğünde de zaten narenciyeciler ne kadar hurda lastik varsa bahçelerde yakıyorlar, portakal-mandalina-limon-greyfurt heba olup kurumasın diye.

Kullandığımız yeni nesil araçlarda soğutma suyu olarak GLYCOL (glikol) kullanılıyor, bir tür kompeks sıvı şeker. Kolayca buharlaşmıyor, motorun paslanmasını önleyen kimyasallarla ters reaksiyona (tepkimeye) girmiyor, genleşme katsayısı düşük ve en güzel yanı siz kapağı hiç açmıyorsunuz. SEAT ve VW'de rengi PEMBE (sanırım diğer markalarda da öyle).

TEMPRA SX'in genleşme kabına bahçe hortumunu sokuyor, motoru çalıştırıyor ve musluğu açıyordum, koyu kahverengi pis bir bulamaçlı su akıp gidiyordu. Yılda 2-3 defa böyle yapıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 1 Ekim 2009; 9:26:19 >

• Antifrizde uzun ömürlü denilenler kırmızı veya pembe renkli olup kimyasal olarak organik asit sınıfı "etilen glikol " ve korozyon-pas önleyici maddeler içerir.
    Hem donmayı önler, hem kaynamayı geciktirir, hem de korozyonu engeller. Bu nedenle sadece kışın değil dört mevsim kullanılması gerekir.
    -20 derece için 1/3, -37 derece için 1/2 oranında saf su ile karıştırılarak araca konur. Saf su hem antifrizle normal suyun içindeki minerallerin reaksiyona girmemesi hem de normal su içindeki minerallerin soğutma sistemi içinde kireçlenme ve pas oluşmaması açısından önemlidir. Karışım eklenmeden önce Taner Hocamızın da söylediği gibi, soğutma sisteminin yıkanması çok faydalı olacaktır.
    Marka olarak "Castrol SF" örnek verilebilir.

donanımhaber forum
    Anti Freeze Hakkında » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_19404364/mpage_1/key_OAT//tm.htm#19614696

donanımhaber forum
    ANTİFİRİZLE BAŞIM DERTTE » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_16654064/mpage_1/tm.htm#19081033
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• bir iki konu ile alakalı forum linki daha veriyim

donanımhaber forum
    ANTİFİRİZLE BAŞIM DERTTE » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_16654064/mpage_1/tm.htm#19081033

donanımhaber forum
    Antifiriz ölctürmeden, arabaya antifriz ekletmekte sakınca varmı ? » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_19322205/mpage_1/key_antifriz//tm.htm#19422713
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• bugün 200 ml. kadar saf su ekledim.
    aldığımdan beri L seviyesinin 1 cm. aşağısındaydı.
    şimdi L'nin 2cm. yukarısına çıktı.
    saf su tortusuz, kireçsiz vs. olduğu için içme suyu yerine biraz saf su koydum.
    antifiriz alırsam 200 ml. kadar da antifiriz eklemeyi düşünüyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.