Bildirim
modemi power den beslemek

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
up up up up up up up up up up up up up up -
yokmu bu ilerden anlayan -
UPS alman daha mantıklı olur bence. -
pikatel modem bildiğim kadarıyla 9v ile çalışıyor. pc size 5v, 7v ve 12v şeklinde voltaj verebilir. elektronik bilginiz varsa 12v ile 9v çevirici devre hazırlama zor değil. ama direk kullanım imkanınız yok. bu işlere yatkın değilseniz 9v adaptör alıp geçin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MonacoDoom
UPS alman daha mantıklı olur bence.
siz bu kadar mesaj ve yorumu sanıyorum işkembeden yaptınız. arkadaş ne diyor siz ne tavsiye ediyorsunuz. rica ediyorum bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınız. varsa da fikriniz emin olmadan paylaşmayınız.
Kafan mı iyi birader? Ben en mantıklı yolu söylüyorum fantezi aramasın diye. -
modem ile ups arasındaki ilişkiyi açıklarmısınız ? üstelik ben biraderiniz değilim üslubunuza dikkat edin. hiçbirşey bilmemenin kabadayılığı bu olsa gerek. adam 9v gerilimle çalışan modemi power ile nasıl çalıştırırım diyor siz ups alın diyorsunuz neyseki yeni ekran kartı tavsiye etmediniz o da en az bu kadar alakasız olurdu.
senin karşında akranın ergen yok 34 yaşında işinde gücünde bir eğitimciyim. burayı oynadığınız kumluk alan benide kankanız zannetmezseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasenkal -- 29 Ağustos 2015; 11:34:32 >
quote:
Orijinalden alıntı: hasenkal
pikatel modem bildiğim kadarıyla 9v ile çalışıyor. pc size 5v, 7v ve 12v şeklinde voltaj verebilir. elektronik bilginiz varsa 12v ile 9v çevirici devre hazırlama zor değil. ama direk kullanım imkanınız yok. bu işlere yatkın değilseniz 9v adaptör alıp geçin.
arkasına batım detaylı olarak 12,01 amper yazıyor eski modemin 9 wolt apatörü takınca çalışmıyor oyüzden demiştim 12 wolt adaptör buluyum maden olmuycaksa -
12v ile besleniyorsa molex fişinden sarı ve siyah kabloları kullanabilirsiniz. sarı (+), siyah (-) olarak kullanın. modem fişinde dış kısım (-), iç kısım delik olan yer (+ dır.)
quote:
Orijinalden alıntı: hasenkal
12v ile besleniyorsa molex fişinden sarı ve siyah kabloları kullanabilirsiniz. sarı (+), siyah (-) olarak kullanın. modem fişinde dış kısım (-), iç kısım delik olan yer (+ dır.)
tamam madem dediğiniz gibi çalışırsa sıkıntı kalmaz adaptöre bış yere para vermek istemiyorum -
Psu ile hiç uğraşma bence.
Bir ara led bağlamayı denedim,çıt çıt ses geldi.
Riske gerek yok,en fazla 5-10 tl birşeydir.
Elektrik ile şaka olmaz,psu nun koruma devreye girmezse donanıma hatta evin elektrik tesisatına zarar verebilme ihtimali var.(Elektrik ten fazla anlamam fakat psu da oluşabilecek bir hasar elektrik hattına zarar verebilir.)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Kisa devre yaptirmadigin sürece sıkıntı yok. Birde psu kaç watt 12 amper az değil hele 12vda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
psu kaliteliyse bagla ama tavsiye etmem 12A az degil psu yanabilir sigortasi falan atar
quote:
Orijinalden alıntı: batkent
Kisa devre yaptirmadigin sürece sıkıntı yok. Birde psu kaç watt 12 amper az değil hele 12vda
imzadaki power hadron hd 405 modeli 450 wat dikat ederim -
quote:
Orijinalden alıntı: yigitba
psu kaliteliyse bagla ama tavsiye etmem 12A az degil psu yanabilir sigortasi falan atar
kalitelimi bilmem hadron hd 405 450 wat tırstım şimdi -
Modem 12a falan cekmez. 0.5a max 1a falandir o modem en fazla. 12amper x 12volt 144 watt yapar ki tam yukte 175watt ceken ekran kartlarini sogutmak icin devasa sogutma sistemleri ve 2li 3lu fanlar kullaniliyor buna ragmen yuk altinda isinmadan dolayi sikayetci arkadaslari gormussunuzdur. Modemi powerdan besleyip pc kapandiginda diger kablosuz aygitlari nasil internete cikartacaksiniz. 12v oldugundan eminseniz 1A verebilen 5 10 liralik bir adaptor isinizi gorur.
Bir detayı atlamışsınız. PSU'dan 7 volt almak 5 ve 12 volt çıkışlarını kullanarak mümkün olur. Atlanan detay şu, siz bu şekilde 7 volt verdiğinizde modemin şase voltajını 5 volt yapmış olacaksınız. Fakat bu modemi taktığınız pcdeki ethernet kartının şase voltajı sıfır volttur. Bu ikisini bağladığınızda, modemin şasesi ile ethernet kartının şasesi arasında 5 voltluk potansiyel farkı oluşacak. Büyük olasılıkla ethernet kartı anakart yanacak.
Yarın lm2576 devresi paylaşırım, %80 verimli 12 volt 9 volt dönüştürücü devresi.
Niye uğraşıyorsun ki, direkt prizden 220v ver gitsin. -
Dün paylaşacağımı belirttiğim devre.https://onedrive.live.com/redir?resid=192065E99C98B8C2!4110&authkey=!AJJy2KCOhqtV-Ik&ithint=file%2cLYT Bunu yaptıktan sonra, devreye 12 volt verip, devre üzerindeki trimpotla çıkış voltajını istediğimiz değere ayarlayıp kullanıyoruz. PSU'nun 12 volt çıkışından 9 volt, 7,5 volt gibi voltlarda çalışan modemleri çalıştırabilirz. 3 ampere kadar çıkış desteği var, verimi yaklaşık %80.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X