Şimdi Ara

MK1 MK2 MODİFİKASYON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Arkadaşlar ben 18 yaşında üniversite sınavına hazırlanan bir ögrenciyim.Allah'ın izni ile sınavdan sonra direk ehliyete yazılıp ehliyet almak istiyorum.Ehliyetimi aldıktan sonra araba direk araba alacağım.
    Araba olarak Mk1 ya da Mk2 alıp toplamak istiyorum fakat internetten biraz araştırma yapınca Mk1 toplarken parçaların bulunmadığını ve çok masraf çıkardığını duydum bu doğru mudur?Bu sorunun cevabını sizden almak isterim.Her ne ise...

Ben de bunu duyduktan sonra Mk2 fiyatlarını araştırdım 4 milyara Mk1 var iken Mk2 ler neredeyse iki katı fiyata satılıyor.
    Sizece Mk1 ucuza alıp toplayayım mı yoksa Mk2 alıp onu mu toplayayım kararsız kaldım

Not:Mk1 daha çok hoşuma gidiyor ama masrafı çok olur diye korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracı aldıktan sonra yapmak istediklerimin listesi:

1.Aracın motorunu komple detaylı bir şekilde temizleyip eskiyen parçaları değiştirmek

2.Turbo takmak

3.Emme manifoldu ve egzoz manifoldunu performans tipi yapmak (Aluminyum tercih edeceğim)

4.Egzoz tesisastını komple değiştireceğim ve performans tipi yapacağım

5.Gerekleri modifiyeleri yapmak için motoru gereken dayanıklılığa ulaştıracağım

6.Açık hava filtresi takacağım vs.

Anlayacağınız üzere aracın motor kısmıni halletmek önceliğim olacak ardından estetik kısmına geçmek istiyorum.Sonra frenler,yaylar falan filan değiştirilecek sizce çok mu masraflı olur Mk1 için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgzozBorusu -- 14 Şubat 2018; 22:22:2 >
  • geçen seneki halimsin farkımız ben tosbağ toplamayı düşünüyordum. Üni sınavına girdim direk ehliyet sınavına sonra aldım ehliyeti fakat atladağım şey param yoktu sizde bana benzemeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Vosvos'lar da çok tatlı araçlar.Param olsa piyasadakı bütün hurdaları toplardım ama fakirliğin gözü kör olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgzozBorusu -- 14 Şubat 2018; 14:49:34 >

• EgzozBorusu kullanıcısına yanıt
    mk1 mk2 de ucuz değil ki hocam. Bence tosbağ deneyin farklı bir havası olur ilerde hızlı birşeyler toplarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

mk1 mk2 de ucuz değil ki hocam. Bence tosbağ deneyin farklı bir havası olur ilerde hızlı birşeyler toplarsınız

Hocam benim burdaki amacım motoru yüksek bir beygire ulaştırmak ve bunu tosbağada yapabilir miyim?Yapabilirsem neden olmasın sonuçta gideri olan bir araç.Bir de parçası bulunurmu ucuza acaba?

• benim tavsiyem düşük bütçe ile yüksek beygirli araç işine girmemeniz çünkü motora el atsanız freni elektriği falan fazla maliyetli. Orjinal bir tosbağ toplarsanız en azından sorunsuza yakın olur yüksek beygir olmaz ama

• ayrıca turbo takmak hani biraz sıkar ha deyince takılacak birşey değil

• kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Aç gezerim yine de parça parasını çıkarırım.Bi kere kafaya koydum ben

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-subaru-impreza-2.0-motor-520519009/detay

Mesela bunu kaplumbağaya koysam süper olmaz mı ?

• herhangi bir konuda imkansız demeyi sevmem fakat swap işini turbo işini çok basite alıyorsun gibime geliyor. Sanayide tanıdığın olmayı geçtim bu işle uğraşan eskiden tecrübeli kişiler bulmalısın ki ciddi ücretleri vardır

• Hocam açık konuşmak gerekirse ben daha önce hiç bir arabanın kaputunu dahi açmadım.Kiminle konuştuysam herkes "Bu işlerden vazgeç","Öyle kolay değil bu işler" gibi cevaplar aldım.Hali ile bende vazgeçmek zorunda kaldım.Uzun lafın kısası restorasyon işi yatar...

Bende Honda İntegra 1.8 fiyatlarını araştırıyorum.Temizinden bulursam alacağım.

• mk1 mk2 lere 1.8t çok güzel swaplanıyor.Elin anahtar tutmuyorsa tanıdığın yoksa bulaşma bu işlere adamı yolarlar.hem parasal açıdan hem ruhsal acıdan.Senin hayalinde mk1 ler ortalama 40-50.000 tl arasına toplanıyor haberin olsun.
  • öyle araba toplayacağım demekle araba toplansa keşke. bu işler için ya kendin bu işlerden anlayacaksın elinden gelecek, sanayici olacaksın ya da sanayide ahbabın olacak. eğer bunlardan üçü de geçerli değilse maalesef sanayide bir güzel hem vaktinizi hem de yüklü miktar paranızı alırlar. aylarca sanayiye gider gelirsin, parça beklersin, parça gelir ama uygun değildir bi daha beklersin vs. vs. sıkıntılı işler yani bunlar. ve her şey bittiğinde de aracın sorunsuz olmaz sıkıntıları devam edebilir. çünkü muhtemelen bulacağın usta usta değildir. deneme yanılma yöntemiyle halleder bir çok şeyi.
    kısacası eğer yukarda saydıklarım geçerli değilse bu sevdadan vazgeçin. anladığım kadarıyla hiç sanayiye gitmemişsiniz, sanayi kültürüne ve ortamına uzaksınız. baya pişman olursunuz benden demesi.
  • Simdi bircok prosedur var. Baslangic olarak motor hacminin %20sine kadar gecebilirsin proje cizdirip ruhsata isletebilmek icin motor gucu daha da cetrefilli. Bunun muaynesi var muaynede illaki hep pruz cikar. Hesapladigin butcen neyse bir o kadar daha masraf cikacaktir. Herkesin zevki farkli ben senin yerinde olsam elimdeki butceye uygun keyifle binebilecegim bir arac bakardim.

Ek olarak herseyi hallettin diyelim araci istedigin gibi yapmak icin cok zaman gerekli o kadar bekleyecegini hic sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcandmt -- 17 Şubat 2018; 17:46:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.