Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Mitsubushi Electrik mi? Mitsubushi Heavy mi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Mitsubushi Electrik mi? Mitsubushi Heavy mi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
cemele

21 Mayıs 2008; 20:09:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arakadaslar selam

Klima konusunda Mitsubishide karar kildim Mitsubishi Electrik ve Heavy yi ayni firma saniyordum bunlarin hangisi alinmali? Hangisi klimada daha iyi.

Daha dogrusu hangisi dogustan mitsubishi

Tesekkurler

texmo

22 Mayıs 2008; 16:45:06 

electric

siskebap

22 Mayıs 2008; 16:52:36 

bu konuda daha once de cok tartisma yasandi, marka fanatikligi yapmadan ikisi de mitsubishi ve kardeş demek bana daha doğru geliyor.
Alacaksaniz modellere ve Turkiye'de sundukları şartlara bakıp birini tercih edebilirsiniz.

Ümit
kontrolsuz_guc

22 Mayıs 2008; 16:54:59 

electric tercih ettim ben.

cemele

22 Mayıs 2008; 22:08:44 

Ben marka tutkunu degilim uzun suredir klima bakiyorum ve mitsubishinin daikin den sonra alabilecegim en iyi klima olduguna karar verdim ama onceden heavy ve elecktrik in ayni oldugunu saniyordum ve cok dikkat etmedim aslinda burdan klima konusunda arastirmayida detayli yapmadigim ortaya cikiyor.

Mitsubishi elecktrik 1834 de kurulmus heavy ise 1884 de kurulmus turkiyede mitsubishi sayfasi gen.tr uzantili olarak heavy ye ait. Mitsubishi electrik in turkiyeye yonelik bir sayfasi yok.

Burdan su sonuclar cikiyor

Mitsubishi elecktrik daha eski ve iklimsa distrubutörü.

Mitsubishi heavy turkiye pazarina yonelik resmi internet sayfasina sahip ve dagitimi klima plus yapiyor.

Yukardakiler cok onemlide degil benim icin hangisi aldigimda sorun cikartmaz. Bunuda bilmiyorum.

kontrolsuz_guc

22 Mayıs 2008; 22:12:11 

mitsubishi electric iklimsanın değil klima plus'ın getirdiği üründür ve aslında 2 mitsubishide kaliteli. ama electric olanı daha iyi ürünleri var.

texmo

23 Mayıs 2008; 0:12:56 

daiken bayilerine sorunuz ,rakibimiz elektric derler....

cemele

23 Mayıs 2008; 0:17:06 

Daikin ururu sara elimi yakti cok pahali geldi. Forumda klima markasi konusunda bir uzlasi yok herkes farkli bir markada gorus bildiriyor ama % 99 yakin kisi mitsubishi elect. dedi bu konuda tam uzlasi var. Insallah alabilirim.

Herkese tskurler

quote:

Orjinalden alıntı: texmo

daiken bayilerine sorunuz ,rakibimiz elektric derler....

dominic

23 Mayıs 2008; 21:37:25 

http://www.klimaplus.com.tr/kurumsal.php?id=7

ADRESİNDEN DE DETAYLI BİLGİYE ULAŞABİLİRSİNİZ..

. . . _ _ _ . . .

l i v e e a r t h
spherex

24 Mayıs 2008; 20:09:59 

heavy var bende. inverter zd71 modeli. 3 sene oldu alalı. sadece montajda servis geldi. bir daha asla!
yaz kış harika performans ve hiç sorunsuz. inverter olayı cep yakmıyor. electric daha iyi deniyor. ben heavy den bu haliyle müthiş memnunum. elektrik faturamı duyanlar inanamıyor. heavy si olanlar ya da alacaklar "keşke electric alsaymışım" diye pişman olmayın:)

cemele

25 Mayıs 2008; 0:44:27 

Ayni firma sadece ayri olarak buyumeyi tercih etmisler kalite olarak cok fark olacagini dusunmuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: spherex

heavy var bende. inverter zd71 modeli. 3 sene oldu alalı. sadece montajda servis geldi. bir daha asla!
yaz kış harika performans ve hiç sorunsuz. inverter olayı cep yakmıyor. electric daha iyi deniyor. ben heavy den bu haliyle müthiş memnunum. elektrik faturamı duyanlar inanamıyor. heavy si olanlar ya da alacaklar "keşke electric alsaymışım" diye pişman olmayın:)

kontrolsuz_guc

25 Mayıs 2008; 0:49:05 

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Ayni firma sadece ayri olarak buyumeyi tercih etmisler kalite olarak cok fark olacagini dusunmuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: spherex

aynı firma dediğin 80 yıldır ayrılar, 80 yılda çok değişmiş olabilir elbette.
ama kalitesiz değildir ikiside bence.
ben memnun kaldım electricten şimdilik, bakalım ilerde sorun çıkarmaz inş.

aopen700

25 Mayıs 2008; 14:55:06 

Bence Electric tercih edin.. Klimaplus işini daha özenli yapıyor diye okuyoruz hep.

Asus P5K-E Wi-Fi edition-Core2duo E6400 2.13@ 3.42 (Gunluk) AC Freezer Pro 7-250 GB 7200 RPM HDD-2X1024 mb DDR2 667mhz Kingston RAM+Revoltec Ram Freezer Copper Editionx2-Asus EAX1300PRO 256 MB DDR2 Grafik Kartı-Aopen H700A
cemele

25 Mayıs 2008; 23:50:30 

Mitsisubishi electriket karar kildim sadece invertrolumu invertorsuz mu? arada 1 milyar fark var. senede 4 ay ve yaklasik 1500 saat calisacak. 1 milyari invertorlu urunde kac yilda alirim onu bilmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: aopen700

Bence Electric tercih edin.. Klimaplus işini daha özenli yapıyor diye okuyoruz hep.

kontrolsuz_guc

25 Mayıs 2008; 23:59:29 

bugün tam performans çalışmada nasıl diye deneme yaptım. 16 derecede maksimum fan hızında çalıştırdım bir süre. dış ünite baya sesli çalışıyordu normal çalışmasına göre. bizim işyerindeki arçelik kadar değilse de yine de gürültülüydü.
tam güçte çalışmadığında ise dış ünitenin gürültüsü de baya azalıyor.
yani normal klima alınca çalışırken tam performans çalışacağı için dış ünite sürekli gürültü verecek etrafa, alırken bunu da düşün.
inverterlü olunca düşük güçte sürekli çalışacak, dur kalk yapmayacak, hem ortamın sıcaklığı açısından konforun olacak hem de komşularla papaz olmayacaksın.
1 milyarı da tahminen söyleyim, en erken 5 yılda amorti edersin

cemele

26 Mayıs 2008; 0:09:49 

Iste bende onu diyorum 7 seneden once saglanmaz gibi hadi isinma desek oda yok senede 4 ay komsularla papaz olacak bir durum yok rahatsiz edecek yerde degil ama pisman olurmuyum diyede dusunuyorum parada bayag var.

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

bugün tam performans çalışmada nasıl diye deneme yaptım. 16 derecede maksimum fan hızında çalıştırdım bir süre. dış ünite baya sesli çalışıyordu normal çalışmasına göre. bizim işyerindeki arçelik kadar değilse de yine de gürültülüydü.
yani normal klima alınca çalışırken tam performans çalışacağı için dış ünite sürekli gürültü verecek etrafa, alırken bunu da düşün.
inverterlü olunca düşük güçte sürekli çalışacak, dur kalk yapmayacak, hem ortamın sıcaklığı açısından konforun olacak hem de komşularla papaz olmayacaksın.

kontrolsuz_guc

26 Mayıs 2008; 0:13:46 

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Iste bende onu diyorum 7 seneden once saglanmaz gibi hadi isinma desek oda yok senede 4 ay komsularla papaz olacak bir durum yok rahatsiz edecek yerde degil ama pisman olurmuyum diyede dusunuyorum parada bayag var.

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

konforunuza önem veriyorsanız inverterlü alın, yoksa ekonomik yönden size bir faydası yok 4 aylık kullanım için

cemele

26 Mayıs 2008; 0:40:01