Şimdi Ara

Mitsubishi Electric - Multi Sistem Klima.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lutfen iki mesaj asagiya bakiniz ayrintili bilgi icin>

Ama ozellikle en son yazdigim mesaj daha onemli>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcorp -- 20 Ağustos 2009; 14:28:57 >

• Mitsubishi heavy de aynı cihazları hemde hyper inverter olan cihazları 5.500 TL nakit fiyata alabilirsin rahatlıkla.Ama dediği doğru bi tek dış üniteyle 3 ünüde aynı anda çalıştırabilirsin ki cihazların hepsi mecburen inverter olduğu içinde bide mitsubishi kalitesinde kesinlikle çok rahat edersin ve elektrikten taasarruf edersin bu bi garanti.
  • Eina, bilgiler icin tesekkur ederim.

Bugün tam bir bilgi aldım. Eve takilmasi on gorulen sistem asagidaki gibidir >

Dış Ünite : MXZ-4A71VA (http://www.klimaplus.com.tr/urun_detay.php?id=9 )

İç Üniteler : MSZ-GE25VA + MSZ-GE35VA + MSZ-GE50VA (http://www.klimaplus.com.tr/urun_detay.php?id=8 )

Bunlar ve montaj vs dahil (boru sistemi-her odaya hat cekilmesi vs bunlar evin kendisinde hazir, bunlari klimayi alacagim firma yapmayacak) >
    6250 TL pesin fiyat,
    6750 TL Tek Cekim,
    7400 TL 12 Taksit

fiyati aldim.

Sizce fiyat iyi midir, bir de uniteler iyi midir?

Fikirlerinizi bekliyorum

Tesekkurler.

• tamam dediğin cihazları biliyoryum güzel cihazlar ama pahalı be arkadaşım dedimya heavy ile arasında neredeyse 1.500 TL fark var bilimyorum eğer tercihiniz buysa cihazlarınız güzel ciddi manada sizi arkanıza bakmadan götürür.
  • eina tekrardan sagol.

bu konuda baska fikirleri, tavsiyeleri, en onemliside fiyat konusunda daha asagiya cekilebilirligi olup olmadigini bilen var mi aranizda arkadaslar ?
  • yok mu forumda fiyatlara hakim kimse, bayi vs :P

ya da baska onerisi olan, bana 5000 civarlarina denk gelicek bisi olsa daha iyi olacak gibi ama bilmem yinede, bunlar cok kaliteliyse dusunulebilir
  • bi bayi arkadaşım var yarın fiyat alıcam ondan fakat heavy cihazında aynı kalitedeki hatta daha kaliteli diyebilirim hyper inverter olarak geçiyor ve ort 5.000 civarına alman mümkündür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Multi Klima
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eina, fiyat ogrenebildin mi acaba?
  • Arkadaşım eger dış ünite iki tane yanyana yada alt alta takabliniyorsa,Zibro 12+9 ve 18 lik İnv. ile 6000 TL civarıda iş biter.Birde Sizin seçilen dış ünite kapasitesi tüm cihazlar aynı anda çalıştımı yetersiz kalır.Benim önerdiğm sistemde 2 dış ünite toplam gücü 6,6 +5,3 =11 kw tır. yani neredeyse %50 fazla.

Zaten hesabını sizde yapabilirsiniz 5+3,5+2,5 = 11 kw yani dış ünite kapasitesi çok düşük.%20 geçse tamamda bu biraz abartılı geçmiş.Max.da bile soğutma 8 kw,ısıtma 9 kw.
  • Bana Tavsiye edilen dış ünite nominal olarak 7.1kw verebiliyormuş şimdi farkettim. Ve maksimum ise 8.8kw olarak gösterilmiş sitede.

Benim evde klimaların üçününde aynı anda çalışma olasılığı cidden çok küçük.

Sanırım şöyle olur en fazla:

Ebeveyn yatak odası (12000btu) + oturma odası(9000btu) aynı anda çalışır.

Ya da,

Salonda biri film izlerken biride yatak odasında uyuyor olsa, 18000+12000 btu aynı anda çalışır.

Üçünün aynı anda çalışma ihtimali ayda yılda bir kere diyebiliriz.

Ama klima satıcısının bahsettiği gibi, tüm evi bununla ısıt, %50 kar yaparsın doğalgaza göre, demesi doğru ise, kışın nerden baksanız günde 6-7 saat üçüde aynı anda çalışabilir.

İki adet dış ünite takma imkanım yok çünkü tüm alt yapı tek dış üniteye göre ayarlanmış,
    Bu durumda dış üniteyi 1 kademe daha mı yüksek almalıyım sizce ? MXZ-4A80VA modeli. Nominal 8kw veriyor, max ise 9.2 veriyor ve 4 iç ünite için uygundur diyor.

• evet merkezi sistemlerde zatem hepsi aynı anda çok çok nadir çalışır ki bu tür cihazlarda hepsini aynı anda çalıştırıcaksanız bile sırayla çalıştırın ilk önce bi tanesini çalıştırın formu otursun içeriyi biraz soğutsun 1 saat kadar yada ısıtsın ondan sonra diğer klimaları açın o cihazlar destekliyor gerek yok büyük almanıza yeterli olmasa zaten ok vermezler az önce konuştum bayi arkadaşımla ve bi kaç yere de danıştım 6.250 mertebesinde yine nakit dediğiniz zaman cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 18 Ağustos 2009; 16:58:31 >
  • Şu noktayı kaçırmayalım,dış ünite EER ve COP leri çok güzel ama bu değerler nominaldedir.Eger uzun süreli yüksek kapasitede çalışırsa EER ve COP de düşme olacagından tüketim artacaktır.Bence min seçilmesi gereken ürün 8 kw lık seridir.VRV veya VRF cihaz seçim proğramları %30 un üzerinde iç ünite seçimlerinde kırmızı renk vermektedir,yani uyarmaya başlar.7 kw lık dış üniteye 4 adet iç takılabilir,ama 4 adet 2,5 kw bile ancak idare eder.Tabi seçim sizin.Benim amacım yaşanacakları önceden göstermek.Olaya bilinçli olarak bakmak.

Birde neden iki dış ünite olmadığını anlayamadım ,sonuçta multi sistemdede iç ünite borularının hepsi aynı yere geliyor.Dış ünite koymak ile ilgili sıkıntı yoksa ki ,benim önerdiğim iki dış ünitenin yükseklik toplamı 7-8 kw lık makinayla neredeyse aynıdır.Bence kesinlikle olur.sanki burada illada bunu alacaaksın pazarlaması var gibi geldi bana.

• ya dediğinz noktada 3 ünüde aynı anda yüklenilirse doğru sıkıntı yaşanabilir ama dış ünite bir üste çıktığında çok farkediyo 1.000 tl kadar ki yeterli olaiblcek bi cihaz faakt aniden üçünüde açmak yerine 1 tanesi açılıp forma sokulduktan sonra diğerleri açılırsa hiç sıkıntısız kullanılaiblir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Şu noktayı kaçırmayalım,dış ünite EER ve COP leri çok güzel ama bu değerler nominaldedir.Eger uzun süreli yüksek kapasitede çalışırsa EER ve COP de düşme olacagından tüketim artacaktır.Bence min seçilmesi gereken ürün 8 kw lık seridir.VRV veya VRF cihaz seçim proğramları %30 un üzerinde iç ünite seçimlerinde kırmızı renk vermektedir,yani uyarmaya başlar.7 kw lık dış üniteye 4 adet iç takılabilir,ama 4 adet 2,5 kw bile ancak idare eder.Tabi seçim sizin.Benim amacım yaşanacakları önceden göstermek.Olaya bilinçli olarak bakmak.

Birde neden iki dış ünite olmadığını anlayamadım ,sonuçta multi sistemdede iç ünite borularının hepsi aynı yere geliyor.Dış ünite koymak ile ilgili sıkıntı yoksa ki ,benim önerdiğim iki dış ünitenin yükseklik toplamı 7-8 kw lık makinayla neredeyse aynıdır.Bence kesinlikle olur.sanki burada illada bunu alacaaksın pazarlaması var gibi geldi bana.

iki adet dis unite olmamasini bana su sekilde acikladilar, dosenen boru sistemi sadece multi makineler icin ayarlanmis bir sistemmis, ve mesela sadece tek bir adet su tahliye sistemi hazirlamislar sanirim.
    aslinda illa multi satmaya calistiklarindan degil, cunku gider istedigim mitsubishi ciye taktiririm ben, ama borulama sistemini ayarlayanlar bana ayni sistem icin 7500 TL nakit fiyat cektiler, cok geldi dogal olarak (haklarini yemeyeyim, hangi dis uniteyi takacaklarini bilmiyorum, gidipte 8kw icin verdilerse bu fiyati bi ihtimal olabilir)

benim mantigim su, bu isler 1 kez yapilir, bende adam gibi yaptirayim, 10-15 sene sonra full degistirmek zorunda kalmayayim herseyi (tabi max omurleri bu kadarsa bilemem ama tahmini diyorum)

Elektrigi az cekmeside tabi oncelikli tercih sebebi, makinelerin kasilarak is yapmasindansa, rahat rahat optimum elektrik harcayarak is yapmalarini tercih ederim.

• hocam hiç uğraşma maddi durumun el veriyosa al 8 kw yi ne kafanda soru işareti kalsın nede keşke deme cihazlar seni 10 senede götürür 15 de tabi b belli olmaz elinde sonunda insan yapısı ama ort ömürleri o kadar zaten o zamana kim öle kim kala :)
  • Japon asıllı makinalarda inv. olduktan sonra boru çapları değişmez genel olarak.VRV-VRF gibi sistemler markaya özel borulama olabilir,ama multilerde genel standarttır.İstersen sadece 1e 2 bile takabilirsin.Yok öyle buna özel diye bir konu.Sizin dış ünitenin oldugu yere 3 grup bakırboru seti geliyordur.2 tanesi 1/4-3/8,1 taneside1/4-1/2 dir.Bunlar iç üniteden dışa kadar tek parçadır.2 tanesine 9 luk yada 12 lik inv. ,1 tanesinede 18 lik klasik yada inverter takabilirsiniz.Ayrıca dranajların birleşmiş olması hiç bir etkeni yoktur.

Tabiki seçim sizin!!!!
  • Uzun arastirmalarim sonucunda eger alirsam kesinlikle bu seti alacagim :

Dis unite : MXZ-4A80VA (nominal calismada 8kw, max 9.2 kw verebiliyor)

Ic uniteler : MSZ-FD25VA + MSZ-FD35VA + MSZ-FD50VA (bu yeni cikmis, sitede bilgisi yok)

7250 TL pesin fiyat aldim. Yukarida dusundugum sistemin ust modeliymis ve daha verimli olacakmis.

Sanirim bunda karar kildim, yalniz klima sistemine bu kadar para bilmem verilir mi normal mi ama, sanirim deger
    okudugum kadariyla tek klimalarin 2500-2600 oldugu durumlar var, ben sonucta 3 klima sahibi olucam.

?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.