Şimdi Ara

Mini ITX Şeffaf Kasa Projesi ---BİTTİ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir proje çalışmasını daha beğenilerinize sunuyorum.
    Bu projede bir mini ITX anakart üzerinde çalışacağım. ZOTAC NFORCE 630-MINI ITX Kartın boyutu 17x17 ve cidden boyundan büyük iş yapıyor.
    Kartın incelemesine ve özelliklerine linkten bakabilirsiniz : http://www.pclabs.com.tr/2008/11/10/zotac-nforce-630i-itx-anakart/
    Şimdi bu karta plexiden bir kasa yapacağım. Tabii yapımından önce plan proje ve çizim aşaması var.
    Kasa yine iki kademeden oluşuyor. Psu ve dvd rom un olduğu alt kısım ve anakartla HDD in bulunduğu üst kısım.
    Alt kat kablo karmaşasını göstermemek için siyah plexiden yapılacak. Üst kat her zanman olduğu gibi şeffaf plexi olacak.
    Çizimler GinoTheCop rumuzlu kardeşime aittir. Kendisine teşekkür ediyorum.
    Boyutlar şöyle:
    Ön panel genişlik: 29cm
    Yükseklik : 17cm
    Derinlik : 21cm
    Alt kısımda DVD Rom ve psu yerleşimini görüyorsunuz. Ön panele power- reset tuşları, 2 adet usb çıkışı, mikrofon ve kulaklık çıkışı koydum.

Alt kısmın üstünü kapatıp, anakartı ve diski yerleştirdim..

Yan duvarlar ve HDD önüne bir 80mm fan yerleştirdim. Diski anakart yanına koymak zorunda kaldım mecburen ve bunun ısınması, kasa içi elemanları da etkiliyeceğinden, soğutmak için 80mm bir fan ihtiyaç oldu.

Ve bitmiş vaziyet. Ömrümüz olursa, elimdeki işleri hafifletip birkaç güne kadar resimdeki kasanın aynısını yapmaya çalışacağım. Yapıcı ve düzeyli eleştirileri bekliyorum.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Haydi bileğine kuvvet Mustafa Üstad.. Çok şirin birşey çıkacak ortaya..

2 resim de benden olsun

• Oprtik sürücüyle hddyi yan çevirip koyun derim. böylece 29cm lik kısım küçülür. Üste doğru çıkıntı yapan kısımı yine siyah pleksi ile yaparsınız yani kasanın sol kısmı tamamen siyah pleksi olacak tabi ayrı bölmeli üst sağda şeffaf pleksili anakart kısmı...
  • Abicim gerçekten çok güzel bir çalışma, bir de pci-ex uyumlu dijital bir tv kartı sığdırılabilirse bu kasaya, olağan üstü bişey olur....

Ellerinize sağlık, çok güzel bir sonuç çıkacağına eminim...
  • her şey iç içe girmiş kasayı biraz genişletsen iyi olur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: pesimist_im

her şey iç içe girmiş kasayı biraz genişletsen iyi olur bence

Bu sefer amaçlanan olabildiğince küçük yapabilmek..
  • Üstad,

Yine cevher gibi bir anakart yakalamışsın. Senin elinden çıkar da güzel olmaz mı. Resimlere dayanarak 3 önerim olacaktı,

1- bir adet 3.5 sabit disk yerine iki adet 2.5 notebook diski olabilir. Hem güç tüketimi hem de ısı üretimi düşecektir. İki disk önermemin nedeni de, medya deposu olarak kullanılacak yüksek kapasiteli disk uykudayken, işletim sistemi kurulu olan ve nispeten düşük kapasiteli olan disk daha sakin çalışacaktır. Tek PATA bağlantısı olması sıkıntı yaratıyor belki ama optik sürücü de slim formda seçilir ve usb olarak anakarta bağlanırsa sorun kalmaz diye düşünüyorum.

2- Ön panelde optik sürücü üzerindeki düğme ve portlar biraz daha derlenirse, 3.5 luk kombine kart okuyuculardan birtane çok yakışacaltır bu kasaya.

3- Yine ön panelin sağında kalan boşluk, ileride 5 ya da 7 inch bir touchscreen gelecek şekilde şimdiden planlanabilir. Anakartın üzerindeki vga çıkışı da bu planı destekler diye düşünüyorum.

Şimdiden ellerinize sağlık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PLEXİ KASA (YENİ TASARIM) FİNAL
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Notebook disklerini kullanmanızı tavsiye ederim. Bu diskler hem ses yalıtımında ciddi bir performans sağlar, hem de dikey kullanıldığında ebatlarda minimum 7 cm bir küçülme sağlayacaktır. Projenin tamamlanmış halini merakla bekliyorum.
  • Güzel yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar..

@ cenngiz, Kasayı mümkün olduğunca ucuza maletme çabası içerisindeyim. Bir de 2.5 diskler 5400rpm ve yavaş olduğundan tercih etmiyorum. Gerçi 7200 rpm olanlar da var ama oldukça pahalı.
    On - Off düğmeleri bir panel üzerinde hazır olduğundan küçültemiyorum. Kart okuyucu boş kalan sağ tarafa takılabilir istenirse.

@ TsG, kartın üzerinde vga slotu yok ki, nereye takacaz kartı?

@ pesimist_im, iç içe geçen birşey yok, kasa bitince çok ferah ve güzel bir görüntü olacak, emin olabilirsin.

@ skylineGTR_34, Optik ve diğerlerini yan çevirsem, kasa kule tipi birşey olur ki, bunu istemiyorum. Mümkün olduğunca küçük ve şirin birşey olmalı. Sevgili kardeşim GinoTheCop ile beraber kasayı tasarlarken, bayanların dikiş kutusu gibi birşey olsun diye yola çıktık ve 1mm bile çok önemli diye düşünüyoruz.

• Kardeş o resimleri hangi programla yaptın autocad lemi yoksa başka bi programlamı? Bu arada kasan çok güzel görünüyo resimleri devamını bekleriz..
  • Çizimler google sketchup pro ile yapıldı..

quote:

Orjinalden alıntı: cengoviç

Kardeş o resimleri hangi programla yaptın autocad lemi yoksa başka bi programlamı? Bu arada kasan çok güzel görünüyo resimleri devamını bekleriz..
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇöÇan -- 13 Şubat 2009; 22:48:10 >
  • Arkadaşım ben buna benzer bir sistem yaptım fakat benim yaptığım sistem bundan daha küçük ve daha hızlı.Bakmak istersen projeler bölümünde Matx ultra küçük performanslı sistem diye bir başlıkta..Benim yaptığım ölçüler 25x15x18 cm yaklaşık olarak...İşlemci 3.6 ghz , 2gb ram,512 mb HD4650 ekran kartı war...Yani sadece küçük bir sistem değil aynı zamanda oyun makinası
    http://forum.donanimhaber.com/m_28705376/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyflyer -- 28 Aralık 2008; 13:51:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GinoTheCop

Çizimler google sketchup pro ile yapıldı..

quote:

Orjinalden alıntı: cengoviç

Kardeş o resimleri hangi programla yaptın autocad lemi yoksa başka bi programlamı? Bu arada kasan çok güzel görünüyo resimleri devamını bekleriz..

SAGOLASIN KARDEŞ (EMEGE SAYGI)
  • quote:

Orjinalden alıntı: skyflyer

Arkadaşım ben buna benzer bir sistem yaptım fakat benim yaptığım sistem bundan daha küçük ve daha hızlı.Bakmak istersen projeler bölümünde Matx ultra küçük performanslı sistem diye bir başlıkta..Benim yaptığım ölçüler 25x15x18 cm yaklaşık olarak...İşlemci 3.6 ghz , 2gb ram,512 mb HD4650 ekran kartı war...Yani sadece küçük bir sistem değil aynı zamanda oyun makinası
    http://forum.donanimhaber.com/m_28705376/tm.htm

Merhaba..
    Yaptığın işin fotoğraflarına baktım ama hiç beğenmedim açıkcası.
    Açtığın konuda Kasa ölçüleri: 215x255x138 mm derken, burada farklı ölçü vermişsin. Anakartın sitesinde ise kart ölçüleri böyle: Micro ATX form factor; 24.4cm x 19.3cm...
    Ben 17x17 mini ıtx anakart ve özel tasarım ince psu kullandığım halde, bu kadar küçültebildim kasayı..

Ayrıca önemli olan bütün bileşenleri küçük bir kutuya tıkmak değil, aynı zamanda görselliği yakalamak ve bir de bileşenlere erişim kolaylığı tabiiki.
    Hiç sevmediğim şey, kasadan bir parçayı çıkartabilmek için, başka birinin vidasını sökmek, diğerini ileri çekerken, başkasının fişini çekmek..
    Bunları da düşünmek gerekir diye düşünüyorum projelendirme esnasında..

• quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Hiç sevmediğim şey, kasadan bir parçayı çıkartabilmek için, başka birinin vidasını sökmek, diğerini ileri çekerken, başkasının fişini çekmek..
    Bunları da düşünmek gerekir diye düşünüyorum projelendirme esnasında..

Bu konuda haklısın üstad. Arkadaşın çalışmasını deneme mahiyetinde beğendim ben. Kasanın kapağı açılırken bazı bileşenler ona birleşik şekilde açılsa, yani kasa karpuz gibi yarılsa bileşenlere müdehale bir nebze rahatlamış olur. Aksi taktirde şu anki haliyle beyin cerrahı olmak lazım.
  • Bugün malzemeleri hazırladım ve kesime başladım.
    Çizimlerdeki gibi, psu ve DVRW alt katta olacak..Bölmeler ona göre ayarlandı ve psu nun alttan hava alması için fan deliği açıldı..

Daha sonra yapılan işlemler aşağı yukarı diğer yaptığım kasadakiler gibi. Anakartın yerleşeceği plakaya delikler açıldı, yan duvarlar yapıştırıldı..

Anakart ve diğer elemanlar yerleştirildi..

Ve her zamanki gibi, START.. Monitör 17 inch Crea, kasayı monitörle orantılarsanız, küçüklüğü konusunda fikir edinebilirsiniz. Ama şunu söyleyebilirim ki, bayanların dikiş kutusu kadar birşey oldu. Ben çok sevdim kendisini.

Kapak üzerine anakart üzerine üflemesi için bir adet 92mm fan ve işlemci fanı üzerine ızgara takılacak..

• güzel gidiyor tebrikler
  • Bir saate yakın stabilite testi sonucu sıcaklık değerleri aşağıda..
    İşlemci, E8400 default voltaj
    Ramler, 2x2 Team Extreem 1066 mhz (800 de çalışıyor)

• keşke şu psu ların miniklerini de yepsalar.(pico dan bahsetmiyorum gerçek 350 watt falan olsa)
    güzel olmuş.tebrikler.zaten uzmanlık alanınız olan plexi sizin elinizde çok güzel hallere geliyor ne diyeyim
    ancak bu kadar küçük olablirdi zaten psu yüzünden
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.