Şimdi Ara

1.3 Multijet Radyatör Fanını Çalıştıramadık. Hararet sabit kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Palio 1.3 mj araç var. Yağ soğutucusu patlamış, motor yağı, soğutma sistemine karışmış, radyatör ve soğutucu değişmiş ancak işi yapan ustalar soğutma sistemini temizlememişler, taşma kabı yağ içindeydi.

    El atmışken yağını değiştirelim, soğutma sistemini de cihazla temizleyelim dedik.

    Neyse işimiz bitti, son kontroller için çalıştırdık motoru ısıttık fanı açtırıp kapatacağız. 1.5 saat uğraştık araç fan açmadı. Hararet ibresi sabit ortada kalıyor. Hem taşma kabından, hem arkadaki hava alma yerinden hemde radyatör üzerinden havasını aldık, Motor sıcak, kalorifer sıcak. Ancak hararet sabit belli bir yerden yukarı çıkmıyor, dolayısı ile fan açmıyor.

    Yarın müşürleri elden geçireceğiz. Konu hakkında fikri olan var mı

    Teşekkürler.







  • o hararet saati hep ortada kalır birader. ben 2,5 sene albea multijet kullandım. bir kere bile ortadaki çizgiyi geçiremedim. en sıcak yaz gününde en yoğun trafikte bile geçmedi. normalde geçmez zaten.
  • Punto Evo aracımda senede 1-2 defa rejenerasyona girdiğinde dpf filtre temizliğinde fan açıyor okadar.
  • Demek ki yağ soğutucusu ve aracın kendi soğutma sistemi 90 dereceyi geçmeyecek şekilde soğutma yapabiliyor. Araç durduğu yerde gazı 3000 devire sabitleyin,belli bir süre sonra hararetin yükselmesi lazım. Rölantide ısınıp hararet yükselmesi zor.
  • eski puntomda benzer bir durumla karşılaşmıştım. Fan motorunun mili bozulmuştu ve yamuk dönünce etrafına takılıp duruyor ve üzerindeki sigortayı attırıyordu
    Fan sistemi komple değiştiği için çıkma 1 tane fan motoru alıp benimkini de açıp 2 bozuktan 1 tane sağlam yapıp devam etmiştik.
  • Bende zamanında Astra 1.3 varken bende kontrol etmek istemiştim. Ancak araç bir türlü fan açmıyordu. OBD2 portuna telefonumu bağlayıpta soğutma suyu sıcaklığını derece olarak görünce anladım ki bu dizel motorlara hararet yaptırmak gerçekten beceri işi Ancak sıcak bir yaz gününde istanbulda kilit bir trafikte rapmada falan kalacaksın da ancak o zaman fan açar bu motorlar.
  • Müşürü dipten çakmakla isit.
  • Teşekkürler.
  • Palio 1.3 multijjet var . Şimdiye kadar hararet ortayı hiç geçmemişti. Taki radyayör hortumu şişip patlayana kadar
    Aracın fan açtığını duyunca göstetgeye baktım ortayı geçiyor sağa çekip baktım araçta su kalmamış hortumu geçici olarak tamir ettim suyu koyar koymaz fan durdu hararet ortaya geldi. Sonra devamke. İşim bitince hortumu yeniledim cillop gibi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.