Şimdi Ara

Corsa 1.2T Riski Almaya Değer mi? Clio vs Corsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.1M civarlarında B Hatchback otomatik vites bir araba arıyorum. Aklımda Clio vardı ancak geçen gün hem Clio hem Corsa'ya arka arkaya outurnca Corsa çok daha kaliteli geldi fakat belirtmek gerekir ki Clio Joy paketti. Sorum şu, trigeri değişmiş 60-70 binde bir Corsa (40 bin civarında değişmemiş alarak kendim de değiştirebilirim çok binmeden) almak mantıklı olur mu? Bir de Clio Icon pakette malzeme kalitesi, trim vs. Joy'a nazaran ne kadar daha iyidir? Joy hiç tatmin edici değildi çünkü özellikle Corsa karşısında. Bu seviyelerde başka tavsiyeleriniz varsa açığım.

Teşekkürler.

• Corsa 130luk ise çok keyifli bir araç puretech motoru ben sürüş ve his olarak çok seviyorum. Clio’dan çok daha keyifli olacağına eminim. Tabi şu var puretech motor çok sansasyon yaptı. Ben açıkcası bakımını düzenli yaptıktan sonra öyle aman aman bir problem yaşanacağını sanmıyorum. Tabi seçim sizin. 1.1 verip joy paket clio asla almazdım sanırım. Biraz fazla abartıldı bu puretechler düzenli bakım kaliteli yağ ile 200bine kadar rahat götürecek motorlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 6 Ekim 2025; 10:30:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

100 beygirlik olan seçeneklerim arasında. Ben de araca oturduktan sonra triger değişimini yaptırıp 30-40 bin kafam rahat binerim diye düşündüm kalite farkını görünce. Masrafları ne kadar biliyor musunuz acaba?

• 1.2 Puretech güzel motor bence, bakım geçmişini bilmek lazım ve trigger değişim zamanı geldiğinde değiştirdikten sonra clio alınmaz bence, dışarıda 20k civarına trigger değiştiriyorlar diye biliyorum.

64binde bir corsa kullanıcısı olarak bakımlarını düzenli yaptırırsanız bir sorun yaşamazsınız.Trigere yeni baktırdım hiç bir sorun gözükmüyordu.Triger değişim ücreti yetkili serviste 30bin tl civarında hesabınızı buna göre yapabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyatından bağımsız konuşuyorum; yürütme maliyeti olarak Clio çok daha ucuzdur. Joy paket çok boştur ama Touch paket sıradan kullanıcıya yeter. 1.0 Tce motorla ilgili tek endişe devirdaim arızasıdır. Tedbiren değiştirirseniz uzun süre yağ filtre buji değişiminden başka bi derdiniz olmaz. Trigeri zincirdir. CVT şanzıman nedeniyle ara hızlanmaları oldukça zayıf, şehiriçi yakıt tüketimi görece yüksektir (tamamen şehiriçi dur/kalk trafikte 8.5 lt) ancak uzun yolda 130 km/s gibi hızlarda düşük devirde rahat rahat gidersiniz. İkinci el piyasası ise tabiri caizse peynir ekmek gibidir.

Corsa'dan bağımsız olarak da 1.2 Puretech motorlara çok tedbirli yaklaşmak lazım. Öyle düzenli bakım vs bence hikaye. Aklınızda sürekli soru işaretiyle gezip bir gözünüz ekranda arıza lambası yanacak mı diye gezmeniz yüksek ihtimal.

Corsa'nın malzeme kalitesi muhtemelen Clio'dan daha iyidir ancak arabayı sürerken sürekli sağı solu mıncıklamıyorsanız Clio'nun malzeme kalitesi pek dert olmaması lazım.

• kloroflorokarbon K kullanıcısına yanıt

Triger nasıl bakıldı? Yağ kapağı açılıp gözle mi yoksa karter açılıp yağ süzgeci mi?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.