Şimdi Ara

Asus Nvidia 9500gt Max Overclock (ve voltaj ayarı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yakında yeni ekran kartı alacağım için, benim emektar asus nvidia 9500gt ye (1gb,ddr2) bir süredir araştırdığım üzere overclock yapmaya başladım.
    Ekstradan harici fan olmasına rağmen ulaşabildiğim en yüksek (tabi stabil çalışan) değerler şöyle:
    core clock: 550 den 700'e
    shader: 1375'ten 1750'ye
    memory clock:400'den 500'e...
    (sıcaklık full kapasitede 65-66 derece)
    Bildiğim kadarıyla voltajın yükseltilmesi ile bu değerlerden çok daha yüksek overclock değerleri elde edilebiliyor..
    Normalde 9500'lerin voltajı değiştirilemiyor (1.1 V), bu yüzden ekran kartı biosunu update ederek ( biraz uzun ve karmaşık bi iş ) voltajı 1.2 V a çıkarmayı başardım.
    Fakat bu sefer de oyunlara girdiğim zaman grafikler saçmalamaya ve aşırı bozulmaya başladı..(clock değerleri hala aynı iken)
    Sorum şu:Aynı karta 800 core/550-580 memory clock yapanlar nasıl yapıyor?
    Diğer sorum da şu: Voltajı yükseltmenin overclock'u rahatlatması yani kartın yükselen clockları daha rahat kaldırmasını sağlaması gerekirken bende neden tersi bir durum oldu ve grafikler bozuldu?
    teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedrider -- 8 Eylül 2011; 19:27:10 >

• 9500 gt e yazılımsal olarak volt verildiğini bilmiyordum... Dirençlerden ölçütünüzmü gerçek anlamda voltajı yemiş mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Nedenmi bozuldu? Çünkü fazla overclock yaptınız.Burda 9500 den söz ediyoruz 6950'den değil.
    (Kimi Räikkönen, Lotus F1 1st WIN, Abu Dhabi, Nov. 4 - 2012)

Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
    2007 Formula One World Drivers' Champion
  • bende overclock yaptım şuan gayet güzel kullanıyorum axle 9500 GT

Asus Nvidia 9500gt Max Overclock (ve voltaj ayarı)
  • arkadaşlar bende 8600gt ye oveclovck yaptım core clock(rop domain): 742,5 shader domain :1674 memory clock:477 bayağı sağlam kartmış ortalama %30-35 overclock oldu(riva tuner ile) voltaj arttırarak daha yüksek değerlere ulaşabi,lirmiyiz sıcaklı yük altında 48-50 yi geçmiyor...
  • Neden renkler birbirine giriyo şöyle belirtiyim karta gereğinden fazla voltaj vermeniz kartın sapıtmasına sebep olur hiç bir hız aşırtma yapmamanıza rağmen sebebi kartın voltaj regülatörlerine ve bileşenlerine gereğinden fazla dengesiz voltaj yada aşırı yüklü gittiği için bu tarzda sorunlar çıkar!

Aynı karta 800 core/550-580 memory clock yapanlar nasıl yapıyor?

bunada şöyle cevap veriyim kartı iyi bir şekilde soğutmanız gerek yani üstündeki soğutucu yeterli olmaya bilir kart sıcaklık olarak gayet yeterli sıcaklıklarda görünebilir ama özellikle voltaj regülatörü yani kartı güç olarak besleyen kısımları da ısınmaktadır eğer üzerinde pasif bi soğutucu yoksa ki 9500gt gibi bi kartda olucağını sanmıyorum büyük ihtimal çok yüksek sıcaklıklara çıkıyorki kart sapıtıyor. örneğin eskiden elimde hd4870 ekran kartı vardı gpu ve ram sıcaklıkları normal seviyelerde olsada voltaj veren kısımlar 100c ve üstü gibi sıcaklıklara cıkabiliyordu bu kısımlar soğutma iyi olmadan kartı 750 mhz gibi bi değerden anca 810 gibi bi değere çıkarta biliyodum oda belirli bi süre ama kendi imkanlarım ile soğutma yapmayı başardım kart 880 mhz gibi gayet yükse bi değere çıktı ram ler ise 4400mhz! Ayrıca sadece sıcaklıda olmaya bilir her kartın belirli bir voltaj yeme oranı vardır ayrıca her üretilen gpu aynıda olmaya bilir biraz da işin içine şans da girebilir.
    Ekran kartları için ram soğutucuları var küçük aliminyum veya bakır soğutucular bunlardan alıp voltaj verilen kısımlara yada kartın diğer ısınan kısımlarına yapıştıra bilirsin 'tabi dikat etmek gerek bakır yada eliminyum ksımları hiç bir yere değmesin yoksa kısadevre felan yapa bilir' birde fan yardımı ile bu devreleri soğutabilirsen anca bukadar yüksek değerlere ulaşabilirsiniz yoksa normal şartlar altında o kart okadar yüksek değerlere çıkma ihtimali anca buz dolabında buzlukta felan çalışması lazım
    Birde şunu belirtiyim tabi bukadar zahmete girmek bu kart için değermi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tatmin edici bir acıklama olmuş teşekürler ama dediğin gibi soğutma çok önemli...ama kartın limitlerini denerken milim milim ilerlemek sonuç verebiliyor...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.