Şimdi Ara

mkv2vob yeni versiyon (tsmuxer gibi transcodingsiz AVCHD) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
2
Favori
21.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında birden fazla avchd klasörünü ayrı ayrı tanıtmanın bir yolu war, bir program sayesinde avchd klasörlerini tek bir HDD içerisinde göstertme yolu mevcut, menuler oluşturuluyor ve 1 e basında 1. sıradaki avchd filmi oynuor, 2 ye basında 2. sıradaki...

ama bu program o kadar teferruatlı ki inanın tek tek kullanmak çok daha seri ve mantıklı olur...

ama işin uzmanı olursanız ve oluşturduğunuz HDD deki avchd leri hiç silmeyip devamlı yeni avchs klasörü eklemeyi düşünürseniz o zaman faydalı bir çözüm olabilir...

bahsettiğim programın linki: (yukarıda da verilmiş zaten)

http://multiavchd.deanbg.com/

ama cidden zor be....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 15 Şubat 2009; 17:06:51 >

• dediğiniz gibi 160'lık diskimi 2ye böldüm.
    140 + 20 yaptım.
    20lik kısmı swissknife programı ile fat32 formatladim ve ps3 diski gördü

bugün de 6,5gblık avchd'ye dönüştürülmüş mkv filmini diskime kopyalayıp ps3ten açmayı deneyeceğim.

herkese çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iski -- 16 Şubat 2009; 10:56:47 >
  • quote:

altyazi ekle dersen programa, transcode yapiyor kesinlikle

Burada bir yanlışlık var, altyazılar transcodingsiz ekleniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iski

dediğiniz gibi 160'lık diskimi 2ye böldüm.
    140 + 20 yaptım.
    20lik kısmı swissknife programı ile fat32 formatladim ve ps3 diski gördü

bugün de 6,5gblık avchd'ye dönüştürülmüş mkv filmini diskime kopyalayıp ps3ten açmayı deneyeceğim.

herkese çok teşekkürler

wayy bee sonuçlarını da buraya yaz dostum ilgiyle bekliyoruz...

bende de xbox dan çıkardığım 20 Gb lik bir HDD wardı ben de ona bakayım bi...
  • Merhaba,

Oluşturulan DVD ler sadece PS3 de mi çalışabiliyor. BD oynatıcıda izleme şansımız olabilir mi? Bilgi verebilirseniz sevinrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisher -- 16 Şubat 2009; 12:17:38 >
  • biri sanki BD oynatıcıda da izleyebiliyorum sorunsuz demişti öyle hatırlıyorum...
  • Umarım öyledir. Uygun bir BD Player aldıktan sonra kaliteden ödün vermeden film izlemek keyifli olur sanırım.
    Yoksa BlueRay film için ödenecek para şu an için astronomik geliyor.
  • haha "kaliteden ödün vermemek" :D reklamları izlediniz :D

şaka bir yana cidden Bluray filmler süper umarım kazasız belasız oynatırlar filmleri...

bu arada sende player war mı almayı mı düşünüyorsun ?
  • bugün 6,5 gb'lık "changling" filmini mkv formatından vob formatına dönüştürdüm.
    mkv2vob programı saatlerce transcode ederek filmi "avchd" klasörüne dönüştürdü.
    heyecanla 20gblık fat32 diskime kopyaladım klasörü.
    doğru ps3'e. taktım. filmi çok başarılı bir biçimde açtı.
    ancak altyazı yoktu !!!
    sorun nerde sizce üstadlar?

1 adım kaldı ha gayret !
  • menuden alt yaı açık mı ?
    film ile alt yazı aynı isimle mi kayıtlı.
    başlıkta arakdaşın anlattıgı bütün ayarları yaptın mı programda
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

menuden alt yaı açık mı ?
    film ile alt yazı aynı isimle mi kayıtlı.
    başlıkta arakdaşın anlattıgı bütün ayarları yaptın mı programda

dostum sanirim "load subtitles from file" seçmeyi unutmuşum !
    şimdi tekrar transcode ediyorum. bu aksam denerim. buraya yazarim

edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iski -- 17 Şubat 2009; 11:24:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zgur

quote:

altyazi ekle dersen programa, transcode yapiyor kesinlikle

Burada bir yanlışlık var, altyazılar transcodingsiz ekleniyor.

Dostum o zaman acikla da biz de ogrenelim. Hangi filmleri cevirdin? filmlerin cozunurlukleri ne idi? transcode= ne secili. never mi, automatic mi? ben 720p filmleri denedim. altyazi ekleyip de transcode yapma dedigim butun filmler 480p modunda oynadi. sende de oyle oynamasin? dikkat ettin mi buna? filmin uzerinde de alttaki kadar siyah bosluk varmi sende? eger yoksa o bosluk 480p de calismis olabilir. Bu cevaplarla bizi bir aydinlatirsan sevinirim. en son 2.4.4 b2 cikmis bu arada. 1536 bitrate li dts sesleri transcode yapmadan oynatabiliyormus artik.
  • bende de alt yazı problemli olmuştu ve birinde altyazı warken diğer filmde altyazı çıkmamıştı ve bunu ne yaptıysam aşamadım...

umarım sen aşabilirsin iski...
  • quote:

Dostum o zaman acikla da biz de ogrenelim. Hangi filmleri cevirdin? filmlerin cozunurlukleri ne idi? transcode= ne secili. never mi, automatic mi? ben 720p filmleri denedim. altyazi ekleyip de transcode yapma dedigim butun filmler 480p modunda oynadi. sende de oyle oynamasin? dikkat ettin mi buna? filmin uzerinde de alttaki kadar siyah bosluk varmi sende? eger yoksa o bosluk 480p de calismis olabilir. Bu cevaplarla bizi bir aydinlatirsan sevinirim. en son 2.4.4 b2 cikmis bu arada. 1536 bitrate li dts sesleri transcode yapmadan oynatabiliyormus artik.

Hocam ayarlari ilk sayfada yazmistim zaten. Transcoding auto da kalsin ki mux edemediklerini transcode etsin. Hayir bende hangi cozunurluklu filmi denersem o cozunurlukte gosteriliyor. Belki sizin indirdiginiz filmin cozunurlugu 1280x420 dir. Eger film 16:9 oraninda degilse, goruntu ortalanmiyor, ekranin en tepesinde gosteriliyor.

• iyi diyorsun da ozgur, hd riplerin bircogu zaten tam 16:9 degil ki. oyle olmasi icin 1280x720 veya 1920x1080 olmasi lazim. bizim indirdiklerimizin cogusu 1280x544 gibi bir cozunurluk. senin ornek verdigin gibi bir cozunurluk yok zaten(1280x420).
  • Valla arkadaşın dediğini bi kere yaptım şu ana kdr 3 film ve 10larca dizi izledim hiç bir sorunla karşılaşmadım
  • ama diziler genelde tv rip olduklari icin tam 16:9 oluyorlar yanilmiorsam
  • quote:

iyi diyorsun da ozgur, hd riplerin bircogu zaten tam 16:9 degil ki. oyle olmasi icin 1280x720 veya 1920x1080 olmasi lazim. bizim indirdiklerimizin cogusu 1280x544 gibi bir cozunurluk. senin ornek verdigin gibi bir cozunurluk yok zaten(1280x420).

Evet biliyorum. Benim anlatmaya çalıştığım, filmin çözünürluüu neyse o kalıyor, ne arttırıyor ne de azaltıyor. Eğer 16:9 değilse, dvdlerde alıştığımız gibi görüntüyü ortalamıyor, yukarı taşıyor.
  • heh iste dostum, dikkat edersen farkedeceksin. filmi ortalamiyor, yukari tasiyor diyorsun ya hani. filmi tumuyle gostermiyor orada. filmin ortasina dogru zoom yapilmis sekilde gosteriyor. yani sagindan ve solundan kesiyor. arti filmin goruntu kalitesi epey dusuyor.
  • quote:

heh iste dostum, dikkat edersen farkedeceksin. filmi ortalamiyor, yukari tasiyor diyorsun ya hani. filmi tumuyle gostermiyor orada. filmin ortasina dogru zoom yapilmis sekilde gosteriyor. yani sagindan ve solundan kesiyor. arti filmin goruntu kalitesi epey dusuyor.

Valla bende öyle olmuyor. Ayrıca programın yazarıda bu durumu açıklamış sitesinde, sadece yukarı taşınıyor diye. Sizin TVnin bir zoom özelliği açık kalmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 18 Şubat 2009; 10:23:47 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.