Şimdi Ara

Motor çalışıyorken fan sürekli devrede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    1.0 tsi 2017 Polo aracım var. 2 gündür motor çalıştığında radyatör fanı devreye giriyor ve kapanana kadar devrede. Dün çalışır vaziyette ısınmasını bekledim, tabii ki fan açık olduğundan sıcaklık çok zor yükseldi. Hatta bu arada gaz verdim, gaz verdikçe sıcaklık aşağı düştü. Sonra sarı yanıp sönen motor arızası çıktı kontak kapatın uyarısı verdi. Velhasıl böyle, ustalara gitsem hepsi başka bişey söyleyecek, parça değiştirmeye çalışacaklar. Bu durum neye bağlıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 21 Mart 2026; 17:21:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Fan müşürü ve termostatını kontrol ettirin hocam, bu ikisinden biri arızalı büyük ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam 2 ay önce bir kaza yaptım radyatör değişmişti. O gün aracı aldıktan sonra hararet göstergesi çok stabilken, bir anda düşmeye ve oynamaya başladı. Usta baktı etti, bilgisayara da bağladı, sistemde hava var galiba dedi. Tam bulamadı, hatta termostat azıladır dedi. Ben de kazaya kadar bir şey yoktu, nasıl denk geldi fqlan dedim. O günden sonra pek bakmadım. Şimdi de bu sorun. Termostatı değiştirtip sorunun devam etmesi canımı sıkar. Şu an bu fanı kendim kapatamaz mıyım soketini çıkararak?

• memocan2468 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam çok geçmiş olsun. Fanı devre dışı bırakmanızı tavsiye etmem, termostat masrafından kaçıym derken daha büyük masraflar çıkarabilirsiniz. Allah muhafaza conta yaksa daha beter masraf. Bu gibi durumlarda iyi bir usta bulmak lazım, işi bilmeyen usta deneme yanılma yöntemiyle sizi masrafa sokar, kaybettiğiniz zamanda cabası. Benim aklıma ağırlıklı olarak fan müşürü geliyor, termostat arızası olsa fan açmaz zaten. Termostat sorunu benim başıma geldi, fan açmıyordu, 10-15 dk da zor ısınıyordu motor. İlk önce ona bi baktırın isterseniz, değilse bile termostat kadar masraf çıkarmaz en azından.

İlk başta motor soğukkende fan açıyorsa termostattan önce fan sorunu geliyor benim aklıma hocam. ilk mesajınızda hararetin yükselmesini bekledim demişsiniz, buna istinaden böyle bir mantık yürüttüm. Dediğiniz gibiyse bile fanı devre dışı bırakmak intihar olur, sağlam bir ustaya baktırın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 21 Mart 2026; 22:26:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Valla ustasına denk gel motorun sesinden bile çözüyor hocam. Kodundan hayli hayli çözmesi lazım. Blgisayara falan bağlar bir şekilde halleder , yeterki düzgün bir usta bul.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.