Şimdi Ara

MİTOLOJİDE VB. ŞEYLERDE KARGA'NIN ANLAMI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet beyler bu aralar böyle izlediğim filmlerde dizilerde falan hep karga görüyorum merak etmeye başladım. vikings'i izleyenler bilir orada hep karga falan geliyo gösteriyo böyle özellikle, da vinci's demons'ta da başlarken jenerikte karga var. dün elcine gittim orada da karga gösteriyordur bir ara. gerçekten merak ediyorum bu kargayı niye böyle vurguluyorlar özellikle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 25 Mayıs 2013; 8:49:57 >

• Antik Mısır ve Roma'da uzun ömrün sembolüydü. Ama tam tersi ölüm, hastalık ve günah anlamında da kullanılıyor. Simyada da bir şeyleri simgeliyor ama hatırlamıyorum tam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Antik Mısır ve Roma'da uzun ömrün sembolüydü. Ama tam tersi ölüm, hastalık ve günah anlamında da kullanılıyor. Simyada da bir şeyleri simgeliyor ama hatırlamıyorum tam.

iskandinavda bir anlamı var mı peki ?
  • Karga eski tarihleri bilmem de günümüzde ölümün ve karanlığın sembolü olarak resmediliyor. Sebebi ise leş yiyici olarak gösterilmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Antik Mısır ve Roma'da uzun ömrün sembolüydü. Ama tam tersi ölüm, hastalık ve günah anlamında da kullanılıyor. Simyada da bir şeyleri simgeliyor ama hatırlamıyorum tam.

iskandinavda bir anlamı var mı peki ?

Yanılmıyorsam Kral Tanrı Odin'in hayvanıydı 2 yada 3 taneydiler. Ona haber getiriyorlardı.
  • Kara kanatlar, kara haberler...
  • Merak edilecek bir şey yok, çok bariz ne için konulduğu ya da kullanıldığı belli oluyor. Kötü haberler, kötülük, geleceğe dair olumsuz şeyleri temsil ediyor ve bu soyutlamalara filmde somutsal bir haberci niteliğini karga ile veriyorlar. Türkiye'de bile karga uğursuzluk demek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu şeyin adı nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

evet beyler bu aralar böyle izlediğim filmlerde dizilerde falan hep karga görüyorum merak etmeye başladım. vikings'i izleyenler bilir orada hep karga falan geliyo gösteriyo böyle özellikle, da vinci's demons'ta da başlarken jenerikte karga var. dün elcine gittim orada da karga gösteriyordur bir ara. gerçekten merak ediyorum bu kargayı niye böyle vurguluyorlar özellikle ?

İskandinav mitleri hariç karga hep kötülüğün simgesi. Yunan mitlerinde apollon tarafından cezalandırılan bir karga vardır tam hatırlayamıyorum şu an. Yapması gereken işi savsakladığı için cezalandırılıyordu. İskandinav mitlerinde ise tanri Odin omuzlarında iki karga ile gezer. Saygı duyulan hayvanlardır yani İskandinav mitlerinde kargalar.
  • Filmlerdeki karga değil kuzgundur genelde. Kuzgununda mitolojide büyük bir yeri vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

MİTOLOJİDE VB. ŞEYLERDE KARGA'NIN ANLAMI NEDİR?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.