Şimdi Ara

Model düşürüp segment yükseltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2013 85 bin km 301' i verip 2010 200 bin km C5 almayı düşünüyoruz. Sizce mantıklı mı?

büyük arabanın masrafıda çok yakıtıda çok parça fiyatlarıda çok aynı iş için bile işçiliği daha çok alıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parca ve bakim maliyetleri de cok artti. Su anda boyle degisim fantezi olur

• C5 değilde Avensis veya Passat derseniz anlarım bu hareketi. Bu yaşıma kadar hep eski ve premium araçlar kullandım. Sıfır focus yerine 2008 model e200 alan biriyim. Aracın bakım geçmişine ulaşabilirsiniz ve çok el değiştirmemişse teneke gibi 2021 model 301 yerine 2004 model Audi A6 2.0 dizel 250binde bir aracı gözüm kapalı alırım benzinliyse km zaten sadece rakamlardan ibarettir benim için. Ama 10 yıldır aynı kişi biniyorsa bakımları tamamsa hatta servis bakimlıysa tercih ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst segment araçalar daha kaliteli olduğu için biri 5 senede, öteki 15 senede aynı kondisyonda olur. Kaliteli arabaya alışınca diğerleri keyif vermez. C5 güzel araba. Mondeo da düşünebilirsiniz. Peugeot 407 de uygun fiyatlı bir alternatif olabilir. S segment araçlar uzun yolda daha konforlu ve güvenlidir. Şehiriçi kullanıma bağlı olarak bazı olumsuz yönleri de vardır tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • Bende var gel takaslayalım ilk sahibinden

• Bizimkilerle konuştum hocam üstüne ekliyip 2014-2015 model max 160 bin km de mümkünse full paket arıyoruz ama kimse takasa girmiyor. 301' de 4 litreyi sadece uzun yolda sabit 90 'la giderken görüyorum hocam şehir içi 6-6.5 lt. arası yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umit2112 -- 6 Haziran 2022; 19:45:36 >

Hocam mondeo almal istiyorum da siz kullanmışsınız değerli düşünceleriniz nefir araç hakkında

Orijinalden alıntı: Juan - Juan

Hocam mondeo almal istiyorum da siz kullanmışsınız değerli düşünceleriniz nefir araç hakkında

4 yıl kullandık hocam titanyum 1.6 125bg olan versiyondu bizimki lpgli kullandık
    Araba güzel motordan yürüyenden kaynaklı bi sorun yaşamadık tokluk hissi yol gitmesi zevkli bir araba
    2010 modeldi 2018de 138binde aldık ilk 3 yıl sorun yaşamadık

2021 175bin itibariyle can sıkmaya başladı

Mesela park sensörleri teker teker bozulmaya başlıyor, hız sabitleyici bi çalışıyor bi çalışmıyor, cam açma düğmesi kapatmaya basınca tam açıyor, silecek sensörü birden hızlı hızlı çalışıyor bazen yağmuru algılamıyor falan filan böyle abidik gubidik can sıkıcı sorunlar yaşamaya başladık

ufak tefek geliyor ilk başta ama hız sabitleyiciye bismillah çeksen 3binden başlıyor, cam açma kapı iç modülü keza daha fazla park sensörlerinin tanesi 150ydi o zaman şimdi ne kadardır tahmin edemiyorum
    Yokuşta dip gaz yapınca benzine atmalara falanda başlamıştı
    En sonda benzin pompasından dolayı yolda kaldık pompa 4bine yakındı o zaman.
    Bu en düşük 1.6 atmosferik motor bu arada focusla birebir aynı herşeyi
    dizeller daha ciddi sıkıntı.
    Araba kötü arızalı olduğundan değil bunlar parçaların değişim zamanı geldiğinden kaynaklı ben önermiyorum açıkcası

• ZETEC SE kullanıcısına yanıt

Egea yla arasında konfor olarak çok fark var mı ? Egea ile arasındaki artı eksileri merak ediyorum.

Yani hocam şöyle mondeo çok tok tank gibi bi araba yani abartmıyorum bahsettiğim kasa 2010 mondeonun yalıtımı b6 passattan falanda daha iyi süspansiyonlarıda volvo s80le aynı, altyapısı üst düzeyde gerçekten kapıyı kapatır kapatmaz özel bir alanda olduğunuzu hissediyorsunuz

Yani konfordan kastınız yorulmadan uzun yol seyahati yapmaksa mondeo bariz çok çok daha iyi
    Trim sesi vb. 200binde 10yaşını aşmış bir araba için yok denilecek kadar az

Şehir içi köstebek yuvası yollarda daha yumuşak olmasını kastediyorsanız egeanın süspansiyonları mondeodan daha yumuşak

• c5 alırsın tabi orada sorun yok.bir kenara 200 bine gelmiş dizel için 50 kağıt olası yürütme maliyeti koyarsan al
    iyi bir eksper ve ustaya bakar

Bende 1.3 dizel egea var. Satıp Mondeo alsam mı dedim ama yüzde 90 şehiriçi kullanan birisi olarak dediğinize göre egea daha mantıklı geliyor. Yüzde 10 sehirdisi için değmez.

Egeaya geçtikten sonra hiç keşke demedim yani aksine iyki dedim.

Bende size bi soru sorayım 1.3le şehir içi kaç yakıyorsunuz ortalama
    1.6da 5.5-6,5lt arası trafiğe ve kullanıma bağlı olarak değişiyor

• ZETEC SE kullanıcısına yanıt

2016 Euro 5 motor

Şehiriçi giderken sıfırladım. 600km sadece şehiriçi kullandım.

Hatırladığım ortalama istanbul 17km hız şehiriçi 6 litre.

Uzun yola çıkıcam diye sıfırladım. Bir kere uzun yol yaptım zaten egeayla. 90-100 sabitleyip gittim Tekirdağ Çerkezkoy git gel 4 litre gördü.

Bana göre şehiriçi çok yakıyor. Shift yazısına göre kullaniyorum. Agresifte kullanmıyorum ama arkadaşlarda ortalama 17km hıza göre iyi diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 8 Haziran 2022; 0:15:29 >

• Bu biraz zevk meselesi basit kalitesiz arabanın bakımı tamiri parçası ucuzdur , zaten sizde zevk yok ise at arabası bile güzel gelir size işinizi gördüğü sürece

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.