Şimdi Ara

Minoxil faydalı mı ? İlla doktora mı gitmek gerek ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar saçlarımda seyrekleşme var.Minoxil varmış etkili diyenlerde var , saçlarımı daha çok döktü diyen de.Ben bundan alsam kendim kullansam nasıl olur ? Yani doktora gitmeden alsam kullansam faydalı olur mu ? Yoksa illa ki doktora mı gitmem gerek ? Kullananlar yazabilirse sevinirim ve bir sorum daha var.Saç ektirmenin bir yaşı var mı ?

• Önce doktora bir git , tahlil vs. yaptır dökülmen genetik mi tespit ettir ondan sonra ilaç kullanmaya başla ki gittiğin doktor sana başka bir ilaç ta önerebilir. Minoxil'e gelince etkisi kişiden kişiye değişiyor , bir insanda çok pozitif etki yaratırken diğer insanda var olan saçları da döküyor ve üstüne birde yan etkileri başlıyor. Yani ne yazık ki garantisi olan bi iş değil.
  • saçlarım ince telli,seyrek ve yağlıydı ama dökülmüyordu,sonuçta bu saç yapısı da genlerle alakalı neyse son 4-5 aydır çok dökülmeye başladı şöyle diyim,saçıma şekil vermek için jöle sprey wax falan süremiyorum çünkü sürünce saçları yapıştırıyor ve saç derim piyasaya çıkıyor

bu 3-4 ayda çok stresli günler yaşadım bundan dolayı oldu,şu an saç derim belli oluyor ama takmamaya çalışıyorum genetik etkisi varsa eyvallah ama bunun dışındaki etkiler de stres en başta geliyor,1 aydır defne yağlı sabun kullanıyorum dökülme azaldı ama sonuçta dökülen saçların yeri dolmadı,şimdi çok kararsız kaldım minoxil konusunda kullananlarda 3-4 ayda seyrekleşmeyi ortadan kaldırıp o bölgede saç çıkardığını söylüyor,bir yandan da bu ilaci devamlı kullanmak gerekiyormuş,ayrıca harici uygulanmasına rağmen kilo alma,çarpıntı gibi yan etkileri de varmış,bilmiyorum ama saçlarım benim herşeyimdi yani şu an sadece yıkayıp kurutuyorum bişey süremiyorum acayip cansız ve sönük,o seyrekleşen bölgeleri sıklaştırmam lazım

özel hastanelerde ssk karşılıyor mu bu bölümü

• quote:

Orijinalden alıntı: Guardiano

Önce doktora bir git , tahlil vs. yaptır dökülmen genetik mi tespit ettir ondan sonra ilaç kullanmaya başla ki gittiğin doktor sana başka bir ilaç ta önerebilir. Minoxil'e gelince etkisi kişiden kişiye değişiyor , bir insanda çok pozitif etki yaratırken diğer insanda var olan saçları da döküyor ve üstüne birde yan etkileri başlıyor. Yani ne yazık ki garantisi olan bi iş değil.

Peki hocam teşekkürler.Büyük ihtimal genetiktir.Dedemde de kellik var babamda da.Dedem kanserden vefat etmiş bu yüzden saçları dökülmüş.Babamın da böyle sadece önleri dökülmüş.O da 33 yaşında falan başlamış.Benim alnım zaten biraz geniş çok fazla saçım yok.Ama tam tersine kardeşimin saçları simsiyah güçlü kalındır.Aynı burak özçivit saçları kardeşimin saçları ve o saçına hiç iyi davranmaz.Jöle wax sürer yıkamadan yatar ama hala döküldüğünü görmedim ben.Bırak dökülmeyi saçlarını kaldırınca waxlı olmasına rağmen derisi gözükmüyor.Saçları çok sık böyle.Benim saçlarım ise açık renkli cılız seyrek.Önler hafif seyrekleşti ve elimi saçıma atınca bayağı saç geliyor.Sabah bi duş alayım dedim rahat bi 70 tel dökülmüştür.Ve dayımda da kellik yok.Babamda eskiden minoxil kullanmış dedi işte saç çıkarttı ama ağzım yüzüm şişti.Mesela hocam saçlarım böyle.Alnım bundan biraz daha kapalı ama benziyor saçlarım buna.Benim yanlar bu kadar geride değil. Minoxil faydalı mı ? İlla doktora mı gitmek gerek ?Kardeşimin saçları ise böyle. Minoxil faydalı mı ? İlla doktora mı gitmek gerek ?Şimdi ben ilk resimde ki gibi saçla gidip saç ektirsem olur mu ? Hani böyle sınırı kalemle çiziyor ya doktor o yanları önleri daha önden başlasa daha iyi olmaz mı ?

Edit:Hocam babamın dökülmesi öyle çok değil.Sadece yanlar ve önler.O Da birazcık.Ve babam çok stresliymiş.Ayrıca saçına krem wax falan sürermiş hep.Ben hiç bişe yapmadığım halde wax vs sürmediğim halde neden böyle acaba ? Vitamin ağırlıklı beslenirim.O Konudan rahatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlangoç Cevahir -- 29 Eylül 2013; 16:26:54 >

• Atlangoç Cevahir kullanıcısına yanıt
    Benim dökülmede genetik , abartmıyorum sülalede bir tane saçlı adam yok. Benim saçlarımda seninkilerden farksız elimi ne zaman atsam en az 2-3 tel geliyor hele saçımı yıkayınca ellerime bakıyorum inan en az 40-50 tane saç teli var.

Şimdi sen o saçlarla saç etkirebilirmisin bilemem ama biraz zor görünüyor çünkü saç ektirmen için saçlarının tamamen dökülmesi gerek diye biliyorum ama sen yine de bir araştır. Çünkü muhtemelen ileri de ben de ektireceğim.

İnan bu yaşıma kadar saçıma jole tarzı hiçbir şey sürmedim ama durum ortada ayıptır söylemesi yerden saç tellerimi topluyorum. Dediğim gibi şan işi , kardeşin kefeni yırtmış ama şans senin kapına uğramamış.

Sen dediğim gibi ne olur ne olmaz önce bir doktora git.

• mınoxıl yerıne altarnatıf varmı ? n11 den alabılıcegım sakal cıkarmaya lazım
  • quote:

Benim dökülmede genetik , abartmıyorum sülalede bir tane saçlı adam yok. Benim saçlarımda seninkilerden farksız elimi ne zaman atsam en az 2-3 tel geliyor hele saçımı yıkayınca ellerime bakıyorum inan en az 40-50 tane saç teli var.

Şimdi sen o saçlarla saç etkirebilirmisin bilemem ama biraz zor görünüyor çünkü saç ektirmen için saçlarının tamamen dökülmesi gerek diye biliyorum ama sen yine de bir araştır. Çünkü muhtemelen ileri de ben de ektireceğim.

İnan bu yaşıma kadar saçıma jole tarzı hiçbir şey sürmedim ama durum ortada ayıptır söylemesi yerden saç tellerimi topluyorum. Dediğim gibi şan işi , kardeşin kefeni yırtmış ama şans senin kapına uğramamış.

Sen dediğim gibi ne olur ne olmaz önce bir doktora git.

Yarın gidiyim o zaman hocam ben.Teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • hocam terziye git bi düz bi ters atsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen gittim hastaneye..Kadın baban kel mi dedi evet dedim..Sonra sag tarafındakı anlasmalı oldugu ılac brosurunu verdı.Bende gozunun onunde yırttım..Minoxil bnde kullanacagım yakında.Yanlız bırakınca tekrar dokuluyormus cıkarttıgı saclar..Sac ektırmek kesın cozum gibi gorunuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahsun07

Gecen gittim hastaneye..Kadın baban kel mi dedi evet dedim..Sonra sag tarafındakı anlasmalı oldugu ılac brosurunu verdı.Bende gozunun onunde yırttım..Minoxil bnde kullanacagım yakında.Yanlız bırakınca tekrar dokuluyormus cıkarttıgı saclar..Sac ektırmek kesın cozum gibi gorunuyor..

Hocam saç ektirmenin bi yaşı falan var mı ? Üstte attığım ilk fotoğraf aynı benim saçlar benim alnım biraz daha kapalı.Saç ektirtme nasıl oluyor ? Dökülen yere mi ekiyorlar yoksa hiç olmayan bi yere saç kökü mü ekiyorlar ? Yani benim saçları yukarda ki gibi ya yanları önleri biraz önden başlatmak mümkün mü ?
  • Up
  • Atlangoç Cevahir kullanıcısına yanıt
    Saç ektirme şöyle oluyor , saçını tamamen kel yapıp ense ve saçının yan taraftarından kökler alınıp ön bölgelere ilave ediliyor.
  • quote:

Saç ektirme şöyle oluyor , saçını tamamen kel yapıp ense ve saçının yan taraftarından kökler alınıp ön bölgelere ilave ediliyor.

Şuanlık bi açılma yok saçlarımda.Yani ektirme olması için kel mi kalmak lazım yoksa dökülmese bile ektirebilir miyiz ? Yukarda attığım ilk fotoprafta ki kişi saçını 2. fotoğrafta ki gibi yaptırabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlangoç Cevahir -- 30 Eylül 2013; 17:41:18 >
  • Merhaba,

Arkadaşlar bu işlere ciddi anlamda para, zaman ve emek harcamış biri olarak birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Şu anda o kadar çaresizsinizki kim ne derse inanır durumdasınız çok iyi biliyorum neler hissettiklerinizi zira saç dökülmesinin ilk başladığı zamanlarda aynı şeyleri hissediyordum. Bu tavsiyeleri şarlatan insanlardan ve firmalardan kendinizi koruyun diye söylüyorum. Bunlar öyle firmalarki utanmadan tv reklamları bile döndürüyorlar saç çıkarıyoruz diye. Gerçekten yazık.
    En popüler hastanelerin cildiye bölümlerine mi, saç ekim merkezlerine mi, aktarcılara mı gitmedim dersiniz... Aklınıza gelebilecek bu konudaki bütün uzman sayılacak kişilere gittim. Bir sürü araştırmalar yaptım, yazılar okudum ve neler denedim neler... Velhasıl şunu bilinki:

Aktarcıların yaptığı karışımlar sadece psikolojik olarak rahatlatıyor sizi. İyi geliyormu bazıları elbette iyi geliyor, rahatlatıyor, biraz yavaslatıyor belki ama hiçbiri durdurup saç çıkarmıyor, kökten çözüm sağlamıyor.

Dünya'da kelliğe çare olarak tıbben olarak kanıtlanmış FDA (Amerikan ilaç dairesi) onaylı 2 madde vardır. Bunları kullanırsanız dökülmeyi durdurur ve saç çıkarırsınız.

1- Bunlardan birisi Finasterid'dir. Ağızdan alınır. Bu etken madde dökülmeyi durdurur. Piyasada Proscar ve Propecia ilaçlarında bu etken madde bulunur. Propecia alıp hergun bir tablet kullanabilirsiniz ama gerçekten çok çok pahalıdır. Bu yüzden onun yerine bir Proscar tabletini 5'e bölüp her gün bu 5'e böldüğünüz parçadan bir tanesini kullanmanızı tavsiye ederim. Gramaj olarak 1 proscar tablet günlük dozun 5 katını içerdiği için hergün 5'e böle böldüğünüz parçanın bir tanesini alıyorsunuz.

2-Diğeri saç çıkarmayı sağlayan Minoxidil maddesidir. Minoxidil etken maddesi Amerika'da Rogaine adlı ilaçta, Almanya'da Regaine adlı ilaçta, Türkiye'de Minoxil adlı ilaçta bulunur. Bunun dışındaki Bioxin vb. ürünlerle zamanınızı israf etmeyin hiçbiri saç çıkarmaz. Yıllarca kullandım. Paranıza, zamanınıza ve belki de en önemlisi umutlarınıza yazık olur.
    Tıbben şu anda yapabilecekleriniz bunlar. Ağızdan finasterid alıp, saç derisine minoxidil uygulamak. Dökülmeyi durdurup saç çıkarmak. En azından şimdilik tüm yapabileceğimiz bu.

Açıkçası ağızdan hergün bir tablet ilaç almak karaciğerinizi zamanla öldürür. Bu yüzden ben sadece kafan minoxidil uygulamanızı öneririm. Saçlarınıza 6 ay Minoxidil uygulayın. Tabi uygulamaya başlamadan önce kafanızın üstten fotoğrafını çekin. 6 ay sonra aynı açıdan, aynı ışık altında tekrar fotograf çekin bir değişiklik olmuşmu diye. Baktınız hiçbir değişiklik yok, ilaç sizde bir etki göstermiyor demektir, daha fazla paranızı sokağa atmayın. Hemen bir saç ekim merkezine gidip saç ektirin, kesin çözüm.

Uygulamalarınızı, yaptıklarınızı, deneyimlerinizi, fotograflarınızı buradan paylaşın ki millete bir hayrımız dokunmuş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul9906 -- 3 Aralık 2013; 14:58:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.