Şimdi Ara

OLED & MiniLED Monitör Seçimi 2025 (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hakanbey19 , bjkyener Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.297
Cevap
65
Favori
49.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok güzel yazmışsınız, burda bende bahsettim Oled lerde halen bariz Vrr sorunları varken ve yanma riski varken ben kimseye oyun için tavsiye etmem mesela, çok hızlı ips hatta tn paneller çıkıyor, Gsync pulsar monitörler gelicek bunları da dikkate almak çok önemli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BlackL1ghT kullanıcısına yanıt

Konuyu açan arkadaşın en büyük saçmaladığı yer TR de olmayan özellikle mini led ler üzerinden konuyu döndürüp IPS çöp vs diye yorum yapması. Burada kendisinden 4K, curved olmayan, 144 hz ve üstü 32" bir mini led tavsiyesi istedim bana tuttu TR de olmayan modelleri söylüyor. Nasıl alacağım onları ben arkadaşım? Miniled lerin ömür sorunları yok ama TR de yok. OLED lerin çoğu TR ye geldi ama ömürleri sıkıntılı. Hem iş hem oyun için OLED i kullanırsam kesinlikle o cihazın ekranı yanacak. TR de şuan NEO G8 dışında düzgün bir miniled yok bu arada. O da curved. Flat olsa düşünmeden alırdım. Bu saatten sonra artık 4K dışında yeni bir monitor bence alınmamalı. Özellikle OLED lerde yazıların okunma sorunu nedeniyle 4K bence şart. 4K diyince bu sefer 27" boyutta kurtarmıyor. Neden derseniz windows un scaling i en az %150 kullanmanız gerekir ki %150 demek aslında 2K demek olacak:) 4k ama scaling yüzünden masaüstü tüm uygulamalarınızı aslında 2k ya ölçeklendireceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 10 Kasım 2024; 16:39:20 >

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

4K 32 inc flat monitör arıyorum bulamıyorum gerçekten ülkemizde doğru düzgün monitör yok. OLED alacaktım yanma durumundan ve titreme VRR muhabbetinden dolayı vazgeçtim. Ips’lerin hepsinde ışık sızması, VA ların hepsinde de black smearing denen en nefret ettiğim olaylardan birisi var. Harbiden ne alacağız biz OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt

VRR Flicker olayı hem OLED hem de Mini Led de var. Flicker 'ı ortadan kaldıran sistemlerini kullanınca gecikme süresi artıyor. Dolayısıyla özellikle 0 a yakın gecikme diye alacağım OLED de bu ayarı açmak istemem açıkçası. Bundan kurtulmanın tek yolu olabildiğince sabit FPS de kalmak. Oynak FPS lerde flicker görülüyor. Sabit FPS de oldukça zor çoğu yeni AAA oyunda sabit FPS almaz zaten zor. Nispeten eski ve düşük grafikli oyunlarda sabit FPS ile flicker görülmez.

• evohan kullanıcısına yanıt

Yanma riskimi kaldı hocam asusta msi de yanmaya karşıda 3 yıl garanti veriyor artık ve de çok düşük artık 3.nesille birlikte.Oled ile ips ve tn karşılaştırılmaz bile oled çok bariz her anlamda çok üstün.

• siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt

Kaliteli oled monitör alırsan sorun yaşmazsın hocam üstelik msi ve asus yanmaya karşıda 3 yıl garanti veriyor.Ayrıca yeni oledlerde yanma sorunuda tarihe karıştı.Tek sıkıntı 50 bin tl den başlamaları.

• niye kalmasın hocam hepsi aynı şekilde garanti vermiyor adamlar ölü piklsele bile garanti vermiyor halen neyine kime güveneceğiz, açın bakın reddit forumlarında bir sürü isyan edenle dolu ayrıca vrr sorunları, yazı netliğindeki sorunlar yüzenden yine iade edelerle dolu ortalık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 10 Kasım 2024; 21:52:48 >
  • Vrr titremesi yapmayan Dell AW3423DW tek Oled sanırım piyasada oda TR de yok, nedeni de modüllü G-sync kullanması, seneye modüllü G-sync ler gelişiyor ve "G-sync pulsar" olarak hemen her monitörde görmeye başlayacağız, belki o zaman Oled lerinde bu sorunu büyük oranda ortadan kalkar, her türlü beklemekte fayda var yani

@siteamsorunsali  @One Shot One Kill

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 10 Kasım 2024; 21:54:43 >

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wWuF5yUJFCQ "1 aylık uzun kullanım"da ekran yanığı problemi yaşamış bunun yazı var klima açınca hasta oluyorum ekran yanığı olacak derdiyle yaşayamam.

Kavisli ekranlar başımı döndürüyor bende düz miniled falan mı alsam diyorum https://www.trendyol.com/acer/nitro-um-hx5ee-v05-27-160hz-1ms-4k-ultra-hd-freesync-ips-gaming-monitor-acer-turkiye-garantili-p-779993147 bu şuradaki https://www.rtings.com/monitor/reviews/acer/nitro-xv275k-p3biipruzx miniled mi? 27" 4k ne gibi sorunlar çıkarır?

• mistafa87 M kullanıcısına yanıt

Aynı değil, ikisi farklı ürünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 11 Kasım 2024; 8:46:53 >
  • mistafa87 M kullanıcısına yanıt

O linkteki ürünle rting deki ayni ürün değil. 4k 27" oyun için güzel. Yüksek ppi yani piksel yoğunluğu arttıkça görüntü daha güzel görünür. Lakin dediğim gibi film ve oyunda güzel ama iş masaüstüne gelince misal birden çok excel dosyasiyla calisirken ekran çözünürlüğünüzün nimetlerinden çokta faydalanamazsiniz. Ölçülendirmeniz yüksek olacağı için 4k yi tam kullanmazsiniz. %100 scaling de yazilari okuyabilecek babayiğit varsa helal olsun bir süre sonra gozleriniz yorulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 11 Kasım 2024; 11:19:21 >

G sync pulsar olayi da bence başarısız olacak. Amd nin Freesync ile Nvidia başa çıkamayınca modülsuz gsync olayini getirdi. Şuan g sync ultimate, g sync ve g sync compatible olayi var. Bir de compatible sertifikası olmayip yine de g sync calisan monitörler var. Modülün en büyük artısı 1 hz den itibaren calismaya baslamasiydi. Compatible sertifikası olan ürünleri en iyisi 48 hz den basliyor yani 47 hz de g sync yok. Olur da fps niz 40 a dustu g sync yok. Genelde 60 hz den basliyorlar çoğu 48 hz en iyi örneği. Muhtemelen bu yeni pulsar modülü sadece en tepe modellerde olacak ve tabii ki fiyatı da uçuk olacak. G sync ultimate olupta şuan normal fiyatta satilan bir ürün yok mesela. Unutmadan compatible olan monitörlerde üst sınırda var misal bendeki monitör 165 hz e kadar g sync li ama Overclock u acip 180 yapinca 166 ve üstünde g sync yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 11 Kasım 2024; 16:11:31 >

Bence baya iş yapacaktır modüllü gsync ile freesync arasında çok fark oluyor fiyat farkı çok olduğu için üretimi azaltıldı ama dell koymuş işte bir oled ine vrr flickering ortadam kaldırmış, pulsar la bunu daha ucuza başarırsa ki bfi de kullanacak bu pulsar zero ghosting diyorlar deli gibi satar

Hocam ölü piksel olayı zaten devlet tarafından çözüldü.1 ölü piksel bile ayıplı ürün hakem heyetine başvuruyorsunuz.Paranızı çatır çatır alıyorsunuz.yok 3 piksel yok 5 piksel bunlar hep firmaların uydurması.

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Yani hakem heyeti çözüyormu bilmem de ben pek güvenmiyorum firmaların tutumu değişmedi, normalde ayıplı mal olması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 11 Kasım 2024; 23:46:37 >

Çözüyor hocam merak etme tüketici kanununa göre 1 ölü piksel bile ayıplı mal. Zaten o yüzden hakem heyeti o yönde karar veriyor.

• arda505 kullanıcısına yanıt
    Dell Alienware AW2723DF 27 inç 280Hz 1ms 2K QHD aldım hocam. Bütün isteklerime cevap veren bir monitör. Şahane 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt

valla tüketici hakem heyetini bilmem bu konularda oraya gidip te dönüş alacanda bir sürü uğraş, sonuçlar bu kadar netse firmalar neden halen diretiyor, halen bu konularda yan çizdikleri aşikar, kutusu açılmış diye monitör iadesi almayan firma var, şikayet var ve yabancı forumlara da bakabilirsin oled yanığı ile ilgili şikayetler deva etmekte

• OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025Solace in Scrutinyyoutube
    Testing the severity of VRR flicker between the Samsung G80SD QD-OLED and LG 32GS95UE WOLED. Also tested to see how they fare when it comes to recovering from image retention. 0:00 Alan Wake 2 Flicker 1:31 CP2077 Flicker 2:02 CP2077 Flicker 2 2:31 Starwars Flicker 2:51 Shader Compilation Flicker 3:06 Image Retention Setup 3:21 Image Retention Results 1 4:38 Image Retention Results 2
    https://www.youtube.com/watch?v=pTLDrVMgzzQ

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025RTINGS com R&Dyoutube
    Though their premium picture quality, high-end feature set, and of course, instantaneous response times are so enticing as is the on-the-box guarantee that it all works as its supposed to… They still flicker. In this video, we’re investigating the issue of VRR flicker on monitors, with a focus on OLEDs. We’ll look at the causes, the effects, and what trade-offs you’ll have to make to try and fix the flick! Chapters: 00:00 Intro 00:47 VRR Flicker Causes 01:54 Effects 02:37 VESA standards 04:17 Capturing Flicker (Our Test) 07:59 Trade Off Solutions 10:24 Conclusion For more details about our testing process, check out our article: https://www.rtings.com/monitor/learn/research/vrr-flicker Support Us: https://www.rtings.com/insider Careers: https://grnh.se/eb4de72f7us Follow Us: https://www.facebook.com/rtingscom https://twitter.com/rtingsdotcom https://www.instagram.com/rtingsdotcom/
    https://www.youtube.com/watch?v=1_ZMmMWi_yA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 12 Kasım 2024; 15:56:41 >

Saçmaladıysak gidin kendinize standart panel konusu açın ve konu başlığınıza da bunu yazın

2015-2016 da Üretilen Sadece Versiyonu Değiştirilen Standart Panelli Monitör Seçmi

2025 OLED & MiniLED Monitör Seçimindeki Beklentilerimiz

✅ Bölge: 1152 (En az)

✅ MiniLED: 4608 (En az)

✅ HDR1000 üstü (En az)

✅ VRR Flicker 0,5 RGB altı (Koyu Orta Açık Gride)

✅ HDMI 2.1  

✅ Displayport 2.1

✅ Type C 90Watt üstü

✅ Adobe RGB %95 üstü (test değeri) Firma ve panel katalog değeri değil

✅ DCI P3 %95 üstü (test değeri) Firma ve panel katalog değeri değil

✅ Yer kaplamayan ağır levhalı, 360 derece dönebilen ayak ve 30 derece aşağı yukarı dönebilen ayak panel (Levhada tablet ve telefon yeri de olursa bir üst sınıf olur bununda bir üstü masaya sabitlenen kol ayak)

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025

2025 te Bunların Hepsi EKSİ Özelliktir

------------------------------------------

⛔ Düşük kalite arka aydınlatma ve eski tip göz bozan led

⛔ HDR600 & HDR400

⛔ VRR Flicker 0,5 RGB üstü (Koyu Orta Açık Gride)

⛔ HDMI 2.0

⛔ Displayport 1.4

⛔ Type C 90Watt altı

⛔ Adobe RGB %95 altı (test değeri) Firma ve panel katalog değeri değil

⛔ DCI P3 %95 altı (test değeri) Firma ve panel katalog değeri değil

⛔ Ördek Monitör Ayağı (Masada bütün yeri işgal eden ayak)

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.