Şimdi Ara

Monitöre oc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçenlerde başlat menüsünde evga piksel clock oc diye bir program gördüm.açınca monitöre oc yapan bi program old. gördüm.Bunu kullanan varmı aramızda merak ettim?

• daghan1997 D kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=B1QVlStM-_U
  • Ben kullanıyorum aslında, Downsampling olarak ama. Yararlı olduğu yerler var, zararını gördüğünüz yerler var. Monitörün Hertzini yükseltebilseniz de genelde desteklemiyor monitör, ekranda çizgiler filan kalıyor. Pixel Clock'u yükseltmenin tek başına bir yararı yok zaten. Sistem ve monitör çok iyi değilse alacağınız 3-5 Hz'in yararını zaten görmezsiniz.
    Downsampling olarak çözünürlük yükseltmede, düşürmede ve kendi çözünürlüğünüzü yaratmadan kullanabilirsiniz. Çözünürlük düşürme de bir problem olmaz ama arttırmanın yararlarını ve zararlarını ben yazayım:

+ Yüksek çözünürlük ekrana sıkıştığı için doğal bir köşe yumuşatma sağlıyor. AA ayarlarından yaklaşık SSAA moduna denk geliyor (yöntem olarak). Ama çözünürlüğü çok fazla yükseltemeyeceğinizden etkisi fazla olmuyor.
    + Oyunlarda uzak kısımlar biraz daha net seçiliyor.
    + Oyun GUI'si (ekrandaki bilgi kısımları) küçülüyor. Bu hem yarar hem de zarar olabilir. Ben yararını BF3 oynarken görüyorum, harita küçülüyor ve ekranda daha az yer kaplıyor. Haritayı büyüttüğümde ise FullHD'de olduğundan daha az yer kaplıyor ve oyunuma engel olmuyor. Eğer oynadığınız oyunda bu kısımları büyütüp küçültme ayarı varsa gerek kalmıyor tabi.

- Yüksek çözünürlük haliyle performansı düşürüyor ve daha çok grafik belleği tüketiyor.
    - Çok yüksek çözünürlükleri Pixel Clock sınırı yüzünden kullanmak sıkıntı oluyor. Monitörün yenileme hızından taviz vermeniz gerekebiliyor.
    - Monitörü doğal yenileme hızı dışında kullandığınıda bazı oyunlarda ekran boyutu ve yenileme hızıyla ilgili problemler çıkabiliyor. Özellikle Hz seçemediğiniz oyunlarda oluyor.
    - Oyunlardaki GUI ve yazılar küçülüyor. Eğer bunu büyütemezseniz özellikle yazılar okunmaz hale gelebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 1 Ekim 2013; 4:35:08 >

ANIME&amp;MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye &amp; Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 &amp; Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad &amp; Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Ben kullanıyorum aslında, Downsampling olarak ama. Yararlı olduğu yerler var, zararını gördüğünüz yerler var. Monitörün Hertzini yükseltebilseniz de genelde desteklemiyor monitör, ekranda çizgiler filan kalıyor. Pixel Clock'u yükseltmenin tek başına bir yararı yok zaten. Sistem ve monitör çok iyi değilse alacağınız 3-5 Hz'in yararını zaten görmezsiniz.
    Downsampling olarak çözünürlük yükseltmede, düşürmede ve kendi çözünürlüğünüzü yaratmadan kullanabilirsiniz. Çözünürlük düşürme de bir problem olmaz ama arttırmanın yararlarını ve zararlarını ben yazayım:

+ Yüksek çözünürlük ekrana sıkıştığı için doğal bir köşe yumuşatma sağlıyor. AA ayarlarından yaklaşık SSAA moduna denk geliyor (yöntem olarak). Ama çözünürlüğü çok fazla yükseltemeyeceğinizden etkisi fazla olmuyor.
    + Oyunlarda uzak kısımlar biraz daha net seçiliyor.
    + Oyun GUI'si (ekrandaki bilgi kısımları) küçülüyor. Bu hem yarar hem de zarar olabilir. Ben yararını BF3 oynarken görüyorum, harita küçülüyor ve ekranda daha az yer kaplıyor. Haritayı büyüttüğümde ise FullHD'de olduğundan daha az yer kaplıyor ve oyunuma engel olmuyor. Eğer oynadığınız oyunda bu kısımları büyütüp küçültme ayarı varsa gerek kalmıyor tabi.

- Yüksek çözünürlük haliyle performansı düşürüyor ve daha çok grafik belleği tüketiyor.
    - Çok yüksek çözünürlükleri Pixel Clock sınırı yüzünden kullanmak sıkıntı oluyor. Monitörün yenileme hızından taviz vermeniz gerekebiliyor.
    - Monitörü doğal yenileme hızı dışında kullandığınıda bazı oyunlarda ekran boyutu ve yenileme hızıyla ilgili problemler çıkabiliyor. Özellikle Hz seçemediğiniz oyunlarda oluyor.
    - Oyunlardaki GUI ve yazılar küçülüyor. Eğer bunu büyütemezseniz özellikle yazılar okunmaz hale gelebiliyor.

İyimişancak ne yazıkki 5 para etmez bnm monitör.Bilgiler için teşekkür ettim,şu çözünürlük yükseltmeyi deneyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: .AKILLI ADAM

Yok artık ilk defa görüyorum böyle bir şeyin sonucunda ne oluyor?

arkadaş yukarıya yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamdaki monitörü 60 hzden 75 hze çıkarabiliyorum.Oyunlarda bu profili kullanıp diğer zamanlarda ise yine standart ayarlara dönüyorum.Acaba sürekli 75 hz kullanmak bir süre sonra monitörü iflas ettirebilir mi yoksa sorun çıkarmazsa böyle kullancağım bendeki monitör takoz çıkmadı %25 oc oluyor
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun falan çıkar ya

Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar. Saldırdılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor. Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.