Şimdi Ara

Motor sıcaklığı düşmesi (Audi A6 2.0 tdi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 Audi A6'mız var. 2.0 tdi 177ps cvt şanzımanlı bir araç.
    Araç 140 bin km'yi geçiyor. Aracı sıfır almıştık zamanında.

Sorunumuza gelelim.
    90(~)dereceye gelince hararet göstergesi 4 diş gösteriyor. Temsili fotoğraf aşağıda.(en soldaki gösterge.)

Bu araba kış aylarında hararet 4 diş'e ulaşmıyor.
    Şehir içinde ulaşıyor, sürekli yoğun trafikteysek.
    Ama mesela işe giderken 10 km sürekli yokuş aşağı iniyoruz. 2 ışıkta durup gaza basıyoruz sadece. Yakıt ortalaması işyerinde 2,5-3 litre oluyor. Öyle bir yokuş inmek.

Hararet 2 diş bile olmuyor. He yolun sonuna doğru sıcak hava vermeye başlıyor içeri. (elektronik ısıtıcı da var araçta.)

Mesela geçen uzun yola gittim. 400 km'lik yol.
    Dağa tırmanırken 4 diş görmüşümdür. genelde 3 diş gittim.
    Yokuş aşağı olduğunda. Başlıyor hararet düşmeye. Hava eksi dereceydi ve acayip sis vardı, 2 diş gittim genelde. 2 diş de 75-60 derece aralarına tekabül ediyor.

Şu uyduruk mavi obd cihazım var, ondan takip ediyorum bazen. Çok devirli kullanınca 80 dereceye geliyor. Sonra hadi oğlum bir daha 70 derecelere düşmeye başlıyor.

Arabada cvt olunca sürekli 1800 devirde geziyor. Hararet hiç yürümüyor.

Bunlar öykümdü.

Gelelim neler yaptım. Birşey yapmadım.
    Yıllar önce yetkili servise sorduğumda normal olduğunu iddia etmişlerdi. Üstüne düşmedim.

Geçen o tarafa yolum düşünce aynı adama sordum.
    "Abi normal değil, bir ara getirde halledelim" dedi.

Daha önce de başıma geldiğinden biliyorum. Palio'mda termostatı değiştirdik. Sorun halloldu.

Haftaya iyi bir uzun yola gideceğim, git gel 1500 km falan.
    Bu düşük ısıda çalışmanın yakıtın fazla olması haricinde etkileri nelerdir.?

Youtube'da adamın birinin videosunu gördüm. Onu izledim.
    Onda da düşüyor. Adam normal olduğunu söyledi. Yine tatmin olmadım. Çalışma mantığına ters gibi geliyor bana.
    Adam birde düzeltmek istersen 2 termostat var diyor. Şanzımanda da var diyor. Şanzımanlarda da var mı termostat? Hiç denk gelmemiştim.
    (adam dağa tırmanıyor. inişe geçtiğinde 1 diş düşüyor onun aracı da. Tam 5.52.ci saniyede.)
    BINGH0STyoutube
    POV Mountain DRIVING in MY AUDI A6
    https://www.youtube.com/watch?v=_r5g6nBeSvg&feature=youtu.be

Bu da böyle bir anımdır.

Aklıma da geliyor. acaba bunların müşürü/termometresi radyatör de mi? Termostat kapalı olduğu zamanlarda radyatör soğusun gitsin. Ama termostat kapalı olduğundan motorda düşmüyor mu sıcaklık diye düşünüyorum.
    Çünkü yıllardır yetkili servise gidiyor bakımlara. Hiç arıza kaydı falan da yapmadı araba, bu konu hakkında. Ha bu arızadan arıza kaydı açar mı onu da bilmiyorum ama. Öyle işte.

Motor sıcaklığı düşmesi (Audi A6 2.0 tdi)

sevgiler.

• Yokuş aşağı inerken Ayağınızı gazdan tamamen Çekerseniz yakıt sistemi motora yakıt göndermeyi durdurur. Cutoff deniyor galiba bu olaya. Veya gaza az bastığınızda motoru düşük devirde çalışıyor. Dolayısıyla motorun iç sıcaklığı düşer ve dolayısı ile hararette düşüyor. Yani anlatıklarınıza bakarsak durum normal gibi.
    Benim araçta da anlattığınız gibi aynısı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutma suyu devirdaim pompasına da bi baktırın isterseniz ama kışın yokuş aşağı inerken bizim fiorino da normal ısıya ulaşmıyor

• Termostat arizasi. Degisimini yaptirin sorun duzelir.

• Termostat arızası.
    Behr, wahler veya orijinal parça kullanın.
    Pahalı birşey değil

• Aracin on tarafina karton koyup oyle yol yapin biraz.hararet normal seviyelerde kaliyorsa,termostiniz arizalidir.

• termostat ya geç kapama yapıyor ya da sürekli açık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.