Şimdi Ara

MONİTÖR DEĞİŞTİM FPS ARTTI NE İŞ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Böyle bir şey yok.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Yok iste diyorum ya 20xx serisi alacagım onda sıkıntı yok. Ram e gelince 16 gb gskill de alacagım hatta onu bu gun gidip alacagım 32 gb olacak ramleri lakin calısmaktan ne oyuna ne bişeyler almaya vakit bulamadığım için neyse halledecegiz halledecegiz.
    • CPU: Ryzen 9 5900X | GPU: ZOTAC RTX 3060 TWIN EDGE O.C.
    • MB: GIGABYTE AORUS X570 MASTER | RAM: TEAMGROUP T-FORCE DELTA 2X16 3600MHZ CL18
    • PSU: Corsair RMx850 80 Gold Certified | COOLER: Corsair H100i v2 240mm
    • SSD: Kingston HyperX 3K 240GB / Kingston A2000 250 GB / Samsung 960 Evo 250 GB NVMe M.2. | HDD: Seagate Barracuda 3TB 7200RPM 64mb Cache / Western Digital 1TB 7200RPM 64mb Cache
    • DISPLAY: ASUS VG259QM 280HZ 1MS IPS PANEL
    • KEYBOARD: Corsair K95 RGB Platinum | HEADSET: HyperX Cloud Flight | MOUSE: Logitech G Pro X Superlight | MAT: HyperX Fury S Pro XL
  • Darboğazdan kurtulmuşsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ursk8

Eski psu düşük watt ise yeni taktığın daha yüksek watt ise ekran kartına ve işlemciyi daha az zorlayacağı için performans yükselmesi normaldir.

Hocam eskisi aerocool un dandik bir 500w psuydu. Şimdi high power 80 plus 600w aldım.

Ama internetten psu hesap sitelerine baktığımda benim sistemim maksimum yükte 350 w çekiyor. Acaba Aerocool gerçek 500w değilmiydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 8erk

4790K al hayatini yasa :)

Alsam da OC yapamam galiba anakartım h81 çipset. Ama bu bios da OC Genie diye birşey vardı o nedir ne işe yarar?

Birde mevcut sistemime 4790 taksam 4170 e göre farkı hissedermiyim?

Son olarak sistemimde 4460 ve 4790 arasında fark olur mu?

Sistem

i3 4170

rx460 4gb

8×2 1600 mhz

msi h81m p33

• Fark edemezsin çok birşey. Ben z97 chipsete geçtiğinde ileride cpu ve mb değişmeden overclocklayarak en kral gpuyu bile takabileceğini darboğazsız bunu beyan ettim. 4790K al dememin sebebide buydu.
    • PSU: Corsair RMx850 80 Gold Certified | COOLER: Corsair H100i v2 240mm
    • SSD: Kingston HyperX 3K 240GB / Kingston A2000 250 GB / Samsung 960 Evo 250 GB NVMe M.2. | HDD: Seagate Barracuda 3TB 7200RPM 64mb Cache / Western Digital 1TB 7200RPM 64mb Cache
    • DISPLAY: ASUS VG259QM 280HZ 1MS IPS PANEL
    • KEYBOARD: Corsair K95 RGB Platinum | HEADSET: HyperX Cloud Flight | MOUSE: Logitech G Pro X Superlight | MAT: HyperX Fury S Pro XL
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    Nvidia gt1030 a da oldumu o meltown guncellemesi? Performans cok dustuyse bende kaldirayim zaten kartin seviyesi belli bi de dusmesin

Orijinalden alıntı: general4242

Nvidia gt1030 a da oldumu o meltown guncellemesi? Performans cok dustuyse bende kaldirayim zaten kartin seviyesi belli bi de dusmesin

hocam bu meltdown ve spectre açıkları işlemcilerde değilmiydi?

Orijinalden alıntı: general4242

İşlemcileri etkiliyor meltdown. İşlemciniz ve kullandığınız çözünürlük nedir ? Benim işlemci i3 olduğu için işlemci zorlayan oyunlar da sıkıntı yarattı meltdown ve bu da ekran kartını etkiledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 24 Şubat 2018; 11:20:20 >

Daha dun nvdia son surume guncelledim de ondan sordum

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    CPU'ya binen oyunlarda bir sürü yük olmakla beraber en çok kaynak harcayanlar drawcall ve oyunun mantık işlemleri. Drawcall gpu'ya gönderilecek çizim istekleri demek. CPU oyunu çalıştırıyor oyun bir şeyleri çizmek için gpuya istek yolluyor. Bu istek yollama arayüzleri DirectX OpenGL Vulkan felan bildiğiniz gibi.

Şimdi gelelim FPS ile olan ilişkisine. FPS değiştikçe oyunun sabit kullandığı process ve mantık hesaplamaların sayısında hiç bir değişiklik olmaz ama FPS kadar her saniye GPU'ta drawcall istemi gönderilir. Örneğin bir işlemci belli bir oyunda 80FPS'e kadar drawcall gönderebiliyorsa bu işlemcide 80FPS'e kadar GPU bottleneck olur. 80FPS'ten sonra CPU bottleneck olur çünkü o işlemci o oyunda 80 frameden fazla drawcall hesaplayamıyordur.

Şimdi arkadaşın dediğine gelelim. Adam diyorki çözünürlük arttı GPU'ya düşen yük arttı bu nedenle fps arttı. Böyle bir şey yok. Nasıl olur onu anlatayım.

720p 50FPS CPU %100 GPU %50
    1080p 40FPS CPU %100 GPU %80

Aynen böyle olur çözünürlük arttığında. Drawcall kompleksleşir 50FPS halleden işlemci 40FPS halleder hale gelir ama ekran kartına düşen yük artar çünkü 720p'den 1080p'ye çıkınca iki kat fazla kayar nokta hesaplar hale gelir.

Özet: CPU bottleneck olan bir durumda çözünürlük artırarak FPS artırılmaz. Arkadaş rakamlarla konuşmamış elinde ortalama FPS ölçümü yok bana göre plasebo.

Edit 1: Bilgisayar toplarken de en çok FPS'ine önem verdiğiniz oyunda belirlenen FPS aralığında CPU %75 GPU %100 olacak bir sistem kurmak işin idealidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 25 Şubat 2018; 4:25:9 >

• Lazeran kullanıcısına yanıt
    10 numara açıklama
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.