iyi geceler herkese. ben şuan ki çalıştığım işimden uzun süredir memnun değildim. işin bişeyi yok iş benim için rahattı fakat başımdaki şef tarafından aylarca mobbing e uğradım. en başta söylemeliyim ki benim bu şefe karşı bir kez bile kötü hareketim olmadı, ne kötü söz, ne hakaret, ne ses yükseltme, ne saygısızlık.. hiçbişey yapmadım hep mesafeli saygılı davrandım ama yok her zaman devam etti. bu şef yemeyip içmeyip benim işime engel olmaya çalıştı. her defasında beni alakam olmayan yerlere verip çalıştırarak eziyet etti. işimi doğru yapmama rağmen yapmıyormuşum gibi lanse etti patronlara. patronlar gelip 1 kere incelese herşey çıkacak ortaya ama çanak tutuyolar işte. mesai saatleri dışında bile çalıştırdı. yediğim yemeğe içtiğim suya herşeye karışırdı. gözü 8 saat boyunca sürekli üstümde. ben mobbinge karşı inat ettim inatlaştım. çalışmak istediğim için zorladım kendimi. her inatlaştığımda beni evde oturttu "iş yok" bahanesiyle. dolasıyla her ay maaşım işe gitmediğim için eksik yattı. sözde maaşım 5500 ama ben ortalama 2500 lira falan alıyodum. yaz ayında 1250 lira ile çalıştım. iş yerinde çalışanlar beni çok severler benimle tek uğraşan bu şef oldu. bugün kullandığı cümle "bu fabrikada fazlalıksın" oldu. bu lafın üstüne artık yoruldum, psikolojimi zaten bozmuştu iyice gitti ve istifa etmeye karar verdim. fakat tazminat alabilir miyim? almak için neler söylemem gerek, alamazsam bir yere başvurma hakkım varmı? toplam 11 ay 23 gün çalışmışım. beni çağırmadığı günler çok onları düşüyor muyuz? bana akıl verin dostlar... |