Fiyat aynı sayılır. Antalya'dayım, 20 m2 oda için alacağım. Hangi modeli önerirsiniz?
Bence tasarruf olarak ikinci klimayı düşünmelisiniz.Performans olarak aynı bence.
electric, heavy den daha iyi deniliyor, heavy lerin adana montaj olduğu söylendi bana, ne kadar doğru bilemem.
ewet bu dedıgını burdakı bayıde soyledı bana heavy adana mersın lımanda toplanıyo diye Electric ise dırek toplanıpta gelıyor dedı
quote:
Orjinalden alıntı: hunter87
, heavy den daha iyi deniliyor, heavy lerin adana montaj olduğu söylendi bana, ne kadar doğru bilemem.
bende dün havy klimaların kendi kliması olmadıgını ve TECO firmasına yaptırdıgını duydum servisinden,öyle adana-bursa yok direk dışardan TECO fabrikasından geliyor ama electric daha kaliteli her yönüyle
Merhaba 2 ay kadar araştırdım. 1.5 ay önce seninde araştırdığın Electric MSZ-HC35VA modelini aldım. Soğutma olarak memnunum yalnız dış görünümü biraz çirkin ve kalın. Ses olayıda 1 ve ikinci kademede az ama 3 ve 4. kademede gece sessizliğinde baya var. Ama klima 20 dk içinde salonumu buzhaneye çeviriyo. (22 m2) Araştırmalarımda her iki klimada mitsubishi. Ama iki firma ayrılmış japonyada. Esas işi elektronik olan klima ve elektronikle ilgilenen mitsubishi electric olandır. Tamamı japon parça taylanda yapılıyor. iklimsanın getirdiği heavy denen klima mitsubishi ağır sanayi işi yapan şirketinin çıkardığı ve çinde fason yaptırdığı bir klimadır. Şikayetvar.com sitesinde şikayetler bölümünde yorumlara bakabilirsin. Sana tavsiyem electric olanını almandan yana. Ama dış görünümü iyi olsun dersen toshibada öneririm. Ama tabi inverterli 12.000 btu nun fiyatıda 2000-2500 ytl civarında.Ama kesinlikle alacaksan inverterli model al. Antalyadasın daha çok kullanacaksın farkı elektrik faturanda görebilirsin.
Ben Mitsibushi electrik MSZ GC 35 ve MSH GA25 modellerini aldim ve almadan önce heavy mi? electrikmi? diye konu acmistim asagidaki linkten bakabilirsiniz. Heavy nin tek avantaji bana göre iklimsada satiliyor olmasiydi ama bununda avantaj olmadigi sonradan ortaya cikti cünki klimaplus isini cok iyi yapti ve bana ayrica 7000 btu klima stoklarda olmadigi icin 7000 btu yerine 9000 btu klima verdi montajida iyi yaptilar. Heavy de bir kac yil icinde iklimsadan ayrilip sanko ya geciyormus. Onun icin elecktrik oncelikli olmali. Mitsibushiden inverterli klima almayi dusunenlerde ekonomik olarak serbest olan icin Kirigimina serisi yoksa HC serisi uzerine cok az bir rakam konarak GC serisinden inverterli bir klima alinmali. Hem ses hem performans acisindan cok daha iyi. Bence HC inverter ve klasik arasinda cok fark yok gibi. Ilgilenen arkadaslara asagidaki linklerde heavy mi electrik mi ve benim klima montajini görebilirler.