Şimdi Ara

mkv2vob yeni versiyon (tsmuxer gibi transcodingsiz AVCHD) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
21.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

linkini verdigim konuda detaylı anlattık biz olayı , incelemende yarar var

http://forum.donanimhaber.com/m_28661889/mpage_1/key_/tm.htm
  • bende programı kurdum fakat altyazı gözükmedi herşey güüzel ses görüntü fakat bir türlü altyazı yok ..1. sayfadaki linkten indirdim programı ve oradaki resimde gösterdiğiniz gibi yaptım altyazı dosyasını video ile aynı klasöre koydum ayarlardan load subtitle dedim ama olmadı nerde yanlış yaptığımı bilen varmı
  • bozkan arkadaşımızın tavsiyesi ile deneyeceğim. umarım
    txmuxerguiden iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistikv

bende programı kurdum fakat altyazı gözükmedi herşey güüzel ses görüntü fakat bir türlü altyazı yok ..1. sayfadaki linkten indirdim programı ve oradaki resimde gösterdiğiniz gibi yaptım altyazı dosyasını video ile aynı klasöre koydum ayarlardan load subtitle dedim ama olmadı nerde yanlış yaptığımı bilen varmı

bu altyazı işini halledebilen arkadaşlar bi zahmet nasıl yaptıklarını anlatabilirmiherşey tastamam oluyor ama altyazıyı gömemiyorum

• kardes izledigin filmler mkv dosyası ise, mkvmergegui programı ile altyazıyı filme gomersen eger her altyazıyı acarr,
    bunun yanında pc ye k-lite codec pack yuklee,

hallolcakk
  • quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

kardes izledigin filmler mkv dosyası ise, mkvmergegui programı ile altyazıyı filme gomersen eger her altyazıyı acarr,

hallolcakk

sağol kardeş deniyim k-lite codec pack yüklü zaten

aradım bulamadım programı 778 mb diyo bende şüphelenip indirmedim . neyse bıraktım artık hevesim kaçtı uğraşamam tekrardan teşekkürler kagan06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydo67 -- 23 Nisan 2009; 13:41:16 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: byvolcan

benim pcde encoder.exe hata veriyor. program yarıya kadar çalişip hata verip kapanıyor. kardeşimin laptobunda yaptım sorunsuz bir şekilde yaptı. benim bilgisararımda neden olmuyor acaba? formatta attım belki programlar çakişiyordur diye ama düzelmrdi. cevaplarınızı bekliyorum.... şimdiden teşekkürler

Kullanıcı hesabı denetimini devre dışı bırakarak veyaa. Başlat -> Çalıştır -> msconfig -> Araçlar ->UAC'yi devre dışı bırak yolunu izleyebilirsiniz bunu yapmak için de. Tabii yönetici olarak oturum açmış olmalısınız. Bunun dışında program exe'sini sağ tıklayıp özeliklerden güvenlik sekmesinde programın yetkilendirme düzeyini everyone olarak ayarlayıp bu düzeye tüm yetkielri verebilirsiniz.

yada dosyaya gelip sag tıklayıp uyumluluk ayarlarını xp sp2 yaparsan duzelebilir diye tahmın edıyorumm,

yukarıda yazdıklarım vista ıcın gecerlı ona gore , yanı vısta kullanıyorsan yapabılırsınn ;)

ilk once alttakı onerıyı dene sonra yukardakını dene

cevaplarım için çok teşekkürler. fakat sorun devam ediyor daha. mkv2vob programı yarıya kadar çalişiyor. sonra encoder.exe çalişmayı durdurdu diye hata veriyor..
    deniye bileceğim başka çözüm önerilerini bekliyorum.. şimdiden teşekkürler

• sistemde overclock varsa stabil olmamasındanda kaynaklanabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistikv

quote:

kardes izledigin filmler mkv dosyası ise, mkvmergegui programı ile altyazıyı filme gomersen eger her altyazıyı acarr,

hallolcakk

sağol kardeş deniyim k-lite codec pack yüklü zaten

aradım bulamadım programı 778 mb diyo bende şüphelenip indirmedim . neyse bıraktım artık hevesim kaçtı uğraşamam tekrardan teşekkürler kagan06

kardeş pm den ulas ıstersen dosya zaten ufak birsey yaw ole 778mb filann degil,

altyazıları direk gormesı lazım yaww bende goruyor ben her ıhtımale karsı atıyorum ıcıne karakter bozulma sorunu olmasın dıye ( çüğ gibi harflerden bahsedıyorum karakter derken)

program max 1-2 mb bişeydır ;)

• quote:

quote:

quote:

benim pcde encoder.exe hata veriyor. program yarıya kadar çalişip hata verip kapanıyor. kardeşimin laptobunda yaptım sorunsuz bir şekilde yaptı. benim bilgisararımda neden olmuyor acaba? formatta attım belki programlar çakişiyordur diye ama düzelmrdi. cevaplarınızı bekliyorum.... şimdiden teşekkürler

Kullanıcı hesabı denetimini devre dışı bırakarak veyaa. Başlat -> Çalıştır -> msconfig -> Araçlar ->UAC'yi devre dışı bırak yolunu izleyebilirsiniz bunu yapmak için de. Tabii yönetici olarak oturum açmış olmalısınız. Bunun dışında program exe'sini sağ tıklayıp özeliklerden güvenlik sekmesinde programın yetkilendirme düzeyini everyone olarak ayarlayıp bu düzeye tüm yetkielri verebilirsiniz.

yada dosyaya gelip sag tıklayıp uyumluluk ayarlarını xp sp2 yaparsan duzelebilir diye tahmın edıyorumm,

yukarıda yazdıklarım vista ıcın gecerlı ona gore , yanı vısta kullanıyorsan yapabılırsınn ;)

ilk once alttakı onerıyı dene sonra yukardakını dene

cevaplarım için çok teşekkürler. fakat sorun devam ediyor daha. mkv2vob programı yarıya kadar çalişiyor. sonra encoder.exe çalişmayı durdurdu diye hata veriyor..
    deniye bileceğim başka çözüm önerilerini bekliyorum.. şimdiden teşekkürler

baska bir oneride baska bir programla cakısıyor olabılır, belkide vırus programın engellıyordur, yanı herseyı deneyıp beceremedıysen xp kurablrsn yada virus pro.sunu kaldırıp dene, yada sıfırdan formatlanmıs bı makınede baska program , virus programı kurmadan deneyebılırsın, ama codecler olsn yoksa program calısmayabılır ;)

• pm ledim kagan
  • arkadaslar konuyu bastan sona okudum ve filim alt yazılı ps3 izlemeye basladım fakat benim söyle bir sorunum var görüntü plazma ekranın ortasında kücük olarak görünüyor yani sagında solunda altında,üstünde siyah bant olusuyor neden olabilir filimin rezilasyonundan olabilirmi acaba bir yardım lütfen konuya yabancıyızda bir yerde yanlışlık yapız ama nerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: isko35

arkadaslar konuyu bastan sona okudum ve filim alt yazılı ps3 izlemeye basladım fakat benim söyle bir sorunum var görüntü plazma ekranın ortasında kücük olarak görünüyor yani sagında solunda altında,üstünde siyah bant olusuyor neden olabilir filimin rezilasyonundan olabilirmi acaba bir yardım lütfen konuya yabancıyızda bir yerde yanlışlık yapız ama nerde

kardes yasadıgın olay gayet normal bende de aynısı var benım ımzamdakı tv de sinema1 diye bi ekran ayarı var onu yapınca tam sıgdırıyor ekrana;)
    o konuda yapıcak birsey yok, filmlerin tam satır degilse her mkv filmde yapar bunu tam satırdan kastım 720 ve 1080 olmasıdır, yanı 1270x544 gibi filmlerde yada 1920x800 filmlerde o ekran hep oyle olur;)

tv ayarlarına bak ekranı degistirerek ıyı bı ayar bulabırısın ;)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: isko35

arkadaslar konuyu bastan sona okudum ve filim alt yazılı ps3 izlemeye basladım fakat benim söyle bir sorunum var görüntü plazma ekranın ortasında kücük olarak görünüyor yani sagında solunda altında,üstünde siyah bant olusuyor neden olabilir filimin rezilasyonundan olabilirmi acaba bir yardım lütfen konuya yabancıyızda bir yerde yanlışlık yapız ama nerde

kardes yasadıgın olay gayet normal bende de aynısı var benım ımzamdakı tv de sinema1 diye bi ekran ayarı var onu yapınca tam sıgdırıyor ekrana;)
    o konuda yapıcak birsey yok, filmlerin tam satır degilse her mkv filmde yapar bunu tam satırdan kastım 720 ve 1080 olmasıdır, yanı 1270x544 gibi filmlerde yada 1920x800 filmlerde o ekran hep oyle olur;)

tv ayarlarına bak ekranı degistirerek ıyı bı ayar bulabırısın ;)

kagan dostum ben yukarıda belırttıgım duruma bır cozum bulabıldım..

yukarıdada belırttıgım gıbı fılmlerımın cozunurlugu 1280 600 altında oldugunda mkv2vob programı cevırme ıslemını gerceklestırmıyordu..bu olçüdekı fılmlerı tsmuxer ıle cevırebılıyorum ve AVCHD dosyası olarak hdd den gorebılıyorum ps3 te..dırek X bastıgımda fılmı yesıl bant sorunlu gıosterıyor..fakar dısplay all dıyıp stream bolumunden bölüştürdüğü fılm dosyalarında gırdıgımde fılmı yesıl bant sorunsuz ve tam ekran gorebılıyorum..tek sıkıntı fılm 4.3 gb ve bunu 3.9 gb ve baska ıkı parcaya bolmesı fılmın 3.9 gb lık bolumunu ızledıkten sonra gerıye kalan kısmınıda ayrı sekılde aynı yontem ıle ızleyebılıyorum..umarım anlatabılmısımdır..bu anlattıklarım elımdekı cıft dıl secenegıne sahıp fılmde denendı altyazı ıcın denenmedı

• Arkadaşlar, PS3 ve altyazı problemimle ilgili forumu yeni keşfettim ve baştan sona okudum. Burada yazılanların tümünü uygulamama rağmen, çözüme ulaşamadım.

Ve nihayet ps3 'teki altyazı problemimi tesadüfen çözdüm ve aynı sorunu yaşayan arkadaşlarla paylaşayım istedim.

1- Şayet Mkv2vov kullanıyorsak AVCHD Me exe. programına ihtiyacımız yok.
    2- Forumdaki arkadaşların belirttiği şartlar ve seçimlerle "MKV2VOB" programını kullanarak filmimize altyazıyı yerleştiriyoruz.
    3-Gelelim tüm sorunumuzun kaynağına:
    Flashbelleğe attığımız filmimizi ps3'e taktıktan sonra geleneksel "üçgen" ve "information" seçeneğiyle girmek yerine flash belleğimize " X" simgesiyle giriyoruz. ( Böylece filmimiz klasörlere ayrılmayacak- derhal açılacak ve altyazı görülecek )

Sanırım altyazılı izleyen arkadaşlar zaten böyle yapıyordu fakat bu detayı paylaşmayı unuttular:)

Herkese iyi seyirler...

• konuyu hortlatıyorum
    sample cevırdım ses alamadım bır turlu usb den ızleyecegımsecenegını yaptıgımda ses alamıyorum
    ancak dırek fıle olarak ver dosyayı secenegınden gırınce alabılıyorum,fıle olarak aldıgımızda altyazıları gorebılıyormuyuz acaba daha altyazılı cevırmedım
    teşekkürler
  • up up upppppppppppp

arkadaşlar 8 GB ve üzeri filmleri nasıl hallediyorsunuz bana bir açıklayın yau anlayamadım...

20 gb lik external hdd vardı, fat32 formatladım usb den taktığımda ps3 görsün die... yoksa ps3 ntfs de görüyor da yanlış mı yaptım ?

daha sonra avchd usb ye ayarladım, filmi seçtim (final fantasy 8,4 GB) bölme kısmını da fat32 olarak ayarladım ki max 4 bg lik bölümler oluştursun...

ancak film 4 gb den büyük dedi ve avchd sistemi de parçalara ayırmayı desteklemiyor hatası verdi...

siz bu kadar yüksek gb li filmleri bu programla nasıl dönüştürüp izliyorsunuz avchd usb yerine "file" ı mı seçiyorsunuz anlamadım...

son olarak ps3 ün usb den görmesi için fat32 lazım değil mi ??

haber beklemece....
  • Yaa arkadaşlar bu başlık tam 4 sayfa olmuş ve hala nasıl kullanılacağına dair bir bilgi verilmemiş.ve daha bilmeyen arakadaşlarımız var daha hala yazıyorlar nasıl kullanılıyor diye ama kimseden çıt çıkmıyor.konuyu açıyorsunuz madem biraz detaylı anlatında böyle boş kelimeler yazmaya mecbur kalmayalım....
  • Aslinda ilk postta anlatmisim adim adim ayarlariyla birlikte. Sizde ne gibi bir sorun oluyor?

renzokuken: ayarlari ilk posttaki gibi yapmaniz lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 13 Temmuz 2009; 12:48:55 >
  • zgur,

aynen öyle yapıyorum ama orada misal avchd usb diyor ya,

usb flash disk in fat32 formatında olması gerekmiyor mu?

öyle olunca da film 8.4 GB olduğundan fat32 ye de ancak 4 gb lik büyüklükte veri kopyalanabildiğinden hata veriyor...

acaba diyorum ki,

harici disk i fat32 yerine ntfs yapsam usb den bağladığımda ps3 görür mü gene de ??
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.