Şimdi Ara

MMR hakkında herşey (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nintendo.

quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

Tamam gizli bir MMR var. Ben dereceli oynamaya 400 normal oyunun ardından başladım ve win oranım %53-54 gibi birşeydi. 10 deneme maçından 4 ya da 5 ini kazandım. Sonuç 3k MMR. Konuyu açan arkadaşın dediğine göre daha iyiysem MMR'ımı yükseltebilmeliyim. Yalnız pub oyunda hele de 3k MMR'da supp oynamak diye birşey var.

Ben support oynuyorum hep ve öyle adamlarla oynuyorum ki ben support almazsam kimse almayacakmış bunu görüyorum. 3k mmr'ım var. Karşı takım 4 carry pickleyip oyun kazanıyor. Oyun başında terör estirsek bile aptal biri çıkıp feed liyor. Sonra direk suç bana atılıyor. Neymiş haritada ward yokmuş ki külliyen yalan. Support'un hakkı hiç bir zaman verilmez pub oyunlarda zaten. Yapmam gereken herşeyi yapıyorum, yine de kaybediyoruz. Tek supportum. Kimse mech kasmaya yanaşmıyor zaten. Onu yapıyorum. Observer ve sentry alıyorum. Karşıda herhangi bir şekilde invis özelliği olan hero varsa bir de dust çekiyorum. Şimdi bot mu kalsın üzerimde, tp scroll mi taşıyayım, magic wand mı?

reddit'te bir sürü konu açan oldu, sadece support oynayarak 5k mmr'a çıktım diye

Şansda lazım biraz bazen takımıma üst üste sağlam adamlar gelince 10 12 maç bile ard arda kazanıyorum

• Nintendo. kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Ben zaten 5k MMR'a layık bir support/dota oyuncusu değilim. Support olarak çok iyi oynanırsa 5k MMR'a çıkabilenler vardır tabi. 3.5-4k arası olmalıydı diyorum ben. Yapmam gerekeni yapıyorum ama çok fark yaratamıyorum support olarak. Carry last hit yapmaktan aciz oluyorsa yapacak birşey olmuyor mesela. Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 31 Temmuz 2014; 14:26:24 >
  • quote:

Tamam gizli bir MMR var. Ben dereceli oynamaya 400 normal oyunun ardından başladım ve win oranım %53-54 gibi birşeydi. 10 deneme maçından 4 ya da 5 ini kazandım. Sonuç 3k MMR. Konuyu açan arkadaşın dediğine göre daha iyiysem MMR'ımı yükseltebilmeliyim. Yalnız pub oyunda hele de 3k MMR'da supp oynamak diye birşey var.

Ben support oynuyorum hep ve öyle adamlarla oynuyorum ki ben support almazsam kimse almayacakmış bunu görüyorum. 3k mmr'ım var. Karşı takım 4 carry pickleyip oyun kazanıyor. Oyun başında terör estirsek bile aptal biri çıkıp feed liyor. Sonra direk suç bana atılıyor. Neymiş haritada ward yokmuş ki külliyen yalan. Support'un hakkı hiç bir zaman verilmez pub oyunlarda zaten. Yapmam gereken herşeyi yapıyorum, yine de kaybediyoruz. Tek supportum. Kimse mech kasmaya yanaşmıyor zaten. Onu yapıyorum. Observer ve sentry alıyorum. Karşıda herhangi bir şekilde invis özelliği olan hero varsa bir de dust çekiyorum. Şimdi bot mu kalsın üzerimde, tp scroll mi taşıyayım, magic wand mı?

o kadar etkili support oynadığını söylüyorsan steam id söyle ekleyelim. support oynayan bulmak zor.
    ayrıca pub oyunlarda supportun hakkı diye birşey yok. benim için support amele gibi 3-4 defa ward koyacam derken ölmesin, feedlemesin yeter. beni kurtarmak için ölmesede olur ama yaklaşırsam ölürüm deyip skill bile atmadan benden önce kaçmasın... ölürken o skilleri cooldownda görürsem eyvallah ama skill kullanmadan kaçan support çöpten farklı birşey değildir.

• Support oynayarak party rank kasiliyor cokta dert etmeye gerek yok iyiysen kendini cikartirsin hakettigin yere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirCourage

Support oynayarak party rank kasiliyor cokta dert etmeye gerek yok iyiysen kendini cikartirsin hakettigin yere

yok aga supla biryere kadar. şanslı değilsen çıkamassın 6 -7 kere sup aldım ranked maçlarda hepsi lose her yeri wardlıyorum dust smoke ıvır zıvır herşey var olmuyor anca carry alırsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jupiter517

quote:

Support oynayarak party rank kasiliyor cokta dert etmeye gerek yok iyiysen kendini cikartirsin hakettigin yere

yok aga supla biryere kadar. şanslı değilsen çıkamassın 6 -7 kere sup aldım ranked maçlarda hepsi lose her yeri wardlıyorum dust smoke ıvır zıvır herşey var olmuyor anca carry alırsan

Support metasini bilmeyen all random'da support gelsede oynayamaz supportu basite almayin ana karakterinizden ayrilmayin cunku ward smoke dust alman yetmez en basitinden earlyde gidip stack atman lazim, carryine earlyde alan acman lazim surekli tp tasiyip diger laneleri kontrol etmen gerek daha bir suru olay tek cesit supportta yok rehber yazmistim yayinlamadim henuz oradan bakarsin kalanlarina

• quote:

quote:

quote:

Support metasini bilmeyen all random'da support gelsede oynayamaz supportu basite almayin ana karakterinizden ayrilmayin cunku ward smoke dust alman yetmez en basitinden earlyde gidip stack atman lazim, carryine earlyde alan acman lazim surekli tp tasiyip diger laneleri kontrol etmen gerek daha bir suru olay tek cesit supportta yok rehber yazmistim yayinlamadim henuz oradan bakarsin kalanlarina

+1 kotl bi işe yaramıyo ama pa tek atıyo qnq diyen tipler iyi anlamalı ve uygulamalı burada yazanları

• quote:

quote:

quote:

Şöyle bir takım düşün easy lane farmer picklenmiş offlaner picklenmiş mid alınmış sonra sen support pickliyosun son kalan kişi furion pickliyor ve jungle gidiyor. Şimdi sen bu oyunda ne kadar supportluk yapabilirsin ki tek başına 10 dk olmadan bir boots alacaksın ayağına sonra ward alacaksın sonra stack yapacaksın sonra easy lanedeki carry'ne yardım edeceksin. Hangi birine yetişeceksin? Arkadaşların bahsettiği durumlar böyle oluyo genelde böyle durumlarda hiçbişey yapamıyosun eğer karşı takım biraz zekiyse ve oyun başı agresif takılıyolarsa kaybetmek kaçınılmaz çünkü furionlar genelde en az 10-15 dk jungle'da (en azından 4700 mmr'da öyle) .

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasd4441

quote:

quote:

quote:

Şöyle bir takım düşün easy lane farmer picklenmiş offlaner picklenmiş mid alınmış sonra sen support pickliyosun son kalan kişi furion pickliyor ve jungle gidiyor. Şimdi sen bu oyunda ne kadar supportluk yapabilirsin ki tek başına 10 dk olmadan bir boots alacaksın ayağına sonra ward alacaksın sonra stack yapacaksın sonra easy lanedeki carry'ne yardım edeceksin. Hangi birine yetişeceksin? Arkadaşların bahsettiği durumlar böyle oluyo genelde böyle durumlarda hiçbişey yapamıyosun eğer karşı takım biraz zekiyse ve oyun başı agresif takılıyolarsa kaybetmek kaçınılmaz çünkü furionlar genelde en az 10-15 dk jungle'da (en azından 4700 mmr'da öyle) .

Tek basima yapamasamda belki oyunun tarzini degistirebilirim. Ancient stacklerim oradan aradaki 30-35 sn de rune korur ortayi rahatsiz ederim stack sayisi 3-4 olduktan sonra easy lane e doner jungle olmadigindan biraz daha agresif oynayarak towera yonelik oynarim. Takim ile oynuyorsakta offlane i gozden cikartmasini soyler ilk toweri birakirdik orta ve easy odakli oynardik belli bir zamandan sonra kaybedilen offlane i furion toplardi.. (mmrin benim icin bir onemi yok. 1k ile 5.6k arasinda degisen bir suru arkadasim var bana cok farketmiyor mmr ile kendinizi digerlerinden ne ustun ne de altta gormeyin)

• Ben de support ile MMR kasmanın biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Ancak bir maçı Carry kadar support da kazandırabilir. Supportların rolü oyun başında ağır basarken carry'ler mid-game'de ağırlığını hissettirmeye başlıyor, Late-game'de ise belli başlı birkaç support dışında farmsız supportların oyun kazandırma şansı kalmıyor.

Şunu demek istiyorum. Supportlar maç kazandırır, carryler ise maç kazanır. İyi bir support performansıyla, ortalamanın üstünde bir carry bir araya gelirse maçın kaderini 15-20 dakikada belirliyorsunuz. Supportların ilk 15 dakikadaki performansı galibiyet adına en önemli etken.

Eğer support oynayacaksanız, ancak roaming konusunda kendinize çok güvenmiyorsanız safelane'i seçmeniz ve carrynize güvenli farmı garantilemeniz. En önemli problemler de yine burada çıkıyor. Stacklemek elbette gerekli, ancak carrynizin güvenliği stackten daha önemli. Ne zaman pullamanız gerektiği, ne zaman stacklemeniz gerektiğini kafanızda iyi tartmalısınız. Eğer Roaming konusunda yeteneklerinize güveniyorsanız haritayı sürekli inceleyip nerede problem olduğunu anlamaya çalışmalısnız. Offlane'deki rakip carry problemsiz farm alıyorsa sürpriz bir gank ile hızını kesip offlane' heronuzu rahatlatabilirsiniz.
    Ya da Mid-heronuzu rahatlatırsınız. Rotasyonlarınızı mantıklı yapar, yani iyi bir öncelik sırası belirleyebilirseniz ve takım arkadaşlarınız planlarınıza uyuklayarak karşılık vermezse 20 dakikada maçı kazanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DotakuTV -- 31 Temmuz 2014; 23:50:25 >

• Yazılanları yapıyorum zaten. Roaming konusunda sıkıntılarım var ama her zaman tp taşırım. Gerekli görürsem tp lerim. Ancak safe lane de her imkanı sağladığın carry last hit yapamıyorsa ya da offlane deki eleman karşıdaki clinkz e 3-4 kere ölmüşse, kaybedersin.
  • quote:

Yazılanları yapıyorum zaten. Roaming konusunda sıkıntılarım var ama her zaman tp taşırım. Gerekli görürsem tp lerim. Ancak safe lane de her imkanı sağladığın carry last hit yapamıyorsa ya da offlane deki eleman karşıdaki clinkz e 3-4 kere ölmüşse, kaybedersin.

hahaha, offlanedeki eleman 3-4 kere ölürse kaybedersin diyorsun, siz armut mu topluyorsunuz? offlane oyuncusu 1vs3 yaparken maksimum exp ve imkan olursa last hit almaya çalışır. 3-4 defa ölmesi biraz fazla ama kaçma yetenekleri kısıtlı bir offlane gönderirsen nasıl bir skor ile oynamasını bekliyorsun? Ayrıca clinkz gibi damage konusunda early gamede canavar olan bir carrye karşı stun + slow yediğin anda ölüsün...
  • eskiekşiyazarı E kullanıcısına yanıt
    Evet, malesef support maç kazandırır, carry kazanır derken bunu kastediyorum. Support çok iyi performans sergilese dahi başarısı doğrudan CARRY'nin avantajları değerlendirmesiyle ilişkili. Gerçekten pasif, fırsat değerlendiremeyen bir CARRY oyuncusuna denk geldiyseniz şansınız yok.

Herhangi bir anda (mid için ilk 5 dakika hariç, oyunun başları da dahil olmak üzere) TP taşımayan herhangi bir oyuncu, ister jungler olsun, ister mid kötü bir oyuncudur. Rotasyon derken gerektiğinde defansif TP'ler yapmaktan ziyade (gerekirse Smoke ile) haritanın beklenmedik bir yerine beklenmedik bir anda dönüş yapıp rakibin avantaj sağladığı bir alanda durumu tersine çevirmeyi kastediyorum.
  • http://dotabuff.com/players/85956521

Party de 7'de 0 yaptım soloda ise daha oynamadım, sizce başlasam mı solo ranked atmaya yoksa wl düzeltmeye mi çalışayım? Şimdi atıp ortalama bi 10 maç geçirsem nasıl gelebilir mmr?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kauppatore

http://dotabuff.com/players/85956521

Party de 7'de 0 yaptım soloda ise daha oynamadım, sizce başlasam mı solo ranked atmaya yoksa wl düzeltmeye mi çalışayım? Şimdi atıp ortalama bi 10 maç geçirsem nasıl gelebilir mmr?

o hesap kolay kolay düzelmez. ya hesabı olduğu gibi kabullen, ya da smurf aç... 7de0 yapmanın öyle aşırı bir etkisi yok.
    tahminen 3000den biraz düşük seviyede gelir.
  • Nihilanth kullanıcısına yanıt
    Bayağı bi oyun içeren kişisel hesap olduğu için smurf açmak istemiyordum, açıkçası 2800-2900 civarı gelse bile idare ederim

Wl kötü ama kdalarim genelde iyi diye umutluyum yine de 3k için

Cevap için de teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kauppatore -- 1 Ağustos 2014; 19:41:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kauppatore

Bayağı bi oyun içeren kişisel hesap olduğu için smurf açmak istemiyordum, açıkçası 2800-2900 civarı gelse bile idare ederim

Wl kötü ama kdalarim genelde iyi diye umutluyum yine de 3k için

Cevap için de teşekkürler

KDAyı şöyle düşün,
    5k seviyesineki oyunlarda 3KDA ile oynamak ile, 2.5k seviyesindeki oyunlarda 3KDA ile oynamak aynı şey mi?
    sistemdeki maçlarının %99u normal olarak geçiyor. normal 3200- diye tahmin ediliyor. yani 3k civari mmrde 2.9 KDA ile oynuyorsun.

http://dotamax.com/player/detail/85956521/

• Halen kalibrasyon maçlarını problem yapmanızı ve smurf account açma tavsiyelerinizi anlamıyorum. 500 maçta oluşmuş olan gizli veya açık MMR'ınızı 10-20 maçta düzeltemezsiniz, kalibrasyonda 0-10 yapmanız da çok şey değiştirmez.

Oyunu oynayın, eksiklerinizi yavaş yavaş giderin, öğrenerek giderin. 2000 ile başlayın, oyun zevkinizden taviz vermeden ve MMR yüzünden depresyona düşmeden 1 yıl içinde yavaş yavaş 3000-3400 civarına çıkın.
  • http://www.dotamax.com/player/detail/185923066/

kaç mmr gelir sizce arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DotakuTV

Halen kalibrasyon maçlarını problem yapmanızı ve smurf account açma tavsiyelerinizi anlamıyorum. 500 maçta oluşmuş olan gizli veya açık MMR'ınızı 10-20 maçta düzeltemezsiniz, kalibrasyonda 0-10 yapmanız da çok şey değiştirmez.

Oyunu oynayın, eksiklerinizi yavaş yavaş giderin, öğrenerek giderin. 2000 ile başlayın, oyun zevkinizden taviz vermeden ve MMR yüzünden depresyona düşmeden 1 yıl içinde yavaş yavaş 3000-3400 civarına çıkın.

+1
    Smurf hesap açtıktan sonra benimde geldiğim nokta.
    3k değilde 4k olmuş olmanın bi farkını göremedim, oyun kalitesinde bir değişiklik yok, ikide bir hesaplar arası geçişler, arkadaş listesi sıkıntısı vs, hesap kda sı bozulmasın diye nooblarla oynamak için diğer hesaba geçme çabaları derken çöpe attım hesabı.

Üstteki arkadaş, sana zaten bi ara cevap verildi diye hatırlıyorum, sürekli very high tutturursan 3.8k ve üstü dendi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeosol -- 1 Ağustos 2014; 21:34:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.