Şimdi Ara

Mitsubishi legendera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar mitsubishi elektrik kesif ekibini cagirdim 28.5 metrekare kuzeybati cephe 4.kat uzerimde yalitimli cati siltesi mevcut bina yeni vede izolasyonlu odada 4 kanat tam boy cam var bir adet bu odaya 12000 btu onerisinde bulundu istesigim urun legendera idi 12000 btu yeter dedi ben israrla oda kapisi hic kapanmayacak desemde oda israrla 12000 seni ihya eder deyip durdu asli varmidir bu dediginin konu hakkinda yardimci olursaniz memnun olurum.yer kocaeli kartepe

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hocam Legendera'nın teknik özelliklerine bakarsanız 12'lik olanı yani 3,5kw gücünde olan iç ünitelerinin çok yüksek kapasitelerde çalışabildiğini görebilirsiniz. 9-12-18'lik klima her markanın her ürünü için geçerli değil aslında. Bende de Kirigamine serisi var, Legendera'ya çok benziyor. Oturma odam 30 metrekare güney batı cepheli ve çok fazla cam var. Evimizde yalıtım var, ara kat ve soğutma için kullanıyorum. Keşfetteam'e ısrarla buraya 18'lik daha mantıklı olmaz mı diye sordum. Onlar da ısrarla 12'lik takmayı teklif ettiler. Gereğinden fazla büyük klimanın da tüketimi arttırdığını ve verimli iklimlendirme yapmadığını söylediler. Yanıltan ısı gibi bir şeyden bahsetmişlerdi. Dedikleri gibi 12'lik taktık 30 metrekarelik odaya. 28 derecede kullanıyorum ve performansından inanılmaz memnunum. Zaten iç ünitenin ağırlığına bakarsanız ne demek istediklerini anlarsınız. Legendera'nın 12'lik klimasının iç ünitesi 15.5 kg, Enviro modelinin iç ünitesinin ağırlığı 10.5 kg, Vestel marka bir klimanın iç ünitesinin ağırlığı 7,4 kg. Bu ağırlık bakır borulardan kaynaklanıyor ve performansa doğrudan yansıyor.

    Sizin alacağınız model Mitsubishi Electric'in en üst seri cihazı ve bence 12'lik sizi kesinlikle mutlu eder. Kaldı ki bana şöyle demişlerdi, eğer ısıtma veya soğutmada cihaz yetersiz gelirse ücretsiz söküp 18'liği takacağız ve aradaki fiyat farkını da almayacağız. Ama çok şükür buna gerek olmadı. (:




  • 12.000 BTU bence de ucu ucuna yeter ancak 15.000 BTU modele bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Cok sagolasin verdigin cevap icin bi soru daha sormak istiyorum sarfiyat ne durumda ben 24 saat kullanmak istiyorum faturaya ne yansir madem ikiz urun gibi bunlar yine satici net bisey soyleyemesede 70/80 civari dedi kaldiki ben isiyi 23.5/24 yaparak kullanmayi dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasindizman Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bilgi paylaştıkça çoğalır. Alacağınız klimanın SEER değeri 9.5 hocam. Bu değerde piyasada klima yoktur desem sanırım yanılmam. Isıtmada ve soğutmada A+++ enerji sınıfına dahil bir iç ve dış ünitesi var. Yani 12.000 bTu gücünde olup da en az sarfiyat yapan birkaç klimadan biridir bu. Ben birden fazla klimayı dönüşümlü vs. kullandığım için bir klimanın bir ayda ne kadar sarfiyat yapacağını net ölçemiyorum. Ama emin olun sizi üzecek bir tüketim yapmaz. Tahminimce 7/24 hiç kapatmazsanız bir ayda en fazla 60-70-80 TL gibi bir şey yansır faturaya. Yani evinizin yalıtımı, katı, cephesi, ısı yayan ocak vs. kullanımlarınıza göre 60 ile 80 arasında değişir. Bunu yaparken size sunduğu konfor ve teknolojinin üst düzey olacağını unutmayın. Odada sizin nerede oturduğunuzu termal gözle algılayıp oraya üflemeyecek yapay zekaya sahip (veya isterseniz doğrudan size üfleyen), doğal rüzgar esintisini 19 desibel gibi bir sessizlikle yapabilen bir klima bu. Ben en çok virüs ve bakterileri öldüren ve içerideki havayı temizleyen filtrelerini önemsemiştim küçük çocuğumuz için. Ayrıca wifi kontrolü falan da çok güzel, tek eksiği MelCloud üzerinden tüketimi görememek. Sonuç olarak bu kadar konfor ve teknolojik özelliği bu kadar az tüketen bir klimanın sunacak olması bence sizi ziyadesiyle mutlu edecektir hocam. Saygılar.




  • bu klimanın fıyatı nedir? onlıne satılan yer yok mu hiçbir sitede fıyat ve satıs bulamadım 9000 ve 12000 fiyatını merak ettim
  • noname0056 kullanıcısına yanıt
    Sitelerde bende bulamadim 9500 tl fiyati bayide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Bendede ufak iki cocuk var biri 3 aylik digeri 30 aylik buyuk olan yaramaz direk klimanin altina kendini sabitle er hasta olur diye sensor olayina tav oldum ev halki gozden kacirirsa en azindan makina kanatlari uflemeyi baska yone cevirirde hasta olmaz umidiyle vede dediginiz gibi filtre olayi cok muhim zaten cocuklar olmasa bu kadar ayrintili bi klimaya girmezdim.cok tesekkur ederim tekrar bilgi ve fikirler icin.bu arada siparisi verdim 8 haziran gelip takacaklar dis uniteden gelen boru devreleri ici. Saklama kanallarida varmis oda siritmaz gozume iyi bir ayrinti firma icin. Sagolsunlar onlar vermeseydi zaten ben alacaktim.cok para verdik ama deger insallah hayirlisi bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasindizman Y kullanıcısına yanıt
    Ailemde 3 adet Krigamine - R410 (2x9000 btu 16m2 - 1x12000 btu 26m2) ve 1 adet Daikin Emura - R32 (9000 btu 12m2) kullancısı olarak sensörler çok teknolojik değil. Savaş uçaklarındaki hedefi takip eden bir sistem gibi düşünmeyin. Oda içerisinde yer değiştirince soğuk hava sürekli insanı takip edecek diye bir şey yok. Bence sensör biraz bu cihazların farklı görünmesini ve segment belirlemesi için kullanılmış geliyor.

    Klima performansı olarak Krigamine soğutmada çok hızlı tepki veriyor. 24C ayarlı 30-35 dakika sonra 24 derece rahatsızlık vermeye başlıyor. Gün boyunca klimanın çalıştığı odada kalınca vücudumun soğudunu hissediyorum.
    Emura için aynı şey geçerli değil. Emura 24C ayarlı kullandığımda oda kapısını açıp içeri girdiğimde içeride nemli serin hava hissi ile karşılaşıyorum. Nemli hava odada sanki 6-7 kişi varmışda nefesinin ve vücutlarının nemi hava geziyormuş gibi oluyor. Böyle olunca Emurayı 23 ve altında kullanmak zorunda kalıyorum. 11 yıllık bina ve yalıtım yok. Pencereler standart boyda.

    Legendera performans olarak Krigamine ile aynı sonuçları verir. İki markayıda deneyen biri olarak Daikine verdiğim paraya üzülüyorum. Daikini alırken R32 gazı için tercih etmiştim.


    Klimanızı iyi günlerde kullanın.




  • Merhaba hocam. Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum. 12000 btu. 9500 lira fiyat peşin mi yoksa taksitli mi? Bir de fiyatı nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astennu -- 15 Temmuz 2020; 12:47:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En uygun satın alma zamanı ne zaman oluyor , bende bu klimayı taktırmayı düşünüyorum fakat fiyatlar sorun.Güncel fiyat alanlar yeşillendirsin bu veya benzer modeli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narc0s3

    En uygun satın alma zamanı ne zaman oluyor , bende bu klimayı taktırmayı düşünüyorum fakat fiyatlar sorun.Güncel fiyat alanlar yeşillendirsin bu veya benzer modeli

    Merhaba. Bu dönemde yorum yapmak maalesef çok zor.


    Eskiden kampanya zamanları vs. kestirilebiliyordu.


    Şimdi pandemi+ekonomik sorunlar (döviz hareketliliği)+kısıtlama sonucu aksayan ticaret vs. bu sebeplerden ötürü fiyatlar çok dengesiz durumda.


    Ama şu an için yorum yapmamız gerekirse,imkanınız bütçeniz varken alın. 3000-5000TL aynı klimaya fazla vermeniz ihtimaller dahilinde. Şu an skala hep yukarı seyrediyor,fiyatlar zam üstüne zam kazanıyor.


    Saygılarımla...

  • Merhaba, konuyu tekrar hortlatmış oluyorum ama yakın zamanda klima almak istiyorum fiyatı hakkında hiçbir fikrim olmayan tek ürün legendera kaldı. yaklaşık 40 - 45 m2 açık mutfak ve üst kata çıkan bir merdiven olan salonuma klima düşünüyorum. Daikin 18lik shira düşünmüştüm ilk olarak ancak legendera da çok güzel ve bütçem yeterse almayı düşünüyorum. nisan 2022 itibarı ile İzmir için kabaca fiyat verebilecek bir arkadaş varsa seve seve görüşürüm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.