Şimdi Ara

Minibüs alıp işletmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar makul fiyatlı bir minübüs alıp haftasonları çalıştırmak nasıldır. Getirisi iyi midir.
    Haftasonları babamın tatili var ve çalışabilir diye düşünüyorum.
    Haftasonları bi şirkette veya kendi minibüs alıp çalıştırsa nasıl olur.

    işi nerden bulabilir.?

    Bu işi yapanlar varsa anlatırsa sevinirim.



  • Sadece haftasonu gelcek para vergisine bakimina cartina curtuna anca yeter hatta kurtarmaz gibi geliyo bana pek anlamam bu konulardan ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19onur19

    Sadece haftasonu gelcek para vergisine bakimina cartina curtuna anca yeter hatta kurtarmaz gibi geliyo bana pek anlamam bu konulardan ama

    Arkadaş haklı olabilir çünkü bu mesleği yapanlar gece gündüz haftaici haftasonu çalışıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün hafta calistirdin para kazandin da sadece hafta sonu calisinca kazanacaksin
    CANİN Mİ SİKİLİYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurtarmaz. Sadece haftasonu olan is yok.olur sa da dugun vs olur.o da her zaman olmaz saglam cevre lazim.olsa da degmez yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Predatör. -- 25 Ekim 2014; 14:02:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 kişilik alırsan eğer turizme verirsin.
  • işler iyi giderse 36 ayda minibüsün parasını çıkarır. fakat resmi olarak çok sıkıntıları var yakalanmaması lazım.
  • İşletmek o kadar kolay değil bazı illerde özel plakaları var servis çekmek için. Almak için bi dünya para. Ayrıca öyle her yerede gidemiyosun o araçla.
  • Ticaret veya iş amaciyla alinan araclarin temel hedefi para kazandirmasidir. Bu araclarin degil 5 gun 1 saat bile yatmasi zarardir. Serviscilik ve servis isletmeciligi zamaninda arastirmistim. Cok masrafli ve getirisi dusuk. O yuzden asil para kazandiran is kolu aracilik. Hicbir masrafi vs si olmadan servisleri ve servis ihtiyaci olan isletmecileri bir araya getiren tur organizatorlugu isinde iyi para var. Bunu dusnun derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. Çok fazla gideri var. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Sadece haftasonu çalışarak masraflarının yarısını dahi çıkaramaz.
  • Bursa için konuşayım. Servis plakası çok değerli Bursa'da hele ki taksi of of(bknz. Bursada bi T plaka ve yanında Dacia alıp iyi bi mevkide örnek olsun çekirge-terminalde çalışmak aylık 7-8bin tl kazanç demek daha fazlasıda mümkün. Yine bknz. terminalde t plaka fiyatları 700-800bin tl)

    Servis işi güzel ama bunu mesela turizme dökünce iyi. Bence emrinizde bulunan 10-30 arası servisi yöneticeksiniz. Misal Çanakkale'ye gezi var bu kişilerin götürülmesinden-getirilmesinden siz sorumlu olucaksınız. O zaman gerçekten güzel kazandırır ki böyle çok iyi paralar kazanan kişiler gördüm. Yada ben 10 servis alamam diyosanız bu gibi kurumlara kiraya vericeksiniz ama şuna deyineyim şuan bizim burda bulunan tur şirketleri araç kiralarken 2011-2012 modelden eski araç almadıklarını söylediler hep en çok 3 yıllık alıyormuş. Yabi 2015de artık sadece 2012-2013-2014-2015leri alıcak kiralık

    S plaka alıp plakayı kiraya vermek bu büyükşehirlerde karlı bi iş bence(ev vs. göre tabii ki). Bursa şuan S plakayı 150-200bandından satıyor. Kemalpaşada falan çok daha ucuz ama hem Kemalpaşa dışına çıkamıyor hemde taşıma ücretleri orda daha düşük. Eğer az uğraşırsanız plakayı 2-2,5-3bin tl civarında kiralık verirsiniz genelde 2500TL ile plakaya kiralık kişi çok rahat bulursunuz. Hesap yapalım. Plakayı 180.000TL. Karlı bi işin kendini 4 yılda veya en çabuk şekilde amorti edilmesi gerekir.
    180000/4/12=3750 4 yılda kendini asla demiyelimde çok çok zor amorti eder. En iyi ihtimal 5-6 yılda kendini amorti eder.

    İkinci sırada en iyi para kazandıracak olanı servisi alacaksınız plakayı alacaksınız şoför tutup çalıştıracaksın bi şirkette. Bunun geliri ise aylık 3-4bin tl oluyormuş genelde. Ama o zamanda şoförüydü parçasıydı,tamiriydi uğraştırıyo diyolar.

    Fakat şunu unutmamak lazım bu dünya üzerinde risksiz iş sayısı herhalde 1 elin parmaklarını geçmez. Risk olmadan para zor kazanılıyor bu devirde. Ha şunada deyineyim nie millet ev alıyor bunun yerine Bursa'da S plaka bi şahıs üzerine sadece 2 tane alınabiliyor. T plakada bi sınırlama yok ama bi T plaka 700-800bin tl olunca zaten az zorlasan daha çok karlı ufak çaplı bi lojistik şirketi kuracağın için hiç değmez 2-3. plakayı almaya

    Benim bildiklerim bunlar. Bunlar sadece Bursa için geçerli olabilir bilmiyorum tabii. Nerden biliyorum diye sorucak olursanız zamanında bizde çok niyetlenmiştik servis plakası-taksi almaya.


    Not: Sadece haftasonları çalışmak diye bi şey yok hocam bu sektörde 7/24 çalıştırmak var aracı. Minibüs-servis-taksi hiç fark etmez. Üstte yazdıklarımda zaten minibüs-servis içindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorko15 -- 25 Ekim 2014; 16:36:27 >




  • Vito ve sprinter tarzı bir araçla turizme girebilirsen tatlı para kazanırsın.

    Hatta Vip araçlar Havalimanı transferinde çok daha iyi para kazanıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç servis plakalı değilse devlete 20-30.000 tl mi ne ücret ödedikten sonra servis işini yapabiliyorsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadşlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler beni yeterince bilgilendirdi bu işten vazgeçtim.

    Ya kendi nakliye şirketimizi kuralım diye düşünüyorum ya da emlakçılığa yönelmeyi.
  • bu tip araçlar polis tarafından devamlı denetleniyor kaçak iş yapamazsın,
  • ben sana izmirden örnek vereyim. az çok bende işin içindeyim. sadece hafta sonu o araçla para kazanmak yerine zarar edersin her sene vize var, yıllık vergisi sigortası falan masraf kazancın haddini çok aşar bulaşma. ama dersen ki bana ek getiri lazım param da var değerlensin diyosan al bi crafter sprıter ver turizme otellere falan temiz para kazan. izmirde ki şartlar da dediğim gibi 6-7 ay garanti sezonluk iş yaparsın aracınla turist işiyle yani. yakıt anlaştığın yere ait bakımlar sana. kışları da iş bulursan gidersin yada bi firmaya kiralık girersin addamlar turlara yollar
  • uygun fiyatlı minibüs yedek parçaları için oem kalitehttp://www.spcotomotiv.com.tr ziyaret edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.