Şimdi Ara

MONİTÖR DEĞİŞTİM FPS ARTTI NE İŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1440x900 den 1920x1080 e geçtim fps her oyunda 30-40 fps artış var akıcılık tavan.

10 sene eziyet çekmişim. Burdan herkese tavsiyem 1920x1080 den aşağısını kullanmayın.

Düşük çözünürlük=Düşük Gpu kullanımı efsane sanıyordum değilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemciniz ve ekran kartınız nedir? Muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyordunuz. Çözünürlük artınca gpu'ya binen yük arttı ve işlemci darboğazından kurtuldunuz.

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

İşlemciniz ve ekran kartınız nedir? Muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyordunuz. Çözünürlük artınca gpu'ya binen yük arttı ve işlemci darboğazından kurtuldunuz.

Darboğaz yaşanacak bir sistem de yok anlamadım.

i3 4170 3.7ghz

Rx460 4gb

8×2 1600mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 21 Şubat 2018; 23:16:54 >
  • quote:

İlginç. Çözünürlük ve ekran kartı verimi ile alakalı o zaman. Belki de Amd kartlar düşük çözünürlükte verimli çalışmıyordur.

monitör freesync belki onun da etkisi vardır.

İlginç. Çözünürlük ve ekran kartı verimi ile alakalı o zaman. Belki de Amd kartlar düşük çözünürlükte verimli çalışmıyordur.

Psu ile de ilgili olabilirmi hocam? Onu da değiştim.

Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

quote:

İşlemciniz ve ekran kartınız nedir? Muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyordunuz. Çözünürlük artınca gpu'ya binen yük arttı ve işlemci darboğazından kurtuldunuz.

Darboğaz yaşanacak bir sistem de yok anlamadım.

i3 4170 3.7ghz

Rx460 4gb

8×2 1600mhz

Yok darboğaz normal bende de var i3 özellikle ağır online oyunlarda 1080p den düşükteyse çözünürlük canı çıkıyor. Şu ara rainbow sixte 15 fps kaybetmiştim ekran kartı 750 ti overclocklu gpu kullanımı çok nadir %90 ı buluyordu şu Meltdown'u kapatmak için yapılan kb4056892 yamasını kaldırıp wushowhide denen araçla gizledim güncellemeyi gpu kullanımı düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 22 Şubat 2018; 1:16:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar bu baslıgın altına bende bir soru yazayım.

Makine

R7 1700 AMD
    16x1 2400 mhz ram
    Ekran kartı ise Asus Strix 750 Tİ takılı

Darbogaz yaparmı hos PUBG de 55-60 fps arası goruyor.

Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-

nasıl yok hocam aynı işlemciyi bende kullandım 720 p de çok kasıyor 1080p de anca yetebiliyordu gtx 1050 me. i5 4590 aldım tam 40 fps artış oldu 1080p de.

hocam 4590 ı nereden ve ne kadara aldınız?

4460 ile 4590 arasında çok fark varmıdır?

• arada o kadar fark yok %1 yada %2 dir muhtemelen ama frekansdan dolayı 4590 ı tercih ettim ben. Arkadaşıma 4460 aldım aldığımız fps hemen hemen aynı, fps drop yok yani 1 e düşmüyor hiçbir oyunda fiyat olarak 4590 650tl 4460 500tl

Orijinalden alıntı: Armant81

Arkadaslar bu baslıgın altına bende bir soru yazayım.

Makine

R7 1700 AMD
    16x1 2400 mhz ram
    Ekran kartı ise Asus Strix 750 Tİ takılı

Darbogaz yaparmı hos PUBG de 55-60 fps arası goruyor.

ters bir darboğaz olur. İşlemci kullanımı %60 ı geçmez.

Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-

arada o kadar fark yok %1 yada %2 dir muhtemelen ama frekansdan dolayı 4590 ı tercih ettim ben. Arkadaşıma 4460 aldım aldığımız fps hemen hemen aynı, fps drop yok yani 1 e düşmüyor hiçbir oyunda fiyat olarak 4590 650tl 4460 500tl

i3 4170 i 1 sene daha kullanayım ikinci el 4770 veya 4790 almayı düşünüyorum.

• Kusura bakma ama bununla hiç karsılasmadığım için soruyorum bunun bana etkisi ne olur. Nasıl anlarım mesela. Hiç pubg de tekılma olmuyor ve hep 50 fps nin uzerin de oynuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Armant81

Kusura bakma ama bununla hiç karsılasmadığım için soruyorum bunun bana etkisi ne olur. Nasıl anlarım mesela. Hiç pubg de tekılma olmuyor ve hep 50 fps nin uzerin de oynuyorum.

Bunun fps olarak bir etkisi olmaz hocam. İşlemcin güçlü olduğu için zayıf bir kartı çok büyük rahatlıkla besleyecektir ve işlemcinin yarısı kullanılmayacaktır oyunlarda fps olarak etkisi olmaz.

Sadece işlemcinin tam potansiyelini görememiş olursun işlemcin gtx 1080 i bile besleyebilecek güçte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    işlemci ekran kartından çok daha üst düzey olduğundan darboğaz belirleyici unsur ekran kartın olmuş olur bu durumda işlemcin hiçbir zaman tam yüke girmez yani boşa para bayıldın bana o kadar diye bağırır. oyun icinse sistem 1300x bile cok cok fazlasiyla yeterliydi 750 ti için. ayrica single 16 ram de bir darboğaz unsuru 2x8 yapman en az 15 fps daha avantaj sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 24 Şubat 2018; 2:29:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.