Şimdi Ara

MMR hakkında herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz gibi ranking sistemi duyurulduğundan beri, MMR'ınızın nasıl hesaplandığından sizin MMR'ınızın hangi dilime ait olduğuna kadar pek çok tartışma sürüp gidiyor.. En başta MMR'ınızın ilk etapta nasıl hesaplandığına gelelim. Ranked game oynama hakkına kavuşmak için bildiğiniz gibi belli sayıda oyun oynamış olmanız gerekiyor. Bu sağlıklı bir mmr hesaplanması açısından önemli. Çünkü MMR'ınız ilk hesaplandığında aslında normal oyunlarda edindiğiniz MMR'a bakılıyor. Evet, siz bilmeseniz de zaten bir MMR puanınız var. Hep oldu, ve VALVE MMR sistemini açarak size yalnızca bunu görme şansı verdi. İlk etapta geçmişte oynadığınız 500 maç varsa burada sahip olduğunuz MMR'ı kopyalayıp yapıştırıyor. Sonra da 10 adet kalibrasyon maçı ile sizi farklı seviyelerde birkaç maça atıyor ve ince ayar yapıyor. Bu nedenle gizli MMR'ınız 4000 ise,
    10 tane kalibrasyon maçında korkunç bir performans sergileseniz dahi -200 / +200 puan alırsınız.(3800-4200)

Bu kalibrasyon kısmı bir tarafta dursun. Bazılarımız sistemin yanlış olduğu, MMR'ınızın yanlış hesaplandığını iddia edecektir. "Ben takımımdan çok daha iyi bir oyuncuyum" diye düşünecektir, ancak malesef zaman sizin yanıldığınızı ortaya çıkartacaktır. Eğer takımınızdan gerçekten daha iyi bir oyuncuysanız, 3600'lük bir maçta oynayıp da 4500'lük bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız, ve haklıysanız maçı tek başınıza kazandıracak kadar iyi olmanız gerekir. Hadi o maçta işler ters gitti, takımdan birisi kasıtlı feedledi, ama bir sonraki maçlarda muhakkak maçı kazandırırsınız. 4500'lük bir oyuncunun 3000'li maçlarda win rate'inin %60-70'lere dayanması gerekir ve 20 maçta değilse bile 150-200 maç sonunda hakettiği MMR seviyesine çıkması beklenir. Eğer böyle bir durum gerçekleşmediyse ve MMR'ınız aynı seviyede seyrettiyse sistemin kusursuz işlediğini ispatlamış olursunuz. Ve durumun pek çoğumuz için böyle olduğundan şüphem yok.

MMR'ınız sizin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunuzu göstermektan ziyade maçı kazandırma konusunda ne kadar tutarlı olduğunuzu söyler. Futboldan örnek vermek gerekirse, Messi'nin bireysel yetenekleri ortada, belki dünyanın en büyük yeteneği. Ancak aynı oyuncu sık sık sinirleniyorsa, kırmızı kart alıyorsa, takımını yalnız bırakıyor, pas vermek yerine çalıma kaçıyorsa seyirciye büyük zevk verse de, ya da kendisi "5 adamı geçtim, vurdum gol olmadı, ben yapabileceğim herşeyi yaptım, ama takımımız başarısızdı" diye kendini tatmin ediyorsa da FUTBOL tek bir bireyin yeteneklerinden çok daha fazla bir oyun.
    Aynısı dota için de geçerli.

Burdan şuna çıkabiliriz. İşler kontrolden çıktığında ve büyük bir üstünlük takımınızdaki oyuncuların yanlış davranışları yüzünden kaybedildiğinde moralman çöküyor ve oyunu bırakıyorsanız (futbolda kırmızı kart örneği), takımınızla birlikte hareket etmek yerine tek başına avlanmaya çıkıp rakip jungle'da 3-4 kişiye yakalanıp bir carry olarak feedliyorsanız (paslaşma yerine 5 kişiye çalıma kaçma örneği) malesef iyi bir yetenek, ancak kötü bir dota oyuncusunuz. Bu da MMR'ınızın daha yüksek olması gerektiğini düşünmenize rağmen yine de daha yüksek olmamasının tek mantıklı izahı. DOTA2'de her 10 maçtan 1 tanesi muhakkak büyük Comebackler sayesinde alınıyor. Eğer durum kötüleştiğinde moraliniz bozuluyor ve yapıcı davranamıyorsanız sırf psikolojik nedenlerle her 10 maçta kazanabileceğiniz bir comebacki, yani +25 MMR'ı ıskalıyorsunuz demektir. Bunu 100 maça uygularsanız muhtelemen psikolojinin bile MMR seviyeniz için ne kadar önemli bir faktör olduğunu anlarsınız.

MMR'ınızı yükseltmek istiyorsanız bu psikolojik ve diğer handikapları bir an önce lehinize çevirmelisiniz. Sinirlenmemeli, gerekiyorsa FLAME'lemelere kulak tıkamalı hatta maç başında herkesi sessize almalısınız. Maçlarda komünükasyon elbette önemli ama oyunda işe yarar bir iletişim şekli 100 maçta 1 bile karşımıza çıkmıyor. Ve zaten işe yarar şeylerin hepsini "CHAT WHEEL" yoluyla zaten söyleyebilirsiniz. Kısacası insanlarla tartışarak vakit kaybetmektense sadece maçta neleri düzeltebileceğinize odaklanın.
    Sonrasında yüksek kazanma oranına sahip heroları pickleyebilir ve o patch döneminde büyük avantajı olduğuna inanılan heroları oynayabilirsiniz. Rankinglerde liste başı insanlar bile bu avantajı kullanmaya çalışıyor, kendilerine güvendikleri veya BROKEN diye tabir edilen heroları yüzlerce kez oynamaktan çekinmiyor ve basamakları hızlıca tırnamabiliyor, liste başı olabiliyorlar. Tabi bu yine bir tercih meselesi, DOTA her şeye rağmen bir oyun ve sırf kazanmak ve MMR yükseltmek için aynı heroları pickleyip durmak bazılarımıza usandırıcı ve saçma gelebilir. Şahsen benim adıma öyle.

Gelelim MMR dağılımı grafiğine, buradan yüzde kaçlık dilimde olduğunuzu görebilirsiniz.
     MMR hakkında herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DotakuTV -- 31 Temmuz 2014; 22:15:10 >

• okumaya üşendim ama en azından forumda tartışmaları bitirir sanırım
  • Teşekkürler hocam. Yeni hesabım üzerinden ben de birkaç değerlendirmede bulunmak isterim. Müsait olduğumda editlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden birinin özet geçmesi lazım. Düz renksiz dümdüz yazı, pc başında kim okur bunu..
  • Çok teşekkürler.
  • Gizli MMR'ı bilmeyip Dota 2'ye geçen ay başlayanların MMRla imtihanı. Eski zamanlardan kalma oyuncular anlıyor bir tek nasıl işlediğini, alınmaca yok ama böyle.
  • Bilgiler için teşekkürler. Party MMR'ı solo MMR'ından düşük olan bir ben varım tanıdığım, çok ilginç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Knight online Hakkında herşey
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok beğendim mmr 2.5 k civarında hem party hem solo bu ara çok girmiyorum suanki seviyemin 3000 civarında olduğuna inanıyorum 500/25=20 buda aslında sistemin cokta yanlış çalışmadığını gösteriyor benim ilk dota deneyimim olduğu için suan iyi oynasamda toplamak zor ama ufak ufak oluyor 3 win 1 lose 4 maçta ufak ufak sabır gerek

• ana hesabimda ki mmr 3000 e dustu yeni hesap actim su an 4.8k da oynuyorum.Varin siz anlayin.
    Bakin kendi seviyenizde oynayip oynamadiginizi anlamak icin suna dikkat edin.
    Eger yendiginiz her 10 oyunun 8 inde olaganustu performans sergilemeniz,oyunda tryhard yapiyorsaniz,yapmaniz gerekiyorsa ve yenildiginiz her 10 oyunun 9 unda tryhard yapmadiginiz icin ve normal ve iyi arasi performans sergiliyorsaniz bilin ki oynadiginiz oyunlar sizin seviyenizi yansitmiyor.
    O 3k larda oynarken kafam agriyordu her oyundan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Cidden birinin özet geçmesi lazım. Düz renksiz dümdüz yazı, pc başında kim okur bunu..

Özeti şu: senin mmr 1000 den fazla değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeosol

quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Cidden birinin özet geçmesi lazım. Düz renksiz dümdüz yazı, pc başında kim okur bunu..

Özeti şu: senin mmr 1000 den fazla değil

O laf koydu velet.

max 10.
  • ''"Ben takımımdan çok daha iyi bir oyuncuyum" diye düşünecektir, ancak malesef gerçekler sizin yanıldığınızı ortaya çıkartacaktır. Eğer takımınızdan gerçekten daha iyi bir oyuncuysanız, 3600'lük bir maçta oynayıp da 4500'lük bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız, ve haklıysanız maçı tek başınıza kazandıracak kadar iyi olmanız gerekir''

Şu cümleden sonrasını okumadım. Çünkü bu kadar yazıyı yazmışsın ama bir kişinin ne kadar iyi oynarsa oynasın 4 tane embesille aynı takımda olup maç kazanabilmesinin imkansız olduğunu bilmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasd4441

''"Ben takımımdan çok daha iyi bir oyuncuyum" diye düşünecektir, ancak malesef gerçekler sizin yanıldığınızı ortaya çıkartacaktır. Eğer takımınızdan gerçekten daha iyi bir oyuncuysanız, 3600'lük bir maçta oynayıp da 4500'lük bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız, ve haklıysanız maçı tek başınıza kazandıracak kadar iyi olmanız gerekir''

Şu cümleden sonrasını okumadım. Çünkü bu kadar yazıyı yazmışsın ama bir kişinin ne kadar iyi oynarsa oynasın 4 tane embesille aynı takımda olup maç kazanabilmesinin imkansız olduğunu bilmiyorsun.

Alakası bile yok. Bunu yapan oyuncular var. 4.5 üstü genel olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

quote:

''"Ben takımımdan çok daha iyi bir oyuncuyum" diye düşünecektir, ancak malesef gerçekler sizin yanıldığınızı ortaya çıkartacaktır. Eğer takımınızdan gerçekten daha iyi bir oyuncuysanız, 3600'lük bir maçta oynayıp da 4500'lük bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız, ve haklıysanız maçı tek başınıza kazandıracak kadar iyi olmanız gerekir''

Hadi ya demekki ben rank düşmem lazımmış oyun taşımak için çünkü 4700 mmr'da taşıyamıyorum oyunu tek başıma

• Bu bilgileri nerden edindin merak ettim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

quote:

Hadi ya demekki ben rank düşmem lazımmış oyun taşımak için çünkü 4700 mmr'da taşıyamıyorum oyunu tek başıma

Demek ki hakettigin yerdesin kardesim. Rank dus mu dedim zaten 4.5 ustusun. 5k olacagin seviyeye gelirsen olursun. Ben 1500 rank kastim hala iyi bir oyuncu degilim ki 6 yildir oynuyorum bu oyunu bak iyi degilmisim ki hala 4kda takiliyorum.

• Şöyle bi gerçek var takım malsa 4 kişidende hayır yoksa sen nap ned o maçı karşısı ağır mal değilse alamazsın bu bi gerçek
  • Tamam gizli bir MMR var. Ben dereceli oynamaya 400 normal oyunun ardından başladım ve win oranım %53-54 gibi birşeydi. 10 deneme maçından 4 ya da 5 ini kazandım. Sonuç 3k MMR. Konuyu açan arkadaşın dediğine göre daha iyiysem MMR'ımı yükseltebilmeliyim. Yalnız pub oyunda hele de 3k MMR'da supp oynamak diye birşey var.

Ben support oynuyorum hep ve öyle adamlarla oynuyorum ki ben support almazsam kimse almayacakmış bunu görüyorum. 3k mmr'ım var. Karşı takım 4 carry pickleyip oyun kazanıyor. Oyun başında terör estirsek bile aptal biri çıkıp feed liyor. Sonra direk suç bana atılıyor. Neymiş haritada ward yokmuş ki külliyen yalan. Support'un hakkı hiç bir zaman verilmez pub oyunlarda zaten. Yapmam gereken herşeyi yapıyorum, yine de kaybediyoruz. Tek supportum. Kimse mech kasmaya yanaşmıyor zaten. Onu yapıyorum. Observer ve sentry alıyorum. Karşıda herhangi bir şekilde invis özelliği olan hero varsa bir de dust çekiyorum. Şimdi bot mu kalsın üzerimde, tp scroll mi taşıyayım, magic wand mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 31 Temmuz 2014; 0:45:28 >

• quote:

+ şu adam doğruları söylüyor ama kabul etmiyorlar sen ne kadr iyi olursan ol takımın aptalsa oynamayı bilmiyorsa alamıyorsun adam midde feedliyor karşıyı ee ben nasıl alcam oyunu yada karşıda en basit örnek karşıda void var gittiler feedlediler bunu eee ben çok iyiyim ama nasıl alayım bunu tekrar söylüyorum siz ne kadar iyi olursanız olun takımın boktansa MAÇ ALAMAZSINIZ

• quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

Tamam gizli bir MMR var. Ben dereceli oynamaya 400 normal oyunun ardından başladım ve win oranım %53-54 gibi birşeydi. 10 deneme maçından 4 ya da 5 ini kazandım. Sonuç 3k MMR. Konuyu açan arkadaşın dediğine göre daha iyiysem MMR'ımı yükseltebilmeliyim. Yalnız pub oyunda hele de 3k MMR'da supp oynamak diye birşey var.

Ben support oynuyorum hep ve öyle adamlarla oynuyorum ki ben support almazsam kimse almayacakmış bunu görüyorum. 3k mmr'ım var. Karşı takım 4 carry pickleyip oyun kazanıyor. Oyun başında terör estirsek bile aptal biri çıkıp feed liyor. Sonra direk suç bana atılıyor. Neymiş haritada ward yokmuş ki külliyen yalan. Support'un hakkı hiç bir zaman verilmez pub oyunlarda zaten. Yapmam gereken herşeyi yapıyorum, yine de kaybediyoruz. Tek supportum. Kimse mech kasmaya yanaşmıyor zaten. Onu yapıyorum. Observer ve sentry alıyorum. Karşıda herhangi bir şekilde invis özelliği olan hero varsa bir de dust çekiyorum. Şimdi bot mu kalsın üzerimde, tp scroll mi taşıyayım, magic wand mı?

reddit'te bir sürü konu açan oldu, sadece support oynayarak 5k mmr'a çıktım diye

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.