Şimdi Ara

MONSTER ISI TESTLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba dün pc min aşırı ısınması sonucunda (98 derece) foruma bir gireyim ısı durumları nedir diğer arkadaşlarınkine normalmidir değilmidir diye bir bakayım yalnız nedense adam akıllı ısıyla ilgili bir konu göremedim zamanı olan arkadaşlar buraya test sonuçlarını koyarlarsa hem ürünü kullanan arkadaşlar -benim gibi- hemde yeni alacak olan arkadaşlar bilgilenir.test sonuçlarını koyarken şunları belirtelim lütfen;bilgisayarınızın modeli,hangi oyunu oynadınız,hangi ayarlarda oynadınız,ne kadar süre oynadınız,turbo fan açıkmıydı kapalımıydı.

• Banada normal değil gibi geldi alırken max 85 diyordum çatlasa patlasa 90 olur demiştim ama bu ısıyı görmek çok moralimi bozdu başka bir tulpar kullanıcısı bir arkadaş paylaşmış ısı derecelerimiz hemen hemen aynı bakalım herkesin durumu ne,şimdi bf3 e gircem tekrar bir test yapıyım sonucu burada paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 4 Eylül 2014; 17:35:12 >
  • Arkadaşlar ben işlemcide şöyle bir çözüm buldum %100 çözümlü. Pil ayarlarından işlemci güç yönetimine girip oradan işlemci kullanımını max %95 yapıyoruz. Ve sonuç olarak işlemci maximum 70-80 görüyor. Tarafımca denenmiştir. Alttaki SS ise Uzun süre oynanan oyun sonucu sıcaklık değerleri:
     MONSTER ISI TESTLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 4 Eylül 2014; 18:09:37 >
  • 45 dk turbo fan kapalı multi bf3 oynadım 64 kişilik haritada ve sonuçlar şöyle,şimdi diyebilirsiniz hani 98 dereceydi @furkangiller isimli arkadaşımızın dediği çözümü yaptım(işlemciyi 95 e çekmek) performans olarak hiç bir eksisi olmadı ve ısı olarak gördüğünüz gibi 18 derece farkettirdi,eğer benim gibi işlemci ısınmasında sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bu yöntemi deneyebilir.ekran kartımda bir problem yoktu zaten.

MONSTER ISI TESTLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 4 Eylül 2014; 19:08:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyond J.

45 dk turbo fan kapalı multi bf3 oynadım 64 kişilik haritada ve sonuçlar şöyle,şimdi diyebilirsiniz hani 98 dereceydi @furkangiller isimli arkadaşımızın dediği çözümü yaptım(işlemciyi 95 e çekmek) performans olarak hiç bir eksisi olmadı ve ısı olarak gördüğünüz gibi 18 derece farkettirdi,eğer benim gibi işlemci ısınmasında sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bu yöntemi deneyebilir.ekran kartımda bir problem yoktu zaten.

MONSTER ISI TESTLERİ

Hocam performansa etkisi bazen olabiliyor çünkü wd oynarken oyun kendi kendine kasıp duruyordu. Ha tabi belkide oyunun optimizasyonundanda kaynaklanıyor olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

45 dk turbo fan kapalı multi bf3 oynadım 64 kişilik haritada ve sonuçlar şöyle,şimdi diyebilirsiniz hani 98 dereceydi @furkangiller isimli arkadaşımızın dediği çözümü yaptım(işlemciyi 95 e çekmek) performans olarak hiç bir eksisi olmadı ve ısı olarak gördüğünüz gibi 18 derece farkettirdi,eğer benim gibi işlemci ısınmasında sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bu yöntemi deneyebilir.ekran kartımda bir problem yoktu zaten.

MONSTER ISI TESTLERİ

Hocam bu arada yeri değil ama alt başlat menüsünün oldğu yeri nasıl o kadar saydam yaptınız

• quote:

Orijinalden alıntı: furkangiller

quote:

MONSTER ISI TESTLERİ

Hocam bu arada yeri değil ama alt başlat menüsünün oldğu yeri nasıl o kadar saydam yaptınız

Edit:Hallettim

• Wd optimizasyon olarak baya bir sorunlu oyun normal yani olması bugün bide ac4 ü test edip paylaşcam bakalım onda nasıl olacak,bu arada isterseniz 3 mesajı birleştirinde flood olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 4 Eylül 2014; 19:32:18 >

Wd optimizasyon olarak baya bir sorunlu oyun normal yani olması bugün bide ac4 ü test edip paylaşcam bakalım onda nasıl olacak,bu arada isterseniz 3 mesajı birleştirinde flood olmasın.

Bende o yüzden yazdım.Oyuna optimizasyon özürlü dedikleri için

MONSTER ISI TESTLERİ

3 saat ultra ayarlarda wolfenstein the new order (turbo fan kapalı)
  • 30 dakika multiplayer bf3 nosharcanals 32 kişilik. Sıcaklık testi yapıcam diye tankerleri falan patlattım rpg atıp durdum sürekli. Mümkün olduğunca 870MCS tercih ettim. Turbo Fan kapalı fan sesi turbo fanı 10 olarak değerlendirisen 3 olarak bir değer alır çok gürültülü değil. Stabil 60fps vsync açık.
     MONSTER ISI TESTLERİ

EDIT : Söylemeyi unutmuşum Tulpar T5 gtx870M :) İşlemci sıcaklığıda en dazla 75 derece olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmtMlh -- 7 Eylül 2014; 21:38:17 >

• Dostum o işlemci ısıları çok yüksek konuda belirttiğim gibi benimde öyle ısınıyordu max. işlemci kullanımını %95 e çekince 80 dereceyi geçmiyor şimdi seninde yapmanı tavsiye ederim.

MONSTER ISI TESTLERİ

Orijinalden alıntı: halbarad

tulpar t5 v1.1.1 iki saat kadar tüm ayarlar en üst seviyede Skyrim oynadım. zalman laptop soğutucu takılıydı hep. turbo fan hiç çalışıtırmadım. sonuç;

MONSTER ISI TESTLERİ

Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz ? Pil modu yüksek performans mıydı ? İşlemcide kısıtlama yaptınızmı ? Bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü çoğu tulpar 99 dereceyi görüyor maximum siz ise max 90 derece görmüşsünüz

• hocam masaüstünde sağ alttaki pil göstergesine tıklayın sonra diğer güç seçeneklerine tıklayın kullandığınız seçeneğin plan ayarlarını değiştire tıklayın ardından gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın gelen pencerede aşağıya kaydırdığınızda "işlemci güç yönetimi" var ona tıklayın en yüksek işlemci durumuna tıkladığınızda %100 yerine %95 olarak ayarlayabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: furkangiller
    Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz ? Pil modu yüksek performans mıydı ? İşlemcide kısıtlama yaptınızmı ? Bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü çoğu tulpar 99 dereceyi görüyor maximum siz ise max 90 derece görmüşsünüz

Zalman ZM-NC3000U kullanıyorum. işlemcide kısıtlama falan yapmadım. pil modu dengelide. oda sıcaklığı yaklaşık 27derece, nem yok (iç anadolu) :) skyrim ayarları da şu şekildeydi

MONSTER ISI TESTLERİ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.