Şimdi Ara

ASUS RX580 4GB FURMARK MSAA GÖRÜNTÜ HATASI PLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam ikinci el ekran kartı aldım asus rx5804gb asusun furmark testi yaptım 1080 p de testi 8x msaa da yapıyorum 30 dkka çalıştırdım ve sıkıntısı olmadı 2x msaa ya aldığımda 10sn içinde görüntü gitti ekran kartı görüntüyü kesti fakat pcnin heryeri çalışıyor 500w psu var başka uzmana sordum arkadaşım ''benim fikrimce programsal bir sıkıntı var dedi başka bencmark programlarında da dene aynı sonuç alırsan iade et yada crysis 3 red dead redemption 2 gibi oyunlarda grafikleri felan fulle sorun olursa dedi ver ama şuanlık böyle düşünüyorum dedi 8xmsaa da fps7-14 arası veriyor bu arada

muhtemelen turbox 500 watt yeterince güç verememiştir bu tarz benchmark programları heleki max cozunurlk 8xmsaa vysnc off fps kilidi falan acıksa Kartı aşırı zorluyor

RX 580 gibi bi kart muhtemelen 300watt yakın yada üzeri güç çekmek istemiştir.Güç kaynagındanda okadar güç cekemeyince görüntü gitmiş olaiblir.

Yada gpu aşırı zorlandı zaten Yaşlı olan (2017) 5 yıllık kart nerdeyse. O yüzden

ekran kartını bu tarz testlerde zorlamayı dogru bulmuyorum.

Son günlerinde iyi davranın karta 50-60 fps kilit koyun oyunlarda. Fan hızını %50den fazla ayarlamayın. Tüm ayarları köklemeyin 4GB yada 8gb vramin tamamını kullanıcam diyip Ultra Texture quality falan acmayın (Vramler cok ısınır) falan acmayın.

Medium ayarlarda 50-60 fps vysnc kilidiyle kartı zorlamadn oyun oynayın derim..

Zira ömrü bitmek üzere.

Hatta Downclock yapın saat hızın düşürün 1250-1300 ghzde calısıyorsa 1100'E falan cekin birde undervolt yapın belki 5-10 fps daha düşük alırsınız ama en azından kart daha az güç çeker daha az ısnır hatta ısınmaz. üstünede bozulma riskini baya azaltmış olurusnz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 25 Ağustos 2021; 13:30:4 >

• ASUS RX580 4GB FURMARK MSAA GÖRÜNTÜ HATASI PLS
    ASUS RX580 4GB FURMARK MSAA GÖRÜNTÜ HATASI PLSwww.anandtech.com
    The AMD Radeon RX 580 & RX 570 Review: A Second Path to Polaris
    https://www.anandtech.com/show/11278/amd-radeon-rx-580-rx-570-review/16

Psu yetersiz kaldı muhtemelen furmark aşırı yüklenir karta. . Farklı bir psu ile deneyin 600 watt üstü. Yukarıdaki yorumdaki çoğu şey yanlış bu arada kart hayırlı olsun.

Nesi yanlıs yorumumda? Kart oyunlarda yükte heleki fps kilidi acıksa oyunda cok rahat 300 watt ceker.

Ayrıca bukadar yaşlı bir kartı fps kilidi acık tam güçte kullanmak büyük risk.

Ben şahsen 700 900 1000 serisi ve rx 400 500 serisi kartları bukadar zorlamayı dogru bulmuyorum. Komponentleri ömürlerini tamamlamak üzere.

Orijinalden alıntı: GenqhisKhaan89

Nesi yanlıs yorumumda? Kart oyunlarda yükte heleki fps kilidi acıksa oyunda cok rahat 300 watt ceker.

Ayrıca bukadar yaşlı bir kartı fps kilidi acık tam güçte kullanmak büyük risk.

Ben şahsen 700 900 1000 serisi ve rx 400 500 serisi kartları bukadar zorlamayı dogru bulmuyorum. Komponentleri ömürlerini tamamlamak üzere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yorumu yazarken undervolttan bahsedilmiyordu bu doğru bir şey, yanlış olan kartın ömrünü doldurduğu fan hızının %50den yukarı çıkartılmaması gerektiği ayarları yükseltmenin zarar vereceği tarzda şeyler. ilk olarak fan hızını %50den yukarıya çıkartmazsa karta daha büyük zarar verecektir ısınan parçalar sebebiyle. sıcaklıklara dikkat edildiği ve bakımları yapıldığı sürece kart, yeni üretilmiş bir rx580den de performans olarak geri düşmez bu arada. komponentleri ömrünü tamamlamak üzere dediğiniz parçaları yazında bilgilenelim. üst seviye ekran kartlarında fan hariç parçalar 10 seneye kadar yukarıda saydığım koşullar sağlandığı sürece çalışabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=44JqNJq-PC0

• Arkadaşlar Psu 500w 650w olsa işler değişir diyorsunuz sıkıntı şu 8xmsaa da skınıtısız test devam ediyor fakat msaa yı kapatınca veya 2x e alınca görüntü kesiliyor Bıos swtichten defaulta alsam nasıl olur düzelir mi fanlar da test sırasında %120 arası çalışıyor buna da miningden dolayı diyorlarda alakası yok benmkiyle miningin ayriyeten şunu soracağım bakım olarak ne yapmalıyım 25dkka furmark yaptım yapmamam gerekliydi ama denedim 25 dkka boyyunca 8xmsaa da zorladım max 60 dereceye çıktı ısı Vysnc kapalı oynuyorum açmamam daha iyi değil mi ? Hatta Downclock u nereden düzelteceğim onu bile bilmiyorum 5 yıllık kart diyorsunuz şuan hali hazırda 22ay garantisi var,

devam etmektedir. fps kilidi açık kapalı mı onu da bilmem ben normal oyun oynayarak ve oyunlarda orta grafiklerde oynayarak zorlama yapmadan en fazla ne kadar sorunsuz gider bakım olarakta ne yaptırmam gereklidir bunları söyler misiniz oynayacağım oyunlar gta5 apex valorant cs felan birkaçta normal storyli oyunlar. KART İÇİN HAYIRLI OLSUN DİYEN ARKADAŞ Nathan Spencer teşekkür ederim Donanımları sayıyorum

RYZEN 5 2600 STOCK FANLI

ASUS B450 PRİME PLUS

SSD WDBLUE 500GB 1750/2400

RAM G.Skill RipjawsV 8GB 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18S-8GVK

Ekran kartı ASUS DUAL RX 580 O4G

4X Rainbow FaN 500W ATX MESH PANEL KASA

EK OLARAK TA MONİTÖRÜM        Philips 242E1GAJ Monitör 144/1MS

• raskapol R kullanıcısına yanıt

şu psu nun resmini atsana. En azindan sharkoon 600w felan alin. turbox psu merviden altindan başka değildir kesin ASUS RX580 4GB FURMARK MSAA GÖRÜNTÜ HATASI PLS 

bu da 8x msaa

Furmark sorunlu herhalde 8x msaa da. kart yükte çektiği kadar güç çekmiyor. güç kaynağının yetmediğini düşünüyorum hala. imkanın varsa daha yüksek güç kaynağıyla dene için rahatlar. 22 ay garantisi varsa kartın bakımla falan uğraşmana gerek yok garantiden çıkartırsın tozlanmamasına dikkat et kasanın, fanların yeter. vsync görüntünün yırtılmamasını sağlamak için fpsi kitler bununla alakalı kendin araştırma yapabilirsin. undervoltu da araştırmanı öneririm ondan sonra yaparsın. şimdilik bir şey yapmana gerek yok.

• şuanda üzgünümki atamam kurumda olduğum için ama eve geçince atarım fakat bir arkadaşımda da aynı ekran kartından vardı onada aynısını demiş mühendis ve 750w psu almışlar kalitelisinden sorun yine devam etmiş asusa göndermişler değişim demişler ve ardından o ekran kartını yurtdışına göndermişler sorunlu olanı

bende de hemen hemen buna benzer istatistik veriyor. şimdi ben vsync açık mı olsun kapalı mı fps sabitleyeyimmi beni sadece şubata kadar ya da bilemediğin ocağa kadar idare etsin sonrasında nvidia ya geçeceğim sizce idare edermi psuyu 650w alsam bu arada alttada belirttim aynı sorun bir arkadaşımda olmuş aynı ekran kartı o da 750w yapmış sorun yine devam etmiş anlamadım o yüzden maddi durumumu düzelteyim nvdia ya geçeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskapol -- 25 Ağustos 2021; 17:2:20 >

asus dual mi rx580 ?. Öyle ise en çok ağriza çikartan kartlar asus dual olanlar. 2.el alirken dikkat etmek gerekiyor

Fakat psu konusunda öyle 750w aldim 1000w aldim olayi değil.. bu 750w larin 1000 lerin arasinda dandik leride var malesef. Bugün orta/üst seviye sistem kullanirken rm650 rm750 alti psu tavsiye etmem.

Siz başka psu ile bir deneyin. Ayrica değiştirmediyseniz kartin macununu vs değiştirin

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.