Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.830
Cevap
58
Favori
80.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen inceliyorum. Gerçek ms değerleri ne alemde bu monitörğn acaba.. Bakayım Bi..eyw..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Programlama ve tasarım için monitör almayı düşünüyorum. 3 monitör arasında sürekli gidip geliyorum fakat henüz karar veremedim. Bunlar şu şekilde:

Dell S2722QC

MSI 27" MODERN MD271UL

Samsung ViewFinity S8

Birincil önceliğim görüntü kalitesinin yüksek olması. Çok kararsız kaldım.

• Alienware AW3423DWF veya Samsung LS34BG850SUXUF alacağım kullanan var mı Tavsiye eder misiniz? ikinci üçüncü nesil panel gibi terimler gördüm, Hızla gelişen OLED teknolojisi bu aletleri bir anda eskitti mi acaba çünkü geçen sene çıkış yapmış monitörler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok anlamıyorum ama bahsettiğiniz şeyler oled ile alakalı problemler sanırım. Biraz daha iyi bir oled monitör alayım deseniz bu sefer de 40-50 binler havada uçuşuyor o kadar bütçem yok. VA Panel ultrawide almak da istemiyorum, VA panellerin siyah gölge gibi saçma sapan ghosting sorunları oluyor. 4k ıps den devam o zaman. Gigabyte M32U veya Dell 3223Q gibi modeller iş görür mü hocam veya tavsiye ettiğin bir model var mı

• Samsung Odyssey G8 QD-OLED 4K monitörü bir süre kullandım ve sonrasında iade ettim.KONU SİLİNEBİLİR  Monitörü karanlık bir ortamda kullanıyorum ve mat ekrandan dolayı mı yoksa parlaklık nispeten düşük olduğundan mıdır ama görüntüde nasıl desem bir pusluluk var ve özellikle HDR açınca iyice kendisini belli ediyordu. KONU SİLİNEBİLİR Ürünün malzeme kalitesi iyi fakat mat ekran OLED pek bana göre değilmiş, durum böyle olunca monitörü gönderip bu sefer karanlık ortama uygun oled bakmaya başladım ve kendimi WOLED monitörlerde buldum. Bu sefer 4K yerine 2K 27" tercih ettim çünkü 32 inç yakın kullanımda pek konforlu değildi. ASUS'un ROG STRİX XG27AQDMG 240 Hz WOLED(LG Panel) monitörünü tercih ettim ve bu sefer aradığım ürünü buldum diyebilirim.KONU SİLİNEBİLİR  Öyle bolca usb bağlantısı, kvm switchi vs olmasına gerek yoktu çünkü hiçbiri bana lazım değildi, lazım olan karanlık ortama uygun parlak ve kaliteli görüntü veren bir paneldi ve sonunda buldum. Monitörün parlaklığı çok yüksek ama tam glossy dediğimiz bir paneli yok, bu nedenle ışıklı ortamda bile öyle fazla yansıma yapmıyor. Ürünün görüntü netliği ve renk canlılığı çok iyi, tabi bunu profesyonel ekipmanlarla renk testi vs değil tamamen kişisel zevklere göre yazıyorum. Kutudan çıktığı gibi SDR için bir ayar yapmaya gerek yok sadece firmware güncellemesi gerekiyor. HDR içinse biraz uğraşıp uygun ayarı bulmak lazım, HDR demişken HDR da fena sayılmayacak bir performansı var. Özellilkle siyahları çok iyi yansıtıyor, ASUS yine yazılım kalitesinide konuşturmuş ve tüm ayarları yazılım üzerinden yapabiliyorsunuz. Kısacası monitör işi birazda zevk işi ve bu nedenle istediğiniz incelemeyi okuyun yada videoya bakın en doğru sonucu birebir deneyimleyince elde ediyorsunuz.KONU SİLİNEBİLİR 

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• arda505 kullanıcısına yanıt

Monitörleri inceledim hocam tr de satışı olan sadece gigabyte bulabildim. Bu monitörü takibe aldım. Yukarda bahsettiğim Samsung ve dell in yeni ve gelişmiş versiyonu yönlendirdiğiniz için teşekkürler

KONU SİLİNEBİLİR
    KONU SİLİNEBİLİRwww.tebilon.com
    GIGABYTE MO34WQC2 34" 240Hz 0.03MS 3440x1440 HDR400 Kavisli QD-OLED Oyuncu Monitör Uygun Fiyatları ile Tebilonda
    https://www.tebilon.com/gigabyte-mo34wqc2-34-240hz-003ms-3440x1440-hdr400-kavisli-qd-oled-oyuncu-monitor/?ref=akakce&v=1.90.1

Rica ederim

Ek olarak dell aw3425dw adlı model sertifikasyon aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Mayıs 2025; 3:49:41 >

Geliyor MİNİLED IPS, bakalım nasıl bir şey oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

27" için 4K tercih etmemeniz yerinde olmuş bence windows scaling ile onu en az 150 - 200 de kullanmanız gerekirdi. 27" 2K yı %100 veya %125 te kullanabilirsiniz tahminimce. 4K 32" de bile %150 den küçükte özellikle yazıların görünmemesi yüzünden konforsuz oluyor. 27 yi düşünemiyorum bile. HDR için zaten ya iyi VA yada OLED şart IPS ile olmuyor.

Bende sizin gibiydim çok takıntılı olunca hiç birşey alamıyorsunuz bir süre sonra bir tanesinde karar verip aldım sonunda kafam rahat bozulacakmış yanacakmış yanarsa yanar bozulursa bozulur en azından 3 yıl kafanız rahat olur.

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z
  • Bu kadar parlaklığa nasıl bakıyorsunuz ya ben Odyssey OLED G8 kullanıyorum full ışıkta gözümü alıyor baş ağrısı yapıyor bana.

Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlgili o monitörün paneli yavaş bilgine, tepki süreleri kötü onun dışında başka sorunları da var kötü pq eotf grafiği hdr tune iç açıcı değil vb vs negatif tarafları da mevcut

Hız adına yaşayacağın şey örnek olsun amaçlı atıyorum

KONU SİLİNEBİLİR
    KONU SİLİNEBİLİRreddit
    From the OLED_Gaming community on Reddit: VA vs QD-OLED Ghosting
    https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1f1ndow/va_vs_qdoled_ghosting/?rdt=60140

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 1 Kasım 2024; 19:2:36 >

Aynı sebepten ben de iade ettim Samsung G8'i. Görüntü çok karanlık ve pusluluk var. Filtre çekilmiş gibi görüntüye. Özellikle HDR aktif edince tamamen zifiri karanlık oluyor. Odam zifiri karanlık ona rağmen monitorun görüntüsü hiç etkilemedi beni.

Kaplama olarak glossy bitirişli alternatifler var, mat almam bende şahsen

Ortam aydınlatması monitörün konumlandırılması nasıl yerleştirildiği gibi mevcut koşullar önemli.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159724712

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159862315

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158443044

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 1 Kasım 2024; 22:7:59 >

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.