Şimdi Ara

MMA - UFC - Bellator Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.419
Cevap
24
Favori
50.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende karate yaptım o yüzden lyoto yu özel olarak beğenirim ancak kendisi karate turnuvasında değil, Ufc' de dövüşüyor. Lyoto' nun Mma'da ki KO' larını izlediğinde birçoğu yüksek kombinasyonla ve direkt olarak saldırırken geldiğini görüceksin. Örneğin Rashad Evansı yendiği maç.

Ancak puanla kazandığı birçok maçıda sıkıcıdır o ayrı. Weidman' ı en az 2 3 kez bitirme noktasına geldiğinde daha agresif olmak zorundaydı tabi kemeri istiyorsa. İstemiyorsa onu bilemem tabi.

Lightweight kemer maçında rashad'ı son noktada saldırarak yamultmuştu resmen. Bu maçta son 10 sn de saldırıyor şaka gibi ya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiRuh1989

bende karate yaptım o yüzden lyoto yu özel olarak beğenirim ancak kendisi karate turnuvasında değil, Ufc' de dövüşüyor. Lyoto' nun Mma'da ki KO' larını izlediğinde birçoğu yüksek kombinasyonla ve direkt olarak saldırırken geldiğini görüceksin. Örneğin Rashad Evansı yendiği maç.

Ancak puanla kazandığı birçok maçıda sıkıcıdır o ayrı. Weidman' ı en az 2 3 kez bitirme noktasına geldiğinde daha agresif olmak zorundaydı tabi kemeri istiyorsa. İstemiyorsa onu bilemem tabi.

Lightweight kemer maçında rashad'ı son noktada saldırarak yamultmuştu resmen. Bu maçta son 10 sn de saldırıyor şaka gibi ya!

hocam bak okumadan cevaplıyorsun

diyorum ki machida'nın dövüş stili karate tabanlıdır, dövüşleride karate turnuvası gibidir.. karşısındakinin atak yapmasını bekler, bir boksör, kickboksör gibi saldırmaz.. bekler durur.. ufc'yi 10 yıldır takip ederim, daha o zamanlar Türkiye'de ufc'nin ne olduğunu kimse bilemzken, lyotonun ünlü olduğu dönemlerde maçlarını amerikada spike tv'de izlerdim.. rashad'ı yendiği maçta yumruklara dikakt et karatedeki ou zuki'lerle girişerek nakavt etmiştir.. ama o anı yakalaşayana kadar dakikarlarca beklemiştir.. buda maçı sıkıcı kılan unsurdur.. bunu diyorum, bir daha ize göreceksin.. o direkt dediğin ataklar ağırlıklı karate ataklarınır, tabiki bjj, kick boks ta var..

adamın stili böyle, başarılı mı başarılı ona laf yok

• WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    abicim ben senin söylediğini iyi anladım ancak söylemek istediğim bu konunun karateyle uzaktan yakından alakası olmadığı. Lyoto karate tabanlı. Lyotonun babası shotokan karatenin master larından. Lyoto da keza öyle. Lyoto nun yıllar öncesindeki karate turnuvalarınıda izledim. Ancak özel olarak belirtmek istediğim nokta şu; kendisi karate turnuvasında dövüşmüyor Ufc' de yani bir mma turnuvasında dövüşüyor.

Lyotonun tabanı karate olabilir ancak,, Dövüştüğü organizasyon karma dövüş sanatları içeren bir organizasyon ve başarılı olmak istiyorsa durmayacak abi. Ki durmamıştıda abi. Hatırla Shogun'a mağlup olup kemeri kaptırmadan önceki Lyoto'yla şuanki lyoto aynı mı ?

Bence değil abicim. Eskisi gibi kemere olan açlığı yok. Eski ufc maçlarıda sıkıcı geçerdi ancak benim bahsettiğim olay sıkıcılıkla alakası yok abicim. Benim bahsettiğim olay Karate turnuvalarındaki gibi puan alıp maçı kazanamayacak olması. Emin ol Lyoto bunu bence senden benden daha iyi biliyor. He eğer bilmiyorsa ozaman tek birşey diyebilirim abicim Ufc organizasyonu ona göre değil.

Ancak geçmişe baktığında ufc organizasyonun gayet ona göre oldugunu görüyoruz en azından Karate' nin popülerliğini ve imajını arttırıyor. Ancak şunuda net söyleyebiliriz heralde Lyoto o eski Lyoto değil.

Umarım bende ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :)

son olarak Lyoto Karate stilinde zaten tartışılmaz bir adam ona söylenecek zaten bir laf yok.

• AsiRuh1989 kullanıcısına yanıt
    :) dostum tabiki ufc karate değil.. uzaktan yakından alakasıda yok zaten.. dünya karate şampiyonunu oraya çıkar illk roundda yer dayağı oturur.. dövüş stilinden bahsediorum.. defansif dövüşüyor, .ok bekliyor, karşıdaki hamle yapsınki o karşılık versin diye.. tıpkı karakte turnuvalarında olduğu gibi.. İnşallah ben açıklayıcı olabilimişimdir :)
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    aynen anladım abicim katılıyorum sana :))

ronda rousey nin maçını izledin mi ?
    Machida benimde gözümden çok düştü, söylediklerine aynen katılıyorum. Hele birde weidman parmağıyla machidayı falan çağırdı bir kaç kez la sen kim oluyonda machida yı çağrıyon falan dedim kendi kendime Antoni Silva'nın dönmesini artık daha çok istiyorum.
    yok dostum bayadır takip edemiyorum
  • sen ozaman weidmanla machida maçınıda izledin abicim ? :) izlesen sinir olurdun sende eminim. bak eneste aynı düşünüyor.Ki biz hepimiz machida hayranlarıydık
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    abi sorma ya. Evde ailem filan var yanımda machida bastırınca bende bastırmaya başlıyorum resmen Sanki canlı veriyorlar dövüşü vur olum durma vuur vuuuur vuuuur diye

Abi nasıl sinir oldum sana anlatamam ya!! Machida köşede bunu kitliyor, sonra bırakıyor ( bak gene sinirlendim ) herif gel gel diyor dalga geçiyor resmen ya!! Krizlere girdim izlerken..

Diğer br taraftan Weidman iyi takedown lar yaptı. Nezaman indirse yere machidayı bende korku başlıyor. ( aha gitti gidicek diye )

Silva' yı artık dört gözle bekliyorum.

Ancak şunu net söyleyebilirm ki, Weidman bu dövüşte belki bir çıt daya iyiydi diyebilirim ancak bu dövüşle çok net ortaya çıktıki weidman bir şampiyon değil! Lyoto bunu indirebilirdi ancak yapmadı. Ortalama bir dövüşçü weidmanı indirebilir kanaatindeyim.

Belki Machida teammate i Anderson Silva ya rakip olmamak için sırasını Silvaya vermiştir kim bilir

Machida yavaş yavaş bırakacak gibi geliyor bana, bundan sonra Weidman'ın kaybedişlerini bekliycem :) ama Machida çok üst düzey bir dövüşçüydü benim için bu maçta çok sinirlendirdi beni, zaten çok sevilen bir dövüşçüydü seyirciler de ona tezahurat yaptılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton Senna

quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

quote:

Tahminler:

1) Weidman kemeri bırakmayacak puanla maçı kazanacak.
    2) Ronda Rousey tko/ko veya submission ile kazanacak.
    3) Stefan Struve alır.

Diğer maçlar ile ilgili fikrim yok.

Ortak harbiden Lyoto'nun puanla bir maçı kaybedeceğine inanıyor musun 2 defa puanla kaybetti, ikisi de o yılın en berbat juri kararı olarak seçildi. Phil Davis maçını zaten aklım almamıştı Weidman yere alabilirse Lyoto'yu, o zaman kazanır. Yere alıp alamayacağını ilk 3 dakika içerisinde öğreniriz zaten. Gel gelelim eğer dövüş 4. ve 5. round-lara kalırsa eğer, Chris Weidman iyice gazdan düşebilir bence. Zira hiç bir dövüşü 4 round sürmedi adamın, en fazla 3 round dövüştü. Gerçi bu güreşçiler insan azmanı oluyor, yorulmaz bu adam muhtemelen.

ORTAK

MMA - UFC - Bellator Ana Konu

Yiğidi öldür, hakkını yeme Nokta atışı yaptın valla ortak Bu Machida'nın ciddi anlamda agresifleşmesi lazım, 4.round-da dövüşü bitirmemesi için hiç bir sebep yoktu bence. İşin garibi şu, Chris Weidman önümüzdeki 3 sene boyunca karşısına çıkacak en güçlü 2 rakibi devirdi. Geriye kalanlar Silva yada Machida'dan iyi değil. Vitor desen zaten TRT yasaklandı, ilk round-ı atlatsa zaten Vitor'un ikinci round-da pili bitiyor. Jacare, Kennedy filan bu adama rakip olamaz bence. Jacare bir derece iyi bir dövüş çıkartabilir.

Chris Weidman hala daha çok genç ve bu dövüş sonrasında anladım ki, sanırım bir kaç sene kemer el değiştirmeyecek. Adamı seyretmesi gerçekten çok zevkli, yine de Silva ve Machida ile bir kere daha karşılaşacaktır diye düşünüyorum Sonuç değişir mi bilmem... Muhtemelen değişmez.

Rousey'i yenerse sadece Cyborg yener, kadın böyle bir acayip bir şey yahu. Yer oyunu çok iyi, throw-lar çok iyi, striking-ini de sıkılaştırdı iyice. Açıkcası UFC'de Rousey'e rakip birini göremiyorum. Ama Cyborg'un yeneceğine de neredeyse eminim. Umarım bir şekil UFC'ye getirirler hatunu.

Struve dövüş öncesi bayılmış soyunma odasında, zaten kalp hastalığından yeni kurtulmuştu. Bu sebeple Mitrione ile dövüşmemişler. Umarım çabucak kendine gelir zira seyretmesi keyifli dövüşçülerden biri.

Uriah Hall yavaş yavaş kendi stilini ortaya çıkartmaya başladı. Adamın orta ayak parmağı yerinden çıktığı halde dövüşü kazandı. Helal olsun valla. Bu adamlardaki yürek kimsede yok.

Uriah Faber ve Bruce Leeroy maçı ise zaten sonucu belli bir maçtı bence. Bruce Leeroy kendi istemiş Faber ile dövüşmek. Bence iyi yapmış zira daha çok genç ve hiç değilse çok iyi bir tecrübe oldu kendisine.

Şimdi gelelim bundan sonra kim kiminle dövüşmeli?

Chris Weidman bence, UFC 176 da Jacare vs Mousassi dövüşünün kazananı ile dövüşmeli. Ancak UFC muhtemelen Vitor Belfort'u öne atacaktır.
    Machida, eğer Vitor kemer maçına çıkmazsa Vitor ile aksi taktirde Tim Kennedy ile dövüşmeli.
    Rousey'e artık kimi verirseler versinler. Hatunun rakibi yok şu an.
    Uriah Faber bence Dominick Cruz döndüğü gibi onunla dövüşmeli. Belli olmaz Dominick Cruz'a direk kemer maçı da ayarlayabilirler. Ancak Uriah Faber ne yapacak bilmiyorum zira kemer takım arkadaşında. Biraz kas kaybederse flyweight olabilir gibime geliyor. Yukarıya çıkmaz zira Aldo var orada.

Bunun dışında izlediğim en keyifli karttı bu sene. Umarım böyle devam ederler.

Yemin ederim 2 gündür internete girmiyorum, sonuçları öğreneceğim diye Sonuçları öğrenmek istemeyen de bence izleyene kadar buraya da girmesin. bit soup .org var, oraya kayıt olun. Ben UFC dövüşlerini oradan HD olarak indiriyorum. 1 gün sonra öğleye doğru düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CHARLOTTE_ -- 8 Temmuz 2014; 0:33:16 >

• _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    demek öyüzden girmiyordu kimse öğrenicem korkusuyla :))

Buarada Weidman' ın 2 3 sene kemeri kaptırmaz dedin de hocam, sence weidman da şampiyon şekli var mı ? Yani machida bekleye bekleye az daha nakavt ediyordu birde Tko etmek için oynasaydı ozaman kesin yapardı.

Bence bu dövüşle weidman' ın ortalama bir dövüşçü olduğunu ortaya konmuştur. Zira kemerini kaybeden Silva' nın gelip kemerini tekrar almasını isterim.

Silva' nın dediği gibi: '' Trust me İ'll come back trust me'' :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiRuh1989 -- 8 Temmuz 2014; 10:16:18 >
    Aynı maçı mı izledik bilmiyorum ama siyah bjj kemeri olan machidayi 5 kere takedown etti weidman. Strikingde de machidanin hiçbir üstünlüğü yoktu. Son 10 saniyede iş işten geçtikten sonra yaptığı ataktan sonra weidman dalga geçti adeta.

Weidman maçı domine etti Machida'yi sevmenizi anlıyorum da biraz tarafsız izleyin derim.

Machida artık bıraksa yeridir veya bir alt class'ı da deneyebilir.

2-3 yıl mı kemeri korur bilmiyorum ama bana göre weidman bu maçta tekniğin bi yere kadar geçerli olduğunu gösterdi. 3rounddan sonra pili biter dediler öyle bir şey de olmadı. Ayrıca hala kendini kanitlamadigini düşünen weidman düşmanıdır net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrton Senna kullanıcısına yanıt
    weidman düşmanı değilim sadece iyi dövüşen sporcuları severim. Weidman machida karşısında iyi dövüştü kesinlikle bunun aksini demedim zaten. Ben sadece machidayı desteklediğim için onun tarafından yorumladım dövüşü.

defence takedown' la bjj alakası ne bilmiyorum ama strikingte machidanın üstünlüğü yok demişsin ama maç sırasında 2 3 kez istatistikleri verdiler ekrana. Weidman machidanın 2 katı fazla vurdu ancak boş vurdu. Yüzdelere baktığında maç sırasında machida adama daha fazla isabetli vurmuş.

Ayrıca weidman takedownla machidayı yere indirdikten sonra yerde yüzünü dağıttı. Ayakta baktığında sadece ben bir tane iyi bir vuruşunu hatırlıyorum. Onun dışında ayakta en az 2 3 kez bitirme noktasına geldi Machida.

Eğer buna hayır diyorsan belliki biz farklı maç izlemişiz

Son olarak hala kendini kanıtlamadığını net olarak söylebilirim çünkü; Anderson Silva' yla ilk maçında Silva dövüşmedi bildiğin oyun oynamaya çıkmış ringe ve ters bir kontra yedi gitti. 2. maçında zaten biliyorsun ayağı kırıldı. ( Hee diyebilirsinki 2. maçında ilk raundda dövmedi mi okadar diye ancak hatırlatırım silva' nın chael sonnenle olan 2 maçınıda) .

Machida ise bitirme noktasına geldi saldırmadı kendi sonunu kendisi hazırladı.

Ancak yiğidi öldür hakkını yeme iyi bir komple dövüşçü. GSP gibi. Ancak diğer sikletlerin şampiyonlarıyla karşılaştırdığımda UFC kemer şampiyonu olabilecek ve bunu uzun süre sürdürebilecek kapasiteye sahip değil. Bunun adamı sevmememle de alakası yok. Tanımam etmem adamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiRuh1989 -- 8 Temmuz 2014; 15:18:45 >

Evde olmadığım için ayrıntılı yazamayacagim da sadece merak ettiğim bir nokta var

Weidmanda kemer potansiyeli yok diyorsunuz peki merak ediyorum size göre Machida'da var mı? Veya bu classta kimde var? Weidman'ın kendini kanitlamasi için daha kimleri yerden yere vurması gerekir? Pc başında olsam maçı tekrar izleyip daha da detaylı şu bitirme noktası dediğiniz yerleri inceleyeceğim de maçla ilgili Machida'nin son 10 saniyedeki etkisiz atağından başka bir şey hatırlamıyorum. Strikingde birkaç iyi vuruşu vardı 4.roundda ama kondisyonu yetmedi heralde bitirmeye .

Maç öncesi Weidman'in dediği gibi bu class Weidman'in, kemer LHWde dayak yiyen Machida'ya yakismazdi bu saatten sonra.

Son olarak bir tek dileğim var Anderson Silva vs Chris Weidman 3.

• Ayrton Senna kullanıcısına yanıt
    ben zaten machidaya kemeri yakıştırıyorum demedim abicim sadece weidman da öyle herkesi rahatlıkla yenebilecek silva gibi yıllarca domine edecek bir potansiyel yok dedim.

Birde bitirme noktası dediğim maç içersinde 2 3 kez weidman ı ayakta salladı tribünler filan çıldırdı. Tekrar bir izle bence. Hee dayak yemedi mi yerde zaten sürekli yedi o ayrı.

Bende Silvayla 3. maçlarını merakla bekliyorum :)
  • Weidman'da şampiyon potansiyeli var çünkü orta sikletin yetenek havuzu pek de derin değil, bu sebeple uzun yıllar kemeri bırakmayacak diyorum. Kim çıkacak ki karşısına? Vitor'un güreşçilere karşı performansını hepimiz biliyoruz. E TRT de kullanamayacak artık.. Tim Kennedy, Luke Rockhold bunlar rakip olamaz Weidman'a, bir derece Jacare bir şey yapabilir. Mousassi zaten güreşçilere karşı pek iyi dövüşemiyor. Yine geriye Lyoto ve Silva kalıyor. İkisiyle de tekrardan karşılaşacaktır. Ve bu ikisinden sadece Lyoto'nun yenebileceğine inanıyorum Weidman'ı zira Anderson Silva için Weidman'ın stili tam bir kabus.

Bunun dışında Weidman'ın şu an için orta siklette açık ara en iyi dövüşçü olduğuna inanıyorum. Lyoto gibi defansif bir dövüşçüye karşı bu kadar yapabildi. Ha Lyoto 4. round-da biraz daha agresif olsa indirirdi bence. Ama bu bir mazeret değil tabi, indirseydi o zaman. Lyoto en sevdiğim dövüşçü ancak gerekeni yapamadı Weidman'a karşı. Bi daha ki sefere artık

Bu sırada BJ Penn Frank Edgar'a TKO ile yenildi. Kesin olarak emekliye ayrıldı. Buradan The Prodigy'ye saygılarımızı sunuyoruz. Hafif sikleti hafif siklet yapan ve aynı anda 2 siklette kemer sahibi olan iki dövüşçüden biri.

• _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    Ortak şu maçı bi şekilde izlemem lazım. Edgar ne yaptı henüz bilmiyorum ama bir foto gördüm 2 kesik vardı yüzünde bj'nin.

Maç heyecanlı gibi gözüküyor.

• quote:

Ortak şu maçı bi şekilde izlemem lazım. Edgar ne yaptı henüz bilmiyorum ama bir foto gördüm 2 kesik vardı yüzünde bj'nin.

Maç heyecanlı gibi gözüküyor.

Şuradan seyredebilirsiniz

BJ VS Edgar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CHARLOTTE_ -- 8 Temmuz 2014; 21:31:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.