Şimdi Ara

Arkadaşlar hava serinleticiler nasıl alf vs yoksa midea mı almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
13.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HSR 1220 WB HAVA SERİNLETİCİ

    Multifonsiyon Hava Soğutucu 3in1 (Soğutma, Temizleme, Nemlendirme) -Kaplama alanı 30 m2 -Midea Plazma İyonizer -3D Rüzgar salınımı -Anti bakteriyel kaplama -Korozyona dayanıklı yıkana bilir FullHD filitre -LED kontrol paneli

    midea

    fiyatı 195 tl

    Alf EPIV-01 Portatif İyonizerli Hava Serinletici

    *120 Watt *Soğuk hava üflemesi *İyonizer özelliği *3 farklı şekilde ve hızda “doğal rüzgar” üfleyebilme *5.5 litrelik geniş su haznesi *12 saate kadar programlanabilme *LED ekran *Uzaktan kumanda

    bunları hangisi daha verimli çalışır eski vantilatörlerden çok bıktım daha kullanan arkadaş varsa hangisini alabilirim


    alf

    Not : Evde bebek var (astım hastası) :) :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy84 -- 20 Haziran 2014; 21:24:08 >







  • enemy84 kullanıcısına yanıt
    Nemli bölgelerde işe yaramaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemy84

    HSR 1220 WB HAVA SERİNLETİCİ

    Multifonsiyon Hava Soğutucu 3in1 (Soğutma, Temizleme, Nemlendirme) -Kaplama alanı 30 m2 -Midea Plazma İyonizer -3D Rüzgar salınımı -Anti bakteriyel kaplama -Korozyona dayanıklı yıkana bilir FullHD filitre -LED kontrol paneli

    midea

    fiyatı 195 tl

    Alf EPIV-01 Portatif İyonizerli Hava Serinletici

    *120 Watt *Soğuk hava üflemesi *İyonizer özelliği *3 farklı şekilde ve hızda “doğal rüzgar” üfleyebilme *5.5 litrelik geniş su haznesi *12 saate kadar programlanabilme *LED ekran *Uzaktan kumanda

    bunları hangisi daha verimli çalışır eski vantilatörlerden çok bıktım daha kullanan arkadaş varsa hangisini alabilirim


    alf

    Not : Evde bebek var (astım hastası) :) :)



    Kardeşim ben geçen yaz çok araştırdım bu tür serinleticileri ama alamadım.Benim bulduğum ve fiyatı biraz pahalı ama benim beklentilerimi katrşılayacak türden işte link:
    Simfer HSD-1800 Hava Soğutucu;

    https://www.deveyuku.com/kategori/isitma---sogutma.aspx

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/hsd-1800-hava-sogutucu-simfer-vantilator-en-ucuz-fiyatlari,63236.html



    KARDEŞİM ALIRDA KULLANIRSAN YORUMLARINI EKSİK ETME.




  • arkadaşlar bu ikilemde bende kaldım, midea kullanan var mı?
  • konu hortlattığım için üzgünüm ama kullanan olduysa lütfen paylaşın . Kapalı oda olmasa da belki balkon için düşünüyorum .
  • Arkadaşlar bu portatih hava soğutucuları ben de araştırıyorum. Ankara'da yaşıyorum ve yeterli olur diye düşünüyorum. Yalnı hangi marka almam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var. Piyasada raks, midea ve simferin ürünleri mevcut. Hangisi daha kalitelidir? Garantisi servis ağı falan iyi midir?
  • s_hakan_guler S kullanıcısına yanıt
    Bugun gittigidiyor uzerinden 459 TL kargo dahil Simferin HSD 1800 urununu teslim aldim. Bayagidir bende sizin gibi ne aliyim diye arastiriyordum. Hava sogutucumu yoksa , Buharli Ionizer Vantilatormu diye.

    Tecrubelerimi soyle paylasiyim

    - Mobil Klima teknolojisi cidden sikintili. Gurultulu , Cok elektrik harciyor , sicak hava cikisi problem. Ve Pahali.
    - Su Buharli Vantilatorlar , serinlik etkisi yaratiyor ama balkon acik havagibi yerler icin daha dogru bir secim. Evde heleki salon gibi elektronik esyalarin ve parkenin oldugu bir yerde tavsiye edilmez. Olusan su buhari cihaz omrunu olumsuz etkiliyecektir.

    Simferin urunu ozelikle ABD nin bati yakasi gibi rutubetin dusuk fakat sicakligin yuksek oldugu bolgelerde normal klimadan daha cok tercih edilen bir urun. Ingilizcesi Evaporative Cooler olarak geciyor. Bal petegi filtresi veya ozel dogal ahsap filtesi (En iyisi ahsap filtre ama TR de bulamadim ) kullaniliyor.

    Benim evimde en buyuk sorun klima takmaya cok musait degil. Salonum ogleden sonra saat 16-19:00 arasinda direk gunes aliyor ve tavandan tabana kadar cam oldugundan sera etkisi ile salon durulmaz hale geliyor.


    Cihaz ABD de satilan model ile bire bir ayni. Simferin zaten kendi uretmedi asikar ama en azindan ABD ye ihracat yapacak kadar duzgun bir cinli firma bulmus.

    Yurt disindaki model bu

    https://www.amazon.com/NewAir-AF-1000R-Portable-Evaporative-Cooler/dp/B00KOHMRA0

    NewAir AF-1000R Portable Evaporative Cooler

     Arkadaşlar hava serinleticiler nasıl alf vs yoksa midea mı almalıyım

    Yuksek su hacmi var yaklasik 20 lt , araba kullugu gibi bir gozden suyu direk boca ediyorsunuz. Ayni yerden buz takviyesi yaparsaniz daha cabuk serinlik aliyorsunuz.

    180 W gucunde arac klimasi gurultusunde calisan guclu bir motoru var. Ses yapiyor ama rahatsiz edici diyemem. Heleki evde TV yada Radyo aciksa pek duymuyorsunuz bile. Bu guc onemli salon biraz buyuk ise hava doldurmuyor.

    Ionizer ozelligi ile odadaki havayi daha temiz ve ferah hissini sagliyor.

    Ayni klimalardaki gibi salinim ozelligi var. Cogu urunde bunu gormedim mesala.

    Sogutma ve normal hava ufleme ozelligi var. Arada bariz fark var. Urun cidden havayi sogutuyor.

    Salonda urunu tam ortaya koydum , cam hafif acik salon kapisi hafif aralik su anda ve en azindan terlemiyorum.

    Alisveris merkezlerine girdiginiz o sahane klima etkisini beklemeyin. Bu urun havayi serin tutuyor. Benim gibi klima takacak yeri olmayan ve klima dan rahatsiz olan biri iseniz bu urun gayet basarili.

    Rutubeti yok yuksek olan Antalya , Mersin gibi yerlere tavsiye edilmez. Oranin tek cozumu klima. Ama ozelikle sizin gibi Ankara ve ic bolgede yasayan rutubeti dusuk bolgeler de cok daha iyi sonuc aliyorsunuz , Evini bununla serinleten yurt disi videolarini gordum.

    Urun ayrica oda sicakligini gosteriyor. Bu odadaki sicakligi takip etmenizi sagliyor.

    Icinde su yokken hayli hafif bir urun. Uzaktan kumandasi gayet basarili

    Ben salonda ciddi fark gordum. En azindan hamam daki gibi terlemiyorum oturabiliyorum. Bu paraya gayet iyi bir urun

    Uzun yazinin ozeti olarak tavsiye edermiyim , evet ederim.




  • Çok teşekkür ederim. Her konuya değişmişsiniz. Çok faydalı bir açıklama oldu. Baya araştırmış olmalısınız ben de bir iki gündür bakıyorum. Bir arkadaşta honeywell in cs10xe diye bir modeli var memnun olduğunu söyledi fakat ufo garantisi altında olduğunu öğrendim ufo hakkında da son zamanlarda iyi şeyler söylenmiyor bu nedenle garanti servis konularından dolayı emin olamadım açıkcası. Simfer bu konuda nasıl acaba? Servis ağı Türkiye de başarılı mı biliyor musunuz. Bir de son olarak sizin yorumunuzdan önce rowentanın yeni nesil vantilatörlerinden almaya karar vermiştim. 150 lira civarında ücreti var. Aradaki farka bu ürün sizce değer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_hakan_guler S kullanıcısına yanıt
    Bayagi arastirdigim dogru , genelde bu tip bilgileri yurt disi forumlardan arastiriyorum, orda ki kullanici malesef bizden daha bilincli, hali ile yorumlarda daha gercekci.

    Honeywell CS10xe bir yatak odasi veya cocuk odasi icin uygun lakin salon icin uygun degildir. Motor gubu 100 W bu da kompresor gucunu dusurur. Ufonun web sitesinde de onerilen 18 m2 diyor.

    35 m2 bir salona 180 W bir zar zor yeter iken 100 W o salonu tabiri caiz ise Gidiklamaz bile.

    Urun hem pahali hemde ihtiyaclarinizi karsilamaz.

    Aslina bakarsaniz her havalinda gibi Su sogutmali sogutucularinda hesap kitabi belli .

    Asagidaki link tu nasil hesaplandigi var
    http://www.haveacoolday.com/docs/default-document-library/2011/04/26/Useful%20Evaporative%20Cooling%20Formulas%20ATEC%202011.pdf?Status=Master

    Ama inanin uygun fiyata zaten 180 W veren tek firma Simfer oldugundan pek hesap kitap durumu da yok.

    Urun bana kargolanir iken Swing yani salinim ozelligi yapan sistem yerinden cikmis , dogru calismiyordu. Bu sabah bana en yakin servise gittim. Hemen ilgilendiler, tamir edip sisteme islediler. BIr imza attim 1 saat icinde ciktim. Ama urun genel olarak kaliteli , pek sorun cikaracak gibi durmuyor ve cok basit bir sistem uzerine kurulmus.

    Bu linkte bizim cihazi tam olarak anlatan bir yazi var

    http://www.air-n-water.com/evaporative-cooler-size.htm

    Cihaz dedigim gibi ABD pazarina girmis ise inanin kotu demek zor olur.

    Rowentanin urunu gordum bildiginiz vantilator.

    Bu urunun gozunden buz ekliyorsunuz , daha cabuk sogutuyor. Suyun icine az miktarda oda kokusu sivisindan eklerseniz odanin ici harika kokuyor. Ayrica ionizer etkisi var. Benim gibi alerjik insanlar icin iyi bir ozellik. Ben urunden ciddi memnunum, dedigim gibi Pig time olan 18-19 arasi artik salonda oturabiliyorum. Bugun odanin ici en yuksek 28 derece idi cihazdan bunu olcuyorum, ve hic terlemedim.

    Bence gayet iyi cihaz almanizi tavsiye ederim.




  • zeda3000 Z kullanıcısına yanıt
    Açıklmalarınız çok teşekkür ederim çok faydalı oldu. Son olarak teknosada dijitsu diye bir ürün satılıyor o marka hakkında bir fikriniz var mı? Ürünün arkasında teknosa olduğu için garanti konularında sorun yaşamam diye düşünmüştüm. Ama sizin açıklamalarınızdan sonra simferi alacağım muhtemelen. Siz nereden ve ne kadara aldığınızı da paylaşabilir misiniz?
  • s_hakan_guler S kullanıcısına yanıt
    Size ozelden yazdim

    Bu arada yanlis anlama olmasin hic bir teknoloji magzasi buna teknosada dahil urunun garantisi konusuna karsimaz. Urunu 15 gun icinde teknoloji magzasina iade edebilirsiniz bu sizin yasal hakkiniz bunu gittigidiyor da veriyor. Ama ariza oldumu aldiginiz markanin servisine gidersiniz teknosaya degil. O yuzden bir urunu teknosanin satiyor olmasinin hic bir baglayiciligi yoktur. Tek onemli olan aldiginiz yerin faturasinin garanti sartlarina uyumlu olmasi. Bazi firmalarin satis yetkisi yok ama el altindan satiyor spot almis urunu. Onlarin faturasi malesef garanti kapsamina girmez
  • zeda3000 Z kullanıcısına yanıt
    Anladım. Yardımlarınız ve sabrınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun. İnşallah kullandıkça sizi hatırlar ve dua ederim. Hayırlı kandiller dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeda3000

    Bugun gittigidiyor uzerinden 459 TL kargo dahil Simferin HSD 1800 urununu teslim aldim. Bayagidir bende sizin gibi ne aliyim diye arastiriyordum. Hava sogutucumu yoksa , Buharli Ionizer Vantilatormu diye.

    Tecrubelerimi soyle paylasiyim

    - Mobil Klima teknolojisi cidden sikintili. Gurultulu , Cok elektrik harciyor , sicak hava cikisi problem. Ve Pahali.
    - Su Buharli Vantilatorlar , serinlik etkisi yaratiyor ama balkon acik havagibi yerler icin daha dogru bir secim. Evde heleki salon gibi elektronik esyalarin ve parkenin oldugu bir yerde tavsiye edilmez. Olusan su buhari cihaz omrunu olumsuz etkiliyecektir.

    Simferin urunu ozelikle ABD nin bati yakasi gibi rutubetin dusuk fakat sicakligin yuksek oldugu bolgelerde normal klimadan daha cok tercih edilen bir urun. Ingilizcesi Evaporative Cooler olarak geciyor. Bal petegi filtresi veya ozel dogal ahsap filtesi (En iyisi ahsap filtre ama TR de bulamadim ) kullaniliyor.

    Benim evimde en buyuk sorun klima takmaya cok musait degil. Salonum ogleden sonra saat 16-19:00 arasinda direk gunes aliyor ve tavandan tabana kadar cam oldugundan sera etkisi ile salon durulmaz hale geliyor.


    Cihaz ABD de satilan model ile bire bir ayni. Simferin zaten kendi uretmedi asikar ama en azindan ABD ye ihracat yapacak kadar duzgun bir cinli firma bulmus.

    Yurt disindaki model bu

    https://www.amazon.com/NewAir-AF-1000R-Portable-Evaporative-Cooler/dp/B00KOHMRA0

    NewAir AF-1000R Portable Evaporative Cooler

     Arkadaşlar hava serinleticiler nasıl alf vs yoksa midea mı almalıyım

    Yuksek su hacmi var yaklasik 20 lt , araba kullugu gibi bir gozden suyu direk boca ediyorsunuz. Ayni yerden buz takviyesi yaparsaniz daha cabuk serinlik aliyorsunuz.

    180 W gucunde arac klimasi gurultusunde calisan guclu bir motoru var. Ses yapiyor ama rahatsiz edici diyemem. Heleki evde TV yada Radyo aciksa pek duymuyorsunuz bile. Bu guc onemli salon biraz buyuk ise hava doldurmuyor.

    Ionizer ozelligi ile odadaki havayi daha temiz ve ferah hissini sagliyor.

    Ayni klimalardaki gibi salinim ozelligi var. Cogu urunde bunu gormedim mesala.

    Sogutma ve normal hava ufleme ozelligi var. Arada bariz fark var. Urun cidden havayi sogutuyor.

    Salonda urunu tam ortaya koydum , cam hafif acik salon kapisi hafif aralik su anda ve en azindan terlemiyorum.

    Alisveris merkezlerine girdiginiz o sahane klima etkisini beklemeyin. Bu urun havayi serin tutuyor. Benim gibi klima takacak yeri olmayan ve klima dan rahatsiz olan biri iseniz bu urun gayet basarili.

    Rutubeti yok yuksek olan Antalya , Mersin gibi yerlere tavsiye edilmez. Oranin tek cozumu klima. Ama ozelikle sizin gibi Ankara ve ic bolgede yasayan rutubeti dusuk bolgeler de cok daha iyi sonuc aliyorsunuz , Evini bununla serinleten yurt disi videolarini gordum.

    Urun ayrica oda sicakligini gosteriyor. Bu odadaki sicakligi takip etmenizi sagliyor.

    Icinde su yokken hayli hafif bir urun. Uzaktan kumandasi gayet basarili

    Ben salonda ciddi fark gordum. En azindan hamam daki gibi terlemiyorum oturabiliyorum. Bu paraya gayet iyi bir urun

    Uzun yazinin ozeti olarak tavsiye edermiyim , evet ederim.

    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Kardeşim 1 yıldır böyle bir ürün alacağım hala karar veremedim.Bugün yine araştırayım dedim yorumlar için sizin yazınızı okudum ve beni almaya ikna etti.Size şunu sormak istiyorum SİMFER haricinde 2 tane daha ürün var 1.si RAKS firmasınında bir modeli var 3-4 yorum buldum gürültülü çalıştıklarından şikayetcilermiş.2.si ise Honeywell CL30XC Serinletici bu ürün hakkında kafamda tek soru işireti pencere ve kapının açık olarak çalışması + fiyat bakımından biraz yüksek olması. SİMFERİ ALMADAN bahsettiğim 2 ürünüde inceleme fırsatı buldunuzmu?Bu arada ERZİNCAN da ikamet ediyorum nem oranı olmadığından bu ürünler tercih sebebim.

    http://www.hepsiburada.com/raks-boreas-130-iyonizer-10-lt-su-tankli-hava-sogutucu-pm-evraksboreas130

    http://urun.n11.com/klima/honeywell-cl30xc-serinletici-P110039537



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.N.E.Y.H. -- 14 Temmuz 2016; 11:27:46 >




  • A.N.E.Y.H. kullanıcısına yanıt
    Iyi gunler

    Raks urunu hic konusmayalim bence 130 W gucunde pek ise yaramaz. Soyle dusunun bir motorun hava basma gucu ne kadar kuvvetli ise en dusuk devirde o kadar cok hava basar bu da size en dusuk devirde maksimum serin hava alma imkani saglar. Klimadaki BTU da ayni mantiktir sonucta. Bir nevi kompresor gucu olarak dusunun bunu

    Honeywell iyi urun 230 W deniyor. Baktignizda altindaki su haznesi komple cikiyor. Arti ozelikleri hayli yuksek bir urun. Ama 930 TL den bahis ediyorsunuz. Simfer en mukemmeli degil ama bence gayet basarili. HOneywell eminim evladiyelik bir urundur. Ben kaliteli iyi urun alirin parasina acimam diyor iseniz Honeywell dusunun. Salonu cidden serin tutar. Nem olmayan Erzincan gibi bolgelerde cok daha iyi calisiyor. Heleki asiri kuru hava olur ise camlari 10 dk kapatin direk nem orani yukari cikar.

    Uzgunun her an bakamiyorum mesajlara gec cevap verebilirim. Urunu almak icin sabirsizlandiginizdan gec kalmis bir cevap ta yazmis olabilirim.




  • Ürünü yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım. Öncelikle şunu belirteyim ürün parasını hakediyor ve üstlendiği görevi başarıyla yerine getiriyor. 180w güç benim için yeterli oldu. 30 metrekarelik bir ortamı fazlasıyla serinletiyor. Bu ürünleri tercih ederken klima etkisi beklemeyin sadece sıradan bir vantilatöre göre serin bir hava üflüyor. İçerisine konulan su devirdaim edilerek bir filtreden geçiriliyor ve ortama suyun buharlaşma özelliği sağlanarak bir ferahlık veriyor.( ortama buhar vermiyor buharlı vantilatör gibi değil yani) 20 lt su haznesi gayet yeterli. 3 farklı hızı mevcut. 1. kademe gayet yeterli oluyor. Zaten diğer kademelerde biraz fazla ses çıkıyor. Yatarken 1. kademe bile bana gürültülü geldi. Uykuya dalana kadar sorun olabilir. İon özelliği sayesinde ortamdaki hava temizleniyor. Salınım özelliği sağa ve sola otomatik olarak, aşağı ve yukarı ise manuel olarak mevcut. Ürünü kapatıp açtığınızda 1. kademede başlıyor. İon, salınım ve soğutucu tuşlarına ayrı ayrı başıp aktif hale getirebiliyorsunuz. Yani istemediğiniz durumlarda su sarfiyatı yapmadan normal vantilatör gibi çalıştırabiliyorsunuz. İon veya salınım özelliği açmayabiliyorsunuz. Şimdilik verebileceğim bilgiler bu kadar. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bu cihazı almadan önce çok araştırdım ve karar vermem konusunda yardımcı olan zeda3000 kullanıcısına teşekkür ederim.




  • Merhaba, İstanbulda yaşıyorum ve evime klima taktıramıyorum(kira, bütçe vs.) böyle bir serinletici arıyorum.
    önerdiğiniz bir model var mıdır?
    Güncel fiyat bilgisi vs.?
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    İstanbul gibi zaten nemli olan bir bölgede bu cihaz odadaki nemi dayanılmaz kılacaktır, bütçeyi biraz daha arttırmanız mümkünse mobil klima tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
  • bu cihazi nereden alabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.