Şimdi Ara

Motor soğukken yokuşta bayılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabam 99 model Honda CRV 4x4 otomatik vites, tüplü. 10 gündür sabahları sarsıntılı çalışıyordu. Tamirciye götürdüm. Sivop ayarı yapıldı. Sadece soğukken problem çıkardığından ertesi günü bekledim.

Ertesi gün sabah sarsıntısı bitmese de azalmıştı. Fakat daha kötü bir şey olmuş. Artık araba soğukken yokuş çıkamıyor. Yokuşta "tır tır tır" sesi çıkarıp titriyor ve iyice yavaşlıyor. Yürüme hızında çıkıyor yokuşu. Böyle bir şey daha önce yoktu. Biraz ısınınca sorun kalmıyor. Tekrar götürüp düzeltmesini isteyeceğim fakat yapabileceğinden emin değilim. İnternette de bulamadım sebebini. Bilen var mıdır?

• Tamircilere iç aksamı dokundurtmayın.

Kaza sonrası tamircilere gitmeyin

Tamirciye sadece aksesuar için gidin.

İç aksamı lütfen Honda yetkili servisi hariç başka yerde yaptırmayın. Biraz fazla verirsiniz ama sorunsuz ve garantili bir biçimde olur.

Büyük bir ihtimalle tork konvertöründe bir arıza vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 11 Mayıs 2013; 11:02:14 >
  • Tamirci dediğim yetkili olmayan fakat 10 yıllık özel Honda Servisi. Tork konvertörü nedir? Neden böyle bir soruna yol açar? Adamlar sisbop ayarı yaparken tork konvertörünü bozmuşlar mıdır yani.

Cevap için teşekkür ederim.
  • Tork konvertörünün ne olduğunu internetten buldum fakat sibop ayarıyla bağlantı kuramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhur

Tork konvertörünün ne olduğunu internetten buldum fakat sibop ayarıyla bağlantı kuramadım.

Alakası yok tork konvektörü şanzıman ile alakalı bir sistem , bence problem sizin motorunuzda tüpten kaynaklı olduğunu düşünüyorum motor soğukken araç çekmiyor sanırısam...
  • araç zaten ilk çalıstıgında benzınde çalısmıyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah aynı usta sibopları tekrar gözden geçirdi. Tekleme devam edince bujilere baktı. Biri çatlamış diğerleri de ölmek üzere. Bujiler değişti. Sesi düzeldi gibi. Yarın sabah soğukken tekrar yokuş deneyeceğim. Umarım sorun çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Yokuşda Zorlanma
    14 yıl önce açıldı
    kalkışta titreme
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.