Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum fırına gittin beyaz ekmek kalmamış.Aç mı kalırsın kara ekmek mi alırsın?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mining nedir ya?

İnsanlardaki para hırsı, kibir ve bencillik zaten bir insandaki hatta dünya ekosistemindeki en kötü özellikler bence.

Her türlü mutsuzluğun da asıl kaynağı. Biraz geri kafalıyımdır ama yinede herkes buğday eksin, sandalye üretsin veya doktor olsun demiyorum tabii ki. Ama mining nedir yahu?

Evine veya bir binaya 100 tane kart alıp, veriyor elektriği, ordan para kazanıyor. Bazı madenciler hemen zıplar şimdi, "kedi uzanamadığı...." yahu bırak!

İşine gelmeyince faizden para kazanana, arsa zenginine falan sallar hatta bill gates gibi aklıyla kazanmış adama laf söyler, kendisi beterini yapar. Paranın saçma sapan şekilde el değiştirmesi veya bi yerde toplanması, mutsuzluk olarak başlar, dünya savaşına kadar varır.

Mining için extra tepki çeken bişey var: Kendisi 100 bin liraya sistem toplar, o yüzden asgari ücretlinin çocuğuna alacağı laptop 3 bin liradan 6 bin liraya çıkar. O da almayıversin, ya da ekmeğinden kıssın diyecek kadar kibirli olanlar var maalesef.

Dünyada bilimin, entellektüelliğin ve karakterin değerli olduğu günleri görebilecek miyiz acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechVET

Çok koyu müslümanlarla tartıştım ben yıllar içinde. İçlerinden en az yarısı Kuran'da kaç sure olduğunu bile bilmiyordu. Ben dinlere saygılı değilim bu arada. Gelişimin önündeki en büyük engel. Engizisyon mahkemeleri, şeriat kadıları, fetva makamları vs.. Benim midem kalkıyor. Saklamıyorum.

Girişimci olanlar kazanırlar. Bunlar daha teknolojiyi anlamamışlar. Kahvedeki Necati Dayı'nın küçükleri bunlar. Büyüyünce Necati Dayı olacaklar. Aslında bu forumda laf anlatmaya çalışmak çok zor. Zeka seviyesi düşük forumun. 10 sene önce böyle değildi. Sanırım yıllar önce bilgisayarı olmayanlar, şimdi akıllı telefonlar sayesinde nete girebilmeye başladı. Genç nesilin bu kadar zeka özürlü olduğunu düşünmek istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Aynen sen şimdi dinsiz olunca en akıllı en güçlü oldun yavrum benim, kral oldun Kralll aslanım benim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Abi ozaman kimse iş yapmasın.Bu para hırsı nedir ya.Gidelim kabileler gibi ormanda yaşayalım.Bill gates ya da herhangi bir teknoloji geliştiricisini eleştiren madenci görmedim.Faizden para kazanana ya da arsa alıp değerlendirene ya da kimsenin kazandığı parada gözümüz yok.Burda genelde madencilerin kazandığı parada insanların gözü var.Sizin yazdıklarınız da bunu destekliyor.

Dostum bu harcamaları madenci yapınca mı dikkatini çekti sadece asgari ücretlinin çocuğuna alamadığını şeylerin listesini yapsak.Sabaha kadar bitiremeyiz.

Yaşadığımız dünya böyle Allah herkese versin.Herkes istediği kadar ürünleri alabilecek.Sosyo-ekonomik düzeyde olsun.İnan çok mutlu olurum.Bu kadar mutsuzluğu haketmiyoruz.

Mesela babam, 50 senedir sırtında kömür taşıyor.
    Ben o adama bir çift ayakkabı alıp götürdüğümde ne gerek var diyor.Gömlek alıyorum kirlenecek diye giymiyor.Hayalini soruyorum yok diyor.Çünkü kabullenmiş yaşadığı hayatı ya da çağa ayak uyduramamış canım babam.

Bakıyorsun 50 senedir kömür taşıyor emekli.Hala borç banane kardeşim 70 yaşına gelmiş babam çalışıyor benim.Herkes işine baksın.Ben elimden geldiğince pes etmeden çalışacağım.Siz kolay para diyin.Bu düzene hep biz mi baş eğeceğiz.

Eğer adam asgari ücretle çocuğuna laptop alamıyorsa bunun sebebi Mining değil dostum.ENFLASYON-DÖVİZ-İNDİREGANDİ DÜZENİ.

POLYANNACILIK OYNAYIP, ÇEVREMİZDE Kİ İNSANLARI BOKLAMAYA GEREK YOK GERÇEKÇİ OLUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 1:12:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechVET

Yasada madde yok bunun için. Yani vergi ver diyen yok. Eğer vergi gelir de %30-40 isterlerse kimse vermez. Vergi kutsal değildir. Özellikle bizim ülkede soygundur vergi. Amerika'da adam %30-40 veriyor ama aldığı her şeyi en ucuza alıyor. Türkiye'de hem %30-40 vergi verecek hem de 3 araba parası ödeyip 1 araba alacak.

Vergi kutsal değildir. Abartmayın bu kadar.

Alıntıları Göster
    Tosun paşam sen hayatında kaç kere ameriğaya gittinde herşey ucuz diyosun? Amerikada ev satın alma, kira yada sağlık sektörü fiyatlarından haberin varmı senin? Araba, elektronik ve sneakers fiyatlarını görünce zannediyonuz rüya falan. Senin bi yolun düşsün bakıyım hastaneye neler oluyo canım dinsiz tosun paşam, über zeki paşam benim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ott0man O kullanıcısına yanıt
    Ya dostum sen hala ameriga ile Türkiye’nin şartlarını mı kıyaslıyorsun.Nickinden belli akp reyiz.

Forum DonanımHaber kırahathanesi azcık ilerde.

Ülkede aldığın nefese vergi ödüyorsun bırakta sağlık sistemi bedava olsun.

İzlemediğim TRT ye vergi ödüyorum.Hilal kaplan denilen vasıfsız yönetim kuruluna getiriliyor hangi vasıfla ? Ne iş yapar bu kadın?

Trollük çağımızın en geçerli mesleği olmuş.Hatta meslekte değil hastalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 1:26:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ott0man

Tosun paşam sen hayatında kaç kere ameriğaya gittinde herşey ucuz diyosun? Amerikada ev satın alma, kira yada sağlık sektörü fiyatlarından haberin varmı senin? Araba, elektronik ve sneakers fiyatlarını görünce zannediyonuz rüya falan. Senin bi yolun düşsün bakıyım hastaneye neler oluyo canım dinsiz tosun paşam, über zeki paşam benim.

Alıntıları Göster

Amerika'da tek büyük sorun sağlık. Çalıştığın zaman sorun yok. Onun dışında Türkiye ile kıyasladığında 200 sene gerideyiz. Boşver sen gerisini.

Ha niye 200 sene gerideyiz? Düşünce sistemi ve halkın medeniyet seviyesi olarak. Yoksa umurumda değil neyin ucuz olduğu. Ben ülkemde kalmayı tercih ettim. Öyle tosunlarla, überlerle falan konuşman da hoş durmuyor. Tarzını değiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Hocam sen buraya geldiğine göre konu direk kapanabilir. Kara borsacılık ile dediklerinde haklısın. Herkes açıklardan faydalanıyor.

Alıntıları Göster

Mali Musavir,Bilg. Muhendisi,Elektrik Muhendisi,Doktor yalan beyanda bulunarak 100 tane kart alıp 5 tane almıs gostererek bunun illegal olarak ticaretini yaparak,kimisini satıp kimisi ile mining yaparak para kazanıyor.

İsin basında Devleti bir sekilde atlatıyorsun,Vergi kacırıyorsun,Vergi Levhan olmadan illegal ticaret yapıyorsun, ustune de mining yapıyorsun.Daha isin basında yalan var,aldatma var.Bu sekilde yapılan isin ve kazanılan paranın mantıken dogru olması mumkun mu?

Bu dediklerim illegal olarak bu isi yapanlar icin gecerli...

Cevre olarak baktıgında ise cevreye verdigin zarar zaten ortada burada tek kazanan sensin onun dısında herkes kaybeden durumunda...

Senin umrunda olmaması dogruymus degilmis,caizmis degilmis,helalmis harammıs baskası da mı aynı sekilde dusunmek zorunda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ott0man

Aynen sen şimdi dinsiz olunca en akıllı en güçlü oldun yavrum benim, kral oldun Kralll aslanım benim.

Alıntıları Göster

Yok en akıllı olmadım. Aptal masallara inanmıyorum sadece. Onlara inanıp da o şekilde yönetmeye kalkanların, nasıl iğrenç mahlukatlar olduğunu gördüm. Gerçek İslam bu değil diye gelirsin şimdi. Öbürü de gerçek Hristiyanlık bu değil diye gelir. Ben de "çok da umurumdaydı" diyorum. Sana göre hata ediyorum, sen Cennet'e gidip tomurcuklanmamış sapıklıkları düşünürsün.

• huso kullanıcısına yanıt
    Ozaman sarı sitedeki tüm ilanlara vergi getirsin devlet neden getirmiyor ? sarı sitede mi yeni çıktı.

İkinci el piyasası diye birşey yok mu bu ülkede konu Yüksek fiyat olunca mı dikkat cekiyor.Madem düzgün birisin 1 liralık vergisi ödenmeden satılan ürün ile 20 bin liralık üründe aynı kefede olması gerekiyor.

Orta da illegal bir durum yok.KDV’siyle satılan ürünler alınıp Mining yapılıyor.Bununda vergisini devlet koymak isterse koyar.

Mesela ben elhamdulillah Muslumanım diğer arkadaş inanmıyormuş.

Adamın helal haram caizmiş değilmiş işi yok.

Kimse kimsenin fikirlerini değiştirmeye çalışmıyor tam tersi saldırgan tavırlarını değiştirmeye çalışıyoruz.

Bende arada bi yükseliyorum.Kusura bakmasın forum arkadaşlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 1:40:5 >
  • Kripto paralardan gelen kazanç artık maliyetleri karşılamıyor, kaçış başladı. Beter olsunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Ozaman sarı sitedeki tüm ilanlara vergi getirsin devlet neden getirmiyor ? sarı sitede mi yeni çıktı.

İkinci el piyasası diye birşey yok mu bu ülkede konu Yüksek fiyat olunca mı dikkat cekiyor.Madem düzgün birisin 1 liralık vergisi ödenmeden satılan ürün ile 20 bin liralık üründe aynı kefede olması gerekiyor.

Orta da illegal bir durum yok.KDV’siyle satılan ürünler alınıp Mining yapılıyor.Bununda vergisini devlet koymak isterse koyar.

Mesela ben elhamdulillah Muslumanım diğer arkadaş inanmıyormuş.

Adamın helal haram caizmiş değilmiş işi yok.

Kimse kimsenin fikirlerini değiştirmeye çalışmıyor tam tersi saldırgan tavırlarını değiştirmeye çalışıyoruz.

Bende arada bi yükseliyorum.Kusura bakmasın forum arkadaşlarım.

Ben senin yazdıklarını okudum.Senle aynı fikirde degilim,olmak zorunda da degilim.

Adamlar 100 tane kart alıp kendine aldıgı halde yan yollara sapıyor,ticaret yapıp bireyselim diyor sana gore yasal olabilir bana gore degil, yasal olsa Devlet ayda 5 sartını koymaz.

Sen ne yapıyorsan devam et ama bırak herkes istedigi gibi dusunsun.

Hocam nerede yazıyor 5ten fazla almak yasak diye.

Benim fikrimi benimsemek zorunda tabi ki değilsin.Ben sana saygı duyuyorum gelip seni suçlamıyorum ama sen bana illegal iş yapıyorsun diyip suçluyorsun farkında mısın?

Dün kuzenim 20 tane 3070 aldı.Bireysel kendi adına faturalı uyandırayım çocuğu 5 ten fazla almak yasak ise sakata gelmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 1:47:33 >
  • Korgeneral kullanıcısına yanıt
    Yok dostum biz aya çıkıyoruz.

Maliyetler karşılamıyor battık bittik😉🚀

• quote:

Hocam nerede yazıyor 5ten fazla almak yasak diye.

Benim fikrimi benimsemek zorunda tabi ki değilsin.Ben sana saygı duyuyorum gelip seni suçlamıyorum ama sen bana illegal iş yapıyorsun diyip suçluyorsun farkında mısın?

Dün kuzenim 20 tane 3070 aldı.Bireysel kendi adına faturalı uyandırayım çocuğu 5 ten fazla almak yasak ise sakata gelmesin.

Stok bolumunde sordum yurtdısı yasal sınır aylık 5 adet dediler.Ayda 5 den fazla alıyorsan ki o bolumde cogu bu isin illegal ticaretini yapıp farklı adres,farklı kart,farklı isim,arkadas,bot vb ile bir gunde icabında o sayıdan fazla alıp bunu devlete bildirmeyen kisiler , yok kanun daha farklı ise sayı 5 degil 6 ise birsey diyemem ama bana denilen yasal sınırın 5 adet oldugu ben bundan fazlasını alıp gizleyenleri vergi kacırmak ve illegal ticaret yaptıgını soyluyorum sen neden ustune alındın?

Bizim çocuk Türkiye’den aldı dostum KDV bedelini ödeyerek.Endişelenmesi gereken bir durum yok ozaman.

• quote:

Bizim çocuk Türkiye’den aldı dostum KDV bedelini ödeyerek.Endişelenmesi gereken bir durum yok ozaman.

Sorarsın vergi konusunda bilgili birine Mali Musavir gibi mesela

Sormama gerek yok.Hiç kafanı karıştırmayacağım.

Direk konunun merkezine iniyorum.Alan kişi bireysel satan şirket.Eğer herhangi bir yasak varsa şirket o adetleri bireysel kişiye satamazdı zaten.

• quote:

Sormama gerek yok.Hiç kafanı karıştırmayacağım.

Direk konunun merkezine iniyorum.Alan kişi bireysel satan şirket.Eğer herhangi bir yasak varsa şirket o adetleri bireysel kişiye satamazdı zaten.

Kac adetten bahsediyorsun bilmiyorum.Inventus toplu almak isteyen bireysele satıs yapmamıstı burada mevzusu olmustu.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.