hmm bende de altyazı problemi war ama açıkçası hiç avchd_me.exe dosyasını silmiyorum...
işin garibi aynı şeyleri yapmama rağmen bir filmde gösteriyor altyazıyı diğerinde göstermiyor deli olacam...
bir de silip deniim dosyayı umarım bir çare olur bu...
teşekkürler öneri için
quote:
AVCHD Me.exe programını indir internetten AVCHD klasörünün içine kopyala çalıştır.sora ok de ve programı sil klasörün içinden ozaman belleği ps3 e takınca direk çarpıya bastığında çıkar karşına ve altyazıda görünür.ok
mkv2vob'da AVCHD_me.exe'ye gerek yok aslında. Ben hiç kullanmadım. tsMuxer'da gerekiyor ama.
benim gözlemlerim şu şekilde avchd klasörü başka klasör altında olmayacak.olduğu zaman direk açılmıyor. AVCHD_me.exe çalıştırılıp silinmeden takıldığındada direk çalışmadı.bu şekilde yaptığım bütün film ve diziler altyazılı ve süper şekilde çalışıyor.
enteresanmış walla dediğim gibi bende tüm işlemleri aynı yapmama rağmen birinde açtı diğerinde açmadı...
açmayanın altyazılarını ise film bittiğinde deli hızlı bir şekilde ard arda gösterdi... garip yani... deneyeyim bi...
Valla program süper çalışıyor fimler olsun diziler osun hepsi izleniyor başka hiç bir programa ihtiyaç duymadan.
Bazı filmleri transcoding yapması gerekiyor o kdr ama hepsini değil. ben x264 slow da yaptırıyorum uzun sürüyor ama sonuca deyiyor
quote:
Valla program süper çalışıyor fimler olsun diziler osun hepsi izleniyor başka hiç bir programa ihtiyaç duymadan.
Bazı filmleri transcoding yapması gerekiyor o kdr ama hepsini değil. ben x264 slow da yaptırıyorum uzun sürüyor ama sonuca deyiyor
Sevindim, bir bende çalışıyor sanmaya başlamıştım :)
cvp verenlere çok teşekkür ederim ps3 te x basınca açılmama problemini çözdüm ancak halaa altyazıyı göremiorum. film başladıktan sonra üçgen ile subtitle ı seçiorum altta "other 1" yazıo seçiyor yani ama ekranda hiçbir değişiklik yok varmı fikri olan? birde bn bu flash diske direk atıorm root klasörü falanmı oluşturmam lazım? yoksa öle bir klasörmü var bnm göremediim?
beyler sorunumu çözdüm çok saolun program süper
arkadaşlar allah hepinizden razı olsun. program süper!
lost dizisini 720p(1.1gb) olarak altyazılı "avchd usb" olarak 1 dakikada dönüştürdüm. avchd klasörünü 2gb'lık flashdiskimin rootuna attım. flashdisk'ten diziyi açtı. kalite güzel. altyazı güzel.
ancak,
sonra klasörü ps3 hdd'sine kopyaladım. hdd'den filmi açtım. altyazı görünmedi.
usb disk'ten altyazı çıkıyor da ps3e kopyalayınca neden çıkmıyor ?
teşekkürler
evet öle bir problem var sadece ps3 hddsine atınca altyazı çıkmıyor ama bunada şükür flashdan izlcez artık belkide bu sorunuda çözerler...
quote:
Orjinalden alıntı: mahlasago
evet öle bir problem var sadece ps3 hddsine atınca altyazı çıkmıyor ama bunada şükür flashdan izlcez artık belkide bu sorunuda çözerler...
peki o zaman örneğin 6,5gblik bir filmi nasil flashtan izlicez?
aynı problem bende de war delirecem resmen...
sırf bu nedenle 4 GB lik USB m vardı yarın 8GB lik alacağım...
forumda sıcak fırsatlar die bir bölüm war bilmeyen warsa orayı takip edin deli güzel fırsatların haberi oluo çok ucuza temin edilebilir...
geçen gün kingstone 8 GB USB 12 YTL idi yau şaka gibi ama bitti sanırsam kampanya... GOLD da idi yanlış olmasın...
Şimd benimde buna söyleyebileceğim bişey yok çünkü ben bu şekilde film izleme olayını öğrendiğimde 2 seçeneğim vardı
1. si ya 16gb lık flash bellek alacaktım 2.si bi harici harddisk alacaktım.
Bende 1. seçeneğin bana pahalıya gelmesinden dolayı hemen hemen aynı fiyata HARİCİ HDD aldım. Ona FAT32 Formatı attım. Buşekilde filmleri seyrediyorum. Bunda da şöyle bişey var Bu formatta HDD sadece 1 film atabiliyorsunuz. Film bitince başka bir film atıyorum. Sonuçta HDD' de 66 GB dönüştürülmüş film ve 1 adette AVCHD formatında filmim bulunuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: erimo
Şimd benimde buna söyleyebileceğim bişey yok çünkü ben bu şekilde film izleme olayını öğrendiğimde 2 seçeneğim vardı
1. si ya 16gb lık flash bellek alacaktım 2.si bi harici harddisk alacaktım.
Bende 1. seçeneğin bana pahalıya gelmesinden dolayı hemen hemen aynı fiyata HARİCİ HDD aldım. Ona FAT32 Formatı attım. Buşekilde filmleri seyrediyorum. Bunda da şöyle bişey var Bu formatta HDD sadece 1 film atabiliyorsunuz. Film bitince başka bir film atıyorum. Sonuçta HDD' de 66 GB dönüştürülmüş film ve 1 adette AVCHD formatında filmim bulunuyor.
renzokuken, 12 liraya çok iyiymiş be abi. kaçırdık.
erimo, hmmm. bende de 160gblik bir harici disk var. ps3'e taktım. görmedi. fat32 format atıp, senin gibi yapayım o zaman erimo öyle mi ?
valla birazx zahmetli oluyor ama Bende çok isterdim şöyle 10*15 filmi PS3 GÖRSÜN sürekli bilgisayarda AVCHD klasörüne film at çıkart. Eğer bir çözümü var ise öğrenirsen haberim olsun.
BU ARADA ARTIK 1080P indiriyorum böylece transcode yapmıyor. Daha net görüntüler veriyor. Burda da şöle bi problem vardı Altyazılar TV nin alt tarafında kalıyor bazen okunmayabiliyor. Bunun için ise ps3 çözünürlüğünü 1080i ye ayarlıyorum Böylece altyazılar ekrana tam oturuyor.
160gb olan harici diskimi bir türlü fat32 formatlayamadım. kaldı ki "fat32 = 32gb kadar destekler" bilgileri okudum.
bu durumda benim 160gb'lık harici diskim bu konuda bir işe yaramayacak. elimde de 2gb'lık bir usb bellek var. napıcaz şimdi ? renzokuken'in tavsiyesi gibi 16gb usb disk mi alıcaz ?
quote:
Orjinalden alıntı: iski
160gb olan harici diskimi bir türlü fat32 formatlayamadım. kaldı ki "fat32 = 32gb kadar destekler" bilgileri okudum.
bu durumda benim 160gb'lık harici diskim bu konuda bir işe yaramayacak. elimde de 2gb'lık bir usb bellek var. napıcaz şimdi ? renzokuken'in tavsiyesi gibi 16gb usb disk mi alıcaz ?
bende de var 160 gb hdd formatlamıştım fat32 , yok öle bişi internette biraz araştır hdd fat32 format atan programlar var ben formatlayalı baya zaman geçti hangi program hatırlayamıyorum birde vistada fat32 format atmak problem oluyor xp olan bir pc de yaparsan daha rahat olur
bende yapamamıştım diski 2 ye böldüm 30gb lık bişr kısmı fat32 yaptım diğer kısmı ntfs
quote:
Orjinalden alıntı: iski
quote:
Orjinalden alıntı: mahlasago
peki o zaman örneğin 6,5gblik bir filmi nasil flashtan izlicez?
şöle ki o 6.5gb lık filmi 2 parçaya bölüp ps3te izleyebilirsin ancak...
programi bende denedim. artilarini ve eksilerini yazmak istedim. en son ver. olan 2.4.4 olani denedim. bd disk olarak olusturunca ekstra olarak avchdme.exe yi calistirmaya gerek yok. kendisi zaten filmin adi\avchd\bdmv klasorlerini olusturuyor. tek yapmamiz gereken avchd klasorunu disari cikarmak oluyor. altyazi sorunsuz turkce karakterler falan. 1280x544 gibi filmleri ekranda ortalayarak, altta ustte siyah bosluk birakarak ve altyaziyi da siyah bosluk uzerinde gosteriyor. tum bunlar cok guzel. tam istedigimiz seyler ancak soyle bir problem var. kac tane film denediysem rahat 10 tane denemisimdir. altyazi ekle dersen programa, transcode yapiyor kesinlikle. transcode=automatic de. filmlerin format proflileri 4.1 ve 5.1 di. transcode=never deyince sip sak yapiyor ama calistirinca 480p moduna geciyor. ekranin ortasina zoom yapilmis sekilde ve film tavana yapismis sekilde gosteriyor 480p de. zaten transcode u otomatik de birakmak gerekiyor. donusturme islemi baslarken program yaziyor. transcode=yes(RES) yani RES=bad resulation. eger transcode yapmazsan 480p de calisacak demek. mecbur kaliyorsun yapmaya. yine saatlerce beklemeye devam. bir de sunu denedim. tsmuxer de kullandigimiz avchdme.exe yi calistirirsaniz bu islemin ustune, o zaman yine tsmuxer de ki gibi yesil bar cikiyor. 3r1c arkadas bu isi cozecek insallah. tsmuxer de de su gibi avantajlar vardi ama, filmi ayri bir dublaj dosyasi ile birlestirme, video ile sesin fps si farkli ise video nun fps sini donusturme esnasinda cevirme gibi cok guzel ozellikleri var. insallah yakin zamanda altyazi ekledigimiz halde transcode a gerek duymadan ps3 te oynatacagimiz bir versiyon yaparlar. saatlerce bekledikten sonra bir anlami yok cunku.