Şimdi Ara

Mobil'de ''SINIRSIZ'' İnternet İçin Birleşiyoruz | GÜNCELLENDİ: İmza Kampanyası Başlatıldı! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
15
Favori
27.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1012 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobil'de ''SINIRSIZ'' İnternet İçin Birleşiyoruz | GÜNCELLENDİ: İmza Kampanyası Başlatıldı!

    Biraz önce böyle bir reklama rastladım #çokçekici etiketinde bunuda ekleyelim. Etiketlerimiz arasına 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinqWolf -- 6 Temmuz 2020; 18:54:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone'da bu uygulama yok mu zaten? Ben 200 liraya sınırsız kullanıyorum. Konuşma, SMS, internet, sınır yok.
  • Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone gibi şirketlerin sınırsız yani kotasız tarifeleri uygun fiyatlarla sunması gerekiyor. Bakın burası çok önemli; "Uygun fiyat"...

    Ayrıca özellikle Vodafone'un fiber altyapısı kısıtlı ve Vodafone 4.5G'de yavaş hız vermekte. Bu sorunların çözümü için fibere daha çok yatırım yapması gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kampanyayı imzaladım ekle hocam.
  • Kampanyayı imzaladım, ekleyebilirsiniz. Herkesin destek olmasını rica ediyorum, kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizim önce bir şeyleri değiştirmeye inancımız olmalı ki değişsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ramudi R kullanıcısına yanıt
    1 euro mu ben mi yanlış görüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmzaladım. Destek verip öne çıkaralım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saiki

    Gelecekte daha kaliteli bir altyapı için meslek ve iş seçimi yapabilirsiniz. Evde oturup twitch veya Youtube izleyerek hiç bir şey düzelmez.

    Memnun değilseniz değiştirebilmek için çabanız olmalı, hali hazırda bulunan altyapı bu istek için yetersiz kalır çok bariz belli bir şey bu.

    Alıntıları Göster
    Sen bu konuda bir çalışma yapıyor musun peki yoksa umrumda değil diyip Twitch izlemeye devam mı ediyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisinda dah kucuk ulkeler bile gecti sinirsiza bizimde artik gecmemiz lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Mobil internetin sınırsız olması benim talebim değil sizin gibi boş zamanı olup sanal dünyada yaşayanların arzusu.

    Daha en temel iletişim kavramlarını bilmiyorsunuz, sizli bizli konuşan kişiye "sen" denilmez.

    Ailelerde aslında suç , hiç bir şey öğretmeden çocukları tablet telefon pc başına mahkum ettikleri için böyle oluyor .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her seyi anladimda 40tl bagis nicin birader dolandiricilik sezdim bu işte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saiki

    Mobil internetin sınırsız olması benim talebim değil sizin gibi boş zamanı olup sanal dünyada yaşayanların arzusu.

    Daha en temel iletişim kavramlarını bilmiyorsunuz, sizli bizli konuşan kişiye "sen" denilmez.

    Ailelerde aslında suç , hiç bir şey öğretmeden çocukları tablet telefon pc başına mahkum ettikleri için böyle oluyor .
    Dostum ben elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim zaten, uzmanlaştığım alan yariletken teknolojileri (özellikle VLSI) ayrıca networking üzerine çalışıyorum. Bugünün teknolojilerini bizden önceki nesil menzun olanlar geliştiriyor, konuda da gördüğün gibi sahadaki pratik bilgilerimizi ve okulda teorik olarak öğrendiklerimizi yayarak bir kamu bilinci yaratmaya çalışıyoruz. Bizim de içimizden BTK'ya, Turkcell'e yerleşenler olacak ve onların önü kesilmezse kamuoyu oluşturmaya bile gerek kalmadan doğru olan uygulanır zaten :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcskn

    Konuyu istediğin şekilde eğip bükünce haklı olunuyor mu?
    Akk zamanındada kimse bütün internetler kotasız olsun, kotalı internet satmak yasaklansın demedi şimdide diyen yok(ki bence kota olmamalı). Kaldı ki internet ile örnek gösterdiğin şeyler arasında dağlar kadar fark var, internetin en güzel kıyası yoldur, havuz boyutu, monitör veya ev büyüklüğü internetin çalışma mantığından çok farklı. Ben 200km hızla gidebileceğim ve parasınıda o oranda ödediğim bir yolda 10km ye mahkum ediliyorsam 200km hızla gitmek için çabalarım ve buda hak aramaktır. Ücretler içinde dünya geneline bakabilirsin, Türkiye'de bulunan leş internetin kat kat kalitelisini ve fazlasını belki kurun ciddi artmasından kaynaklanan farkla, biraz daha pahalı bir çok ülkede bulabilirsin. Benim yakın arkadaşlarımdan bildiğim Almanya, Fransa ve İsviçre örnekleri mevcut, ki dediğim gibi hızlar ve stabilite çok daha iyi ekstradan yanında verilen yayınlar, sınırsız mobil hatlar vs. olanlarda var. Yani ne iktisadla ne bilimle ne ilimle yakından uzaktan alakası yok, özelliklede dünyada bu kadar örneği varken...
    İnternet 2020 yılında kota mantığıyla değil, hız mantığıyla satılması gereken bir teknolojidir, 3-5gb kotanın sana yetmesi internetin pahalı, kotalı ve düşük hızda olmasını haklı göstermez. Bunu hayalcilik olarak görebilirsin ama dünyanın 5g diye yırtınma sebeplerinin başında IOT geliyor. Bu kapsamda sınırlı internet diye bir şey akla ve mantığa hakarettir, ister 5gb ihtiyacın olsun ister 1tb.
    Hakkını çalanlara değilde arayanlara tepki verdiğin sürece muhtemelen siz 5gb için bir 10 yıl daha aynı parayı artarak ödersiniz, sınırsıza ihtiyacı olanlarda ya eşşek yüküyle para ödemek zorunda kalır yada hiç bulamaz.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşım, eğip büken ben değilim, sınırsız internet istiyorsanız var zaten, almak isteyen gidip alıyor, sınırlı internetle kavgaya tutuşmuyor. Sınırsız interneti sınırlı internet ücretiyle almak istiyoruz derseniz, hem daha dürüstçe olur, hem en azından tutarlı olur.

    Bu iktisat biliminin konusu, içinde alım satım olan her şeyde belirleyici olan iktisattır, bunlar da kişiye göre, kişinin çıkarlarına, hayallerine, temennilerine göre değişmez, tüketiciye sunulan her şeyin, ikram edilen çay dahil, masrafı tüketiciden alınacak parayla karşılanır, şirketlerin harcadığı her kuruş, maliyet olarak fiyata eklenir.

    Üstelik ortada kapı gibi örnek var: AKN/AKK konusu. Orda da aynı şeyleri söylemiştim ve burda bana cevap olarak yazılan her şey, birebir olarak o konuda da yazılmıştı.




  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Kamu bilincinden ziyade alternatif çözümler sunmanız gerekiyor, sadece mesaj yazarak kimse bilinçlenmiyor veya değişen şeyler yoo yok denecek kadar az.

    Mobil veri trafiğinin artması iyi bir durum değil altyapı rezalet , küçük bir depremde bile sonuçları gördük.

    Elektrik, su , internet dahil yeniden yapılandırılması gerekiyor. Tam bir kaos içinde yaşıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.wowapp.com/w/fymuism/Yusuf-Wow

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmza mimza boşa uğraşmayın bu kan emici düzen değişmez.

    2021 ortaları ağlamaya başlayacaklar, 2022 ortaları ise Türkiyede bir ilk sınırsız internet tarifeler die afişe edecekler.

    Sadece StarLink projesini bekleyeceğiz... Ozaman tası tarağı toplayacaklar, öyle fiyatlara paketler yapacaklar ki. Aa bu böyle oluyormuymuş diyeceğiz :)
  • Sabit interneti bitirmemek için sınırsız vereceklerini hiç sanmıyorum ama en azından 50 GB verilse işimizi görür. Turkcell'de 60 TL karşılığı 7 GB kullanıyordum. Vodafone geçtim, 60 TL'ye 20 GB verdiler. Yeterli mi? Bence HAYIR !
  • yurdakull kullanıcısına yanıt
    StarLink'e de ne yapıp ne edip bir yerden vergi veya engelleme getirirler hocam. Türkiye'ye özel fiyatlandırma ile çıkarsa büyük bir kitle bunlara kayacak gibi duruyor.
  • Vodafone yüksek red tarifelerinden birini kullanıyorsanız arada sırada yanımda uygulamasından size özel teklifi kontrol edin, mutlaka önerirler, fiyat kişiden kişiye değişse de 170-200 arası... Evet çok ama benim gibi sabit değil, çok gezmek zorundaysanız, iyi bir tercih

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qzwxec kullanıcısına yanıt
    Yahu iktisad Almanya'da, Amerika'da, Kore'de falan yok mu? Dünyada bir çok örneği olan konunun ekonomik tarafı nasıl oluyorda sadece Türkiye'de çalışmıyor?
    Sınırlı parasına sınırsız istemiyoruz, özellikle kablolu internete yıllarca sınırsız parası ödedi insanlar ve aldıkları hız ve kalite o fiyata dünyadaki muadillerinden kıyaslanamaz derecede kötüydü, halada öyle gerçi. Örnek olarakta Vodafone'da bulunan sınırsız internet hizmeti, ben Vodafone merkezi yerlerde bile çekmediği için yılım dolar dolmaz taşıdım. Merkezi yerlerde bile(gece saatleri) 10mbiti geçemediğiniz bir interneti mevcut, şimdi 10mbit bile zar zor olan sınırsız internetin ederi 170tl mi? Superbox vardı Turkcell'in zamanında 250 civarına sınırsız down-up sunduğu, örnek olacaksa o gayet başarılı bir fiyatlandırmaya sahipti Türkiye şartlarında ama tek eksiği daha düşük hız paketlerinin fiyatının çok yüksek olmasıydı. Gerçi sınırsız olan kalktı, diğerlerininde fiyatı çok arttı diye biliyorum yani yalan oldu ama böyle bir şeyin olabildiğini gösterdi, kimse 250 çok 30 lira hakkıdır demedi.

    Sizin sınırsız internete ihtiyaç duymuyor olmanız kötü yada yanlış bir durum değil tabi ki ama insanların bunu makul fiyatlarda ve kalitede istemesine veya ihtiyaç duymasına en ufak mantıklı argüman sunmadan karşı çıkıyor olmanız ilginç. Özellikle dünyada 5g(hatta bir sonraki teknoloji için bile) diye firmalar canla başla çalışırken, internet servis fiyatları dip yaparken, uzaydan internet vermek gibi fikirler bile şu an uygulanırken sizin hala daha internete çok lüks bir kavram olarak bakmanız beni üzüyor, hiçbirimiz sadece Türkiye'de olduğumuz için bu kadar değersiz hissetmemeliyiz. Burası bir forum istediğinizi yazmakta özgürsünüz tabiki ama en azından, dünyadaki interneti, 5g yi, IOT gibi kavramları biraz araştırın ve internetin hızının, kotasının ve kalitesinin şu an ve yakın gelecekte ne kadar değerli olduğunu anlamaya çalışın. Aksi halde bizim sadece kotalı fiyatına kotasız internet istediğimiz sonucuna ulaşırsınız, ki buda kısır bir konuşmadan ibaret olarak kalır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.