Şimdi Ara

mobbing yüzünden işten ayrılacağım tazminat alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi geceler herkese. ben şuan ki çalıştığım işimden uzun süredir memnun değildim. işin bişeyi yok iş benim için rahattı fakat başımdaki şef tarafından aylarca mobbing e uğradım. en başta söylemeliyim ki benim bu şefe karşı bir kez bile kötü hareketim olmadı, ne kötü söz, ne hakaret, ne ses yükseltme, ne saygısızlık.. hiçbişey yapmadım hep mesafeli saygılı davrandım ama yok her zaman devam etti.


    bu şef yemeyip içmeyip benim işime engel olmaya çalıştı. her defasında beni alakam olmayan yerlere verip çalıştırarak eziyet etti. işimi doğru yapmama rağmen yapmıyormuşum gibi lanse etti patronlara. patronlar gelip 1 kere incelese herşey çıkacak ortaya ama çanak tutuyolar işte. mesai saatleri dışında bile çalıştırdı. yediğim yemeğe içtiğim suya herşeye karışırdı. gözü 8 saat boyunca sürekli üstümde.


    ben mobbinge karşı inat ettim inatlaştım. çalışmak istediğim için zorladım kendimi. her inatlaştığımda beni evde oturttu "iş yok" bahanesiyle. dolasıyla her ay maaşım işe gitmediğim için eksik yattı. sözde maaşım 5500 ama ben ortalama 2500 lira falan alıyodum. yaz ayında 1250 lira ile çalıştım.


    iş yerinde çalışanlar beni çok severler benimle tek uğraşan bu şef oldu. bugün kullandığı cümle "bu fabrikada fazlalıksın" oldu. bu lafın üstüne artık yoruldum, psikolojimi zaten bozmuştu iyice gitti ve istifa etmeye karar verdim.


    fakat tazminat alabilir miyim? almak için neler söylemem gerek, alamazsam bir yere başvurma hakkım varmı? toplam 11 ay 23 gün çalışmışım. beni çağırmadığı günler çok onları düşüyor muyuz?


    bana akıl verin dostlar...








  • Çıkacaksan, sivri dilini göster şefe ben işimi biliyorum, gerekirse karışma de sen git müdürün gelsin de Şef i gözünde bu kadar büyütme büyüttüğün için maalesef bunları yaşamıssın aynı şeyi yaşamıştım garson-Komilik yapmıştım lüks bir yerde hızlı ve temiz çalışıyordum bir tane müşteri masa ya oturmuştu masası kirliydi görmemiştim şef bağırmıştı bana silsene şurayı diye bende sesimi yükseltmiştim ne bağırıyorsun görmedim her masayı siliyorum zaten demiştim hatta yanına gidip git siparişini al müşteriler bekliyor demiştim. İşimi iyi yaptığımı bildiğim için cevap verdim ve bir şey diyemedi o günden sonra sesini yükseltmedi iyi çalıştığımı biliyordu çünkü onun yapacağı işleri ben tamamlıyordum Patron da oradaydı ikimize sakin olun demişti sadece ne dicekki.

    Sende işini iyi yaptığına inanıyorsan cevap verebilirsin muhtemelen şef senin kendine güvenmediğini düşünüyor sessiz durduğun için inatlaşcağına, işini yap yeri geldimide cevabını ver hem işini yap hem laf ye öyle dünya yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 5 Ekim 2022; 2:42:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burada mobing i kanıtli şekilde elinde bylubdurman lazım yani somut kayıt gerekli ya da çalıştigin kişiler in sana destek olması gerekiyor gerçekten sana karsi yapılan bir baskı durumu varsa bunun için arkanda olmalari lazım dürüst güvenilir insan az bu devirde kısacası bu şekilde işten cikarsaniz 5 kuruş tazminat alamazsınız elinizde somut baskı yapıldığına dair ses kayıt vs vs ya da çalışma arkadaşlarınızın siz e karşı yapılan mobing durumunu olası avukatlık ve mahkemelik durumunda sizi destekleyecek cümleler kurması gerekiyor ne kadar da yasalar çalışanın yanında gibi görünse de işinizi sağlama almanız lazım saygılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birde 11 ay 23 gün yazmışsın 1 yıl in dolmadan tazminat durumu zor benim bildiğim bir şekilde net 1 yıl a tekabül ettir yıllık izin vs durumun netlessin ondan sonra yapman gereken durumlar belli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mobbing i kanıtlaman lazım.Sana tavsiyem bundan sonraki iş hayatında kendini ezdirme.O şef gibi dingiller her yerde hayatta.Kendini ezdirirsen ezik olarak yaşarsın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agzinin payini versene. Askerde komutanlar bile bana öyle yapamadi. Çat çat çat lafi esirgemezdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendini ezdirirsen her zaman ezerler ilk iş deneyimimde öğrendim ilk hususdur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aga en kotu isten kovarlar tazminatini da alirsin bide istifa etmeyi fln dusunuyorsun adama ters cik rezil et herkesin icinde disini gostersene. Ne olacaksa olsun. Orda o sekilde calisilmaz zaten.

  • mahkemeye ver kardeşim 1-2 tanede şahit bul veya video kaydı yaparsan güzel olur süründürürsün kimse hakaret edemez öyle bir dünya yok ayrıca o maaşı bir sürü işten bulursun nedir yani.

  • Kesinlikle uğraş, karşılığını görmeli. Kanıt topla, neyi topladıysan kullan. Böyleleri dert, sadece dert. Yönetime şikayet etsen işe yaramaz mı? İlet derim, bilsinler. Gerçi ilgisiz gözüküyorlar ancak durumu belirt, görsünler, dikkatlerini çek. Ülkede bunlardan maalesef çok var, zaten şartlar yorucu, bir de bunlar ekstradan problem yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 6 Ekim 2022; 20:53:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lafını esirgemeyeceksin iş bulunur sesin çıkmazsa ezerler bu böyledir.

  • Bana denk gelse direk çıkardım işten ikinci ihtimal şefin ölümü çünkü bazı insanlar sizi kendinden koruyor farkında değiller

  • her toplantıda bir şekilde dönüp dolaşıp konuyu bana getiren müdür seni kovacağım der dururdu

    bu müdür ile aramı iyi tutabilmek için merakı olduğunu bildiğimden her prim aldığımda meşhur markalı sağlığa zararlı biir içecekten 1 litre hediye alırdım

    yine de bana karşı olan tavrı pek değişmezdi


    çünkü müdür

    toplantıdan sonra felekten bir gece çalmak için erkek erkeğe biryerlere takılıyoruz ama sen bekar olduğun halde doğruca eve gidiyorsun

    senin çalışmana bile gerek yok yeterki benim davetime icabet et nasılsa hesapları da ben ödüyorum

    derdi


    ama buna rağmen ben dik çıkmaya devam edince terfi etmeyi beklerken ilk fırsatta beni kovdu

  • mobbing de psikolojik raporun varlığı mobbingin ispatı açısından önemlidir. Tanık ve işyeri yazışmaları varsa mobbing nedeniyle istifa edip manevi tazminat ve ayrımcılık tazminatı talep edebilirsiniz.


    Ayrıntılı bilgi için: https://ykavukatlik.com/mobbing-tazminati-davasi-acma-sartlari/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yetersizulvi -- 16 Şubat 2024; 0:40:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.