Şimdi Ara

Mini ITX Şeffaf Kasa Projesi ---BİTTİ.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok yakında konsept diyebileceğimiz bir projemiz olacak.. Görselliğin ön planda olacağı, salonda TV altında duracak farklı bir tasarım.. Projelendirme ve çizimleri bitti, parçaların hemen hepsi tamam bir iki parçanın gelmesini bekliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GinoTheCop -- 7 Ocak 2009; 9:49:09 >
  • Hadi bakalım hayırlısı. Umarım kısa zamanda gerçekleşir. Başarılı olacağınızdan şüphem yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenngiz -- 10 Ocak 2009; 2:11:01 >
  • Şimdilik bu resim bir fikir verebilir proje hakkında..

Mini ITX Şeffaf Kasa Projesi ---BİTTİ..
  • çok güzel olmuş tebrikler
  • quote:

Orjinalden alıntı: GinoTheCop

Şimdilik bu resim bir fikir verebilir proje hakkında..

Valla güzel görünüyo ne diyeyim. ama sanırım duracağı yere göre belirli bir ölçü var kafanızda zira bileşenler biraz daha sıkıştırılabilirmiş gibi geldi bana. Bir de köşe dönüşleri çizimdeki gibi çubuklardan mı oluşacak yoksa sıcak bükme uygulamayı düşünüyo musunuz?

Yanlış anlamazsanız son birşey daha, anakart sanki micro gibi görünüyo modelde. Belki biraz daha büyük düşünülse, ileride upgrade ya da en azından kasanın başka amaçlarla kullanılması gibi durumlarda avantaj sağlar diye düşünüyorum.

Kolaylıklar diliyorum
  • Anakart konusunda güzel bir seçim yapmışsın tebrik ederim o modellere kendim işlemci takıyorsun belki daha ciddi bir micro İTX ile bu kasa dahada küçük olabilir belki pico-itx kullanılabilir bile. İşlemcinin fanı yüüznden çok kaba bir görüntüsüvar keşke atom modeli bir anakart seçmiş olsaydın benim düşünceme göre micro olan bir makinede buakdar büyük bir fan olmamalı ve boyutuda 2 cd romun üst üste konmuş boyundan daha kalın olmamalı. Tabi bu benim tercihim bu ana kartada quad core tkabilirsin ki bu atomdan daha ii bir neden aslında.

Proje harika ellerine sağlık herşeyini kendin yapmış olman üst satırda söylediklerimi geride bıraktı bence :) süper olmuş kasan güle güle kullan dostum. Tebrik ederim bitmiş halinin bütün resimlerini koyarsan sevinirim. Modding olayına girip ışıklandırma yaptıysan gece resimleri felan süper olurdu.
  • Merhaba..
    Konunun başında da belirttiğim gibi bu kartı seçmemin tek sebebi küçük olması, core2 ve Q serisi işlemcileri destekliyor olması, onboard ekran kartının yeterli düzeyde olması vs. gibi sebeplerdir. Atom işlemcili boardlar da küçük gerçi ama, hem pahalı, hem de upgrade yapılmıyor ve bu kart kadar performans yok.
    Kasa fotoğraflarda kendisini tam olarak gösteremiyor. aslında göründüğünden çok daha küçük ve şirin. Zaten gören de, bundan daha küçük kasa olmaz diyor. Kasam ve ben mutluyuz yani..
  • birde harici ekran kartı takılabilse süper bir sistem olur tadından yenmez wallahi :) elinize sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Merhaba..
    Konunun başında da belirttiğim gibi bu kartı seçmemin tek sebebi küçük olması, core2 ve Q serisi işlemcileri destekliyor olması, onboard ekran kartının yeterli düzeyde olması vs. gibi sebeplerdir. Atom işlemcili boardlar da küçük gerçi ama, hem pahalı, hem de upgrade yapılmıyor ve bu kart kadar performans yok.
    Kasa fotoğraflarda kendisini tam olarak gösteremiyor. aslında göründüğünden çok daha küçük ve şirin. Zaten gören de, bundan daha küçük kasa olmaz diyor. Kasam ve ben mutluyuz yani..

Doğrudur de ne bileyim micro pc olayının özelliği bana sanki biraz daha basit işler için yapılmış bir pc gibi geliyor. 286 lardaki gibi :)) onlardada işlemci ve matematik işlemci ayrı ve anakartın üzerinde geliyordu sırf o açıdan.

bende eve sırf internet ve download için micro bir pc koymayı düşünüyorum küçük basit işlerimi yaparım hem belki bu zotac kart daha mantıklı gelebilir banada. Bunun ucu biraz daha açık görünüyor işlemci tercihimi istediğim gibi yapabilirim. (Abartıp onuda quad core yaparım şimdi ben ya neyse :)) )

pico-İTX leri incelemek lazım birazda onlar kredi kartı büyüklüğünde neredeyse. fiyatlarıda 600 ytl civarında performansını bilemiyorum test felan gömedim henüz.

Edit: Çok pardon üstadım zaten ölçüleri gayet güzel bir biçimde varmış şimdi gördüm.

peki başka bir sorum olacak bu alet minimum kaç watt lık bir psu ile tam anlamı ile sorunsuz kullanılabilir. Hp makinelerin bağzılarında çok çok küçük psu lar görmüştüm ayrıca biryerlerde özel isteğe göre uygun fiyatla ciddi kalitede psu yapabilen birilerini görmüştüm gerekirse bu tip bir destek bulup kullanabilirim. Makinede kullanabileceğim en küçük boyutta psu yu anlamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 11 Ocak 2009; 0:00:27 >

• hdd önüne fan takmayı unutmuş gibisin :D çok başarılı bi çalışma gerçeten tebrikler
  • Umumi istek üzerine kasaya 2 adet mavi led taktım arkadaşlar.. Ve çok ta güzel oldu bence..

@ ecarpar, kasada kullandığım psu ince tip ve fsp türü. Arkadaşım E6600 işlemciyi aynı sistemle 90W bir psu ile çalıştırdı 15 gün kadar ve bir sorun çıkmadı. Ama ben şahsen 300W altında çalıştırmayı sakıncalı buluyorum. İş sağlam olsun yani.

@ citymouse, kasayı ilk tasarlarken HDD önüne bir 80mm fan takmayı düşünmüştüm ve taktım da. Ama hem çok sesli idi ve hem de sadece diski soğutuyordu. Ben de bunun yerine kapağa 92mm bir fan taktım yukarıdan. Böylece hem diski, hem de kart üzerindeki elemanları soğutmuş oldum.

Mini ITX Şeffaf Kasa Projesi ---BİTTİ..

• Ledler güzel durmuş Mustafa Üstad.. Ellerine sağlık...

quote:

Orjinalden alıntı: cenngiz

quote:

Orjinalden alıntı: GinoTheCop

Şimdilik bu resim bir fikir verebilir proje hakkında..

Valla güzel görünüyo ne diyeyim. ama sanırım duracağı yere göre belirli bir ölçü var kafanızda zira bileşenler biraz daha sıkıştırılabilirmiş gibi geldi bana. Bir de köşe dönüşleri çizimdeki gibi çubuklardan mı oluşacak yoksa sıcak bükme uygulamayı düşünüyo musunuz?

Yanlış anlamazsanız son birşey daha, anakart sanki micro gibi görünüyo modelde. Belki biraz daha büyük düşünülse, ileride upgrade ya da en azından kasanın başka amaçlarla kullanılması gibi durumlarda avantaj sağlar diye düşünüyorum.

Kolaylıklar diliyorum

Köşeler çubuklardan oluşacak.. Çubuklar temin edildi bile.. Ölçü konusuna gelince evet televizyon sehpasının altında duracak ve bilerek biraz geniş tuttum ölçüleri, Anakart konusuna gelince kesinlikle haklısınız shuttle tipi bir şey olsa aha esnek olabilirdi belki, ama bu zotac mini ITX kartı ben şahsım adına çok beğendim, ve bu pc nin amacı da belli olduğundan kasayı ona göre tasarladım..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.