Şimdi Ara

Monster Leptop i7 7700k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Üniversite dolayısıyla 2 gün önce paraya kıyıp Monster'ın i7 7700k işlemcili tulpar t7 v12.2.1 laptop'unu aldım. Birkaç oyun kurdum fps değerlerini incelemek işlemci sıcaklıklarını incelemek vb için. PUBG'de Ultra ayarlarda 1920x1080 şekilde girdim 70-120 fps'leri gördüm hiçbir sıkıntı olmadan fakat alt taba atıp işlemci sıcaklığına baktığımda 98-100 derece arasında seyrettiğini gördüm. İşlemci çok sert mi çalışıyor diye düşündüm işlemcinin çalışmasını güç seçeneklerinden %30' a kadar düşürdüm fakat hala derecesi 98 dereceye kadar çıktı. İşlemcide overclock vb hiçbir şey yapmadım onun dışında zaten tozlanma vb olamaz daha 2 gün önce geldi laptop. Laptop boştayken 58 derecelerde gezinirken işlemci sıcaklığı oyuna girip biraz oynayınca 100 dereceye çıkıyor ki bu beni aşırı korkuttu.Onun dışında ilgimi çeken şey de şuydu laptopun fan hızı otomatikte duruyordu hep değiştirmedim. 100 dereceye çıktığında bile benim fan hızını sona aldığım kadar hızlı çalışmıyordu.
    Şimdi sorum şu ki sizce bu normal midir acaba monster laptopların çalışma frekansları hep bu yönde mi yoksa işlemci soğutmasında bir sıkıntı mı var sizce? Derseniz ki laptop bu normal soğutmasız oynayamazsın diye böyle bir laptop için alabileceğim hangi laptop soğutucusu benim bu ısınma sorunumu çözer? teşekkürler şimdiden bilgisayarın sıcaklık değerlerini aşşağıya atıyorum.
    şu anda güç seçeneklerinden en yüksek işlemci durumu %100'ken şu durumda: Tek fotoğrafta toplamayı bilmediğimden ayrı ayrı uploadladım kusura bakmayın.
    İşlemcinin bilgisayar boştayken durumu:https://i.hizliresim.com/nWB6RR.png https://i.hizliresim.com/3qdZqj.png ,https://i.hizliresim.com/4M5oQL.png
    İşlemci 1920x1080 ultra ayar pubg oynarken durumu:https://i.hizliresim.com/DdabLy.png ,https://i.hizliresim.com/jWoOEg.png
    yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. iyi forumlar







  • O sıcaklıklar işlemcinin ömrünü yer. Kaldıki heryerde 7700k'nın ısındığı yönünde mesajlar var böyle bir işlemcinin laptop gibi high profil soğutucu takılmayan kasalarda ne kadar serin çalışabileceği tartışılır.

    Laptopun fan konusuna ise birşey diyemeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumlara bakındım bilgisayar için 80 derece üstüne risk diyor. bende leptop var dediğim gibi işlemciyi %20 hıza bile düşürsem bu sıcaklıklara çıkıyor ve zarar veriyor. yani bunu düşürmemin hiçbir yolu yok mudur? ve hepsini geçtim. bu normal mi acaba leptopu alalı 2 gün oldu sonuçta üzülüyorum işlemciye zarar verince
  • Twitter veya direkt telefonla monster e ulaşabilirsin sor. Ezbere veya kulaktan dolma is yapma bende de alba v7 6700hq var ama asiri ısınma sorunu yaşamadım hiç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel o işlemci için 100 derece sıcaklığa kadar çalışır diyor ama yine de sürekli limitlerde çalışması ömrünü kısaltabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel extreme tuning utility indir kur işlemci voltajını kademe kademe düşür ve oyunlarda test et mavi ekran yiyene kadar düşür sonra artır ideal voltajı bul sıcaklığı farkedecektir nasıl yapıcam dersen YouTube da anlatımı var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alta bir adet notebook soğutucu...



    77 wlik notebook işlemcisi büyük cesaret. Koyuyorlar da adam gibi soğutmayi bileceksen koy di mi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTEC

    Twitter veya direkt telefonla monster e ulaşabilirsin sor. Ezbere veya kulaktan dolma is yapma bende de alba v7 6700hq var ama asiri ısınma sorunu yaşamadım hiç

    7700k ile 6700hq aynı sınıf işlemci değil. Isınma sorunu yaşamamanız normaldir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci voltajını düşürüyorum sıcaklık yine aynı derecede. O sorun devam ederken şimdi de bilgisayar boştayken işlemci 80, ekran kartı 90 dereceye kadar çıkıyor. hiçbir şey yapmıyorum ama devam ediyor. Driver'lardan ekran kartının driver'ını siliyorum düzeliyor.Yükleyince tekrar bu olay oluyor. onun dışında şu durumda oyuna girince 5-10 fps arası alıyorum. Acaba gelen bilgisayarda mı bir problem var geri servise mi yollayayım?
  • eskiden bu bahsettiğim olay olmuyordu. bu da yeni olmaya başladı. Laptop geleli 3 gün oldu ama ben kanser olmaya başladım bile. yardımcı olabilecek yok mu?
  • Laptop icin normal bence isinmasi
    1. yaz ayindayiz
    2. islemci zaten isinan bir islemci
    3. ekstra sogutucun yok/fanlari %100de kullan sese katlanip


    Ek olarak yapman gerekenler

    1. Guzel sogutucu al eger oyun odakli oyuncuysan (Ayri klavyen varsa fanlari %100 de calistirmana gerek yok obur turlu laptop klavyesinden ellerin sikintiya girer karincalanir vs sicaktan oturu)

    Bios ayarlariyla oynama bence.
    Bende bir once MSI GT72 vardi 980m i7 4720 ondada fanlari acmayinca isiniyordu.


    Kardesime de abra 1050ti li aldik ondada sicakliklar oyunlarda yuksek ama bu kadar oldugunu zannetmiyorum bakmadim

    ekstra sogutucuz ve fan profilini agresife almadan pubg oynuyordum ondan bi sikinti gormedim!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scanel

    işlemci voltajını düşürüyorum sıcaklık yine aynı derecede. O sorun devam ederken şimdi de bilgisayar boştayken işlemci 80, ekran kartı 90 dereceye kadar çıkıyor. hiçbir şey yapmıyorum ama devam ediyor. Driver'lardan ekran kartının driver'ını siliyorum düzeliyor.Yükleyince tekrar bu olay oluyor. onun dışında şu durumda oyuna girince 5-10 fps arası alıyorum. Acaba gelen bilgisayarda mı bir problem var geri servise mi yollayayım?

    Boştayken bu sıcaklıklar imkansız.Arka planda çalışan birşeyler olmalı büyük ihtimalle virüs vardır.Diğer bir seçenekise baktığın program sıcaklıkları yanlış okuyor.
  • Millet sıvı sogutmayla veya noctua ile zor soğutuyor 7700k işlemciyi . Laptopa ne diye koymuslar ki bunu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    7700k oldugunu farkettim sonradan. Desktop islemcisini hele ki sogutmanin zaten sikintili oldugu bir desktop islemcisinIN laptop icinde olmasi evet sikintili ancak yine de Monster bir Turk firmasi bir telefon acip normal kabul ettikleri degerleri ogrenmekte fayda var.
  • Bende de monster laptop var ama i7 7700hq var , zaten oyunlarda maks yüzde 60 görüyorum işlemciyi ısınma yok gibi,
    ekran kartı yüzde 99 sıcak havada 85, klimalı odada 75 70 belki( gtx 1050)
  • berkke kullanıcısına yanıt
    Laptopu 3 gün geriye aldım windowstan. Boştayken o sıcaklık problemi çözüldü. Bazı oyunlarda 1920x1080 ultra ayarlarda 95'lere kadar çıkarken bazı oyunlarda 85-90 arası seyrediyor. Zalman NC1000 modelini almayı düşünüyorum fakat 17.3 inç laptopa olur mu sizce? aldıktan sonra detaylı olarak yazarım ne kadar düştüğünü sıcaklıkların
  • kabylake lerde ısınma sorunu varmış zaten. laptop bir de
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    bu dizüstü 50 bin tl onurcukhttps://www.monsternotebook.com.tr/semruk/MONSTER-SEMRUK-S7-V5-1-1.html#.WaADnfhJa1s

    cidden 50 bin tl lik laptopta ısınma sorunu olduğunu mu düşünüyosun ?
  • 7770k işlemcili 90 küsür derecelerde gezen bir sürü laptop var.
  • Bir bana Onurcuk diye hitap etme. Senin akranin degilim.

    2. verdigin para ile 7700k nin nasil bir bagi olacak? Ayni islemciyi sogumak icin millet su sogutma veya 12 cm lik kule tipi sogutucu her tarafindan hava alabilen icinde 4 5 tane fan olan kasaya takiyor. daha pahali olunca laptobun icinde klima olmuyor.


    77000k kullanan baska bir laptopta islemcinin sicakligi 81 derece olculmus 5. dk ya gidersen gorursun. tabi yuksek performansli cpu kullanmadigin icin hayatinda boyle seyleri bilmemen normal....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 25 Ağustos 2017; 18:56:48 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.