Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkesinkini Allah bağışlasın, değişim düşünemeyeceğimiz yegane şeyler onlar, herkese çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 16 Ocak 2013; 13:50:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Ersin sağolsun elindeki kule Usher frontlarının aynısının Bookshelflerini gönderdi,hem sinema hemde stereo adına front hoparlör olarak şimdilik Usherları kullanacam.
    Paradigm sipariş geçmedim çünkü yan pas olacaktı.Sn. anltanpsx güzel tespitte bulunmuştu patenti ona ait bende sık kullanıyorum ,bu seviyeki hoparlrörler sarı,yeşil,kırmızı elma ama hepsi elma nitekim ikon7 ve ikon6 deneyimimde bende bunu gördüm.O yüzden şimdilik biraz mola verip daha üst seviye hoparlör almaya karar verdim.
    Onkyo konusuna gelince MA RX frontlardan vazgeçince otomatikmen Onkyo deneme merakımda yok oluverdi.Zaten stoktada yok deniyordu 17-18 ocak gibi gümrükten çıkacaktı şansıma isabet olmuş oldu.Ben sinemada RX ve Pioneer amfi birlikteliğinden memnundum,stereo anlamında Onkyo AVR deneyeceğime Ht bybass özellikli sinema sistemime entegre Stereo amfi ile kesin çözüm düşünüyorum.
    Özetle front hoparlör ve Stereo keyfini AVR ile yaşama adına yan pas yapmama kararı aldım.

Son iki yılda bizzat evimde kullandığım Definitive BP-10 set,Dali ikon7-ikon6 set ve Monitor Audio RX8-RX6 setlerden oluşan 5.0 sistemlerden %50/50 sinema/stereo anlamında en çok beğendiğim MA RX ler olmuştur.
    Yani memnuniyetinizi anlıyorum önemli olanda bu zaten mutlu olmak

Bence kararınız çok isabetli olmuş. Bazen elmalara armutlara bakmadan işin keyfini çıkarmak gerekiyor. Eminim zamanı geldiğinde çok daha iyi bir sisteminiz olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Hangi sistem olursa olsun tadını çıkarmak ve fazla ciddiye almamak lazım. Eni sonu insan yapımı cihazlar bunlar, insan yapımı cihazlar için insan kırmaya hiç gerek yok. Örnek; bizim evdeki en iyi bas ve tiz sürücülerin resimleri aşağıdadır

İşte gerçek mutluluk bunlar gerisi hikaye. Allah analı babalı büyütsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Bence kararınız çok isabetli olmuş. Bazen elmalara armutlara bakmadan işin keyfini çıkarmak gerekiyor. Eminim zamanı geldiğinde çok daha iyi bir sisteminiz olacaktır.

inşallah...sağolun
  • Sayın paulbroke Allah ömürlerini uzun etsin analı babalı büyütsün.
  • Sn.vitex ve Sn.dragon1000,
    Tüm çocuklarımız için ben de aynı dilekleri diliyorum, sağolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 16 Ocak 2013; 14:54:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vitex

MA kullananlar giderek azalıyor forumda. Umarım değiştiren tüm arkadaşlar aradıklarını bulur.
    Neyseki ben mutluyum MA larımla ve sanırım uzun yıllar birlikte olacağız.

@Asefik
    Şu anda amfi ve front olarak ne var? Paradigmler ve onkyo geldi mi?

Ersin sağolsun elindeki kule Usher frontlarının aynısının Bookshelflerini gönderdi,hem sinema hemde stereo adına front hoparlör olarak şimdilik Usherları kullanacam.
    Paradigm sipariş geçmedim çünkü yan pas olacaktı.Sn. anltanpsx güzel tespitte bulunmuştu patenti ona ait bende sık kullanıyorum ,bu seviyeki hoparlrörler sarı,yeşil,kırmızı elma ama hepsi elma nitekim ikon7 ve ikon6 deneyimimde bende bunu gördüm.O yüzden şimdilik biraz mola verip daha üst seviye hoparlör almaya karar verdim.
    Onkyo konusuna gelince MA RX frontlardan vazgeçince otomatikmen Onkyo deneme merakımda yok oluverdi.Zaten stoktada yok deniyordu 17-18 ocak gibi gümrükten çıkacaktı şansıma isabet olmuş oldu.Ben sinemada RX ve Pioneer amfi birlikteliğinden memnundum,stereo anlamında Onkyo AVR deneyeceğime Ht bybass özellikli sinema sistemime entegre Stereo amfi ile kesin çözüm düşünüyorum.
    Özetle front hoparlör ve Stereo keyfini AVR ile yaşama adına yan pas yapmama kararı aldım.

Son iki yılda bizzat evimde kullandığım Definitive BP-10 set,Dali ikon7-ikon6 set ve Monitor Audio RX8-RX6 setlerden oluşan 5.0 sistemlerden %50/50 sinema/stereo anlamında en çok beğendiğim MA RX ler olmuştur.
    Yani memnuniyetinizi anlıyorum önemli olanda bu zaten mutlu olmak

Benim en çok söylediğim sözlerden birisidir Şefik hocam.

Orta seviye ürün kullanılıp aralarında seçim yapmayı düşünmektense üst seviye ekipmanlara geçmek çok daha akıllıcadır.
    Geniş anlamda düşünüldüğünde bir üst seviyeye geçmek daha da ucuz olacaktır.
    Hatta benim düşünceme göre kabloya verilecek rakam diğer ekipmanların üzerine konulmalıdır.Uygun bir fiyatada kablo alınmalıdır.
    Buradaki alınabilecek memnuniyet diğerlerinden çok daha fazla olur kanaatindeyim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: firstdejavu

Orta seviye ürün kullanılıp aralarında seçim yapmayı düşünmektense üst seviye ekipmanlara geçmek çok daha akıllıcadır.
    Hatta benim düşünceme göre kabloya verilecek rakam diğer ekipmanların üzerine konulmalıdır.Uygun bir fiyatada kablo alınmalıdır.
    Buradaki alınabilecek memnuniyet diğerlerinden çok daha fazla olur kanaatindeyim.

Saygılarımla...

Üst seviye ekipman anlamında geçen sene Naim Nait XS stereo amfisi denemiştim ve memnun kalmamıştım.Halbuki o an elimde eleştirecek çok ürün vardı...örnek kullandığım Arcam Rdac,hoparlör kablosu olarak Chord Odyssey 2,interconnect Chord Cobra plus ve nihayetinde hoparlör RX6...hiçbiri Naim Nait XS seviyesinde değildi ama en önemlisi Naimin sesi bana göre değildi.Ya bak şimdi aklıma geldi Sn. altanpsx (ammada doğrsu sözü varmış birde plağı bırakıp Flaca yönelse günümüz için idol olur ama neyse )başına taş düşsün beni o zaman uyarmıştı "Naim öyle bir amfidirki seveni olur nefret edenide" demişti.Demekki ses açısından böyle marjinal bir sesi olan XS yerine daha naturel sesi olan amfi seçseydim belki bugün durum başka olurdu.

Sevgili firstdejavu,inanın doğru tahmin ettiniz şu 2-3 ay içinde değişimlerden bir Naim Nait XS parası uçtu bütçemden.Pişmanmıyım başarıya ulaşmamış eylemler tecrübe hanesine yazılır olsun ne yapalım

Bilmukabil saygı ve sevgi bizden...

• quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

Yan pas konusunda telif problemi yok sanırım .

Sayın , lufubu hoş geldiniz

Teşekkür ederim.
    Forumun gergin olduğu dönemde uzaklaştım, tatil iyi geldi.
    Temennim bundan sonra gerginlikler yaşanmasın, fikir ayrılıkları elbette olabilir ama bunu uygun şekilde dile getirmek esas olmalı. Hobilerin çoğunun temelinde biraz çocuksu özellikler var, genelimiz cihazlarına oyuncağına bağlanan çocuklar gibiyiz ama kavgacı olmamalıyız.
    Hoparlör kıyaslamaları da biraz çocukların süpar kahramanlarına yüklediği güçler gibi. Ben uygun yaklaşımla en ucuz sistemle en pahalı sistem arasında alınan haz açısından fark olmayacağını düşünüyorum.
    Hepinizin gönlüne göre olsun. Ama en önemlisi sizler ve çevreniz için sağlıklı günler olsun, sağlık yoksa herşey boş.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/11/24/79813.asp

" Çünkü hiçbir iş yarım yamalak gitmiyordu. Çünkü sağlıklı, yürekli, inançlı, zeki ve dürüst olmalıydınız. Eğer sağlıksızsanız geri kalanlar hiçbir şeye yetmiyordu. "

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil , inş. bundan sonra bu tarz tatsızlıkların olmaması

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firstdejavu

Saygılarımla...

Üst seviye ekipman anlamında geçen sene Naim Nait XS stereo amfisi denemiştim ve memnun kalmamıştım.Halbuki o an elimde eleştirecek çok ürün vardı...örnek kullandığım Arcam Rdac,hoparlör kablosu olarak Chord Odyssey 2,interconnect Chord Cobra plus ve nihayetinde hoparlör RX6...hiçbiri Naim Nait XS seviyesinde değildi ama en önemlisi Naimin sesi bana göre değildi.Ya bak şimdi aklıma geldi Sn. altanpsx (ammada doğrsu sözü varmış birde plağı bırakıp Flaca yönelse günümüz için idol olur ama neyse )başına taş düşsün beni o zaman uyarmıştı "Naim öyle bir amfidirki seveni olur nefret edenide" demişti.Demekki ses açısından böyle marjinal bir sesi olan XS yerine daha naturel sesi olan amfi seçseydim belki bugün durum başka olurdu.

Sevgili firstdejavu,inanın doğru tahmin ettiniz şu 2-3 ay içinde değişimlerden bir Naim Nait XS parası uçtu bütçemden.Pişmanmıyım başarıya ulaşmamış eylemler tecrübe hanesine yazılır olsun ne yapalım

Bilmukabil saygı ve sevgi bizden...

Şefik hocam!

Naim zaten kendi ses tarzı olan birde genelde kendi ekipmanı ile eşleştirilmesi gereken bir ürün diye hatırlıyorum.
    Benim dediğim üst seri için ma lardan örnek verecek olursam gx veya pl serisi seviyeleri olabilir.
    Çünkü hi-end e ne kadar yaklaşırsanız ses kaliteniz o denli artacaktır.

Aslında bana kalırsa öncelikle kolonları alabileceğim en iyi marka ve modeli alarak halledebilirim.(tabiki 1 gününüzü feda edip sadece hi-end seviyesindeki kolonları dinleyerek en azından size uyabilecek bir kolonu 3 aşağı 5 yukarı bulabilirsiniz)
    Bundan sonrada aklıma tüm ekipmanı o seviyeye çıkarmadıkça o kolonu değiştirmek gelmez.
    Hoparlor konusunu hallettiğime göre sırada amfi gelir.
    Onuda araştırmalarım doğrultusunda elimdeki kolonlara göre alabileceğim en iyilerinden birisini alarak hallederim.
    Bu şekilde iyileştirmelerim devam eder sanırım.
    En sonda nüanslarla oynayarak aradığım sese ulaşabilirim diye düşünüyorum.
    Kablo sırası kesinlikle oynayacağım en son parça olur bu arada.

Tabi bu arada elinizde üst seviye kolon ve vasat bir elektronik olacaktır.
    Alacağınız seste bana göre şu andaki sesten daha iyi olur düşüncesindeyim.
    Söylemek istediğim buydu.

Saygılarımla...

• Sevgili firstdejavu doğruları bilmek ile yapmak arasında bir kaç etken var.Bu etkenler,hedef alınan sistem ve bu hedefe uygun bütçe ve en sonunda WAF etkisi.

Ben üst seviye sistem hedeflememiştim ama yaşadığım deneyimlerden sonra artık mecburum,bütçeye gelince halledilecek konu ama WAF etkisini aşmak öyle kolay değil Bir kere kulağına bilmeden fiyatlar anlamında su kaçırdık,konu hifi olunca hemen dört odalı evimiz yetmezmiş gibi dublex ev iması yada kullandığımız mütevazi araba sanki gitmiyormuş gibi daha iyi bir araba gibi şeylerle karşıma çıkıyor.

O yüzden şimdilik biraz nefes alıp sonra yavaş yavaş aynen sizinde düşündüğünüz ve yazıya döktüğünüz yoldan ilerlemeyi düşünüyorum.ilk hareket olarakta aklımda aynen yazdığınız üzere sesini sevdiğim MA lardan GX300 var.Stereo amfi olarakta HT bypass özellikli MBL,Primare yada Krell var bakalım hayırlısı.

Sevgiler saygılar...

• Birşey merak ediyorum bu al-satlar çok zarar ettirmiyor mu?
  • herkes bütçesine yada ne diyelim bu işe gözünü kararttığı meblağ ölçüsünde harcamada bulunuyor elbet.
    bu iş aynı zamanda zevk işi bir miktar kayıp ve zarar var ama bu da alınan zevke değiyorsa kanımca sorun edilmemeli.
    tıpkı sigara içip zevk alan ve yanan kül olan tütün ve kağıdın geri gelmemesi gibi. tıpkı avrupaya seyahat edip harcanan ve geri gelmeyen meblağlar gibi vs... düşünebilirsiniz bunu. ya da ya da ticari bir kazanç için değil ama keyif için arabanıza benzini doldurup gezmeye çıkmanız ve benzin yakmanız ve bu benzini tekrar geri koyamamanız gibi. giden benzine üzülmek yerine aldığınız keyfe odaklanırsanız hayattan zevk almaya başlarsınız. sürekli gözünüz benzin müşüründe olursa o gezi işkence olur yahuuu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

herkes bütçesine yada ne diyelim bu işe gözünü kararttığı meblağ ölçüsünde harcamada bulunuyor elbet.
    bu iş aynı zamanda zevk işi bir miktar kayıp ve zarar var ama bu da alınan zevke değiyorsa kanımca sorun edilmemeli.
    tıpkı sigara içip zevk alan ve yanan kül olan tütün ve kağıdın geri gelmemesi gibi. tıpkı avrupaya seyahat edip harcanan ve geri gelmeyen meblağlar gibi vs... düşünebilirsiniz bunu. ya da ya da ticari bir kazanç için değil ama keyif için arabanıza benzini doldurup gezmeye çıkmanız ve benzin yakmanız ve bu benzini tekrar geri koyamamanız gibi. giden benzine üzülmek yerine aldığınız keyfe odaklanırsanız hayattan zevk almaya başlarsınız. sürekli gözünüz benzin müşüründe olursa o gezi işkence olur yahuuu

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

herkes bütçesine yada ne diyelim bu işe gözünü kararttığı meblağ ölçüsünde harcamada bulunuyor elbet.

bu kadar güzel anlatılamazdı

• quote:

Hangi sistem olursa olsun tadını çıkarmak ve fazla ciddiye almamak lazım. Eni sonu insan yapımı cihazlar bunlar, insan yapımı cihazlar için insan kırmaya hiç gerek yok. Örnek; bizim evdeki en iyi bas ve tiz sürücülerin resimleri aşağıdadır

Monitor Audio (MA) Başlığı

maaşallah maaşallah hayırlarını gör.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat 131

quote:

Monitor Audio (MA) Başlığı

maaşallah maaşallah hayırlarını gör.

Çok teşekkür ederim

• MA RXFX lerim kaldı. Onları da çok seviyorum. Gerçekten çok iyi iş görüyorlar ama sırf marka uyumunu yakalamak adına bunları da değiştirmeyi düşünüyorum. Ama henüz tam da karar veremedim.
    Zira almayı düşündüğüm frontların surroundları yok piyasada. Başka bir serisi var onlarda ohmları farklı olacak ama çok güçlü surroundlar olacak. Renkleri de farklı olacak (piona black var sadece) o yüzden değiştirip değiştirmemek konusunda kararsızım
    RXFX ler malum 6 ohm, amfi (Onkyo 809 AVR) 6 ohm ve yukarısı ohmajlar için 6 ohm ayarlayın diyor.
    önler ve center 8 ohm arkalar 6 ohm sorun olmayacak şu haliyle. Ama önler 8 ohm arkalar 4 ohm olursa 4 AVR yi 4 ohm ayarlamam gerekecek. Yine problem olacağını düşünmüyorum ama bir dengesizlik olur mu diye de düşünüyorum açıkçası.

• atilla , bende durum karışık ...fronlar 8ohm ...center 4 ohm...bende onkyoyu 4 ohm a çektim bir sıkıntı yok...avr de sıkıntı olur diyenler var ama 8 ohm hop. E 4 ohm verildiğinde sorun olur diyene raslamadım bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim....

• bu arada ben ma rxfx lerden vaz geçemedim ...sattım geri aldım ;)
    Bendeki ohm lar çok karışık arkalarda 6 ohm :)

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.