Şimdi Ara

Yabancı Plakalı Araç İçin HGS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya plakalı araç için vakıf bank tan hgs çıkarmayı denedim fakat plakayı kabul etmedi.

İş bankası plakayı kabul ediyor ama Ruhsat bilgisi sormayınca süreci ilerlemedim.

Yabancı plakası araç için hgs çıkaran var mı?

PTT üzerinden çıkarabiliriz ama para yatırma işlemini sanırım sürekli kontrol etmek gerekecek. Otomatik kredi kartına bağlanabiliyor mu?

Bankalar sanırım etiket veriyor. Kart yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konudan bağımsız olacak ama hep merak etmişimdir yabancı araçlar HGS almazsa devlet borcu nasıl takip ediyor yani aracın plaka ve tescil bilgileri İçişleri Bakanlığında kayıtlı olmadığı için araç sahibine nasıl ulaşıp da borcu tahsil ediyorlar yoksa istediğin gibi kaçak geçiş yapıp Türkiye'den çıkabiliyor musun acaba?

@coderMX

Biz PTT den çıkarmıştık birkaç sene önce bizim akrabalar için. Geçerken bazı otoban gişelerinin yanında PTT görevlileri oluyor, oradan da alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 27 Kasım 2025; 9:16:38 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt

Yabancı plakalı araçları YİD otoyol ve köprülerde nakit gişesine yönlendiriyorlar.

Plakalar yurda giriş esnasında kayıt altına alınıyor. Özellikle de gümrüğün 1 ve 2 nolu taşıt takip programına kayıt ediliyor. Köprü ve otoyol geçişleri sisteme işleniyor ve taşıt takip programıyla entegre vaziyette. Araç sınırdan çıkarken de kontrol ediliyor, borç ve ceza faizi varsa tahsil edilmeden çıkışa izin verilmiyor. Geçenlerde haberlere de konu olmuştu hatta.

Dijital vergi dairesi üzerinden yabancı plakalı araç borç sorgulama ve ödeme kısmı var. Oraya tüm borç ve cezalar düşüyor ve ödemeyi de aynı yerden KK ile yapabiliyorsunuz. Ya da ülkeyi terk ederken sınır kapılarında da tüm borçlar görünüyor, ödenmeden salmıyorlar.

Sanırım etiketi cama yapıştırmaya gerek yoktur.

Gece konuyu açtım, sabah konuyu okumak aklıma gelmedi. Araç sahibi istediği için HGS çıkardım.

PTT ile anlaşmalı resmi sağlayıcılarmış. Birkaç sorum oldu, canlı chat'ten de hızlıca yanıt verdiler.

Almanya'dan gelirken vinyetlerimi de onlardan almıştım. Bir problem yaşamadım. Store'a yazınca çıkıyorlar.

Daha Fazla Göster
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Sınır kapısında çıkar varsa ihlalli geçiş veya ceza plaka girince , örn. Hırvatistan da yediğim ceza 1 yıl sonra tekrar Hırvatistan’a girerken pasaport kontrolünde çıktı , sonra imza alıp eve postaladılar cezayı. Bulgaristan da elektronik vignette plakayı hatalı girmişim bir kez , sonraki girişimde yine yakalayıp cezayı tahsil etmişlerdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ben de buradan aldım almanyadaki abim için, önceden çok uğraştırıyordu PTT. bu uygulamada kolaylaştırmışlar hızlıca hallettim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.